14 Temmuz 2015, Salı 13:03:30

THY 'Gümüşhane'yi filodan çıkardı

Türk Hava Yolları Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında kanadı hasar alan pisti pas geçtikten sonra motoru alevler içinde inişini gerçekleştiren A320 tipi uçağını filodan çıkardı.
  • a 320 nin seferden alınması iyi oldu baya bir hasar aldı parçalanıp parça olarak kullanılır
  • Son haberler ve cok yorumlananlar arasinda link hatasi var sanirim application master baksin lutfen, tesekkurler
  • Bu forumun seviyesi düsmemeli ve objektif KALINMALI.
  • Merhaba, Onur Bey sormuş kaskosu yokmuydu ya? diye var tabiki ama bu gidişle sigorta şirketi batacak. Kaç uçak hasarlandı son 1 yılda sayısını unuttuk. Bu arada bi uçağımız da yurtdışında Katmandu da kaldı. Büyük ihtimal Sıfır ayarında bu uçakta pert olacak. A330-300 A320-200 Pert Oldu. Nerden Baksanız Sigorta Şirketine Maliyeti 100 milyonlarca Dolar Oldu. Tabi Yurtdışı piyasasına yani reasürans şirketlerine sattığı için kurtarmış olabilir. Ama THY açısından ödeyeceği sigorta primleri çokca yükselecek gibi duruyor. Allah'tan birkaç senedir uçak düşmedi. İnşallah ta düşmez bir daha. Bakın 5 Yıldızlı Malaysia Airlines İflas Etmek Üzere. Çok Üzücü.
  • Kaskosu yokmuydu ya?
  • THY deki pilotlar birbirlerine b.k atmayı keser, ayakları artık yere basar ve seviyeli olurlarsa belki bu işler düzelir. Aksi durumda THY yabancı pilotların tekeline gecer ve turk pilotlar kayıkçı kavgasını yapacak başka yer arar. Birde b.k atarken isim yerine F/O falan yazan kaptan bozmaları F/O ların adını da kirletmekten utanmalı.
  • Pilotlar hakkında ileri geri yorum yapan ileri zekalılar!!! O uçağın ilk inişinde her ne olduysa oldu.Hiç fark etmez. Sonuçta o Pilotlar hata dahi yapmış olsalar çok kısa zamanda çok alçak bir irtifada bir manevra yaptılar. Ancak o çok kötü duruma gelen, çok zor uçan uçağı çok büyük bir beceri ve başarıyla indiren yine aynı pilotlardır. Biraz edepli olun.
  • Kimsenin ahi kimseye kalmaz
  • devam etmeyecegi zaten cok onceden soylenmisti
  • Dişardakileri bilmem ama thy logosu taşıyanlar için aynı gemideyiz gemi yuzerse sorun yok batarsa herkes batar yapıcı olun empati kurun kibar olun birlik olun saygılar

Türk Hava Yolları Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında kanadı hasar alan pisti pas geçtikten sonra motoru alevler içinde inişini gerçekleştiren A320 tipi uçağını filodan çıkardı.

Geçtiğimiz Nisan ayında Milano-İstanbul seferini yapan uçak Atatürk Havalimanı'nda inişi sırasında havada alev almış ve ciddi hasar meydana gelmişti. THY, TC-JPE kuyruk tescilli Gümüşhane adını taşıyan A320 tipi uçağını filodan çıkarma kararı aldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Filomuzdan çıkan ve aşağıda detayları verilen bir adet Airbus A320-200 uçağı ile toplam uçak sayısı 287 olmuştur. Uçak Tipi: A320-200. Filo Tipi: Dar Gövde. Temin Modeli: Operational Lease. MSN: 2941.Tescil: TC-JPE. Koltuk Kapasitesi: 159

THY 'Gümüşhane'yi filodan çıkardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

mustafa turan ~ 9 yıl önce
a 320 nin seferden alınması iyi oldu baya bir hasar aldı parçalanıp parça olarak kullanılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Link hatasi ~ 9 yıl önce
Son haberler ve cok yorumlananlar arasinda link hatasi var sanirim application master baksin lutfen, tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Realist ~ 9 yıl önce
Bu forumun seviyesi düsmemeli ve objektif KALINMALI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kasko Var :) ~ 9 yıl önce
Merhaba, Onur Bey sormuş kaskosu yokmuydu ya? diye var tabiki ama bu gidişle sigorta şirketi batacak. Kaç uçak hasarlandı son 1 yılda sayısını unuttuk. Bu arada bi uçağımız da yurtdışında Katmandu da kaldı. Büyük ihtimal Sıfır ayarında bu uçakta pert olacak. A330-300 A320-200 Pert Oldu. Nerden Baksanız Sigorta Şirketine Maliyeti 100 milyonlarca Dolar Oldu. Tabi Yurtdışı piyasasına yani reasürans şirketlerine sattığı için kurtarmış olabilir. Ama THY açısından ödeyeceği sigorta primleri çokca yükselecek gibi duruyor. Allah'tan birkaç senedir uçak düşmedi. İnşallah ta düşmez bir daha. Bakın 5 Yıldızlı Malaysia Airlines İflas Etmek Üzere. Çok Üzücü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onur ~ 9 yıl önce
Kaskosu yokmuydu ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurol Mert ~ 9 yıl önce
THY deki pilotlar birbirlerine b.k atmayı keser, ayakları artık yere basar ve seviyeli olurlarsa belki bu işler düzelir. Aksi durumda THY yabancı pilotların tekeline gecer ve turk pilotlar kayıkçı kavgasını yapacak başka yer arar. Birde b.k atarken isim yerine F/O falan yazan kaptan bozmaları F/O ların adını da kirletmekten utanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahraman Pilotlar!!! ~ 9 yıl önce
Pilotlar hakkında ileri geri yorum yapan ileri zekalılar!!! O uçağın ilk inişinde her ne olduysa oldu.Hiç fark etmez. Sonuçta o Pilotlar hata dahi yapmış olsalar çok kısa zamanda çok alçak bir irtifada bir manevra yaptılar. Ancak o çok kötü duruma gelen, çok zor uçan uçağı çok büyük bir beceri ve başarıyla indiren yine aynı pilotlardır. Biraz edepli olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahraman mı? ~ 9 yıl önce
madem ki inemiyorsun bırak uçak kendi insin çakma kahraman
Tgs beddua aliyor ~ 9 yıl önce
Kimsenin ahi kimseye kalmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hic icinde hus yok ~ 9 yıl önce
n ebicim akla sahipsiniz hic mi icnde hus yok devletin ucaga hasar gormus hurdaya aliniyor senin nerenden cikan lafa bak Allah islahhi mumkun olan yaratiklardan eyelsin sizi .biraz dusunun onca issizleri . her kes ekmeigini yedigi memurken uzman mudur olup sonra eski hale dondurulen her kimse ekmegine kufur eder se bu ulkenin hali n enince olur . ucak hasarlanir ahtan bahsedersin icindekiler ananda bacinda olabilirdi nasil bir zihniyet Allahim
Biri ~ 9 yıl önce
Yolcularda kusur olmadigi icin yolculara bisey olmuyor zaten.Arkadasimizin galiba sitemi sadece kurumdaki esitsizlige karsi.yanlis anlamamak lazim kanimca.cunku ben de isin icindeyim neler oldugunu cok iyi biliyorum.Ama belki bu habere bu yorumu yazmasi yersiz oldu bence.Ama sonucta soyledikleri baska bir hadiseyi karsilamasi hasebiyle dogru olsa gerek.
bu ucagin ~ 9 yıl önce
devam etmeyecegi zaten cok onceden soylenmisti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 9 yıl önce
Durum belliydi, yani Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi!... Ancaaaak, bu "inceleme süreci"içinde Temel Kotil hem bu Gümüşhane hem de Göbeklitepe için "tamir edilecekler" şeklinde bir beyanat verdi --- uzunca bir röportajının içinde!... Sorumlu ve öngörülü bir üst düzey yönetici böyle söylemler yapmamalı; neyin ne olduğu (olacağı) tam olarak bilinmeden / karar alınmadan...
Human in Thé zoo ~ 9 yıl önce
Dişardakileri bilmem ama thy logosu taşıyanlar için aynı gemideyiz gemi yuzerse sorun yok batarsa herkes batar yapıcı olun empati kurun kibar olun birlik olun saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hehehe ~ 9 yıl önce
sen bence memlektten binlerce km uzakta yasasan daha iyi:)
polyanna in the zoo ~ 9 yıl önce
hayat ne güzel vapurlar filan

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000