22 Mayıs 2013, Çarşamba 20:20:23

THY GREVİNDE ŞOK GELİŞME

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında 24.TİS görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından başlayan grev, bugün THY’nin personele yaptığı zam açıklamasıyla farklı bir boyuta taşındı. Ancak asıl şok dalgası yeni geliyor.
  • Greve katılanlar 100 kişi olsa bile hepinizi toplasak bir tanesininin ayak tırnağı etmez. Grev kırıcıların adamdan sayıldığı dünyanın neresinde görülmüş ki burada sayı hesabı yapıyorsunuz?..
  • THY ve Sendikayı kıyaslamıyorum. THY sonuçta işveren. İşçilerin menfaatini gözardı etmek sonuçta işveren politikasıdır. Ancak bugün gelinen noktada sendikanın greve hazırlık sürecinde yaptığı hataların rolü büyüktür. Herkes sendika sadece 305 kişinin işe geri alınmasını asli hedef olarak belirledi sanıyor. Böyle olunca da çoğunluk sendikanın ardında durup greve destek vermedi. Oysa Hava İş Sendikası son kalan kalelerden biridir. Yıkılması durumunda gelecek nesil bugün buna sebep olanları affetmeyecektir. Ne olursa olsun sendikanın arkasında durulmalıydı. THY yönetimi zaten ön yoklamalarında greve katılımın büyük oranda olacağını hissetseydi sendikanın tekliflerini kayıtsız şartsız kabul ederdi. Günde 1000 uçak uçuran bir şirket hiç grev ihtimalini göze alır mı? Ama yapamadık, delikanlı duruş sergileyemedik. Bundan sonra olacaklardan Allah bizi korusun.
  • Atilay aycin istifa.Yeni sendika baskani istiyoruz.
  • Bir kadı hikayesi vardır eskiler den bunun bilen bilir anlayan da anlamıştır. yeni sendikamı siz ne saçmalıyosunuz kım yapacak kım uluslar arası ilişkileri kullanacak kim bürakrasiyi lehine çevirecek kim yönetim karşısın da sadece üyenin dediğini yapacak kim giden yönetimin adamından o adam a dua edin dedirtcek kim üyesi tarafından istendiğinde ulaşılabilecek kim kendi profesyonel ekibini kurabilecek kim 20 sene başkan olup orası burası oynamayacak EN ÖNEMLİSİ ADAM GİBİ ADAM OLUCAK BAŞKAN ADAMIN DİBİSİN..........................
  • Gelin kartlara bakın bugün gerçi biz gözünüze sokulmaz zaten.
  • Atilay bey malumunuz bu tıs sözleşmesinde başarısız oldunuz.Bunu herkes gördü 15800 personel çalışıyor, takriben 240 kişi grev yapıyor.Böyle bir grev dünyanın hiç bir yerinde görülmemiştir.Sizi kutluyorum bunuda başardınız.
  • GREVE KATILAN 100 KUSUR KISIYE TAVSIYEM SUDUR KI "HATA YAPMAYIN,ILK HATANIZDA..."GLOBALLY ZORTINGEN OLURSUNUZ"
  • AYÇİN AMCA SAYESİNDE YENİ GLOBALLY FOSSÇULAR GELİYOR...:D HADİ İYİSİN AİRPORTHABER.COM YORUM SAYILARIN ARTACAK:D
  • Atilay gitsin diye yırtınıp duranlar! Ne bağırıyorsunuz? Aldınız zamınızı , grev de gündemden düşmüş madem, işinize bakın...Size ne sendikadan? Beğenmiyorsanız istifa edin..Yeter be bıktık sizin mavralarınızdan..Angutluk yapmayın..(NOT: Angut bir hakaret olarak yazılmamıştır.Angut bir kuştur ve işi gücü milleti rahatsız ve taciz etmek, başkasının yuvasını bozmaktır.)
  • Beyler, kimi Hamdi'ye kimi Atilay'a çakıyor...Bana sorarsanız seçmak zorunda kalsam Atilay'ı seçerdim.Gerçi al birini vur ötekine ama Hamdi'yi güvenilmeyecekler listesinde tek geçerim, Atilay ehven-i şer derim...Ne çabuk unuttunuz, TİS'e konulan maddelerin uygulanmamasını, eş-dost, vekil gezilerini, eşi görülmemiş kadrolaşmayı, 10 senede 9000 kişinin atılıp 16000 kişinin işe alınmasını, Bosna'da, Irak'ta, İran'da batan paraları, çapsız niteliksiz adamların köşebaşlarına getirilmesini, personelin fişlenmesini, sürekli mobbing uygulanmasını, Yolsuzluğa karışanların uzman kadrosunda çalıştırılmaya devam edilmesini, Amsterdam kazasını, pistten çıkan uçakları, 3 günde lastikleri değiştirilemeyen Paris uçağını, apronda can veren gariban deveyi, 38 milyar dolar borçla duvara doğru son hızla gidişi, Hamdi'nin önce Gündoğdu'yu, sonra Karlıtekin'i, sonra da Temel'i yiyişini...Hamdi'ye güvenenler, Allah yolunuzu açık etsin. AMİN

Airporthaber’in flaş haber olarak geçtiği zam oranlarının ardından THY resmi açıklamayı yaparken personelin iki yıl için alacağı zam oranları belli oldu. THY’nin açıklamasında ise detaylara yer verildi.

Hava-İş Sendikası THY’nin açıklamasına anında karşılık vererek zam oranını ve diğer hakları tümüyle reddetti.

Hava-İş cephesinde bu gece genel değerlendirme yapılacağı kaydedilirken, THY’nin açıklamasındaki ayrıntı herkesin dikkatinden kaçtı.

Airporthaber’in dikkatle okuduğu açıklamada şu ayrıntıya yer verilmişti. “Bu eylem 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 72. Maddesi çerçevesinde grev hakkının kötüye kullanılmasıdır.” Peki, bu ayrıntı ne anlama geliyor?

6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 72. Maddesi’nde şu ifadeler yer alıyor; “Taraflardan birinin veya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının başvurusu üzerine mahkemece, grev hakkı veya lokavtın iyi niyet kurallarına aykırı tarzda toplum zararına veya millî servete zarar verecek şekilde kullanıldığının tespit edilmesi hâlinde, uygulanmakta olan grev veya lokavtın durdurulmasına karar verilir.”

İşte THY bu maddeye vurgu yaparken grevin çalışanlar tarafından yapılmadığı ve değişik gruplar tarafından çalışanların rahatsız edildiği gerekçesiyle mahkemeye gideceği belirtiliyor. Airporthaber’in THY kaynaklarından edindiği bilgiye göre THY’nin yarın mahkemeye bu yönde bir başvuru yapacağı kaydedildi.

©Airporthaber.com

THY GREVİNDE ŞOK GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (73)

dc3'e ~ 11 yıl önce
Greve katılanlar 100 kişi olsa bile hepinizi toplasak bir tanesininin ayak tırnağı etmez. Grev kırıcıların adamdan sayıldığı dünyanın neresinde görülmüş ki burada sayı hesabı yapıyorsunuz?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ve SENDİKA ~ 11 yıl önce
THY ve Sendikayı kıyaslamıyorum. THY sonuçta işveren. İşçilerin menfaatini gözardı etmek sonuçta işveren politikasıdır. Ancak bugün gelinen noktada sendikanın greve hazırlık sürecinde yaptığı hataların rolü büyüktür. Herkes sendika sadece 305 kişinin işe geri alınmasını asli hedef olarak belirledi sanıyor. Böyle olunca da çoğunluk sendikanın ardında durup greve destek vermedi. Oysa Hava İş Sendikası son kalan kalelerden biridir. Yıkılması durumunda gelecek nesil bugün buna sebep olanları affetmeyecektir. Ne olursa olsun sendikanın arkasında durulmalıydı. THY yönetimi zaten ön yoklamalarında greve katılımın büyük oranda olacağını hissetseydi sendikanın tekliflerini kayıtsız şartsız kabul ederdi. Günde 1000 uçak uçuran bir şirket hiç grev ihtimalini göze alır mı? Ama yapamadık, delikanlı duruş sergileyemedik. Bundan sonra olacaklardan Allah bizi korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atilay ~ 11 yıl önce
Atilay aycin istifa.Yeni sendika baskani istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YENİ KADIMI ~ 11 yıl önce
Bir kadı hikayesi vardır eskiler den bunun bilen bilir anlayan da anlamıştır. yeni sendikamı siz ne saçmalıyosunuz kım yapacak kım uluslar arası ilişkileri kullanacak kim bürakrasiyi lehine çevirecek kim yönetim karşısın da sadece üyenin dediğini yapacak kim giden yönetimin adamından o adam a dua edin dedirtcek kim üyesi tarafından istendiğinde ulaşılabilecek kim kendi profesyonel ekibini kurabilecek kim 20 sene başkan olup orası burası oynamayacak EN ÖNEMLİSİ ADAM GİBİ ADAM OLUCAK BAŞKAN ADAMIN DİBİSİN..........................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.Grevci ~ 11 yıl önce
Gelin kartlara bakın bugün gerçi biz gözünüze sokulmaz zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delege ~ 11 yıl önce
Atilay bey malumunuz bu tıs sözleşmesinde başarısız oldunuz.Bunu herkes gördü 15800 personel çalışıyor, takriben 240 kişi grev yapıyor.Böyle bir grev dünyanın hiç bir yerinde görülmemiştir.Sizi kutluyorum bunuda başardınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 ~ 11 yıl önce
GREVE KATILAN 100 KUSUR KISIYE TAVSIYEM SUDUR KI "HATA YAPMAYIN,ILK HATANIZDA..."GLOBALLY ZORTINGEN OLURSUNUZ"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DCE' e ~ 11 yıl önce
Gerçek sayıyı bildiği halde ısrarla burda yalan söylemeye devam eden arkadaşlar. Karşılığında ne alıyorsunuz merak ediyorum. Fakat bu işten zarar gören herkesin vebali boynunuza. İç yüzünüzü görmemize yardımcı olduğunuz içinde teşekkür ederiz.
lions ~ 11 yıl önce
AYÇİN AMCA SAYESİNDE YENİ GLOBALLY FOSSÇULAR GELİYOR...:D HADİ İYİSİN AİRPORTHABER.COM YORUM SAYILARIN ARTACAK:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
li_li ~ 11 yıl önce
Peki bunu yazmaya vakit harcarken sizin amaç, dert ne, açık açık bir konuşsanız..
ZAMINA BAK! ~ 11 yıl önce
Atilay gitsin diye yırtınıp duranlar! Ne bağırıyorsunuz? Aldınız zamınızı , grev de gündemden düşmüş madem, işinize bakın...Size ne sendikadan? Beğenmiyorsanız istifa edin..Yeter be bıktık sizin mavralarınızdan..Angutluk yapmayın..(NOT: Angut bir hakaret olarak yazılmamıştır.Angut bir kuştur ve işi gücü milleti rahatsız ve taciz etmek, başkasının yuvasını bozmaktır.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o zam değilki ~ 11 yıl önce
zamcık! =)
Güven Meselesi ~ 11 yıl önce
Beyler, kimi Hamdi'ye kimi Atilay'a çakıyor...Bana sorarsanız seçmak zorunda kalsam Atilay'ı seçerdim.Gerçi al birini vur ötekine ama Hamdi'yi güvenilmeyecekler listesinde tek geçerim, Atilay ehven-i şer derim...Ne çabuk unuttunuz, TİS'e konulan maddelerin uygulanmamasını, eş-dost, vekil gezilerini, eşi görülmemiş kadrolaşmayı, 10 senede 9000 kişinin atılıp 16000 kişinin işe alınmasını, Bosna'da, Irak'ta, İran'da batan paraları, çapsız niteliksiz adamların köşebaşlarına getirilmesini, personelin fişlenmesini, sürekli mobbing uygulanmasını, Yolsuzluğa karışanların uzman kadrosunda çalıştırılmaya devam edilmesini, Amsterdam kazasını, pistten çıkan uçakları, 3 günde lastikleri değiştirilemeyen Paris uçağını, apronda can veren gariban deveyi, 38 milyar dolar borçla duvara doğru son hızla gidişi, Hamdi'nin önce Gündoğdu'yu, sonra Karlıtekin'i, sonra da Temel'i yiyişini...Hamdi'ye güvenenler, Allah yolunuzu açık etsin. AMİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nefret ~ 11 yıl önce
her iki taraf da birbirinden beter katılıyorum ama, yaptığınız yoruma son 10 yıldaki başarıları da ekleyin, eski çalışanlardan bizzat duydum akşama kadar hiç bir iş yapmadan yattıklarını şimdi de çalışma ortamı çok rahat ama eski yatışları özleyenler oluyor tabi,

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000