19 Ekim 2008, Pazar 11:21:21

"THY Genel Müdürü'ne soruyorum"

Sözcü Gazetesi yazarı Mehmet Şehirli de Reha Muhtar'a destek vermiş...
  • insanlar neler anlatmaya çalışmış,nasıl yorumlanmış bu halk gerilemeye mahkum bu zihniyetle çok yazık...
  • sevgili rehacigim.......türk hava yollarindaki ucakta karsilastigin durumu gazeteden okudum simdi sana soruyorum bugüne kadar yaptigin islerde sen 4x4 bir insanmisin yillarca yunanistanda trt muhabirligini yaptin senin yüzünden görev yaptigin zaman icerisinde yunanistanla aramiz hic iyi olmadi pireyi deve yapma huyun hala devam ediyor artik biraz realist ol gündeme böyle basit seylerle gelmektense daha ciddi konularla gelmeye calis son zamanlarda seni paparazi programlarindada göremiyorum ve sana soruyorum su an türkiyede olan siyasi ve ekonomik gelismelerden heberin varmi veyada bogazada ki yalinin emlaktaki düsüsten dolayi deger kaynina ugradiginimi düsünüyorsun ve sana soruyorum yaptigin gazetecilikle bu kadar servete nasil sahip oldun kalemin masaallah iyi calismis kimlere calisti ise iyi calismis sen bir gönüllü degil rejyonersin türkiye gibi dünyada esi bulunmayan bir devletin hava yollarini böyle bir kücük sebebten doayi elestirmene anlam veremedim sen ve senin gibilerin sonlarinin ne olucagini türk milleti sahid olucak artik okurunuz kalmayacak size inanmayacaklar
  • VAH VAHHH VAHHHHH VAHHHH COKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK ÜZÜLDÜM NEDEN REYHA:::BEYI ÜZDÜNÜZ YAHU NEDEN UCMADAN BIR KAAAC GÜN ÖNCE BEYE SORMADINIZ NELER OKURSUNUZ NELER YERSINIZZZZZZZZZZZ NELER ICERSINIZ COOOOOOOK AYIP ETMISSINIZ COK DEGERLI DEVLETIMIZE SENELERCE HIZMET ETMIS HALKINA KENDINI ADAMIS INSANLIK ICIN SENELERDIR UGRASAN SAYIN DEGERLI BILIM ILIM ALIM DÜSÜNÜR BEYE COK AYIP OLMUS SAKIN OLMASIN BIR DAHA BÖYLE DEGERLI INSANLARI ÜZMEYIN NERDEN BULURUZ BÖYLE INSANLARI KIRILDIM YANI THY LARINA SAYIN MUHTAR BIRAK GAZETEYI BIZE EDEBIYAT YAPMAYIDA FIRANSAYA GIDECEGINE TATILINI SIRNAKTA HAKKARIDE GECIR YANINA BIRKAC KISI ALDA OARALARDA TATIL YAP PARAN BIRAZDA ORDAKI KARDESLERIMIZE NASIP OLSUN 102 CM TÜP ICINDEN KONUSMAKLA OLMUYOR BAZI SEYLER YÜREK ISTER ASK ISTER SEVGI ISTER DÜRÜSTLÜK ISTER VARSA BUNLAR SENDE BUYUR ORDAKI KARDESLERIMIZDE EN AZ FRANSIZ LAR KADAR MISAFIR PERVERDIR BILMEM ANLATABILDIMMI
  • DEGERLI OKURALAR SIMDI SIZEW COK KISA BIR SEY SÖYLEYIM YANI KISSADAN HISSE DERLER SAYIN REHA BEY NEYE GÖRE KIME HESAP SORUYYOR ANLAMADIM VE HANGI YETKI ILE ONUDA ANLAMADIM YOK EFENDIM GAZETE YOKMUS OLMAYA BILIR BITMISTIR YETISMEMISTIR OLABILIR NEDEN BUNU YALAN BEYAN KABUL EDIYOR YANI BITEMEZMI VEYA BIR AKSAKLIK OLAMAZMI OLABILIR NEYSE SÖYLE SÖYLEYIM ALIM CAHILI BILIR CÜNKÜ ODA BIR ZAMANLAR CAHILDI AMA CAHIL HIC BIR ZAMAN ALIMI BILEMEZ CÜNKÜ HIC BIR ZAMAN ALIM OLMAMISTIR SIMDI SÖZÜM ONAKI BEYFENDI HANGI KURUMSAL KIMLIKLE HANGI SIFATLA HANGI BILGI BIRIKIMI HANGI BEK RAUNTU ILE KIME NE SORUYOR BELKI ONUN DERDI BAHSETTIGI GAZETELER DEGILDI HANI MAGAZIN TÜRÜ GAZETELER VARYA ONUN ICIN ONLARI BULAMADIGI ICIN ÜZÜLMÜSTÜR SIMDI BASKA BIRSEY SORUYUM OKURLARA AFFINIZA SIGINARAK BENDE UCAKTA SEX FILMI VE DERGISI ARZU EDIYORUM NE OLUCAK BUDA BENIM SDAHSI HAKKIM DEGILMI GERCI ÖYLE BIRSEYOK TA MESALA ONUN ICIN HERKEZIN HER ISTEDIGI OMAZ ÖZELLIKLE SIMDIYE KADAR BASIN ARACILIGI ILE HAYATLARI BOYU AYRICALIKLI YSAMAYA ALISMIS DEDIKODUCALR VAR ARTIK ONLARIN O YASANTININ SONU GELDI SIRADAN AHMET MEHMET GIBI YASAMAYA ALISSINLAR HALKI)N ICINE DÖNSÜNLER BU ISLER KAGIT OKUMA ILE OLMUYOR YASAMA ILE OLUR SAYIN BEYIM NE OLDU ZORUNAMI GITTI YAZDIKLARIM AMA MALESEF GERCEK BUNLAR ALIS ARTI BE BIRADER
  • SAYIN REHA BEY SIZ KENDINIZI NERDE GÖRÜYORSUNUZ SIZ BU ÜLKEDE KENDILERINI HERKEZDEN FARKLI GÖREN ZVALLI INSANLARSINIZ YOK EFENDIM UCAKTA SU YOK YOK EFENDIM THY NASIL BIR IDARE ICINDE HIC HAYATINIZDA KENDI MESLLEGINIZLE ILGILI BIR YORUM YAPTINIZMI SIZIN NE OLDUNUZU BILE BILMIYORUZ YORUMCUMU PAPARAZIMI HABERCIMI BIRAKIN ARTIK BU DAYATMALARI ARTIK YEMIYOR SENIN GIBI DÜSÜNENLER ANLASINKI ARTIK HALKIN BÜYÜK BIR KISMI UYANDI ARTIK SIZLER ARTIK BU PIYASADA EEDERINIZ YOK ANCAK YA LAIKLIK ÜZERINE YA ATATÜRK ÜZERINE YORUM YAPARAK EDER BULMAYA CALISIYORSUNUZ VARMI KENDINE AYIT BIR BILGIN INSANLARLA PAYLASICAGIN YADA YAZARMISIN UFKUMUZU AYDINLATICAK EKONOMISTMISIN REFAHA ULASTIRICAK DOKTORMUSUN TIPDA CGIR MI ACTIN SEN NE YAPTIN ALLAHINI SEVERSEN HAYATIN DEDIKODU ÜZERINE KURULMUS SENERYODAN IBARET HENI ESKI BIR TABIR VARDIR SÖZÜM ORTAYA SANA DEGIL LAF BILIYORSAN KONUS ALIM BELLESINLER BIRSEY BILMIYORSAN SUSTA ::::::BELLESINLER SON BIR NOT HERHALDE BEYFENDI GÜNDEMDEN DÜSTÜKÜ BIRSEYLER BULUP PIRIM YAPMAYA CALISIYOR VAH VAH ACIDIM VALLAHII
  • Basın özgürlüğünü karıştırıyor arkadaşlar. kimsenin de dikkatini çekmemiş. Basın özgürlüğü olarak gazetenize istediğinizi yazın. Ama ticaret yapan adamın da bir özgürlüğü vardır ki istediği gazeteyi dükkanında veya uçağında müşterisine sunar. bunun basın özgürlüğü ile ne alakası var çözemedim.
  • BİZİM CANIMIZI ÇOK YAKTINIZ ÇOK ACI CEKTİRİYORSUNUZ SABAHLARA KADAR YATAMIYORUM HEP KABUS GURUYORUM YA BIR ACIKLAMA YAPIN NE YAPACAKSINIZ KURBANLIK KOYUN GIBI KESİLECEĞMİZ GÜNÜ BEKLIYORUZ
  • cevaplamasını istiedıgım sorular 1-thy teknık a.ş de kactane imam teknısyen var 2-call center calısanları ıcın yapılan sınavlar sadece formalıtemı yoksa personel gecıs yapacakmı gercekten - 3-burası satılactı madem o zaman neden bu kadar personel istihdam edıldı+ son olrak 50 tane ucak alşındı bunlara yertısebılcek personelınız varmı ?
  • YA BU REHA MUHTAR; YIGIT MIGIT; SEHIRLI MEHIRILI NEREYE KADAR?? BUNLAR HERDALDE 4-5 KISI HER HAFTA TOPLANIP ,,THY'yi ELESTIRME PARTISI" VERIYOLARDIR EVLERINDE. Yeni bi parti türü heralde, yeni bi moda cikmis türkiyede haberimiz yok arkadaslar. bu yazarlarin isi gücü yok zaten, elestirmekten, kendi isimlerini tanitmaktan. cahil cahil yaziyorlar, havaciligin ,,H" sini bile bilmeyen insanlar bos yere dil dökyolar. ULAN THY OKADAR KÖTÜYSE --> UCMAYIN ! BIKTIK SIZIN CAHIL KONUSMALARINIZDAN
  • Inanan bir Müslümanin,basinin borcudur.Bunu kisi icra ettiginde borcunu ödemis olur.Kimsede bunu tenkit etme hakkina sahip degildir.Nereye kadar GÖREVINI AKSATMADIGI ANA KADAR.Ben AKP li degilim.Amma inanan bir Müslümanim.Ona uygun ve modern yasamasinida severim.

Meslektaşım Reha Muhtar dün Vatan Gazetesi'ndeki köşesinde önceki gün Paris'e gitmek üzere bindiği Türk Hava Yollan uçağında başına gelen bir olayı anlatmış.

Okumak için gazete istediğinde kendisine sadece Sabah, Vakit, Star, Takvim, Taraf, Yeni Şafak ve Akşam olduğu söylenmiş.

Muhtar; Vatan, Hürriyet, Sözcü, Milliyet, Cumhuriyet, Posta ve Radikal gazetelerini sorduğunda hostesten "Onlan yetiştiremedik" cevabını almış. Türk Hava Yollan'nın Istanbul-Paris seferini yapan TK 1825 sefer sayılı uçağında saat 08.00'de yaşanan bu olayı anlatan Muhtar, THY Genel Müdürü Temel Kotil'e bazı somlar sormuş.

Aynı soruları ben de THY Genel Müdürü'ne soruyorum ve cevap bekliyorum...

1) Sayın Genel Müdür, THY dış hat seferlerinde Başbakan'ın "almayın, okumayın" dediği gazetelerin bulunmaması nasıl bir tesadüftür?

2) Türk Hava Yollan, AKP Genel Merkezi mi?

3) Siz bir kamu görevi yapıyor sunuz Temel Bey . . . Genel Müdürü olduğunuz kurum Türk Hava Yollan ismini taşıyor... Hangi keyfi karar, Türk Hava Yollan ambleminin üzerinde Türkiye' nin en itibarlı gazetelerinin boykot edilerek bir nevi sansür edilmesini haklı gösterebilir?

4) Eğer bu konu Sayın Başbakan'ın o gazeteleri almayın uyansıyla bağlantılıysa ki o ihtimalin dışında hiçbir ihtimal gözükmemektedir. Sizin bir kamu görevlisi olarak bunu yapma hakkınız var mıdır?

5) Görevde ihmal mi dersiniz, görevi kötüye kullanmak mı buyurursunuz, bu işin sorumlusu kimse, bunlann hepsi hakkında geçerli olabileceği için soruşturma açılacak mıdır?

6) Bu meselenin bir basın özgürlüğü tarafı vardır... Ama Türk Hava Yollan uçağındaki uygulamanın basın özgürlüğünün ötesinde, kamu görevi bakımından bir suç boyutu yok mudur?

7) Bu uygulamadan haberiniz var mıdır? Yoksa, bu uygulamayı kim yapmaktadır? Sizden habersiz böyle uygulamalar yapmak mümkün müdür?

8) Basın özgürlüğünden ne anlıyorsunuz ?

Sözcü

"THY Genel Müdürü'ne soruyorum"

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

yazık... ~ 16 yıl önce
insanlar neler anlatmaya çalışmış,nasıl yorumlanmış bu halk gerilemeye mahkum bu zihniyetle çok yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
sevgili rehacigim.......türk hava yollarindaki ucakta karsilastigin durumu gazeteden okudum simdi sana soruyorum bugüne kadar yaptigin islerde sen 4x4 bir insanmisin yillarca yunanistanda trt muhabirligini yaptin senin yüzünden görev yaptigin zaman icerisinde yunanistanla aramiz hic iyi olmadi pireyi deve yapma huyun hala devam ediyor artik biraz realist ol gündeme böyle basit seylerle gelmektense daha ciddi konularla gelmeye calis son zamanlarda seni paparazi programlarindada göremiyorum ve sana soruyorum su an türkiyede olan siyasi ve ekonomik gelismelerden heberin varmi veyada bogazada ki yalinin emlaktaki düsüsten dolayi deger kaynina ugradiginimi düsünüyorsun ve sana soruyorum yaptigin gazetecilikle bu kadar servete nasil sahip oldun kalemin masaallah iyi calismis kimlere calisti ise iyi calismis sen bir gönüllü degil rejyonersin türkiye gibi dünyada esi bulunmayan bir devletin hava yollarini böyle bir kücük sebebten doayi elestirmene anlam veremedim sen ve senin gibilerin sonlarinin ne olucagini türk milleti sahid olucak artik okurunuz kalmayacak size inanmayacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeter artik be ~ 16 yıl önce
VAH VAHHH VAHHHHH VAHHHH COKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK ÜZÜLDÜM NEDEN REYHA:::BEYI ÜZDÜNÜZ YAHU NEDEN UCMADAN BIR KAAAC GÜN ÖNCE BEYE SORMADINIZ NELER OKURSUNUZ NELER YERSINIZZZZZZZZZZZ NELER ICERSINIZ COOOOOOOK AYIP ETMISSINIZ COK DEGERLI DEVLETIMIZE SENELERCE HIZMET ETMIS HALKINA KENDINI ADAMIS INSANLIK ICIN SENELERDIR UGRASAN SAYIN DEGERLI BILIM ILIM ALIM DÜSÜNÜR BEYE COK AYIP OLMUS SAKIN OLMASIN BIR DAHA BÖYLE DEGERLI INSANLARI ÜZMEYIN NERDEN BULURUZ BÖYLE INSANLARI KIRILDIM YANI THY LARINA SAYIN MUHTAR BIRAK GAZETEYI BIZE EDEBIYAT YAPMAYIDA FIRANSAYA GIDECEGINE TATILINI SIRNAKTA HAKKARIDE GECIR YANINA BIRKAC KISI ALDA OARALARDA TATIL YAP PARAN BIRAZDA ORDAKI KARDESLERIMIZE NASIP OLSUN 102 CM TÜP ICINDEN KONUSMAKLA OLMUYOR BAZI SEYLER YÜREK ISTER ASK ISTER SEVGI ISTER DÜRÜSTLÜK ISTER VARSA BUNLAR SENDE BUYUR ORDAKI KARDESLERIMIZDE EN AZ FRANSIZ LAR KADAR MISAFIR PERVERDIR BILMEM ANLATABILDIMMI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatan evladi ~ 16 yıl önce
DEGERLI OKURALAR SIMDI SIZEW COK KISA BIR SEY SÖYLEYIM YANI KISSADAN HISSE DERLER SAYIN REHA BEY NEYE GÖRE KIME HESAP SORUYYOR ANLAMADIM VE HANGI YETKI ILE ONUDA ANLAMADIM YOK EFENDIM GAZETE YOKMUS OLMAYA BILIR BITMISTIR YETISMEMISTIR OLABILIR NEDEN BUNU YALAN BEYAN KABUL EDIYOR YANI BITEMEZMI VEYA BIR AKSAKLIK OLAMAZMI OLABILIR NEYSE SÖYLE SÖYLEYIM ALIM CAHILI BILIR CÜNKÜ ODA BIR ZAMANLAR CAHILDI AMA CAHIL HIC BIR ZAMAN ALIMI BILEMEZ CÜNKÜ HIC BIR ZAMAN ALIM OLMAMISTIR SIMDI SÖZÜM ONAKI BEYFENDI HANGI KURUMSAL KIMLIKLE HANGI SIFATLA HANGI BILGI BIRIKIMI HANGI BEK RAUNTU ILE KIME NE SORUYOR BELKI ONUN DERDI BAHSETTIGI GAZETELER DEGILDI HANI MAGAZIN TÜRÜ GAZETELER VARYA ONUN ICIN ONLARI BULAMADIGI ICIN ÜZÜLMÜSTÜR SIMDI BASKA BIRSEY SORUYUM OKURLARA AFFINIZA SIGINARAK BENDE UCAKTA SEX FILMI VE DERGISI ARZU EDIYORUM NE OLUCAK BUDA BENIM SDAHSI HAKKIM DEGILMI GERCI ÖYLE BIRSEYOK TA MESALA ONUN ICIN HERKEZIN HER ISTEDIGI OMAZ ÖZELLIKLE SIMDIYE KADAR BASIN ARACILIGI ILE HAYATLARI BOYU AYRICALIKLI YSAMAYA ALISMIS DEDIKODUCALR VAR ARTIK ONLARIN O YASANTININ SONU GELDI SIRADAN AHMET MEHMET GIBI YASAMAYA ALISSINLAR HALKI)N ICINE DÖNSÜNLER BU ISLER KAGIT OKUMA ILE OLMUYOR YASAMA ILE OLUR SAYIN BEYIM NE OLDU ZORUNAMI GITTI YAZDIKLARIM AMA MALESEF GERCEK BUNLAR ALIS ARTI BE BIRADER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
SAYIN REHA BEY SIZ KENDINIZI NERDE GÖRÜYORSUNUZ SIZ BU ÜLKEDE KENDILERINI HERKEZDEN FARKLI GÖREN ZVALLI INSANLARSINIZ YOK EFENDIM UCAKTA SU YOK YOK EFENDIM THY NASIL BIR IDARE ICINDE HIC HAYATINIZDA KENDI MESLLEGINIZLE ILGILI BIR YORUM YAPTINIZMI SIZIN NE OLDUNUZU BILE BILMIYORUZ YORUMCUMU PAPARAZIMI HABERCIMI BIRAKIN ARTIK BU DAYATMALARI ARTIK YEMIYOR SENIN GIBI DÜSÜNENLER ANLASINKI ARTIK HALKIN BÜYÜK BIR KISMI UYANDI ARTIK SIZLER ARTIK BU PIYASADA EEDERINIZ YOK ANCAK YA LAIKLIK ÜZERINE YA ATATÜRK ÜZERINE YORUM YAPARAK EDER BULMAYA CALISIYORSUNUZ VARMI KENDINE AYIT BIR BILGIN INSANLARLA PAYLASICAGIN YADA YAZARMISIN UFKUMUZU AYDINLATICAK EKONOMISTMISIN REFAHA ULASTIRICAK DOKTORMUSUN TIPDA CGIR MI ACTIN SEN NE YAPTIN ALLAHINI SEVERSEN HAYATIN DEDIKODU ÜZERINE KURULMUS SENERYODAN IBARET HENI ESKI BIR TABIR VARDIR SÖZÜM ORTAYA SANA DEGIL LAF BILIYORSAN KONUS ALIM BELLESINLER BIRSEY BILMIYORSAN SUSTA ::::::BELLESINLER SON BIR NOT HERHALDE BEYFENDI GÜNDEMDEN DÜSTÜKÜ BIRSEYLER BULUP PIRIM YAPMAYA CALISIYOR VAH VAH ACIDIM VALLAHII

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 16 yıl önce
Basın özgürlüğünü karıştırıyor arkadaşlar. kimsenin de dikkatini çekmemiş. Basın özgürlüğü olarak gazetenize istediğinizi yazın. Ama ticaret yapan adamın da bir özgürlüğü vardır ki istediği gazeteyi dükkanında veya uçağında müşterisine sunar. bunun basın özgürlüğü ile ne alakası var çözemedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YOK ~ 16 yıl önce
BİZİM CANIMIZI ÇOK YAKTINIZ ÇOK ACI CEKTİRİYORSUNUZ SABAHLARA KADAR YATAMIYORUM HEP KABUS GURUYORUM YA BIR ACIKLAMA YAPIN NE YAPACAKSINIZ KURBANLIK KOYUN GIBI KESİLECEĞMİZ GÜNÜ BEKLIYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akp ~ 16 yıl önce
cevaplamasını istiedıgım sorular 1-thy teknık a.ş de kactane imam teknısyen var 2-call center calısanları ıcın yapılan sınavlar sadece formalıtemı yoksa personel gecıs yapacakmı gercekten - 3-burası satılactı madem o zaman neden bu kadar personel istihdam edıldı+ son olrak 50 tane ucak alşındı bunlara yertısebılcek personelınız varmı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-THY ~ 16 yıl önce
YA BU REHA MUHTAR; YIGIT MIGIT; SEHIRLI MEHIRILI NEREYE KADAR?? BUNLAR HERDALDE 4-5 KISI HER HAFTA TOPLANIP ,,THY'yi ELESTIRME PARTISI" VERIYOLARDIR EVLERINDE. Yeni bi parti türü heralde, yeni bi moda cikmis türkiyede haberimiz yok arkadaslar. bu yazarlarin isi gücü yok zaten, elestirmekten, kendi isimlerini tanitmaktan. cahil cahil yaziyorlar, havaciligin ,,H" sini bile bilmeyen insanlar bos yere dil dökyolar. ULAN THY OKADAR KÖTÜYSE --> UCMAYIN ! BIKTIK SIZIN CAHIL KONUSMALARINIZDAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Inanan bir Müslümanin,basinin borcudur.Bunu kisi icra ettiginde borcunu ödemis olur.Kimsede bunu tenkit etme hakkina sahip degildir.Nereye kadar GÖREVINI AKSATMADIGI ANA KADAR.Ben AKP li degilim.Amma inanan bir Müslümanim.Ona uygun ve modern yasamasinida severim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000