12 Ekim 2008, Pazar 03:05:59

"THY GÜNDEN GÜNE DÖKÜLÜYOR"

Güneş Gazetesi yazarı Medyum Memiş, bugünkü köşesinde Türk Hava Yolları ile yaşadığı kötü anılarını anlatmış...
  • Yorumunuz...Evet Maalesef torpilli olanlar geliyor basa. size en basit bir örnek vermek istiyorum. ben Savas Yilmaz Almanya da Düsselldorf Havalimaninda sene 1989 da daha 17 yasindayken THY bileti satmaya ve devamli da THY ile ucuyorum o günde bugüne cok sey degisti maalesef her gecen günde daha kötüye gidiyor en basit bir olay anlatmak istiyorum DÜSSELDORF Satis ofisinden Bir abimiz aliniyor sanki SÜRGÜNE gönderiliyor adi ERDAL SATIR Bu abimiz burdayken 10 tane memurumuzun isini yapiyordu tek basina ve yine maalesef su an kendisi ATATÜRK HAVALIMANINDA satis memuru gecen hafta tesadüf kendisini ATATÜRK HAVALIMANIN da karsilastik gözlerim doldu. Lütfen Sayin Genel Müdürümüz TEMEL KOTI bu yazimi okur veya duyarsaniz lütfen Jet Hiziyla DÜSSELDORF Merkeze Tayini ni Yapmanizi Saygi ve Sevgiyle Arz Ederim Saygilarimla SAVAS YILMAZ.
  • Malesef Turk yolcular baska havayollari ile ucarken kuzu THY bankosuna gelince kurt kesiliyorlar.Check-In deskte yabanci dil konusan biri ile iletisimleri farkli Turkce konusan biri ile cok daha farkli.Bagirip hakaret etmek icin Turkce bilen eleman ariyorlar,calisanlar da haliyle Turkce konusmaktan kaciniyor.Yolcular biraz igneyi kendilerine batirip da koltuk kiralamak ile sirketi satin almanin ayni olmadigini fark etseler sorun kalmayacak.yabanci havayolunda bir saat kuyrukta ses cikaramayan insanlar THY'ye gelince 10 dk.gecince homurdanmaya basliyor,EL INSAFFFF
  • Herşeyi cemaate bağlamak tabii ki yanlış. Örneğin 2 hafta önceki bir uçuşta eşimin tepsisindeki fincanın sapının çiğnenmiş bir sakızla mücehhez olması, salata kabının altına çürümüş salata yapraklarının yapışmış olması gibi. Hele artık bir klasik olan gazeteler konusu. AHL'de sorun yok, uçağa binmeden terminalden alıyorsunuz. Ancak yabancı alanlarda uçağa binerken, eğer kuyruğun ikinci yarısındaysınız, seçiminiz Yeni Şafak, Zaman, Bugün vb. arasında kalıyor. Tesadüf işte, cemaatin ne suçu var!!! THY'ye özenle hazırlanmış bir yemek ya da istediğim gazeteyi okumak için mi biniyorum, hayır, sadece uçmak için, bu yazı ise sırf cemaati aklamak için!
  • Beğenmediğiniz çekemediğiniz kişiyi (haklı yada haksız) hemen cemaatin adamıdır demek moda oldu. Bilmesek inanacağız..benim tanıdığım cemaatle değil dinle-imanla alakasız(kendi bilecekleri iş) bir sürü adam yurtdışına atandı bu dönemde..ama birileri onları bile cemaat görüyor..tuhaf yani. Ayrıca sanki önceki dönemde yönetici olanlar yurtdışına atanların hepsi liyakat sahibi 2-3 üniversite bitirmiş 7 dil bilen adamlardı :)) inanın çoğu lise mezunu sırf paşa babası var diye atanmış adamlar..bayanlardı..yani her devir böyle..torpil yeni icaat olmadı..kimse kimseyi kandırmasın..
  • Ya işinize gelmeyince herkes cemaatın adamı oluyor. Bu her sektörde böyle...polis, hakim, bürokrat, asker kim olursa olsun aleyhinize olunca ilk söylenen bu cemaatin adamıdır.. :) Benim bizzat arkadaşım olan CHP'li olduğunu gizlemek şçyle dursun ilan eden en azında 4-5 kişi bu yönetim de yurtdışına atanmıştır...torpil yok mu tabi ki var..her zaman olduğu kadar..sanki önceki dönemde müdür olanlar 2 üniversite mezunu 3 dil bilen insanlardı..kimi kandırıyorsunuz...eski çalışanların çoğu lise mezunu ve işe torpille alınmış kişilerdir...kimse kimseyi kandırmasın herkes işine baksın.
  • tamam bu memiscigin bazi deyimleri abartili ama aci gercek suki thy gercekten bir torpil sirketi yani su anlamda torpil arkanda herhangi bir vekil veya bakan varsa sirkete kapin sonuna kadar aciktir yoksa nekadar havacilikla bilgili olsan bile hicbir sansin yoktur sirkete girmeye ve bu gercekten cok üzücü bir olay tek bu konuda thy ile gurur duyamiyorum
  • ben size tek bişey söyleyeyim. thy tüm operasyonel departmanlarda yeterli sayıda eleman yok. bazı bölümlerde adet yeterli olsa bile işten anlamaz elini sürmez mecburen oraya arada kaynasın diye monte edilmiş adam çok. bi yerde 1 tane işi iyi bilen ve sorumluluk sahibi insan varsa tüm işler ona yıkılıyor. bi süre sonra o zavallınında sinir sistemi oynayıp işte bu durumlara konu olacak şekilde davranış sergileyebiliyor. şimdi kar ediyor ya şirket ne desek boş. Allah sonumuzu hayır etsin
  • Cem Ozdemir yillarca istasyon sefligi yapmis STR , cemaatlerle iliskisi olmayan devri siyaset zamanindan da eski bir personeldir.Sasirma Memis!
  • Memiş kardeşim bu kadar uçuş yapmışsın ama telefonla check in yapılamadığını öğreneMEMİŞsin,suçlu oluşturmaya çalışıyorsun.THY yi biz çalışanlar olarak kendi aramızda eleştirebiliriz ama böyle bir eleştiriye de yorum yazmamak olmaz.Kardeşim öğren artık telefonla check in yapmıyoruuzzz......Koltuk seçimi yaptırıp,check in yaptım diyenler de öğrensin artık bu işi
  • Bana çok komik laflar etmişsin cahilsin diyorsun ama asıl senin bu yazdıklarından ne olduğun belli.Git bir almanA bir fransız a ingiliz e bir ispanyol a ingilizce konuştur da göreyim seni.Adamlarda milliyetçilik denen bir şey var.Bizler de hangi ülkeye gidersek oranın diliyle konuşmaya çalışırız.Nerede milliyetçilik.Yerinde tabii ki ingilizce konuşacaksın ama her yerde değil.Benim anlatmak istediğim bu.Ama sen ileri zekanla bunu bile anlamamışsın.Senin gibi ileri zeka olacağıma bırak ta ben böyle cahil kalayım.

THY, birkaç yıl öncesine kadar gurur duyduğumuz bir hava yolumuzdu. Her kademedeki hizmet, her övgüye değerdi. Şimdi, bizim o gurur duyduğumuz THY'mızı tanıyamıyorum. Maalesef bugünkü başarısız, ehliyetsiz ve ilgisiz yöneticiler, milli havayolumuzu daha çok kâra geçireceğiz diye personel ve hizmet kalitesini düşürdüler.

Bu şikâyetleri çok duymaya başladım. Ben bu şikâyetleri sonuna kadar takip edeceğim. THY'nın eski onur ve gurur duyduğumuz THY olması yolunda elimden ne gelirse yapacağım.

PARİS'TE SİNİR OLDUK

Ayın 1'inde bir davete icabet ederek Paris ' e gitmek zorunda kaldım, İstanbul ' a dönüşü öne aldık ve telefonla checkin yaptırdık. De Gaulle Havaalanındaki THY ofisine geldiğimizde Türkçe konuşan bir yetkili bulamadık. Çalışanların hepsi Fransızca konuşuyorlardı.

Checkin yapılmadığını da görünce şok geçirdik. Biz Türkçe konuşan birini ararken, tam iki saattir bize Fransızca bir şeyler söyleyen kişinin Arda adındaki THY ofis şefi olduğunu öğrendik. Evet, Arda adındaki bu zat, tam iki saattir bizim problemimizi izliyor, hiçbir şekilde yardımcı olmuyor, üstüne üstlük Türkçe bile konuşmuyordu.

KİMDİR BU ADAM?

THY Ofis Şefi Arda Beyefendi iki saat sonra lütfen Türkçe konuşmaya başladı. Kimdir bu adam? Bu adam, THY ofisinde Türk vatandaşlarına hizmet için bulunmuyor mu? Bu adam Türklere hizmet etmesi gerekirken neden sürekli Fransızca konuşarak kendini Fransızmış gibi gösteriyor? Bu adam, yapması gereken bu hizmet karşılığında devletimizden para almıyor mu? Bu adamın torpili kim? Bu adam, kimin adamı? . . .

YAZIKLAR OLSUN

Bundan iki üç ay önce Amerika'dan İstanbul'a dönüşümde THY checkin hizmetlerini yapan yabancı uyruklu görevliler, THY yolcularına sert davranıyor, İngilizce konuşuyor ve Türklerle tartışıyorlardı. Ofisteki Türk görevliler ise Türk yolcularla hiç muhatap olmuyorlardı. Uzun boylu biri dikkatimi çekti. Kim bu şahıs dedim. Cem Özdemir ofis şefi dediler. Neden böyle davranıyor diye sorduğumda "Arkasında torpil, bir de cemaat gücü olursa böyle olur " dediler. Kendi kendime " Vah benim Türk Hava Yollarım " diye hayıflandım.

THY'de işi bilen insanları görevden alıp torpilli insanları göreve getirirseniz olacağı budur. Efendiler sizin böyle bir hakkınız yok...

Güneş

"THY GÜNDEN GÜNE DÖKÜLÜYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...Evet Maalesef torpilli olanlar geliyor basa. size en basit bir örnek vermek istiyorum. ben Savas Yilmaz Almanya da Düsselldorf Havalimaninda sene 1989 da daha 17 yasindayken THY bileti satmaya ve devamli da THY ile ucuyorum o günde bugüne cok sey degisti maalesef her gecen günde daha kötüye gidiyor en basit bir olay anlatmak istiyorum DÜSSELDORF Satis ofisinden Bir abimiz aliniyor sanki SÜRGÜNE gönderiliyor adi ERDAL SATIR Bu abimiz burdayken 10 tane memurumuzun isini yapiyordu tek basina ve yine maalesef su an kendisi ATATÜRK HAVALIMANINDA satis memuru gecen hafta tesadüf kendisini ATATÜRK HAVALIMANIN da karsilastik gözlerim doldu. Lütfen Sayin Genel Müdürümüz TEMEL KOTI bu yazimi okur veya duyarsaniz lütfen Jet Hiziyla DÜSSELDORF Merkeze Tayini ni Yapmanizi Saygi ve Sevgiyle Arz Ederim Saygilarimla SAVAS YILMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
robinhood ~ 16 yıl önce
Malesef Turk yolcular baska havayollari ile ucarken kuzu THY bankosuna gelince kurt kesiliyorlar.Check-In deskte yabanci dil konusan biri ile iletisimleri farkli Turkce konusan biri ile cok daha farkli.Bagirip hakaret etmek icin Turkce bilen eleman ariyorlar,calisanlar da haliyle Turkce konusmaktan kaciniyor.Yolcular biraz igneyi kendilerine batirip da koltuk kiralamak ile sirketi satin almanin ayni olmadigini fark etseler sorun kalmayacak.yabanci havayolunda bir saat kuyrukta ses cikaramayan insanlar THY'ye gelince 10 dk.gecince homurdanmaya basliyor,EL INSAFFFF

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemaatdışı ~ 16 yıl önce
Herşeyi cemaate bağlamak tabii ki yanlış. Örneğin 2 hafta önceki bir uçuşta eşimin tepsisindeki fincanın sapının çiğnenmiş bir sakızla mücehhez olması, salata kabının altına çürümüş salata yapraklarının yapışmış olması gibi. Hele artık bir klasik olan gazeteler konusu. AHL'de sorun yok, uçağa binmeden terminalden alıyorsunuz. Ancak yabancı alanlarda uçağa binerken, eğer kuyruğun ikinci yarısındaysınız, seçiminiz Yeni Şafak, Zaman, Bugün vb. arasında kalıyor. Tesadüf işte, cemaatin ne suçu var!!! THY'ye özenle hazırlanmış bir yemek ya da istediğim gazeteyi okumak için mi biniyorum, hayır, sadece uçmak için, bu yazı ise sırf cemaati aklamak için!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keto ~ 16 yıl önce
Beğenmediğiniz çekemediğiniz kişiyi (haklı yada haksız) hemen cemaatin adamıdır demek moda oldu. Bilmesek inanacağız..benim tanıdığım cemaatle değil dinle-imanla alakasız(kendi bilecekleri iş) bir sürü adam yurtdışına atandı bu dönemde..ama birileri onları bile cemaat görüyor..tuhaf yani. Ayrıca sanki önceki dönemde yönetici olanlar yurtdışına atanların hepsi liyakat sahibi 2-3 üniversite bitirmiş 7 dil bilen adamlardı :)) inanın çoğu lise mezunu sırf paşa babası var diye atanmış adamlar..bayanlardı..yani her devir böyle..torpil yeni icaat olmadı..kimse kimseyi kandırmasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KETO ~ 16 yıl önce
Ya işinize gelmeyince herkes cemaatın adamı oluyor. Bu her sektörde böyle...polis, hakim, bürokrat, asker kim olursa olsun aleyhinize olunca ilk söylenen bu cemaatin adamıdır.. :) Benim bizzat arkadaşım olan CHP'li olduğunu gizlemek şçyle dursun ilan eden en azında 4-5 kişi bu yönetim de yurtdışına atanmıştır...torpil yok mu tabi ki var..her zaman olduğu kadar..sanki önceki dönemde müdür olanlar 2 üniversite mezunu 3 dil bilen insanlardı..kimi kandırıyorsunuz...eski çalışanların çoğu lise mezunu ve işe torpille alınmış kişilerdir...kimse kimseyi kandırmasın herkes işine baksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetci ~ 16 yıl önce
tamam bu memiscigin bazi deyimleri abartili ama aci gercek suki thy gercekten bir torpil sirketi yani su anlamda torpil arkanda herhangi bir vekil veya bakan varsa sirkete kapin sonuna kadar aciktir yoksa nekadar havacilikla bilgili olsan bile hicbir sansin yoktur sirkete girmeye ve bu gercekten cok üzücü bir olay tek bu konuda thy ile gurur duyamiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
içerden ~ 16 yıl önce
ben size tek bişey söyleyeyim. thy tüm operasyonel departmanlarda yeterli sayıda eleman yok. bazı bölümlerde adet yeterli olsa bile işten anlamaz elini sürmez mecburen oraya arada kaynasın diye monte edilmiş adam çok. bi yerde 1 tane işi iyi bilen ve sorumluluk sahibi insan varsa tüm işler ona yıkılıyor. bi süre sonra o zavallınında sinir sistemi oynayıp işte bu durumlara konu olacak şekilde davranış sergileyebiliyor. şimdi kar ediyor ya şirket ne desek boş. Allah sonumuzu hayır etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cem Ozdemir ~ 16 yıl önce
Cem Ozdemir yillarca istasyon sefligi yapmis STR , cemaatlerle iliskisi olmayan devri siyaset zamanindan da eski bir personeldir.Sasirma Memis!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY CALL CENTER ~ 16 yıl önce
Memiş kardeşim bu kadar uçuş yapmışsın ama telefonla check in yapılamadığını öğreneMEMİŞsin,suçlu oluşturmaya çalışıyorsun.THY yi biz çalışanlar olarak kendi aramızda eleştirebiliriz ama böyle bir eleştiriye de yorum yazmamak olmaz.Kardeşim öğren artık telefonla check in yapmıyoruuzzz......Koltuk seçimi yaptırıp,check in yaptım diyenler de öğrensin artık bu işi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANDAŞ ~ 16 yıl önce
Bana çok komik laflar etmişsin cahilsin diyorsun ama asıl senin bu yazdıklarından ne olduğun belli.Git bir almanA bir fransız a ingiliz e bir ispanyol a ingilizce konuştur da göreyim seni.Adamlarda milliyetçilik denen bir şey var.Bizler de hangi ülkeye gidersek oranın diliyle konuşmaya çalışırız.Nerede milliyetçilik.Yerinde tabii ki ingilizce konuşacaksın ama her yerde değil.Benim anlatmak istediğim bu.Ama sen ileri zekanla bunu bile anlamamışsın.Senin gibi ileri zeka olacağıma bırak ta ben böyle cahil kalayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000