07 Şubat 2013, Perşembe 10:41:19

THY FRANSA'DA BEŞİNCİ NOKTAYA UÇACAK

Türk Hava Yolları, Fransa'daki uçuş noktalarına bir yenisini daha ekliyor.
  • super bir karar cok gec olmasina ragmen super insallah fiatlar uygun olur
  • THY 'yi Nantes'te de gormek isteriz kisa sure içinde Nantes sehrine konsolosluk açilacak , konsolos geldi ama yer bakiyorlardi sanirim haftada 2 sefer tam doluluk saglanir sanirim , yazin charter olarak thy ankara- nantes-ankara yapiyor ama , inanin yeterli degil . iyigunler
  • Hayırlısı olsun.
  • marsilya göçmen ve kaçakların yoğun olarak yaşadığı,cinayet,kapkaç,gasp gibi olayların tüm fransaya göre fazlasıyla olduğu kentidir.bunuda not etmek gerekli
  • Thy,Marsilyada yoğun yaşayan ermeni diyasporasının muhalefeti nedeniyle yıllar önce açamadığı hatta umarım uzun ömürlü olur.
  • pegasus halen uçmakta. yazın 5-6 haftada. kışında 3-4 ucuyor haftada. airfrance i patlattı. thy iyi yolcu bulur o hatta. transfer yolcudan yine iyi kazanır.
  • airfrance zamanında açmıstı, sonra patladı tabi

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi unvanını elinde bulunduran Türk Hava Yolları (THY), Avrupa'daki uçuş noktalarına bir yenisini daha ekliyor. Türk Hava Yolları'nın yeni rotası Fransa'nın en büyük liman şehri olan Marsilya...

Fransa'da Nice, Lyon, Paris ve Toulouse'a uçan THY, geçtiğimiz yıl mayıs ayında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderdiği açıklamada, uçak müsaitliğine ve izin bağlı olarak Marsilya'ya uçmak istediklerini duyurmuştu. AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; THY, Marsilya uçuşlarına bu yıl başlayacak. 

Türk Hava Yolları'nın haftada 4 frekans olarak gerçekletireceği uçuşlara 4 Haziran 2013 tarihinden itibaren başlayacağı öğrenildi.

MARSİLYA'YI TANIYALIM

Fransa’nın en eski şehri Marsilya, Paris’ten sonra ülkenin ikinci büyük şehridir.

Lavanta tarlalarıyla çevrili Marsilya’da eski ve yeni iç içedir. Hangi tepesinden baksanız bakın, mutlaka dağlarla çevrili muhteşem bir liman manzarasına şahitlik edebilirsiniz. Marsilya, tarih ve kültür karışımı bir gezi düşleyenler için oldukça iyi bir alternatif olarak gözüküyor.

Marsilya’da gezilecek yerlerin başında Aix-en-Provence şehri, Victoire Dağı, Picasso’nun Şatosu, Vieux Port, Eski Liman ,Marsilya Opera Binası ve Veledrom Olimpic Stadyumu sayılabilir.

Şehri gezmeye eski liman Vieux Port’dan başlayabilirsiniz. Burada pek çok yat ve katamaranın yanı sıra ticari gemileri de görebilirsiniz. Marsilya’ya neden liman kenti denildiğine gözlerinizle şahit olacağınız bu limanda yürüyüş yapabilirsiniz veya etrafındaki restoranlarda oturup dinlenerek gemileri seyredebilirsiniz.

Sanat severler Picasso’nun birkaç eserinin de görülebileceği modern sanat müzesi Musee Cantini’yi gezebilirler. Burası Palais de Justice’e yakındır. Bu binayı da görebilirsiniz.

Marsilya’nın muhtemelen en tanınmış binası ise Notre Dame de la Garde Bazilikasıdır. İhtişamlı yapı limanın güneyinde yer alır.

Marsilya geziniz boyunca şehri denizden de görme imkanınız var. Bunun için tekne turlarına katılabilirsiniz. Eski liman Le Vieux-Port’dan Chateau d’If Island adasına ve Port de Commerce’den de Korsika Adası’na günübirlik tekne turları düzenleniyor.

Marsilya yönetimi tarafından şehirde enteresan bir uygulama var: Turistler için kırmızı hat uygulaması. Sokaklarda ve caddelerde yere çizili olan kırmızı hat boyunca şehri gezmeye başlarsanız hiçbir şekilde yolunuzu kaybetmeden şehirdeki bütün görülmesi gereken turistik atraksiyonları bir seferde görme şansı elde edebilirsiniz. Bu şehir turunuz yaklaşık 2 saat sürecektir.

Güzel bir manzaraya şahitlik etmek istiyorsanız Alexandre Dumas’nın romanı ‘Monte Kristo Kontu’ ile üne kavuşan Chateau d’If’e gidebilirsiniz. Burası şehrin en güzel manzaralarından birine sahip. 1524 yılında inşa edilen bu görkemli yapı on yedinci yüzyılda devlet hapishanesine dönüştürülmüştür.

MARSİLYA'DAN KARELER...

THY FRANSA'DA BEŞİNCİ NOKTAYA UÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

gul ~ 11 yıl önce
super bir karar cok gec olmasina ragmen super insallah fiatlar uygun olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M Oz ~ 11 yıl önce
THY 'yi Nantes'te de gormek isteriz kisa sure içinde Nantes sehrine konsolosluk açilacak , konsolos geldi ama yer bakiyorlardi sanirim haftada 2 sefer tam doluluk saglanir sanirim , yazin charter olarak thy ankara- nantes-ankara yapiyor ama , inanin yeterli degil . iyigunler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 11 yıl önce
Hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
marsilya göçmen ve kaçakların yoğun olarak yaşadığı,cinayet,kapkaç,gasp gibi olayların tüm fransaya göre fazlasıyla olduğu kentidir.bunuda not etmek gerekli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
Thy,Marsilyada yoğun yaşayan ermeni diyasporasının muhalefeti nedeniyle yıllar önce açamadığı hatta umarım uzun ömürlü olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airfrance mi?? ~ 11 yıl önce
pegasus halen uçmakta. yazın 5-6 haftada. kışında 3-4 ucuyor haftada. airfrance i patlattı. thy iyi yolcu bulur o hatta. transfer yolcudan yine iyi kazanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leman ~ 11 yıl önce
airfrance zamanında açmıstı, sonra patladı tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patlama ~ 11 yıl önce
Artık patlama yolcu sayısında olur kanımca.. Afrika'dan Fransa'ya bağlantılı yolcu sayısını da unutmayalım. Hayırlı olsun

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000