03 Ocak 2014, Cuma 09:28:00

THY GENİŞ GÖVDE UÇAKLARI DALAMAN'A GÖNDERECEK

GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, İstanbul’dan Dalaman Havalimanına yapılan tarifeli iç hat uçuşlarıyla ilgili önemli açıklamada bulundu.
  • Sevgili Editör, THY geniş gövdeli uçaklarını Dalaman'a gönderecek ile THY Dalaman'a geniş gövdeli uçaklarını gönderecek arasında fark var..
  • Prestij uçağı imş, pilot uçağı imiş, bunlar hep hissi savunmalar, San Fransisco olayı ortada! Yolcuların emniyeti tamamı ile pilot manuel uçup mutlu olacak diye ilkel sistemlerle riske esilemez.
  • dalaman'dan ingiltere'ye çok giden olur. DAL-SAW-LHR aktarmaları sık olur. Çok mantıklı.
  • Airbus 330-321 leri pilot ucurmaz ucak zaten kendi ucar pilot olmasada olur..Boeing pilot ucagidir o yuzden karsilastirmayin bile..Airbus yakinda pilotuda kaldiracak zaten sektordeki pilotlar mecbur boeingci olacak..10 yil icinde Pilotlu ucak pilotsuz ucak diye 2 turlu tasimacilik yapilacak bunun denemeleri yapiliyor.Low cost Sirketler RyanAir bile bunun icin airbusla ortak Arge yapmakta...Yolcular buna gore para verecek
  • Mühendis Pilota Arkadaşım bu sözünü ettiğin 23 type ratingi nereden aldığını bizimle paylaşabilirmisin acaba.11senedir uçuyorum bunun son 6 senesi airlineda.4 sene kadar 737'de son 2 senedirde 777'de uçuyorum.Anlayacağın ben bukadar zamana ancak iki tip sığdırabildim,siz 23 tipi kaç seneye sığdırdınız.Hiç Airbus tecrübem olmamakla beraber daha önce Boeing tecrübesi olan ve şuanda Airbus uçuran arkadaşlarımın referansına dayanarak , özellikle 330 için söylediğiniz ilkel tanımlamasına kesinlikle katılamıycam.Kendi adıma yorum yapmam gerekirse halihazırda dünya uçan en yakışıklı,güvenilir,sorunsuz...uçakla uçtuğumu düşünmekle birlikte filomuzda uçan 15.000 saatin üzerinde tecrübesi olan eski Airbusçı kaptanlarımız dahi Airbusların bazı sistem ve özelliklerinin 777'den üstün olduğunu söylerler.
  • Ben ucururum 330 dalamana no problem. Zaten iyi bildigimiz meydan. Oyle daglik arazi 19 Vor app falan zor gelir 77ye
  • THY'nin elindeki geniş gövdeli uçaklar uzun mesafe için olup, kısa mesafede uçtuğu taktirde İniş takımları ve motorlar hızlı yıprandığından yüksek maliyet çıkarır. Ayrıca yine THY bu uçaklarda uzun mesafe uçulacağı için koltuk aralıklarını geniş tutmuştur. Bu da söz konusu uçakları kısa mesafede iyice gayriekonomik yapar. IST-DLM gibi hatlarda en fazla A321 uçurabilirsiniz, onu da daha uzun hatlarla paçallayarak. DLM'ye geniş gövdeli uçak önerisi ekonomik değil gibi gözüküyor. Dar gövdeli uçaklarla frekans artışı daha anlamlı ve yolcu açısından seçenekleri arttırdığından daha uygun olabilir. Zaten daha fazla frekans uygun olsa bu işin hesabını çok iyi yapan Pegasus daha sık uçardı.
  • bencede a340 ları iç hatlarda kullanabilir ankara antalya izmir dalaman mugla hatta adana olabilir
  • Bence 340 olacak.hali hazirda esb.adb.ayt.fazla yolcu saati oldugu seferler zaten bu tip.le uhgulaniyor.777 olcagini sanmam zaten bos 777 yok.330 da yok dencek durumda. Ve genelde bu tafz seferler.340 la oluyor.hayirlisi olsun.
  • thy sabiha gökçene neden 737-800 leri kullanıyo a320 21 leri koysa hp boingi görüyoz :)saw daki 8 uçagıda 737 800

GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, İstanbul’dan Dalaman Havalimanına yapılan tarifeli iç hat uçuşlarıyla ilgili önemli açıklamada bulundu. 

GETOB Yönetim Kurulu olarak Rıza Ersoy ve Ali Hazar ile birlikte THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun İstanbul’daki makamında yaptıkları görüşme hakkında bilgi veren GETOB Başkanı Bülbüloğlu, İstanbul ile Dalaman arasında yapılan tarifeli uçuşların pahalılığı ve yer bulma sıkıntısını dile getirdiklerini, THY Yönetimden konuya ilişkin çözüm beklediklerini açıkladı.

UÇUŞLAR BÜYÜK GÖVDELİ UÇAKLARLA OLACAK

GETOB Başkanı Bülbüloğlu, “Bu talebimizi yerinde bulan THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topçu, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanından Dalaman Havalimanına yapılan seferlerin bundan böyle büyük gövdeli uçaklarla yapılmasını sağlayacağını açıkladı. Böylelikle bu konuda sıkıntının önlenebileceğini ifade etti. Üstelik bu uçuşlarda ucuz bilet, pahalı bilet ayrımı yapılmadan fiyatların fiksleneceği belirtildi” dedi.

THY, GÜNDE 10 UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRECEK

THY Yönetim Kurulu Başkanı ile GETOB Başkanı arasında yapılan görüşmenin bir başka önemli gelişmesi ise, Türk Hava Yolları 2014 Yaz mevsiminde Dalaman Havalimanı’na yapılan tarifeli iç hat günlük uçuş sayısını arttırarak Atatürk Havalimanından 8 sefer, Sabiha Gökçen Havalimanından 2 sefer, Ankara Esenboğa Havalimanından da 2 sefer uçuş gerçekleştirecek. GETOB Başkanı Bülbüloğılu, “Diğer havayolu firmalarının yapacakları seferlerle Dalaman Havalimanından uçmak artık daha kolay ve rahat olacak. Dalaman Havalimanını kullananlar olarak bu memnuniyet verici bir gelişmedir” dedi.

THY GENİŞ GÖVDE UÇAKLARI DALAMAN'A GÖNDERECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sevgili Editör, THY geniş gövdeli uçaklarını Dalaman'a gönderecek ile THY Dalaman'a geniş gövdeli uçaklarını gönderecek arasında fark var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Prestij uçağı imş, pilot uçağı imiş, bunlar hep hissi savunmalar, San Fransisco olayı ortada! Yolcuların emniyeti tamamı ile pilot manuel uçup mutlu olacak diye ilkel sistemlerle riske esilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
root ~ 10 yıl önce
dalaman'dan ingiltere'ye çok giden olur. DAL-SAW-LHR aktarmaları sık olur. Çok mantıklı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Low Cost ~ 10 yıl önce
Airbus 330-321 leri pilot ucurmaz ucak zaten kendi ucar pilot olmasada olur..Boeing pilot ucagidir o yuzden karsilastirmayin bile..Airbus yakinda pilotuda kaldiracak zaten sektordeki pilotlar mecbur boeingci olacak..10 yil icinde Pilotlu ucak pilotsuz ucak diye 2 turlu tasimacilik yapilacak bunun denemeleri yapiliyor.Low cost Sirketler RyanAir bile bunun icin airbusla ortak Arge yapmakta...Yolcular buna gore para verecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fangio ~ 10 yıl önce
Mühendis Pilota Arkadaşım bu sözünü ettiğin 23 type ratingi nereden aldığını bizimle paylaşabilirmisin acaba.11senedir uçuyorum bunun son 6 senesi airlineda.4 sene kadar 737'de son 2 senedirde 777'de uçuyorum.Anlayacağın ben bukadar zamana ancak iki tip sığdırabildim,siz 23 tipi kaç seneye sığdırdınız.Hiç Airbus tecrübem olmamakla beraber daha önce Boeing tecrübesi olan ve şuanda Airbus uçuran arkadaşlarımın referansına dayanarak , özellikle 330 için söylediğiniz ilkel tanımlamasına kesinlikle katılamıycam.Kendi adıma yorum yapmam gerekirse halihazırda dünya uçan en yakışıklı,güvenilir,sorunsuz...uçakla uçtuğumu düşünmekle birlikte filomuzda uçan 15.000 saatin üzerinde tecrübesi olan eski Airbusçı kaptanlarımız dahi Airbusların bazı sistem ve özelliklerinin 777'den üstün olduğunu söylerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ~ 10 yıl önce
Ben ucururum 330 dalamana no problem. Zaten iyi bildigimiz meydan. Oyle daglik arazi 19 Vor app falan zor gelir 77ye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cycle Ratio ~ 10 yıl önce
THY'nin elindeki geniş gövdeli uçaklar uzun mesafe için olup, kısa mesafede uçtuğu taktirde İniş takımları ve motorlar hızlı yıprandığından yüksek maliyet çıkarır. Ayrıca yine THY bu uçaklarda uzun mesafe uçulacağı için koltuk aralıklarını geniş tutmuştur. Bu da söz konusu uçakları kısa mesafede iyice gayriekonomik yapar. IST-DLM gibi hatlarda en fazla A321 uçurabilirsiniz, onu da daha uzun hatlarla paçallayarak. DLM'ye geniş gövdeli uçak önerisi ekonomik değil gibi gözüküyor. Dar gövdeli uçaklarla frekans artışı daha anlamlı ve yolcu açısından seçenekleri arttırdığından daha uygun olabilir. Zaten daha fazla frekans uygun olsa bu işin hesabını çok iyi yapan Pegasus daha sık uçardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a340 ~ 10 yıl önce
bencede a340 ları iç hatlarda kullanabilir ankara antalya izmir dalaman mugla hatta adana olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bence ~ 10 yıl önce
Bence 340 olacak.hali hazirda esb.adb.ayt.fazla yolcu saati oldugu seferler zaten bu tip.le uhgulaniyor.777 olcagini sanmam zaten bos 777 yok.330 da yok dencek durumda. Ve genelde bu tafz seferler.340 la oluyor.hayirlisi olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 10 yıl önce
thy sabiha gökçene neden 737-800 leri kullanıyo a320 21 leri koysa hp boingi görüyoz :)saw daki 8 uçagıda 737 800

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000