24 Haziran 2013, Pazartesi 09:13:57

THY GREVİNDE SÜRPRİZ GELİŞME

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında sürdürülen 24. TİS görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından 15 Mayıs’ta başlayan grev etkisiz bir şekilde devam ederken iki taraf arasından sürpriz bir görüşme tarihi belirlendi. Peki, randevunun mimarı kim?
  • kabin özelleştirilsin de bitsin bu rezillik, grev mi kaldı canım bu çağda!
  • Çok sayın Hamdi TopçuTHY bildiğimiz üzere SunExpress le wet lease yaparak olduk güzel karlar elde ediyor, ancak THY kar amaçlı bir şirket olduğunu için rekabetçi yapısını koruyabilmek adına kabinin yüksek maaşları düşürlmelidir. Malum ülkenin şartları belli asgari ücretli işçi 800 tl ye çalışıyor, e uçan garsona 4000-5000 lira gibi maaşlar vermekde günahtır. Bunları kovsan iş bulamıyorlar, e sendikal hakkılarınıda bu garsonlar elleri ile sizin sevecen ellerinize bıraktılar. Lütfen en kısa sürede Kabin Aş nin kuruluşu için gerekli düzenlemeleri gerçekleştirin ve ihaleyi şartlarını açıklayın. Ülkede ki işsizlik had safhadayken kurun Kabin AŞ yi verin taşerona, bir hostesin maliyeti düşsün 1800-2000 tl ye, THY kar etsin, e tabii sizin de kar oranında aldığınız primde baya bir hallenir :) Personelin sendikal haklarına karşı duyarsızlığı ve basının tutumu bu karlı hamle için çok uygun. Sn. Topcu Allah(cc)' ın izni ile bu güzel ihale hem kazanana hemde THY hayırlı ve karlı olsun.
  • Grevcilere sesleniyorum lütfen işe dönün seferler iptal olacak sanıyorduk dahada arttı ve artmaya devam ediyor. Siz dönünce belki eski haline döner hadi ama lütfeeeen!!!!
  • Bence şükredin bakın insanlar özel sektorde 13 yillarini emek verdiler adamlar 1 gunde battik hikayesiyle kapatti havayolunu Ey THY BU EMEKÇİ leri alın işe de asil ordaki çalısanlar gorsun emekçileri...
  • ?????
  • hamdi topçu acımış resmen sendikaya. Grevciler üzülüyordur şimdi tatil bitecek diye :)
  • hani nerede????? sendika üyeleri siz bu sendika ağası pala ve ekibinden kurtulmadığınız müddetçe kaybetmeye devam edeceksiniz üzgünüm!
  • GREV YAPARAK KANUNI haklarini kulanma cesaretini gosterebilen calisma arkadaslarimizi yeniden aramizda gormek isteriz, bu kadar zamandir onlerinden gecip ucusa gidioum biri bile ters gozle bakip birsey demedi, saolsunlar , burada sacma sapan yorumlar yapip ailenin grevdeki fertlerinj aramizda istemioruz yazanlarin tk ucucu ekiplerinden oldugunu sanmiyorum, oyleyse de sakin benim ucuslarimda cenelerini acmasinlar..... iyiden yana dogruluktan yana olun bi zahmet
  • Greve çıkanlar hiç bişe olmamış gibi işe geri döneceklerini düşünmüyolardır umarım. Yoksa agır yıkım olcak onlar için. Thy ye ve uçuşa giden arkadaslarına küfür eden bu insanların aramızda yeri yoktur.
  • Saat 12'yi geçti, hâlâ bitmedi mi görüşme?

Hava İş Sendikası’nın başlattığı grev THY’ye hiçbir olumsuzluk yaşatmadan devam ediyor. Geçen hafta mahkemenin verdiği “Grev kanunidir” kararının ardından THY konuyu Yargıtay’a taşımaya hazırlanırken taraflardan sürpriz bir haber geldi. Airporthaber’in edindiği bilgiye göre THY ile sendika bugün saat 11.00’de masaya oturacak.

Karşılıklı görüşme kararının alınmasının öyküsü ise çok farklı. Görüşme talebi ne sendikanın girişimi ne  de THY’nin girişimi ile gerçekleşti. İki tarafın bir araya gelerek sorunun çözümü noktasında görüşülmesi için grev komitesinde bulunan 4 kişinin siyasiler nezdinde girişimlerde bulundukları ve bu girişimler neticesinden Hamdi Topçu’dan randevu aldıkları öğrenildi.

Grev komitesinden 4 kişi ile sohbet niteliğinde görüşme yapan Hamdi Topçu, THY çalışanlarını dinledikten sonra “Görüşmek istiyorlarsa gelsinler görüşelim” sözü üzerine sendikaya bilgi verildi. THY’nin sendikaya bugün saat 11.00 itibari ile randevu verdiği ve grevin bitirilmesi için görüşmeler yapılacağı kaydedildi.

Airporthaber, konuyu sıcağı sıcağına tüm okurlarına aktaracak.

THY GREVİNDE SÜRPRİZ GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

komprador ~ 11 yıl önce
kabin özelleştirilsin de bitsin bu rezillik, grev mi kaldı canım bu çağda!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Farkındalık ~ 11 yıl önce
Fransa çağdaş bi ülke değil mi? Devamlı grev oluyor :))))
TYLER ~ 11 yıl önce
Çok sayın Hamdi TopçuTHY bildiğimiz üzere SunExpress le wet lease yaparak olduk güzel karlar elde ediyor, ancak THY kar amaçlı bir şirket olduğunu için rekabetçi yapısını koruyabilmek adına kabinin yüksek maaşları düşürlmelidir. Malum ülkenin şartları belli asgari ücretli işçi 800 tl ye çalışıyor, e uçan garsona 4000-5000 lira gibi maaşlar vermekde günahtır. Bunları kovsan iş bulamıyorlar, e sendikal hakkılarınıda bu garsonlar elleri ile sizin sevecen ellerinize bıraktılar. Lütfen en kısa sürede Kabin Aş nin kuruluşu için gerekli düzenlemeleri gerçekleştirin ve ihaleyi şartlarını açıklayın. Ülkede ki işsizlik had safhadayken kurun Kabin AŞ yi verin taşerona, bir hostesin maliyeti düşsün 1800-2000 tl ye, THY kar etsin, e tabii sizin de kar oranında aldığınız primde baya bir hallenir :) Personelin sendikal haklarına karşı duyarsızlığı ve basının tutumu bu karlı hamle için çok uygun. Sn. Topcu Allah(cc)' ın izni ile bu güzel ihale hem kazanana hemde THY hayırlı ve karlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Grevcilere sesleniyorum lütfen işe dönün seferler iptal olacak sanıyorduk dahada arttı ve artmaya devam ediyor. Siz dönünce belki eski haline döner hadi ama lütfeeeen!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bence şükredin bakın insanlar özel sektorde 13 yillarini emek verdiler adamlar 1 gunde battik hikayesiyle kapatti havayolunu Ey THY BU EMEKÇİ leri alın işe de asil ordaki çalısanlar gorsun emekçileri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REV 3 ~ 11 yıl önce
?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b737 ~ 11 yıl önce
hamdi topçu acımış resmen sendikaya. Grevciler üzülüyordur şimdi tatil bitecek diye :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev mi ~ 11 yıl önce
hani nerede????? sendika üyeleri siz bu sendika ağası pala ve ekibinden kurtulmadığınız müddetçe kaybetmeye devam edeceksiniz üzgünüm!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bra ~ 11 yıl önce
GREV YAPARAK KANUNI haklarini kulanma cesaretini gosterebilen calisma arkadaslarimizi yeniden aramizda gormek isteriz, bu kadar zamandir onlerinden gecip ucusa gidioum biri bile ters gozle bakip birsey demedi, saolsunlar , burada sacma sapan yorumlar yapip ailenin grevdeki fertlerinj aramizda istemioruz yazanlarin tk ucucu ekiplerinden oldugunu sanmiyorum, oyleyse de sakin benim ucuslarimda cenelerini acmasinlar..... iyiden yana dogruluktan yana olun bi zahmet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suleyman ~ 11 yıl önce
Greve çıkanlar hiç bişe olmamış gibi işe geri döneceklerini düşünmüyolardır umarım. Yoksa agır yıkım olcak onlar için. Thy ye ve uçuşa giden arkadaslarına küfür eden bu insanların aramızda yeri yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kiremit ~ 11 yıl önce
kendi hakkına sahip çıkamayanların da bizim aramızda yeri yoktur!
pişkinlik ~ 11 yıl önce
Hepsi için söylemek yanlış olur Küfür ve hakaret edenleri göreceğiz... o küfür edenlerde utanma olsa zaten grev bittikten sonra şerefli bi şekilde istifa ederler. Göreceğiz ne kadar var ne kadar yok...
Uzman ~ 11 yıl önce
Maaşlara zam istiyoruz zamsız olmaz bu iş
Saat 12:21 ~ 11 yıl önce
Saat 12'yi geçti, hâlâ bitmedi mi görüşme?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000