02 Mayıs 2013, Perşembe 10:10:24

THY GREVİNE "ÇELİK" KUVVET

THY’deki grev süreci konusunda “Biz işçiyi de düşünüyoruz” diyen Bakan Çelik, greve karşı. Çelik, THY’de işten çıkarılan 305 kişiyle ilgili olarak da, “Belki bir çağırırız bakalım” diye konuştu. Aracı olarak davette bulunma sözü verdi.
  • en dogal calisan haklarini dahi geri goturmeye calisan,yargitayca ise iadeleri onanmis 305 calisanini ise geri dondurmeyen hamdi topcu artik elini vicadanina koymalidir.bu zulum artik sona ersin.turkiyenin gururu bir sirketi greve surukleyen thy yonetimi aklini basina almalidir.
  • allah aşkına ne için greve gittiğinizi,kaç para aldığınızı,toplam kaç saat çalıştığınızı ve kaç para istediğinizi yazar mısınız,
  • yeter artık bu insanlar evlerine bir yıldır ekmek götüremiyorlar siz suriyelileri doyururken onlara ve ailelerine hiç sordunuzmu ne yapıyorsunuz diye bence bir müslüman olarak önce can sonra canan.
  • Lütfetmiş sayın bakanımız
  • Eee benim bundan anladigim 305 i cagiririz gelin vazgecin bu isten herkes kendi yoluna baksin deriz. Bosuna mucadele etmeyin ise geri almiycaz avucunuzu yaliycaksiniz deriz. Yol yakinken grevdende tüm haklarinizdanda vazgecin deriz demeye calisiyor sanirim sayin celik. Sen istedigin kadar uzlasmaya gitmek icin adim hazirlaniyor deyip biraz daha uyutmaya devam et .bizimde greve giden hazirliklarimiz adimlarimiz coktan yapildi.
  • iktidar olduktan sonra ilk yaptığınız icraat iş kanununu çalışanların aleyhine değiştirmek olmuştu; önceki yasada olmayan çalışanların fesih sonrasında işe başlatılmamasını tazminat koşulu ile siz koymuştunuz. eski yasa tamam güncellenmesi gerekiyordu ama araya sıkıştırdıklarınız ile çalışanlar şimdi sürünüyor, tıpkı bugün olduğu gibi torba yasa konuları işte, anlayın. hani şu havacılık iş koluna grev yasağı getiren yasada olduğu gibi.
  • Bakan diyor "belki bir çağırırız" Şirketin Yön Krl Bşk'ı diyor "Grevi bizi etkilemez" Kafaları o kadar rahat o kadar rahatki, hiç bir şey olmayacağını sanıyorlar. O uçaklar temelli ground olur, telefonlar kilitlenir masada el elde baş başta kalırlarsa, pilotların ekip odasında tavla atarkenki fotolarını gazetelerde görürlerse, hanyayı konyayı işte o vakit görürler. Grev zararı sadece maddi değildir. Koskoca hükümet olarak Avrupa'ya siz batıyorsunuz, bakın biz ne kadar paralı ve kuvvetliyiz şeklinde 3 senedir verdikleri imaj/mesaj da 1 kalemde silinecek, haberleri yok. İnşallah bu yapılan bir taktiktir; 305 gariban işbaşı yaptırılır, bizim bu yazdıklarımız da boşa gider. İnşallah..
  • Sizden artık biktik usandik.allah askina bizi seviyor bizi dusunuyorsaniz gidin artik.gidin gidin gidin. Soyle super ekonomi olduk diyorsunuz ama.hep fos. Milleti kredi borcuna gomdunuz. Kimsenin konusacak hali kalmadi
  • bu sayın bakan değilmiydi, asgari ücret için "büyük para, geçinirsiniz" diyen, şimdi de arabuluculuk mu yapacakmış.
  • Eğer gerçekten işçiyi düşünüyorsan neden Türkiye'de 20 milyon çalışan içinde sadece 900.000 tanesi sendikalı ? Neden her sektörde sendika yok ? Amerika'da milyon dolar para kazanan basketbolcuların bile sendikaları varken burada neden polisin,işçinin,memurun adam gibi sendikalı olup,çalışma hakları yok ? Neden memur,polis vs mesai ücreti alamıyorlar? Dünyada 24-48 çalıştırılan ve mesai alamayan polis nerede var ? Neden patronlar işçileri sendikalı olmayın diye tehdit ederken devlet olarak yaptırım uygulayamıyorsunuz? Gücünüz mü yetmiyor ? Çelebi ve Havaş'da neden sendika yok mesela? Neden bu şirketlerin sahipleri ve yöneticileri sendika lafını duyduklarında şok geçiriyorlar ? Ulaştırma bakanı ve sen bu rezalete neden el koymuyorsunuz? Bu kafalarla mı bu ülke ve havacılık sektörü ilerleyecek? İnsanları ezerek,sömürerek,posasını çıkararak,doğru düzgün maaş,hak vermeyerek nereye kadar çalıştıracaksınız? Bu ülkede insanların insan olma hakları yok mu? Almanlar insan biz değil miyiz?

Milliyet Gazetesi yazarlarından Şükrü Andaç, Türk Hava Yolları'nda fiili bir grevin yaşanmaması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in aracı olacağını iddia etti.

İşte Andaç'ın kaleme aldığı o yazı...

İşçi Bayramı 1 Mayıs’ta devletin “ben buradayım” mesajını verdiği bir günü daha geride bıraktık. Türkiye’de sendikalar ve işçinin hakları cephesinde yaşanan bu olaylar, aslında bizlere ‘geri kalmışlığın’ verdiği bir hediye. İşçi hakları ve bu alandaki mücadele Türkiye’de hiç gündemden düşmeyen bir konu. Bu alanda şu sıralar öne çıkan maddelerden biri de THY olayı.

Kısaca hatırlayalım...

Bundan yaklaşık bir yıl önce, Mayıs 2012’de Türk Hava Yolları’nda (THY) 305 kişinin işten çıkarılmasıyla sonuçlanan bir günlük iş bırakma eylemi yapıldı. Bu yaşananların bir uzantısı olarak nisan ayının ikinci haftasında ‘grev’ kararı geldi.
THY’ye 60 günlük yasal süre verildi, grev olabilir. Bu konuda hükümet ve sendika hâlâ uzlaşmaz tutum sergilemeyi sürdürüyor.

Sendika tarafı “Grevden dönüş için ilk şartımız 305 kişinin işe alınması, bu olmadan masaya oturmayız” derken, bir devlet şirketi olan THY cephesi, “Tüm yönetim olarak oybirliğiyle işten çıkarmaları onaylandık, artık yargı kararına bakarız” diyor.

Yaşanan bu süreçte 305 kişinin işten çıkarma davaları da sürüyor. Hatta bazılarının işe iade davasında süreç çalışan lehine çıktı, Yargıtay tarafından da bu durum onandı.

İlk sinyal geldi...

Bu hafta gerçekleştirdiğimiz Milliyet’in “Geleceğe Yatırım, Türkiye’ye Yatırım” toplantılarının Şanlıurfa ayağında Balıklı Göl’deki turumuz sonrası, parkın içindeki kahvedeyiz. Hemen karşımdaki sandalyede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik oturuyor.

THY’de taraflar arasındaki uzlaşmaz tavrın bir çözüme kavuşması adına bir görüşme olup olmayacağını soruyorum... Geçtiğimiz günlerde eski DİSK Başkanı, şimdinin CHP Milletvekili (Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi) Süleyman Çelebi’nin bu konuyu kendisiyle paylaştığının bilgisini veren Bakan Çelik, işten çıkarılan 305 kişinin işe iadesiyle ilgili olarak, “Belki bir çağırırız bakalım” diyor.

Kendisinin bir aracı olarak davette bulunabileceğinin bilgisini paylaşan Bakan Çelik, yaşanan süreçte sendika tarafından çok agresif tavırlar sergilendiğini belirtiyor ama ne vatandaşın ne yönetimin ne de kendilerinin THY de bir greve ‘evet’ diyemeyeceğini söylüyor.

Kısa bir not: Grev konusu THY’de bir hak olmasına karşılık, Bakanlar Kurulu’nun böylesine bir gelişmeyi kendisine verilen yetkilere dayanarak engelleme hakkı var.

Almanlar ses çıkarmadı!

Bakan Çelik’e 10 gün önce Almanya’nın milli havayolu şirketi Lufthansa grevini hatırlatıyorum. Avrupa’nın en işlek terminallerinde bir günlük grevde 1.700 uçuş yapılamadı. Buna karşılık Alman hükümeti ve Lufthansa cephesinden hiç bir ses “Burası bizim milli şirketimiz. Burada greve izni vermeyiz” gibi bir çıkışta bulunmadı. Grev oldu ve bitti.
Bu konuda Türkiye’nin Almanya ile karşılaştırılmaması gerektiğini, ekonomik koşullara bakıldığında bu grevin onların ekonomisini etkileme gücünün oldukça zayıf olduğunu söyleyen Bakan Çelik, “Biz işçiyi de düşünüyoruz. THY’de greve gidildi. kime ne faydası var” diyerek, uzlaşma yolunda bir adım için hazırlık yapıldığının bilgisini veriyor.

THY GREVİNE "ÇELİK" KUVVET

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

emefo ~ 11 yıl önce
en dogal calisan haklarini dahi geri goturmeye calisan,yargitayca ise iadeleri onanmis 305 calisanini ise geri dondurmeyen hamdi topcu artik elini vicadanina koymalidir.bu zulum artik sona ersin.turkiyenin gururu bir sirketi greve surukleyen thy yonetimi aklini basina almalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
allah aşkına ne için greve gittiğinizi,kaç para aldığınızı,toplam kaç saat çalıştığınızı ve kaç para istediğinizi yazar mısınız,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
yeter artık bu insanlar evlerine bir yıldır ekmek götüremiyorlar siz suriyelileri doyururken onlara ve ailelerine hiç sordunuzmu ne yapıyorsunuz diye bence bir müslüman olarak önce can sonra canan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Lütfetmiş sayın bakanımız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy size kalmiycak ! ~ 11 yıl önce
Eee benim bundan anladigim 305 i cagiririz gelin vazgecin bu isten herkes kendi yoluna baksin deriz. Bosuna mucadele etmeyin ise geri almiycaz avucunuzu yaliycaksiniz deriz. Yol yakinken grevdende tüm haklarinizdanda vazgecin deriz demeye calisiyor sanirim sayin celik. Sen istedigin kadar uzlasmaya gitmek icin adim hazirlaniyor deyip biraz daha uyutmaya devam et .bizimde greve giden hazirliklarimiz adimlarimiz coktan yapildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emefo ~ 11 yıl önce
en dogal calisan haklarini dahi geri goturmeye calisan,yargitayca ise iadeleri onanmis 305 calisanini ise geri dondurmeyen hamdi topcu artik elini vicadanina koymalidir.bu zulum artik sona ersin.turkiyenin gururu bir sirketi greve surukleyen thy yonetimi aklini basina almalidir.
iş kanunu ~ 11 yıl önce
iktidar olduktan sonra ilk yaptığınız icraat iş kanununu çalışanların aleyhine değiştirmek olmuştu; önceki yasada olmayan çalışanların fesih sonrasında işe başlatılmamasını tazminat koşulu ile siz koymuştunuz. eski yasa tamam güncellenmesi gerekiyordu ama araya sıkıştırdıklarınız ile çalışanlar şimdi sürünüyor, tıpkı bugün olduğu gibi torba yasa konuları işte, anlayın. hani şu havacılık iş koluna grev yasağı getiren yasada olduğu gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Bakan diyor "belki bir çağırırız" Şirketin Yön Krl Bşk'ı diyor "Grevi bizi etkilemez" Kafaları o kadar rahat o kadar rahatki, hiç bir şey olmayacağını sanıyorlar. O uçaklar temelli ground olur, telefonlar kilitlenir masada el elde baş başta kalırlarsa, pilotların ekip odasında tavla atarkenki fotolarını gazetelerde görürlerse, hanyayı konyayı işte o vakit görürler. Grev zararı sadece maddi değildir. Koskoca hükümet olarak Avrupa'ya siz batıyorsunuz, bakın biz ne kadar paralı ve kuvvetliyiz şeklinde 3 senedir verdikleri imaj/mesaj da 1 kalemde silinecek, haberleri yok. İnşallah bu yapılan bir taktiktir; 305 gariban işbaşı yaptırılır, bizim bu yazdıklarımız da boşa gider. İnşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Back3rhytme ~ 11 yıl önce
Keşke pilotlar greve katılıp tavla oynasa ekip odasında,bence buna kendiniz dahi inanmıyorsunuz,kokpit kendi halinden memnun.. GREVE evet fakat işin ucunda birde Bakanlar Kurulu engellemesi çıkabilir, umarım masa başında halledilir bu anlaşmazlıklar.
uyanan millet ~ 11 yıl önce
Sizden artık biktik usandik.allah askina bizi seviyor bizi dusunuyorsaniz gidin artik.gidin gidin gidin. Soyle super ekonomi olduk diyorsunuz ama.hep fos. Milleti kredi borcuna gomdunuz. Kimsenin konusacak hali kalmadi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayın bakan ~ 11 yıl önce
bu sayın bakan değilmiydi, asgari ücret için "büyük para, geçinirsiniz" diyen, şimdi de arabuluculuk mu yapacakmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EĞER ~ 11 yıl önce
Eğer gerçekten işçiyi düşünüyorsan neden Türkiye'de 20 milyon çalışan içinde sadece 900.000 tanesi sendikalı ? Neden her sektörde sendika yok ? Amerika'da milyon dolar para kazanan basketbolcuların bile sendikaları varken burada neden polisin,işçinin,memurun adam gibi sendikalı olup,çalışma hakları yok ? Neden memur,polis vs mesai ücreti alamıyorlar? Dünyada 24-48 çalıştırılan ve mesai alamayan polis nerede var ? Neden patronlar işçileri sendikalı olmayın diye tehdit ederken devlet olarak yaptırım uygulayamıyorsunuz? Gücünüz mü yetmiyor ? Çelebi ve Havaş'da neden sendika yok mesela? Neden bu şirketlerin sahipleri ve yöneticileri sendika lafını duyduklarında şok geçiriyorlar ? Ulaştırma bakanı ve sen bu rezalete neden el koymuyorsunuz? Bu kafalarla mı bu ülke ve havacılık sektörü ilerleyecek? İnsanları ezerek,sömürerek,posasını çıkararak,doğru düzgün maaş,hak vermeyerek nereye kadar çalıştıracaksınız? Bu ülkede insanların insan olma hakları yok mu? Almanlar insan biz değil miyiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000