26 Şubat 2013, Salı 16:14:08

THY GREVE GİDECEK GİBİ

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından atanan arabulucu da çözüm olmadı. Bugün taraflar yeniden bir araya geldi. Ancak görüşmeden çıkan sonuç hiç iyi değil. İşte ayrıntılar.
  • Sayın yorumcular THY GENEL MÜDÜRÜ BU KONULARA NEDENSE hiç girmiyor. Girdiği zaman makamı tehlikeye gireeğini cok iyi biliyor. Onun için önemli olan o makamda kalarak şimdiye kadar hayelerini gerçekleştirmek. THY'de neler olursa olsun onun hiç umurunda değil. Bu gibi yöneticilerin ne kurumlara nede işçilere faydası olacağını düşünmüyorum. Bunlarında çocukları var. Çocukları 305 kişinin haksızlığa uğradığı gibi haksızlığa uğrasaydılar ne düşünürdüler. Mahkeme kararları ortada. Genlerinden gelen zihniyetleri doğrultusunda diğer yöneticiler gibi imkanlar elerinde olduğu sürece çocuklarının geleceğini garanti etmek için devlet paralarınımı aktarıyorlar. ÖRNEKLERİ OLAN ZİHNİYETLER GİBİ.
  • şu amirlik eğitimini tamamlasaydık bari:))
  • Sayın yorumcular THY YÖNETİMİ LEHİNE YAPILAN YORUMLAR , AKP tarafından işe alınan zavallılardır. Çünkü bunların ZİHNİYELERİ kimse bana dokunmasın diğer kişilere ne haksızlık yapılırsa yapılsın. Kendi çikarlar ve makamları için herşeyi yapacakLARINI GENLERİNDEN GELEN BU ZİHNİYETİN MAHSÜLÜDÜR. BİR YÖNETİCİYE OĞLUNA PARA AKTARMASI KADAR YÜZ KIZARTICI VE ŞİK OLMAYAN İŞE GİRİŞEN YÖNETİCİDEN NE BEKLENİR. Bunların gerçek yüzlerini göremiyecek kadar da insanlar uyutuluyor.
  • Grev kararı alınırsa ben katılmıyacam, bir çok kokpit arkadaşımda katılmayacaktır, uçakları biz uçuruyoruz.
  • daha önceki aycin sendikasının yaptıgı anlaşmaların tümü işverenin istegi dogrultusunda gercekleşmiştir inanmayan önceki yapılan sözleşmelere baksınlar işveren ve hükümet ne verdi ise sendika ona imza atmıştır bundan sonrada öyle olacagı icin mantıklı davranıp greve gidilmemesi gerekmektedir calışanların dikkatine.....(sakın oyuna gelmeyin ve 305 kişiye olanı unutmayın).....
  • Grev kacinilmaz.Soz birligi ettik..9 Mart'i bekleyin demistim size.Organize olmaya basladik simdiden..9 Mart gunu basin,medya gorusmek uzere!Bekleyin az kaldi.
  • bu 305 kişi halen işsiz mi yaw?? :) ne kadar önemli adamlarmış, halen THY ye geri alınmak için yalvarıyorlar. önce ucuz kahramanlıkla şirketini ve yolcuları sabote edeceksin sonra da nolur bizi geri alın diye yalvaracaksın.
  • Arkadasim vallahi cok dogru yazmisin bundan kimsenin haberi ve bilgisi yok. Isteyen katilsin istemeyen katilmasin... greve katilmazsaniz alinan haklardan da hicbir sekilde yararlanamayacaksiniz bunu da unutmayin... gelin bu sendika yonetimini kisileri tartisalim ama kalkipta guven kalmadi kendileri yapti gibi sog sozler kullanmayalim...
  • Avuç dolusu para kazanıyorsunuz, yüzlerce kişi işsizken. Şimdi kimse kimseye maval okumasın. İnş işe geri DÖNMEZSİNİZ!
  • Arkadaşlar bu saatten sonra genel müd.lükte, airport habere , sendika ve olası bir grev aleyhinde surekli yorum yapacak mesailer planlanacaktır yorumların kimler tarafından yapıldığını anlamak hiç zor değil.Aynı resti Karlıtekin de çekmişti ama sonu hüsran oldu sendika ve Thy çalışanı kazandı.Birlik beraberlik olsun yine çalışan kazansın.Unutmayın bu dava 305 in davası değil birileri bunlara "ben yaptım oldu" diye birşey yok demeli.....BİRLİKLE VE BİRLİKTE KAZANACAĞIZ.

Türk Hava Yolları çalışanlarının doğrudan ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri tamamen tıkandı. İşveren ile sendika arasında yapılan görüşmelerin 305 kişinin işe iadesini şart koşan sendikanın tutumu nedeniyle kesilmişti. Bakanlık tarafından atanan arabulucu da çözüm sağlayamadı.

Anlaşmazlıkları sona erdirmek için atanan arabulucu, THY yönetimi ile sendikayı bugün bir araya getirdi. Ancak her iki taraf da taviz vermedi. Toplantı başladığı gibi sona erdi.

Binlerce çalışanı ilgilendiren TİS görüşmelerinin kesilmesinden sonra arabulucunun bir rapor hazırlayarak Çalışma Bakanlığı’na vermesi bekleniyor. Arabulucunun raporundan sonra bakanlığın durumu bildiren bir yazıyı taraflara iletmesi gerekiyor.

- SENDİKA NE YAPACAK? -

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre sendika bakanlığın gönderdiği yazıdan sonra 60 gün içinde grev kararı alabileceği belirtiliyor.

Geçmiş yıllarda da Hava-İş Sendikası grev kararı almış ve greve sayılı saatler kala taraflar anlaşma sağlamıştı.

Öte yandan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada sendikanın baskılarına boyun eğmeyeceklerini belirtmişti.

©AirportHaber.com

THY GREVE GİDECEK GİBİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (89)

FO ~ 11 yıl önce
Sayın yorumcular THY GENEL MÜDÜRÜ BU KONULARA NEDENSE hiç girmiyor. Girdiği zaman makamı tehlikeye gireeğini cok iyi biliyor. Onun için önemli olan o makamda kalarak şimdiye kadar hayelerini gerçekleştirmek. THY'de neler olursa olsun onun hiç umurunda değil. Bu gibi yöneticilerin ne kurumlara nede işçilere faydası olacağını düşünmüyorum. Bunlarında çocukları var. Çocukları 305 kişinin haksızlığa uğradığı gibi haksızlığa uğrasaydılar ne düşünürdüler. Mahkeme kararları ortada. Genlerinden gelen zihniyetleri doğrultusunda diğer yöneticiler gibi imkanlar elerinde olduğu sürece çocuklarının geleceğini garanti etmek için devlet paralarınımı aktarıyorlar. ÖRNEKLERİ OLAN ZİHNİYETLER GİBİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakin sakin ~ 11 yıl önce
şu amirlik eğitimini tamamlasaydık bari:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖS ~ 11 yıl önce
Sayın yorumcular THY YÖNETİMİ LEHİNE YAPILAN YORUMLAR , AKP tarafından işe alınan zavallılardır. Çünkü bunların ZİHNİYELERİ kimse bana dokunmasın diğer kişilere ne haksızlık yapılırsa yapılsın. Kendi çikarlar ve makamları için herşeyi yapacakLARINI GENLERİNDEN GELEN BU ZİHNİYETİN MAHSÜLÜDÜR. BİR YÖNETİCİYE OĞLUNA PARA AKTARMASI KADAR YÜZ KIZARTICI VE ŞİK OLMAYAN İŞE GİRİŞEN YÖNETİCİDEN NE BEKLENİR. Bunların gerçek yüzlerini göremiyecek kadar da insanlar uyutuluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PilotK ~ 11 yıl önce
Grev kararı alınırsa ben katılmıyacam, bir çok kokpit arkadaşımda katılmayacaktır, uçakları biz uçuruyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
bunu yazanın pilot olduğunu düşünüp oylayanlar var ya,alemsiniz:))
BASIN ~ 11 yıl önce
daha önceki aycin sendikasının yaptıgı anlaşmaların tümü işverenin istegi dogrultusunda gercekleşmiştir inanmayan önceki yapılan sözleşmelere baksınlar işveren ve hükümet ne verdi ise sendika ona imza atmıştır bundan sonrada öyle olacagı icin mantıklı davranıp greve gidilmemesi gerekmektedir calışanların dikkatine.....(sakın oyuna gelmeyin ve 305 kişiye olanı unutmayın).....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasil insanlarsiniz ~ 11 yıl önce
Yani daha once yapilan anlasmalar isverenin istegi dogrultusunda oldu diyorsun. Yani bukadar sosyal hakki maasi isveren gonlunden koptugu icin seve seve veriyor oylemi???? Sana guluyorum ama agzimla degil baska biryerimle....... komik bile olamiyorsunuz. Aciyorum size.....
Ac_81 ~ 11 yıl önce
Grev kacinilmaz.Soz birligi ettik..9 Mart'i bekleyin demistim size.Organize olmaya basladik simdiden..9 Mart gunu basin,medya gorusmek uzere!Bekleyin az kaldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev ~ 11 yıl önce
305 çözülmezse grevin en büyüğünü göreceksiniz,sabredin görün.amacımız hakkımızı almak sadece,çığırtkanlık değil..hakkını aramayan insan,onurundan yoksun insandır..onursuz insan değiliz..
hemde ~ 11 yıl önce
Yasal olacak busefer
crew ~ 11 yıl önce
bu 305 kişi halen işsiz mi yaw?? :) ne kadar önemli adamlarmış, halen THY ye geri alınmak için yalvarıyorlar. önce ucuz kahramanlıkla şirketini ve yolcuları sabote edeceksin sonra da nolur bizi geri alın diye yalvaracaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
is bulmus ~ 11 yıl önce
Sen merak etme is bulduk. Ama senin basina boyle birsey gelirse kersinlikle bulamayacagini dusunce yapindan anlayabiliyorum. Amac geri donmek de degil hak aramak. Durduk yere isinden olacaksin, kanun seni her yonden hakli bulacak ama ise geri alinip alinmayacagina sirket karar verecek. iste bu haksizlik. Bunun pesindeyiz unutma. olaylari iyi analiz et (yapabilirsen. Aman ha hicbir seye de bulasma, isine sahip cik. Birsey olursa ortada kaldin demektir.
SEDA ~ 11 yıl önce
EVET MEMLEKET SIZIN YUZUNUZDEN NE HALLERE GELECEK BAKALIM,İKTİDAR YALAKASI!
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Arkadasim vallahi cok dogru yazmisin bundan kimsenin haberi ve bilgisi yok. Isteyen katilsin istemeyen katilmasin... greve katilmazsaniz alinan haklardan da hicbir sekilde yararlanamayacaksiniz bunu da unutmayin... gelin bu sendika yonetimini kisileri tartisalim ama kalkipta guven kalmadi kendileri yapti gibi sog sozler kullanmayalim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oh olsun ~ 11 yıl önce
Avuç dolusu para kazanıyorsunuz, yüzlerce kişi işsizken. Şimdi kimse kimseye maval okumasın. İnş işe geri DÖNMEZSİNİZ!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh! ~ 11 yıl önce
305 kişiden biri değilim.Sana sadece şunu söylüyorum: Bu kin,kötü kalp seni boğar bir gün!!
teknik atık ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar bu saatten sonra genel müd.lükte, airport habere , sendika ve olası bir grev aleyhinde surekli yorum yapacak mesailer planlanacaktır yorumların kimler tarafından yapıldığını anlamak hiç zor değil.Aynı resti Karlıtekin de çekmişti ama sonu hüsran oldu sendika ve Thy çalışanı kazandı.Birlik beraberlik olsun yine çalışan kazansın.Unutmayın bu dava 305 in davası değil birileri bunlara "ben yaptım oldu" diye birşey yok demeli.....BİRLİKLE VE BİRLİKTE KAZANACAĞIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000