16 Temmuz 2015, Perşembe 14:55:03

THY filosuna bir adet A330 ekledi

Türk Hava Yolları (THY) yeni Airbus A330 tipi uçağını filosuna dahil etti. Aercap firmasından kiralanan uçak dün İstanbul'a indi.
  • Uçağı Ben getirdim, öyle eski falan değil 2011 de uçuşa başlayan yeni uçak hayırlı olsun filomuza, Allah KAZASIZ BELASIZ uçuşlar versin. Bu arada adım Ercan değil:))
  • 777 varken 330 nedir hiç prestijli değil...
  • Easa al dedi
  • Ittirme dokuntu ucaklar
  • hayırlı olsun inşallah inilmeyecek piste inmeye kalkıp da uçağı kullanılmaz hale getirmezler.
  • Iceriden biriymis gibi yazmissin, ama JETAirways Ucakları, JIL, JIM ve JIN dır. Bu 3 ucaga ait 17temmuz 2015 itibariyle bilgiler; IFE U/S ucagımız yoktur. Tuvaleti U/S uçağımız yoktur. Not: bunun dışında tüm A330 filosunda, full IFE u/s ve wc u/s ucagımız yoktur.
  • Capt. Ercan Karakas getirdi
  • Bu uçaklarda Etops sertifikasyonu, cpdlc, ads yok, dolayısıyla kuzeyden gelmek zorunda öyle olunca da direkt gelemiyor. Toronto da en uygun aktarma ve ekip değişim noktası olarak seçildi.
  • Kathmandu'da pert olan ucagin boslugunu doldurmak gerekiyordu bir sekilde. Artik eski meski demeyin idare edin .
  • Tam ın da jet airways'in uçakları da birbirinden döküntü. Günü kurtarmak ya da verilen siparişlerin zamanını doldurmak adına kısa vadede mantıklı gibi görünse de, zaten kendi özmalı olan uçaklarda bile uyum yokken, bir de bunlara kendini adapte etmek gerçekten zor oluyor. Jnh-jod tescilli uçakların hepsi bir örnekken onları kendi evim gibi görüyorum binince, ama bunlara binince resmen afakanlar basıyor. Ife'si desen çalışmaz, tuvaletlerinin yarısı inop, hele ki jet airways in uçak içi ışıklandırmaları evlere şenlik. Uçaklar full olup bir arıza çıkınca elimiz kolumuz bağlı kalıyor resmen. Neyse hayırlısı, kazasız belasız uçuşları olsun.

Türk Hava Yolları (THY), filosuna bir adet Airbus A330-200 tipi uçak daha kattı.

Daha önce Brezilyalı TAM Airlines'ta görev yapan uçağa TC-JIZ kuyruk tescilli verildi. Airbus A330-200 tipi uçak gece 02.30 sularında Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi.

THY'nin yeni uçağı ilk uçuşunu Nisan 2010 tarihinde gerçekleştiren TC-JIZ tescilli uçak, Türk Hava Yolları filosundaki 24'üncü Airbus A330-200 oldu. Uçağın boyaması yapılmak üzere hangara çekildiği ve seferlerine kısa bir süre içerisinde başlayacağı öğrenildi.



©AirportHaber

THY filosuna bir adet A330 ekledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

Cpt ~ 9 yıl önce
Uçağı Ben getirdim, öyle eski falan değil 2011 de uçuşa başlayan yeni uçak hayırlı olsun filomuza, Allah KAZASIZ BELASIZ uçuşlar versin. Bu arada adım Ercan değil:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ne yaw ~ 9 yıl önce
777 varken 330 nedir hiç prestijli değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayram ~ 9 yıl önce
Sen uzman mısın? Sen prestijli desen ne yazar, demesen ne yazar? Prestij zamanları geçti, uçakların arkasında eskiden piyano barlar varken, 747'lerin üst katları lounge olarak kullanılırkendi prestij devirleri! Şimdi maliyet, kar ve akıl devri koçum, ondan dolayıdır ki A-330 para makinesidir, zarar değil. Biraz ders çalış, 777'ni uçmaya devam et!
easa ~ 9 yıl önce
Easa al dedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ittirme ~ 9 yıl önce
Ittirme dokuntu ucaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2010 ~ 9 yıl önce
2010 model bir uçağa döküntü demek haksızlık
teknisyen ~ 9 yıl önce
he he döküntü uçak kendin kaç model arabaya biniyorsun önce onu düşün
kadir ~ 9 yıl önce
hayırlı olsun inşallah inilmeyecek piste inmeye kalkıp da uçağı kullanılmaz hale getirmezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam vs Jetairways'e ~ 9 yıl önce
Iceriden biriymis gibi yazmissin, ama JETAirways Ucakları, JIL, JIM ve JIN dır. Bu 3 ucaga ait 17temmuz 2015 itibariyle bilgiler; IFE U/S ucagımız yoktur. Tuvaleti U/S uçağımız yoktur. Not: bunun dışında tüm A330 filosunda, full IFE u/s ve wc u/s ucagımız yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ~ 9 yıl önce
Capt. Ercan Karakas getirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden Toronto ~ 9 yıl önce
Bu uçaklarda Etops sertifikasyonu, cpdlc, ads yok, dolayısıyla kuzeyden gelmek zorunda öyle olunca da direkt gelemiyor. Toronto da en uygun aktarma ve ekip değişim noktası olarak seçildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lazim ~ 9 yıl önce
Kathmandu'da pert olan ucagin boslugunu doldurmak gerekiyordu bir sekilde. Artik eski meski demeyin idare edin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam vs jet airways ~ 9 yıl önce
Tam ın da jet airways'in uçakları da birbirinden döküntü. Günü kurtarmak ya da verilen siparişlerin zamanını doldurmak adına kısa vadede mantıklı gibi görünse de, zaten kendi özmalı olan uçaklarda bile uyum yokken, bir de bunlara kendini adapte etmek gerçekten zor oluyor. Jnh-jod tescilli uçakların hepsi bir örnekken onları kendi evim gibi görüyorum binince, ama bunlara binince resmen afakanlar basıyor. Ife'si desen çalışmaz, tuvaletlerinin yarısı inop, hele ki jet airways in uçak içi ışıklandırmaları evlere şenlik. Uçaklar full olup bir arıza çıkınca elimiz kolumuz bağlı kalıyor resmen. Neyse hayırlısı, kazasız belasız uçuşları olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 9 yıl önce
Bu bahsettiğiniz uçaklar ex-TAM, ex-Jet AW, ex-Kingfisher aslında çok da eski olmayan uçaklar. En azından THY bunları filsuna kattığında yaşları 4-8 yaş arasında değişen uçaklar. Peki bunlar filoya katılmadan ciddi bir bakımdan geçirilmiyor mu? Yani sadece uçuş sistemleri, motor vb. bakımından değil ama IFE'si, Tuvaletlerin tam çalışması kontrol edilmiyor mu? Ayrıca bunların koltuk konfigürasyonları nasıl? Kabin içi koltuk konfigürasyon değişikliği yapılabiliyor mu? (Koltukların "yenilenmesi" başka iş, konfigürasyonun değişmesi başka konu; haliyle. Değişmiyorsa THY'nin a330-200 serisinde bu şekilde 4 ayrı koltuk konfigürasyonu oluşmuş demektir...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000