07 Eylül 2010, Salı 09:08:41

THY gibisi var mı?

Vatan Gazetesi yazarlarından Aydın Ayaydın, uçuşlarda Türk Hava Yolları'nı tercih ettiğini ve bunun nedenlerini köşesine taşıdı. İşte Ayaydın 'ın o yazısı...
  • aydın ayaydın..birincisi uçağın kapasitesi 66 kişilik..ikincisi alanın ışıklarının yanıyor olması meydandan kaynaklanan bir arıza yada teknik eksikliğin olmaması anlamına gelmiyor burası semt pazarı değil kii !! üçüncüsü o şirkette çalışan personelin üçte biri o çok övdüğün thy kökenli !! haa neden mi hala orda çalışmıyorlar..çünkü yakalarından ATATÜRK rozetinin thy yönetiminince çıkartılması istendiği için..ayrıca bu kadar yergi sana bedava bilet vermedikleri için mi?ve son olarak madem gazeteciyim diye geçiniyorsun lütfen daha iyi araştır ve öyle yaz yada sus cehaletin ortaya çıkmasın..hadi yine iyisin kaptın bedava bileti thyden..
  • Tercihinin ne oldugu cok asikar sayin yazar...Topcu'ya AKP ye gelince bilip bilmeden konusma...13 senedir THY calisaniyim,bunca rezillik,bunca torpil,bunca cirkin kadrolasma gorulmedi...cok biliyorsunuz hepiniz masallah..agzi olan konusuyor,kalemi olan yaziyor...ama nedense kimse cikip da AKPli yonetimin rezilliklerinden bahsedemiyor..Ehh avantanizi alirsiniz bu yaziyla da...nasilsa ulke boyle donuyor artik sevgili yazar(!)
  • UÇAGI ERKEN GÖNDERECEZ DİYE ONLARCA YOLCUYU X RAY SIRASINDA BIRAKIP KOLTUKLARI BOŞ GÖNDERİYORSUNUZ...PROFESYONEL PERSONELİ BAŞKA BÖLÜMLERE GÖNDERİP TORPİLİ OLAN TECRÜBESİZLERİ AMİR YAPIYORSUNUZ... AMA YİNEDE GÜNÜ KURTARAMIYORSUNUZ OLMUYOR THY OLMUYO ŞU YENİ PLANLADIGINIZ SUPERVİSORLARDAN HİÇ BİŞİ OLMAZ ÖZELLİKLE BIYIK BIRAKIP KÜLHANBEYİ GİBİ KONUŞAN LARDAN...
  • Arkadaşlar bugün THY nin hangi şirketerle yarıştığı ortada.. eğer uçak kalkmıyorsa ve teknik bir arızadan dolayı bumeydana geliyorsa ve de siz buna tahamml edemiyorsnız kendi canınıza kastınız vardır. şu tarihi araştırın lütfn. 17temmuz1969 twa kuyruktesclli 747 uçağınn 230kişiye neden mezar olduğunu anlayabileckmisniz bakalm. uçağın düşme sebbi şirketin bian önce uçağı sefereverme isteği.Uçak başka bir seferden gelir ve tüm mekanik aksam doğal olarak ısınır. uçağının düşmesinin sebebi bu mekanik aksamın soğumasını beklememektir. içinde oturduğunuz kabinin hemen altında yakıt tankı bulunur onun üstünde de aircondition.buraları soğutmazsanz ısıdan buharlaşan yakıt!PATLAR! THY uçanın canına önem veriyor.bence sizin kendi canınıza kastınız var
  • TK hepimizin gururu ancak bazi seyler varki buraya azacagim ama inanmayacaksiniz.Ozel Hava yollarinda 200 saatte tip egitimini bitiremeyen Kthy onur sky ve pegasustan elenen basarisiz olan bir cok pilot bugun THY de kaptan pilot.Isin icinde olanlar iyi biliyorlar.Zavalli ve arastirma zahmetinde bulunmayan Gazeteci Aydin bey...Size Van Diyarbakir kazalarini arastirmanizi oneririm.En guvenilir sirket size soyleyeyim SUN EXPRESS.Sakin sazanlik yapmayin ben baska sirkette ucuyorum.Tk nin ikramini cilali koltuklarini kanmayin ve diger sirketlerimizi kotulemeyin.Pegasus Onur Atlas gayet iyi sirketler.ozellikle Pegasusta uctum egitimleri superdir.Ama sunex baska.Bilen bilir.Saygilar.
  • Sevgili gazeteci arkadasim, ben de THYden maas alan biri olarak sunlari sana soylemek isterim ki bu uslupla henuz sektorde bebek adimlari ile tutunmaya cvalisan bir sirketi arkasindan vuruyor,sansini azaltiyor ve havaciligin gelisimine kostek oluyorsun! Sen THY ile ne kiyasliyorsun Borajeti? Meydan=Korukteki elektrik unitesi arizasi olabilir.THY ucagi baska koruge yanasmistir,onda ariza yoktur.Ne kadar teknik bilgin var da yorum yapiyrosun?Bir daha BORAJET ucagina binersennasil bakacaksin yuzlerine? AGZI OLAN KONUSUYOR!!!
  • bu şahıs daha önce özellikle call centerin özelliştirileceği zamanlarda thy yi yerden yere vuran şahıs değilmi. sanırım o zamandan bu yana çok değişmiş. iki yüzlülüğün bu kadarına pes
  • HT THY ye hiçbir katkıda bulunmuyor ki, neyiyle bulunacak zaten. THY, HT gibilerden ne katkı alabilir ki? THY dünya şirketi. HT ise tipik bir laz uşağı. Akıl var yakın var. Ne THY yi hafife alın, ne de HT yi olmadık yerlere yakıştırmayın. Herkes ve herşey yerli yerine. Tayyip bey olmasaydı HT ye kim ne iş verebilirdi ki? Ancak idare amiri olabilirdi ki o görevde de bir sürü insan var. Adamı ilk defa görenlerin dudağı uçuklamasından belli ne kadar haklı olduğum.
  • Biz bu senin arkadan hancerleme, cekememe filan gibi dediklerine Bizans yapma diyoruz. Turkum, cekemem, arkadan hancerlerim, dedikodu yaparim, uckagitciyim, internette bilip bilmeden yazi yazarim, buyuk harfllerle yazi yazmayi cok severim, nokta virgul kullanmam, ogrenmeyi, okumayi degil, bol bol konusmayi severim, dunyanin merkezinin Turkiye oldugunu bilirim, bizim haricimizdeki butun insanlarin bize komplo yaptiklarini dusunurum, bir koyup bes almak yegane amacimdir, vatanimi cok severim ama askerden kacarim, vergi vermem, kopya cekerim, kuyruklarda bekliyemem, tesbih ceker, sokaga tukururum, Turkum ya iste, tam Turkum.
  • bugunku sunexpress frankfurt ucagi gokcenden olan yani.. su anki gecikme 4 saati gecti hala kalkamadi. nedir sorun bir araştirirmisiniz ? sıkışık bayram trafiginde bu gecikme zincirleme olarak geri doner..

Yurtiçi veya yurtdışı bir seyahatim olduğunda THY tek tercihimdir. Seyahatim THY’in uçmadığı bir parkurda kerhen başka bir havayoluyla giderim.

Hafta sonunda Ali Ağaoğlu’nun Mersin Mut ilçesindeki rüzgâr santralinin açılışı vardı. Açılış için cumartesi sabah saat 09.30’da Sabiha Gökçen Hava Limanı’nda Bora JET havayollarına ait 60 kişilik bir uçağa bindik. Yolculuğumuz gayet iyi de geçti. Uçak havalandıktan sonra hostesler servise başladı. Bora JET’in hostesleri sanki bu işi kerhen yapıyorlardı. Asık suratlı servis sadece benim değil, uçaktaki diğer yolcuların da dikkatini çekmişti. Kötü niyetli olmadıklarına kuşkum yok, ancak bu konuda eğitime ihtiyaçları olduğu kesin. Uçakta yanımda oturan Milliyet Gazetesi yazarı Serpil Yılmaz Yurtsever ile ortak kanımız, THY hosteslerinin tavır ve davranışları konusunda iyi bir eğitim aldıkları. Farkı da bu seyahatte gördük.

Dönüş saatimiz olan 20.30’a yetişmek için arkadaşım Serpil Yılmaz ile bir koşuşturma yaşadık ve sonunda kendimizi alanda bizi bekleyen Bora JET‘in önünde bulduk. Uçağın isminin SERPİL olması dikkatimizi çekti. Serpil Yılmaz arkadaşım, kendi adını taşıyan uçağın önünde poz verince ben de hemen bunu görüntüledim. Heyette bulunan herkes “Serpil hanım uçak senin mi” diye takılmaya başladı. Bu değerlendirme Serpil’in de oldukça hoşuna gitti.

***

Uçağa bindik, motorlar çalıştı ancak uçak bir türlü kalkmıyor. Kalkış için sıra mı bekliyoruz diye soracaktım ki Serpil; ‘Hocam bizim dışımızda bir uçak daha var. Ne sırası olacak. Muhtemelen bir teknik arıza var’ dedi. Beklemeye devam ettik. Nihayet kaptan pilotun beklenen “Bizden kaynaklanmayan, meydandaki teknik bir nedenden dolayı beklemek durumundayız” anonsu geldi, ancak bizi tatmin etmedi. Ne demek meydandaki teknik arıza? Meydanda ışıklar yanıyor, başka uçak da kalkmadığına göre ne arızası olabilir? Yolcularda bir tedirginlik başladı. Beklemekten başka çaremiz yoktu. Kaptan pilot meydandaki teknik arıza demese, sorun yok. Belli ki uçakta bir teknik arıza var. Onun giderilmesini bekleyeceğiz. Ancak, kaptanın uçakta değil de meydanda teknik arıza var şeklindeki anonsu bir şeylerin yanlış gittiğini ama saklanmaya çalışıldığını olduğunu ortaya koyuyordu.

Ve Kaptan pilottan beklenen ikinci anons geldi. “Uçağımıza elektrik enerjisi veren meydanın sistemindeki arıza henüz giderilemediği için arzu edenler uçaktan inip salona geçebilir” dedi.

Herkes birbirine sormaya başladı; arkadaş meydanın lambaları yanıyor. TYH’nin uçağı da gözümüzün önünde kalkıyor. Bizim kaptan hâlâ kendi uçağında meydana gelen teknik arızayı saklıyor, arızanın meydandan kaynaklandığını vurgulamaya çalışıyor. Her uçakta teknik arıza olabilir. Bunu saklamanın ne anlamı var. İşte burada eğitilmiş personel ve kurum farkı ortaya çıkıyor. Aynı arıza THY uçağında olsaydı, eğitilmiş pilotlar bu arızayı DHMİ’ye mal etmeye kalkışmaz ve açık açık teknik arızamız var, özür dileriz diye anons ederlerdi.

***

Kim ne derse desin; THY dünyanın en iyi havayolu şirketi. AK Parti iktidarı ile başlayan THY ile ilgili asılsız söylentilere rağmen zaman gösterdi ki Hamdi Topçu Başkanlığındaki THY şirketi, rüştünü ispatlamış, kadrosu iyi eğitim almış ve örnek bir havayolu şirketi.

Şimdi anladınız mı tercihimin neden THY olduğunu.

Aydın AYAYDIN
VATAN

THY gibisi var mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 14 yıl önce
aydın ayaydın..birincisi uçağın kapasitesi 66 kişilik..ikincisi alanın ışıklarının yanıyor olması meydandan kaynaklanan bir arıza yada teknik eksikliğin olmaması anlamına gelmiyor burası semt pazarı değil kii !! üçüncüsü o şirkette çalışan personelin üçte biri o çok övdüğün thy kökenli !! haa neden mi hala orda çalışmıyorlar..çünkü yakalarından ATATÜRK rozetinin thy yönetiminince çıkartılması istendiği için..ayrıca bu kadar yergi sana bedava bilet vermedikleri için mi?ve son olarak madem gazeteciyim diye geçiniyorsun lütfen daha iyi araştır ve öyle yaz yada sus cehaletin ortaya çıkmasın..hadi yine iyisin kaptın bedava bileti thyden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tercihinin ne oldugu cok asikar sayin yazar...Topcu'ya AKP ye gelince bilip bilmeden konusma...13 senedir THY calisaniyim,bunca rezillik,bunca torpil,bunca cirkin kadrolasma gorulmedi...cok biliyorsunuz hepiniz masallah..agzi olan konusuyor,kalemi olan yaziyor...ama nedense kimse cikip da AKPli yonetimin rezilliklerinden bahsedemiyor..Ehh avantanizi alirsiniz bu yaziyla da...nasilsa ulke boyle donuyor artik sevgili yazar(!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
UÇAGI ERKEN GÖNDERECEZ DİYE ONLARCA YOLCUYU X RAY SIRASINDA BIRAKIP KOLTUKLARI BOŞ GÖNDERİYORSUNUZ...PROFESYONEL PERSONELİ BAŞKA BÖLÜMLERE GÖNDERİP TORPİLİ OLAN TECRÜBESİZLERİ AMİR YAPIYORSUNUZ... AMA YİNEDE GÜNÜ KURTARAMIYORSUNUZ OLMUYOR THY OLMUYO ŞU YENİ PLANLADIGINIZ SUPERVİSORLARDAN HİÇ BİŞİ OLMAZ ÖZELLİKLE BIYIK BIRAKIP KÜLHANBEYİ GİBİ KONUŞAN LARDAN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar bugün THY nin hangi şirketerle yarıştığı ortada.. eğer uçak kalkmıyorsa ve teknik bir arızadan dolayı bumeydana geliyorsa ve de siz buna tahamml edemiyorsnız kendi canınıza kastınız vardır. şu tarihi araştırın lütfn. 17temmuz1969 twa kuyruktesclli 747 uçağınn 230kişiye neden mezar olduğunu anlayabileckmisniz bakalm. uçağın düşme sebbi şirketin bian önce uçağı sefereverme isteği.Uçak başka bir seferden gelir ve tüm mekanik aksam doğal olarak ısınır. uçağının düşmesinin sebebi bu mekanik aksamın soğumasını beklememektir. içinde oturduğunuz kabinin hemen altında yakıt tankı bulunur onun üstünde de aircondition.buraları soğutmazsanz ısıdan buharlaşan yakıt!PATLAR! THY uçanın canına önem veriyor.bence sizin kendi canınıza kastınız var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TK hepimizin gururu ancak bazi seyler varki buraya azacagim ama inanmayacaksiniz.Ozel Hava yollarinda 200 saatte tip egitimini bitiremeyen Kthy onur sky ve pegasustan elenen basarisiz olan bir cok pilot bugun THY de kaptan pilot.Isin icinde olanlar iyi biliyorlar.Zavalli ve arastirma zahmetinde bulunmayan Gazeteci Aydin bey...Size Van Diyarbakir kazalarini arastirmanizi oneririm.En guvenilir sirket size soyleyeyim SUN EXPRESS.Sakin sazanlik yapmayin ben baska sirkette ucuyorum.Tk nin ikramini cilali koltuklarini kanmayin ve diger sirketlerimizi kotulemeyin.Pegasus Onur Atlas gayet iyi sirketler.ozellikle Pegasusta uctum egitimleri superdir.Ama sunex baska.Bilen bilir.Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sevgili gazeteci arkadasim, ben de THYden maas alan biri olarak sunlari sana soylemek isterim ki bu uslupla henuz sektorde bebek adimlari ile tutunmaya cvalisan bir sirketi arkasindan vuruyor,sansini azaltiyor ve havaciligin gelisimine kostek oluyorsun! Sen THY ile ne kiyasliyorsun Borajeti? Meydan=Korukteki elektrik unitesi arizasi olabilir.THY ucagi baska koruge yanasmistir,onda ariza yoktur.Ne kadar teknik bilgin var da yorum yapiyrosun?Bir daha BORAJET ucagina binersennasil bakacaksin yuzlerine? AGZI OLAN KONUSUYOR!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu şahıs daha önce özellikle call centerin özelliştirileceği zamanlarda thy yi yerden yere vuran şahıs değilmi. sanırım o zamandan bu yana çok değişmiş. iki yüzlülüğün bu kadarına pes

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HT THY ye hiçbir katkıda bulunmuyor ki, neyiyle bulunacak zaten. THY, HT gibilerden ne katkı alabilir ki? THY dünya şirketi. HT ise tipik bir laz uşağı. Akıl var yakın var. Ne THY yi hafife alın, ne de HT yi olmadık yerlere yakıştırmayın. Herkes ve herşey yerli yerine. Tayyip bey olmasaydı HT ye kim ne iş verebilirdi ki? Ancak idare amiri olabilirdi ki o görevde de bir sürü insan var. Adamı ilk defa görenlerin dudağı uçuklamasından belli ne kadar haklı olduğum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biz bu senin arkadan hancerleme, cekememe filan gibi dediklerine Bizans yapma diyoruz. Turkum, cekemem, arkadan hancerlerim, dedikodu yaparim, uckagitciyim, internette bilip bilmeden yazi yazarim, buyuk harfllerle yazi yazmayi cok severim, nokta virgul kullanmam, ogrenmeyi, okumayi degil, bol bol konusmayi severim, dunyanin merkezinin Turkiye oldugunu bilirim, bizim haricimizdeki butun insanlarin bize komplo yaptiklarini dusunurum, bir koyup bes almak yegane amacimdir, vatanimi cok severim ama askerden kacarim, vergi vermem, kopya cekerim, kuyruklarda bekliyemem, tesbih ceker, sokaga tukururum, Turkum ya iste, tam Turkum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bugunku sunexpress frankfurt ucagi gokcenden olan yani.. su anki gecikme 4 saati gecti hala kalkamadi. nedir sorun bir araştirirmisiniz ? sıkışık bayram trafiginde bu gecikme zincirleme olarak geri doner..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000