25 Haziran 2012, Pazartesi 19:27:29

THY F/O ADAY ADAYI ARIYOR

Türk Hava Yolları (THY) bugün internet sitesinden yaptığı duyuruda yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı aradığını belirtti...
  • avrupada lise mevzunu olan kisiler turkiyede ayri bi sinav gecmek zorundami ? pilotluk egitimimi turkiyede gormek isterim , bunun icin ne yapmaliyil ? bilgisi olan varsa benimle paylasabilirmi ..
  • Madem bu kadar ayyuka çıktı şöyle yapalım; üniversite mezunu olup olmamaya da bakılmasın sadece tek sınavla alımlar yapılsın ama bağımsız bir kuruluş tarafından hakeden hakettiği yere gelsin. Neden bu kadar yok şu olsun yok bu olsun muhabbeti yapılıyor ki uçak başında Allah korkusu olan! yeteneksiz arkadaşlar iyi elimine edilebilirse kimseye bu kadar laf düşmez. Ben gururla söylüyorum bu işin eğitimini en zeki adama öğret eğer el göz koordinasyonu yoksa nafile. Tabi ben bunları mükemmel bir ülkede yaptığımızı düşünüyorum optimum koşullarda yanı uçak üreticileri gibi kötü niyetli kişilerden torpilden uzak. Eşit ağırlık mezunu arkadaşlara böyle bir sınavda Allah kolaylık versin aerodinamik deyince ne yapacaklar acaba? Gerçi çok da önemli değil artık istediğin kadar sıkıştırılabilir aerodinamik öğrensen böyle bir ülkede neye yarar...
  • Yine bi ilan daha ve daha once start alan telefon tarfiginde yakinlari milletvekili bakan olanlarin ankara telefon trafiklerinin hizlanisinin baslamasi zannimca..:) evet kriterler agir bayagi, yukseltmisler IELTS yi..acaba soruyolari bole kriterlede aldigimiz cocuklari(hepsi degil) egiten hocalarimizin durumu ne akademide? :) yakinen bildgim icin soluyorum cumle kur desen kuramayacak kadar ing zayif hoacalar, yukarda ing konusamayip turkceyi tercih eden hocalar..bu hocalarin durumu ne olacak? ama olsun ne farkederki onemli olan bunlar seslerini cikartmayan calisanlar olsunlarda gonderilen her adama egitim versinlerde, gerisi onemli degil ... yazik bu dusunce zihniyetine, ve yazik hak yeme, vicdansiz davranma kabiliyetine.. saygilar...
  • hoca camide olur da similator nerde olur komik adam
  • Buda benim sana son cevabim , hoca camide olur , similatorde arkanda oturan kisilere ogretmen denir .Iste farkimiz bu , Aldigin egitim ortada zaten kendi kendini ele veriyorsun , ustune konusmaya gerek yok . Iyi ucuslar .
  • herneyse daha fazla cevap yazmak istemiyorum size.niye uctuguma gelince ,ben yolcu degilim kimi koyarlarsa yanima onunla ucarim sonucta is bu karsiligini vermek gerekli.benim ucuyor olmam o arkadaslari iyi pilot yapmaz yapmayacakta.Similatorde hoca olma kismina gelince terside olabilir o zaman hakkaten birseyler ogrenirler benden sadece adim hoca olmaz.Tekrar soyluyorum egitimsiz pilot olmaz goreceksiniz olmayacak ilerde boyle insanlar, heveslenen varsa once gitsin universite okusun ne olur birseyler ogrenseniz gelistirseniz kendinizi biryeriniz mi eksilir.Hepsi bos dedigim gibi gidin emirates de ucun kim tutuyor sizi anlamadim ki
  • Seni iyi kandirmislar yada sen kendini iyi kandiriyorsun . Zamaninda niye uctun o F/O larla o zaman . Universite mezunu olup senin gibi kaptan olduguna gore , Lise mezunu olup , sordugun soruyu bilemeyen F/O olmasi normaldir .O begenmedigin adamlar bigun similatorde arkanda ogretmen olarak oturacak merak etme .
  • benim pilot olamadığımı felan kim söyledi anlamadım sana.Bende THY de kaptanım aşagıdan felan bakmıyorum uçaklara.Ayrıca 321 Kaptanı arkadaş sen ister hoşlan ister hoşlanma çık dışarı ben lise mezunuyum de bak bakalım kim biniyor uçağına.Sizler kötü örneklersiniz ve zamanla tükeneceksiniz.Ben şirket sahibi olsam üniversite okumuş ingilizce bilen oturmasını kalkmasını bilen mühendis adam varken sizi almam almıyorlarda zaten.bende malesef lise mezunu FO larla uçtum ezber dışında yeni birşey sor apışıp kalıyorlar.Sonunuz yakın şimdi kızıyorsunuz bana ama göreceksiniz gençler çatır çatır geliyor.
  • "mindar"????insanları işaret parmağı ile suçlarken kalan dört parmağın kendinize baktığını unutmayın.
  • Bosverin kedi uzanamadigi cigere mindar dermis , arkadas hem pilot olamamis hem adam olamamis .Okuma yazmasida yok zaten asagidaki yorumlari okuyup anlamaya . Turkiye deki pilotlarin % 90 ina pilot olamazsiniz diyor ama onlarin kullandigi ucaklara anca seyrederek kendini avutuyor .

Türk Hava Yolları (THY) internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda 2'nci pilot aday adayı alacağını duyurdu. 

TÜRK HAVA YOLLARI'NIN ARADIĞI KRİTERLERİN BİR BÖLÜMÜ ŞÖYLE;

T.C. Vatandaşı olmak
Ek’te yer alan 4 yıllık lisans bölümlerinin birinden mezun olmak (Yurtdışında lisans eğitimini tamamlamış adayların denklik belgesi ibraz etmeleri zorunludur)
01/01/1982 ve sonrasında doğmuş olmak
165 -190 cm arası boya sahip olmak ve beden/kitle endeksine uygun  olmak 
Askerlik hizmetini tamamlamış veya en az 2 yıl tecil ettirebilir durumda olmak
Daha önce THY A.O. veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmamak
Adli sicil ve arşiv kaydı olmamak

Sağlık Şartları:
Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın (ICAO) Annex-1’deki ve JAR FCL-3’deki Ticari Havayolu Pilotu şartlarına uygun olmak (Adaylar bu şartları sağladıklarını belgeleyen raporu, daha sonra duyurulacak tarihte belirtilecek hastanelerden kendi imkanları ile temin edeceklerdir)

Yabancı Dil (İngilizce) Şartları:
Son 2 yıl içinde aşağıda belirtilen ingilizce dil sınavlarından istenen minimum puanı belgelemek.

BAŞVURU FORMUNU AÇAMAYANLAR BURADAN DA BAŞVURU FORMUNA ULAŞABİLİR

2'NCİ PİLOT ADAY ADAYLIĞI İÇİN DETAYLI BİLGİYE TÜRK HAVA YOLLARI'NIN İNTERNET SİTESİNİN DUYURULAR BÖLÜMÜNDEN ERİŞİLEBİLİYOR.

THY F/O ADAY ADAYI ARIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

cevap? ~ 11 yıl önce
avrupada lise mevzunu olan kisiler turkiyede ayri bi sinav gecmek zorundami ? pilotluk egitimimi turkiyede gormek isterim , bunun icin ne yapmaliyil ? bilgisi olan varsa benimle paylasabilirmi ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak Müh ~ 12 yıl önce
Madem bu kadar ayyuka çıktı şöyle yapalım; üniversite mezunu olup olmamaya da bakılmasın sadece tek sınavla alımlar yapılsın ama bağımsız bir kuruluş tarafından hakeden hakettiği yere gelsin. Neden bu kadar yok şu olsun yok bu olsun muhabbeti yapılıyor ki uçak başında Allah korkusu olan! yeteneksiz arkadaşlar iyi elimine edilebilirse kimseye bu kadar laf düşmez. Ben gururla söylüyorum bu işin eğitimini en zeki adama öğret eğer el göz koordinasyonu yoksa nafile. Tabi ben bunları mükemmel bir ülkede yaptığımızı düşünüyorum optimum koşullarda yanı uçak üreticileri gibi kötü niyetli kişilerden torpilden uzak. Eşit ağırlık mezunu arkadaşlara böyle bir sınavda Allah kolaylık versin aerodinamik deyince ne yapacaklar acaba? Gerçi çok da önemli değil artık istediğin kadar sıkıştırılabilir aerodinamik öğrensen böyle bir ülkede neye yarar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canim Turkiyem ~ 12 yıl önce
Yine bi ilan daha ve daha once start alan telefon tarfiginde yakinlari milletvekili bakan olanlarin ankara telefon trafiklerinin hizlanisinin baslamasi zannimca..:) evet kriterler agir bayagi, yukseltmisler IELTS yi..acaba soruyolari bole kriterlede aldigimiz cocuklari(hepsi degil) egiten hocalarimizin durumu ne akademide? :) yakinen bildgim icin soluyorum cumle kur desen kuramayacak kadar ing zayif hoacalar, yukarda ing konusamayip turkceyi tercih eden hocalar..bu hocalarin durumu ne olacak? ama olsun ne farkederki onemli olan bunlar seslerini cikartmayan calisanlar olsunlarda gonderilen her adama egitim versinlerde, gerisi onemli degil ... yazik bu dusunce zihniyetine, ve yazik hak yeme, vicdansiz davranma kabiliyetine.. saygilar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dayanamadim (similator ne) ~ 12 yıl önce
hoca camide olur da similator nerde olur komik adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoca degil Ogretmen ~ 12 yıl önce
Buda benim sana son cevabim , hoca camide olur , similatorde arkanda oturan kisilere ogretmen denir .Iste farkimiz bu , Aldigin egitim ortada zaten kendi kendini ele veriyorsun , ustune konusmaya gerek yok . Iyi ucuslar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden uctum o fo larla ~ 12 yıl önce
herneyse daha fazla cevap yazmak istemiyorum size.niye uctuguma gelince ,ben yolcu degilim kimi koyarlarsa yanima onunla ucarim sonucta is bu karsiligini vermek gerekli.benim ucuyor olmam o arkadaslari iyi pilot yapmaz yapmayacakta.Similatorde hoca olma kismina gelince terside olabilir o zaman hakkaten birseyler ogrenirler benden sadece adim hoca olmaz.Tekrar soyluyorum egitimsiz pilot olmaz goreceksiniz olmayacak ilerde boyle insanlar, heveslenen varsa once gitsin universite okusun ne olur birseyler ogrenseniz gelistirseniz kendinizi biryeriniz mi eksilir.Hepsi bos dedigim gibi gidin emirates de ucun kim tutuyor sizi anlamadim ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyan ~ 12 yıl önce
Seni iyi kandirmislar yada sen kendini iyi kandiriyorsun . Zamaninda niye uctun o F/O larla o zaman . Universite mezunu olup senin gibi kaptan olduguna gore , Lise mezunu olup , sordugun soruyu bilemeyen F/O olmasi normaldir .O begenmedigin adamlar bigun similatorde arkanda ogretmen olarak oturacak merak etme .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mindara ~ 12 yıl önce
benim pilot olamadığımı felan kim söyledi anlamadım sana.Bende THY de kaptanım aşagıdan felan bakmıyorum uçaklara.Ayrıca 321 Kaptanı arkadaş sen ister hoşlan ister hoşlanma çık dışarı ben lise mezunuyum de bak bakalım kim biniyor uçağına.Sizler kötü örneklersiniz ve zamanla tükeneceksiniz.Ben şirket sahibi olsam üniversite okumuş ingilizce bilen oturmasını kalkmasını bilen mühendis adam varken sizi almam almıyorlarda zaten.bende malesef lise mezunu FO larla uçtum ezber dışında yeni birşey sor apışıp kalıyorlar.Sonunuz yakın şimdi kızıyorsunuz bana ama göreceksiniz gençler çatır çatır geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
14:14 ~ 12 yıl önce
"mindar"????insanları işaret parmağı ile suçlarken kalan dört parmağın kendinize baktığını unutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bosverin ~ 12 yıl önce
Bosverin kedi uzanamadigi cigere mindar dermis , arkadas hem pilot olamamis hem adam olamamis .Okuma yazmasida yok zaten asagidaki yorumlari okuyup anlamaya . Turkiye deki pilotlarin % 90 ina pilot olamazsiniz diyor ama onlarin kullandigi ucaklara anca seyrederek kendini avutuyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000