17 Ekim 2011, Pazartesi 07:55:38

THY GÖREVLİLERİ DE ARAMIŞ

Nijerya'nın Abuja şehrindeki resmi görevini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönen Noyan ile Banu Özkaya çiftinin 'Asha' isimli köpeği, THY uçağına taşınırken kafesinin yere düşüp kırılması sonucu kaçtı...
  • Evet, haberde hatalı bilgi verilmiş. Köpeğimiz Abuja'da değil Lagos'ta uçağa taşınırken kaybolmuştu. İlginç fakat gerçek köpeğimiz gerçekten bir ay sonra bulundu.
  • bızım abujada ıstasyonumuz yokki nıjeryada kaybolan ınsan gerı gelmez köpek nası gelmiş hayret
  • Arkadaslar THY Abuja ya ucmuyor, Lagos a ucuyor. Ayrica birsey daha belirtmem gerekli eger Nijerya da bir kopek kaybolursa o kopek canli geri gelmez:)
25 gün boyunca hem Nijeryalı yetkililer hem de THY görevlileri civardaki köy ve kasabalarda Asha'yı aradı. Yaklaşık bir ay süren macera, sevimliği köpeğin havaalanına geri dönmesi ile mutlu son ile bitti.
 
Yeni Asır imzalı habere göre; Nijerya'nın Abuja şehrindeki resmi görevini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönüş yapan Noyan ile Banu Özkaya çiftinin 'Asha' isimli köpeği, Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçağa taşındığı sırada kafesinin yere düşüp kırılması sonucu kaçarak kayıplara karıştı. 
 
GERİ DÖNDÜ
 
25 gün boyunca hem Nijeryalı yetkililer hem de THY görevlileri civardaki köy ve kasabalarda dahi Asha'yı aradı. Yaklaşık bir ay süren macera, sevimliği köpeğin havaalanına geri dönmesi ile mutlu son ile bitti. 
 
Film senaryosunu aratmayacak olaylar zinciri, Noyan Özkaya'nın köpekleri Asha ile geçtiğimiz ay ortalarında Nijerya'dan İstanbul'a uçmak için havaalanına gitmesiyle başladı. Bir kafes içinde uçağa taşınan köpek, kafes düşüp parçalanınca hemen yakındaki koruluğun içine kaçtı. Abuja Havaalanı'nın Nijeryalı yetkilileri ve THY görevlileri, araçlarla havaalanı içinde aramalarına rağmen köpeğe bir türlü ulaşamadı. Uçak İstanbul'a Asha olmadan uçtu. 
 
7 SAAT UÇTU
 
İstanbul'da eşini ve köpekleri Asha'yi bekleyen Denizlili psikolog Banu Tortamış Özkaya, köpeğin havaalanında kaybolduğunu öğrenince THY yetkililerinden köpeği mutlaka bulmalarını istedi. Bunun üzerine THY yetkilileri, psikolog Banu Tortamış Özkaya'yı tarifeli uçakla Abuja'ya götürdü. Köpeğini bulabilmek için 7 saat uçan Özkaya, 2 gün boyunca yer hizmetleri görevlileri ve THY ekibinden oluşan 8 kişilik grupla ve 3 araçla aramaya katıldı. Köpeği bulmak için çevredeki köyler bile arandı. 
 
ÖDÜL BİLE KONULDU
 
Havaalanı çevresindeki köy ve kasabalara Asha'nin fotoğraflarının bulunduğu afişler asıldı. Köpeği bulup havaalanı yetkililerine getirene ödül verileceği duyuruldu. Ancak aramalardan ve çabalardan sonuç çıkmadı. Noyan-Banu Özkaya çifti Eylül sonunda yeni görev yerleri olan Amerika'ya uçtu. Bu arada THY ile görüşmeleri de devam etti. 25 günlük Asha'yı arama macerası, köpeğin bir hayli zayıflamış şekilde Abuja Havaalanı'na geri gelmesi ile mutlu sonla bitti. Amerika'da olan Özkaya ailesine telefon açan Türk Hava Yolları yetkilileri, köpeğin koruma altında olduğunu, ailenin talebi halinde İstanbul'a getirileceğini söylediler. 
Amerika'da bulunan Özkaya çifti için sevinçli haber önceki günkü telefonla geldi. THY ve Abuja Havaalanı yetkilileri, Özkaya çiftini telefonla arayıp köpeğin bulunduğunu ve istenildiği takdirde İstanbul'a getirileceğini bildirdi. Fotoğraflardan tanıyan görevliler tarafından da yakalanıp koruma altına alındığı öğrenildi. Özkaya ailesi, Amerika'da oldukları için Asha'nın bir süre Nijerya'daki bir arkadaşlarına bırakılmasını, daha sonra da kendilerinin belirleyeceği bir isme İstanbul'da teslim edilmesini istediler.
 
"Bulunduğu için çok mutlu olduk"
 
Uzman psikolog Banu Tortamış Özkaya, "Asha'yı eşim de ben de çok seviyorduk. Hem bu sevgimiz hem de ev içinde büyüyen köpeğimizin doğal ortamda uzun süre yaşayamayacağı endişesi nedeniyle olayın peşine düştük. Asha'nın sağ olarak ortaya çıkmasına çok sevindik. Bulunmasında yardımcı olan herkese teşekkür ederiz" dedi.
THY GÖREVLİLERİ DE ARAMIŞ

Yorumlar

Köpeğin sahibi ~ 12 yıl önce
Evet, haberde hatalı bilgi verilmiş. Köpeğimiz Abuja'da değil Lagos'ta uçağa taşınırken kaybolmuştu. İlginç fakat gerçek köpeğimiz gerçekten bir ay sonra bulundu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bızım abujada ıstasyonumuz yokki nıjeryada kaybolan ınsan gerı gelmez köpek nası gelmiş hayret

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaslar THY Abuja ya ucmuyor, Lagos a ucuyor. Ayrica birsey daha belirtmem gerekli eger Nijerya da bir kopek kaybolursa o kopek canli geri gelmez:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000