23 Şubat 2016, Salı 15:11:25

"THY Gotham'a götürüyor Antalya'ya getiremiyor"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türk Hava Yolları'nı, sponsor olduğu 'Batman' filmiyle ilgili reklamı üzerinden eleştirdi. Çetin, "THY, dünyayı sanal Gotham'a götürüyor ama Antalya'ya getiremiyor" dedi.
  • Cahilliğin tarifini okumak için yukarıdaki haberi okuyun.
  • nesi pahalı'ya cevap arkadaş sen hesap bilmiyorsun galiba. kişi başı uçak dahil 500 euro olan yabancı turist fiyatı, yerli olunca kendi imkanınla ulaşım yaklaşık 800 euro. sen diyorsun ki yerli ucuz, yabancı pahalı. sen neyin kafasını yaşıyorsun, ne içtiysen söyle bizde içelim.
  • sayın başkan önce sağa sola laf atacağınıza, kendi evinizin önüne bakın. rus turistler antalya tekirovada uçak dahil 1 hafta herşey dahil 500 euro'ya kalırken, aynı dönemde ben 1.200 euro'ya kaldım. Aynı şeyi almanyada yaşayan abimde yaptı. 500 euro'ya kaldığı dönemde ben 850 euro'ya aynı otelde kaldım. şimdi ağlama duvarı yapmayın.
  • Az kaldi Emirates girecek Izmir ve Antalya ya 330 larla
  • Boyle baskan mi olur? Konusma seviyesi bile yok.Erken secime gidin ve bu adami indirin derim. Antalya rekor ustune rekor kirdigi gunlerde konussaydi. İsler kotuye gidince THY suclu. Bir tek THY mi yolcu getiriyor? Hesabi THYye sorma. Madem cekistirmek istiyorsa Basbakan ve Cumhurbaskanina ucagi vurdugunuz icin bu haldeyiz desin. Diyemez. Nerdeeeeee :)
  • .... evet mesela secim vaadi olan gurbetcilere 20% indirim de hayal!! bir tane faydalanabilmis gurbetci göstersinler. BIMERE basvurdum ve cok sacma bir cevap aldim, yani anlicaniz THY sakin zarar etmesin.
  • ha ha iyi koymuş...
  • Sayın Başkan turizmcilere de bizahmet söyleyin yabancılara verilen fiyatları Türk'lere uygulasınlar o zaman zarar etmezler
  • Tutuşup çirkinleşmiş.
  • la bu ANTALYA,İZMİR,ANKARA size ne yaptı THY. Türkiye İSTANBULDAN MI İBARET. şu antalya ve izmir piyasasına emirates ve qatar bir girsinde göreyim sizi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türk Hava Yolları'nı, sponsor olduğu 'Batman' filmiyle ilgili reklamı üzerinden eleştirdi. Çetin, "THY, dünyayı sanal Gotham'a götürüyor ama Antalya'ya getiremiyor" dedi.

ATSO'nun Şubat ayı meclis toplantısında konuşan Davut Çetin, terör olaylarından Rusya yasakları nedeniyle tarım ve turizm sektörlerinde yaşanan sorunlar ve kent gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TURİZMDE İKİ BÜYÜK PAZARDA DA DÜŞÜŞ VAR
Ocak ayı turizm rakamlarını değerlendiren Çetin, Rusya'da yüzde 81, Almanya'da yüzde 16, Hollanda'da yüzde 20 ve toplamda yüzde 17 düşüş gerçekleştiğini açıkladı. Şubat ayındaki toplam kaybın yüzde 21 olduğunu belirten Çetin, "Almanya, İngiltere gibi pazarlarda erken rezervasyonların düştüğü de basında yer aldı. Böyle giderse turizmde yüzde 25-30 civarında kayıp yaşayabiliriz. Eğer dış ve iç koşullar olumlu yönde gelişirse son aylarda toparlanma olabilir ve Rusya pazarında bile beklediğimizden daha iyi sonuç alabiliriz. Ama en kötüsüne hazırlanmak gerekir ki zararı en aza indirelim" dedi.

TURİZMDE BEKLENTİLERLE ARADA ÖNEMLİ BİR FARK VAR
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlarla birlikte basın toplantısıyla turizmi ele almasının, sorunun anlaşıldığını, izlendiğini göstermesi bakımından önemli olduğunu aktaran Çetin, ancak beklentilerle alınan kararlar arasında halen önemli bir fark kaldığını kaydetti. Çetin bunları, şöyle sıraladı:

"* 6 bin dolarlık uçak desteği elbette önemlidir, ancak bu desteğin kararı gecikmiştir ve 31 Mayıs'a kadar destek de artık yeterli değildir. Bakanlığa bu sürenin uzatılması için yetki verileceği söyleniyordu. Ancak bir karar çıkmadı. Dolayısıyla uçak desteği süresi uzatılmalıdır.

* Antalya'da turizm, tarım sektörleri ve ayrıca tedarikçi sektörlere de 1 yıllık borç ertelemesi veya ödeme tatili ve düşük faizli kredi sağlanması gereklidir. Antalya'da artık sorun turizmi ve tarımı aşmıştır. Bu iki sektörün tedarikçileri, gıda sektörü, tekstil, inşaat, boya, mobilya gibi bütün sektörler etkilenmektedir.

* Sayın Başbakan 'Tarımda, terör durumunda nasıl afet desteği veriyorsak, ihtiyaç duyulduğu takdirde turizme de uygulanacaktır' dedi. Bu doğru bir yaklaşım, ancak beklemeye gerek yoktur. BDDK'nın kredi yapılandırması uygulama kararı zaman kaybetmeden alınmalı ve Antalya'da krizden etkilenen bütün işletmeleri kapsamalıdır.

* Turizm sektörüne istihdam desteği verilmesi en önemli konulardan birisidir. Ancak geçen yıl sayın Başbakan, TOBB şurasında benim konuşmam sırasında araya girerek bunun yapıldığını, biz izah edince de yapılacağını söylemişti. Ancak bu karar bir türlü çıkmadı. Bakanlıklar istihdam desteği için bir formül geliştiremediler. Mecliste olan geçici istihdam düzenlemesinin turizme destek olacağı söylendi, ancak bunun yeterli olmayacağı görülmektedir. İstihdam desteği mutlaka yeniden ele alınmalıdır.

* Sayın Başbakandan direkt tarifeli seferler konusunda da müjde bekliyorduk, o da olmadı. Antalya turizminin dış hatlarda direkt tarifeli sefer sorunu maalesef devam etmektedir. Uçakla 2-3 saatlik yerler İstanbul aktarmasıyla 7-8 saate çıkmaktadır. Şu çağrıyı da yapayım. Gelin uçak desteklerini sadece charter ile sınırlamayın. Bir yıl boyunca belirli merkezlerden gelecek direkt uçaklara da destek verelim. Sağlık turizmi, golf turizmi diyoruz, direkt tarifeli uçak olmadan alternatif turizm gelişmez.

* Sonuç olarak, özellikle BDDK'nın kredi yapılandırması konusunda karar alabileceği konusu bir ümit oldu. Ama sayın Başbakanın da vurguladığı güven kaybedilmemesi, aşırı karamsarlığın önlenmesi açısından somut ve kapsamlı karar gereklidir. En başında etkin kriz yönetimi önlemleri devreye alınsa herkes rahatlar. Ama bugün halen herkes ödeme derdinde ve maalesef bu halen anlaşılmıyor."

THY GOTHAM'A GÖTÜRÜYOR, ANTALYA'YA GETİREMİYOR
ATSO Başkanı Davut Çetin, sponsor olduğu 'Batman' filmi ve bununla ilgili reklamı üzerinden THY'yi de eleştirdi. THY'nin bugünlerde yabancı spor kulüplerine sponsorluklarıyla dikkati çektiğini anlatan Çetin, "Son olarak yeni Batman filmine sponsor oldu. Hatta bir reklamı var, Batman filmindeki sanal Gotham kentine sefer yaptığını söylüyor. Yani THY, dünyayı sanal Gotham'a götürüyor ama Antalya'ya getiremiyor" dedi. Başkan Çetin, talep ettikleri çeşitli merkezlerden Antalya'ya direkt seferler yapılmasını istedi.

"THY Gotham'a götürüyor Antalya'ya getiremiyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Anti cahil ~ 8 yıl önce
Cahilliğin tarifini okumak için yukarıdaki haberi okuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerli turist ~ 8 yıl önce
nesi pahalı'ya cevap arkadaş sen hesap bilmiyorsun galiba. kişi başı uçak dahil 500 euro olan yabancı turist fiyatı, yerli olunca kendi imkanınla ulaşım yaklaşık 800 euro. sen diyorsun ki yerli ucuz, yabancı pahalı. sen neyin kafasını yaşıyorsun, ne içtiysen söyle bizde içelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fiyat ~ 8 yıl önce
Ben Almanya'da yaşıyorum. Yazdığınız doğru değil. Yıllardır yaz sezonunda iki hafta tatili uçak dahil kişi başı 1500€ aşağı yapamadım. Madem yurt dışından ayırmak daha ucuz sizlerde Almanca veya İngilizce biliyorsanız internetten yurt dışı seyahat sitelerinden yerinizi ayırın. Sadece konklamada satın alabilirsiniz. Göreceksiniz fiyatlar aynı.
İşine geliyorsa ~ 8 yıl önce
1500 cok geliyosa gider baska sirketle ucarsin.bu kadar basit onada yer bulabilirsen tabi
yerli turist ~ 8 yıl önce
sayın başkan önce sağa sola laf atacağınıza, kendi evinizin önüne bakın. rus turistler antalya tekirovada uçak dahil 1 hafta herşey dahil 500 euro'ya kalırken, aynı dönemde ben 1.200 euro'ya kaldım. Aynı şeyi almanyada yaşayan abimde yaptı. 500 euro'ya kaldığı dönemde ben 850 euro'ya aynı otelde kaldım. şimdi ağlama duvarı yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dubai den ~ 8 yıl önce
Az kaldi Emirates girecek Izmir ve Antalya ya 330 larla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Boyle baskan mi olur? Konusma seviyesi bile yok.Erken secime gidin ve bu adami indirin derim. Antalya rekor ustune rekor kirdigi gunlerde konussaydi. İsler kotuye gidince THY suclu. Bir tek THY mi yolcu getiriyor? Hesabi THYye sorma. Madem cekistirmek istiyorsa Basbakan ve Cumhurbaskanina ucagi vurdugunuz icin bu haldeyiz desin. Diyemez. Nerdeeeeee :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
.... evet mesela secim vaadi olan gurbetcilere 20% indirim de hayal!! bir tane faydalanabilmis gurbetci göstersinler. BIMERE basvurdum ve cok sacma bir cevap aldim, yani anlicaniz THY sakin zarar etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahada burda ~ 8 yıl önce
Vallaha bizde oldu! Ailemden bir kiş ile beraber uçacağım, hemde 20% daha az ödedik !!!
bir tane mi? ~ 8 yıl önce
Aile indiriminden 20.000 i aşkın kullanım var senin haberin pek yok anlaşılan..
ahahahaha ~ 8 yıl önce
sen de buna inanıp oy verdin
yakısır ~ 8 yıl önce
ya sen sakallıyı deden mi zannediyorsun o sadece hayaldi:)
saw ~ 8 yıl önce
ha ha iyi koymuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Sayın Başkan turizmcilere de bizahmet söyleyin yabancılara verilen fiyatları Türk'lere uygulasınlar o zaman zarar etmezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ak trol ... ~ 8 yıl önce
Booking.com da herkes ayni fiyattan otel bileti alabiliyor ..... Sizin amaciniz baska ...
trol ~ 8 yıl önce
Ruslar booking.com dan mı alıyor. Cehaletin son safhası yani.
Rus gidince ~ 8 yıl önce
Tutuşup çirkinleşmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isco ~ 8 yıl önce
la bu ANTALYA,İZMİR,ANKARA size ne yaptı THY. Türkiye İSTANBULDAN MI İBARET. şu antalya ve izmir piyasasına emirates ve qatar bir girsinde göreyim sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Girerse girsin arkadaş ~ 8 yıl önce
Kime hava yapıyosun. THY nin kapasitesi, HUB ı belli. Senin keyfine AYT e mi yerleşecek. Cahil cühela burada oksijen heba ediyorsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000