31 Mayıs 2008, Cumartesi 08:27:58

"THY eşit davranıyor mu!"

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Mehmet Y. Yılmaz, THY'nin yaptığı bir uygulamayı sorgulamış. işte o yazı...
  • bildiğim kadarıyla problem çıktığından uçaktan indirildi bu kişiler. bu gayet normal bir prosedür. ayrıca da çok bilmiş yazarımış nerden uydurmuş, uçaktan yolcu inince herkesin aranacağını. sadece yolculardan bavullarını tespit etmeleri istenir diye biliyorum. son olarak da "umreden dönen Müslümanlar" ve dönmeyenler diyerek ayrımcılık yapan yazarı şiddetle kınıyorum. saygılar.
  • bunlar daha iyi günler, görecekleriniz için bir mum ışıdır bu...
  • Uygulamanın eşi benzeri yok umarım bir daha da olmaz. Üç beş kendini bilmez şımarığın istekleri yüzünden diğer bütün yolcuları bekletme utancını yaşatanlar hakkında bakalım THY yönetimi ne yapacak? Her hatayı görmezden gelip her eleştiriyi kıskançlık ya da basına malzeme olarak nitelendirenler uyanın! THY; ülkenin bayrak taşıyıcısı sizin babanızın dükkanı değil! Bu şirket çoğu yabancı için Türkiye hakkında ilk fikir edinilecek kurum. Sadece şirketi değil aynı zamanda ülkeyi de de temsil ediyor. Her hatayı aman canım kıskanıyorlar, her eleştiriyi basına malzeme diye geçiştirerek sadece şirketi değil ülkeyi de küçük düşürüyorsunuz.
  • Mutlaka malum birine telefon etmişlerdir. Bu malum biri şirketin herşeyini bilen, bulan, yapan, yaptıran, açtıran, kapattıran, atayan, azleden, yatan, yatıran, alan ve satandır. Ağzından tek bir cümle dökülmeden. Sektörde bir kere olsun kürsüye çıkıp sektör adına birşeyler söylediğine şahit olunmamıştır. Sıfır kültür ve bilgi, maksimum yüzsüzlük ve girişkenlik. Yüzünüze birşey söylemez, arkanızdan idamınızı imzalar. Kariyer, donanım, bilgi, tecrübe, işbitiricilik, lisan, globallik gibi sıradan özellikleriyle uçak alır, kiralar, stara girer, yeni hatlar açar, organizasyonu yeni baştan yapar. Böyle bir çağda böyle global şirketin böylesi ayak takımı bir adamın eline bırakılması herhalde Osmanlının çöküş devirlerinde sarayda olmuştur. Yaptığı her işide Sn. Başbakan söyledide yapıyorum havası verir. Bu adamdan bütün sektör çekinir. Arsızdır, sıkılmaz, utanmaz, çekinmez, durmaz, durulmaz. Bilin bakalım kimdir bu Türk büyüğü zatı muhterem.
  • THY olmasa birileri malzeme bulamayacak senı yurekten kutluyorum canım havayolum sende olmasan ne yapardı bunlar..
  • Thy cekemiyen,kiskananlar ancak dedikodu eder,ama kim olursa olsun THY nin önunu kimse kesemezzzz
  • yönetimin kafası işte....her hükümet değiştiğinde thy yönetimide değişirse olacağı bu olur normal
  • T H Y yüzyılın havayolu,Dünya havayolu,herbir yerin üyesi,Şampiyonlar şampiyonu,Anadolujetin yaratıcısı,Yönetim,tasarım,üretim rekortmeni Hiç yanlış yapar mı ? Sakın çamur falan atmayın.
  • öyle bi uygulamayı kimse yapamaz.klmde olan olayı thyde yapmaya çalışıyolar.oyle bi uygulamayı kımse yapamaz ve kimse oyle bi talepte bulunmaz..ÇAMUR AT İZİ KALSIN MANTIGI İLE NEREYE KADAR.....

"Umruden dönen Müslümanlar", İstanbul-Ankara seferini yapacak uçaktaki yerlerini beğenmeyince, "umreden dönmeyen Müslümanlar" uçakta bir saat beklediler.

Cidde’den gelen kafilenin, uçaktaki yerlerini beğenmeme gerekçeleri ilginç: Tanımadığımız yolcularla karışık oturmak istemiyoruz!

Bu istek THY görevlileri tarafından da "makul" bulunmuş ve bir sonraki uçağa binmeyi kabul eden umre kafilesinin bagajlarının indirilebilmesi için uçak 1 saat rötar yapmış.

THY’nin uçağa binmiş yolcuların yerlerini beğenmeyerek inmek istemelerine karşı uyguladığı prosedür demek ki buymuş!

Uçak, yolcuların tümü indirilerek yeniden neden aranmamış, merak ettim.

Bunun en temel güvenlik kuralı olduğunu THY bilmiyor mu?

Bu arada "umreden dönmeyen Müslümanların" uçakta kaybettikleri vakti ve kaçırdıkları toplantıları saymıyorum tabii.

Bir de şunu sormak istiyorum: Bu uygulama, uçaktaki yerini beğenmeyen her yolcu için geçerli bir uygulama mıdır?

Mehmet Y. Yılmaz / Hürriyet

"THY eşit davranıyor mu!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

yoda ~ 16 yıl önce
bildiğim kadarıyla problem çıktığından uçaktan indirildi bu kişiler. bu gayet normal bir prosedür. ayrıca da çok bilmiş yazarımış nerden uydurmuş, uçaktan yolcu inince herkesin aranacağını. sadece yolculardan bavullarını tespit etmeleri istenir diye biliyorum. son olarak da "umreden dönen Müslümanlar" ve dönmeyenler diyerek ayrımcılık yapan yazarı şiddetle kınıyorum. saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
voyager ~ 16 yıl önce
bunlar daha iyi günler, görecekleriniz için bir mum ışıdır bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kostok ~ 16 yıl önce
Uygulamanın eşi benzeri yok umarım bir daha da olmaz. Üç beş kendini bilmez şımarığın istekleri yüzünden diğer bütün yolcuları bekletme utancını yaşatanlar hakkında bakalım THY yönetimi ne yapacak? Her hatayı görmezden gelip her eleştiriyi kıskançlık ya da basına malzeme olarak nitelendirenler uyanın! THY; ülkenin bayrak taşıyıcısı sizin babanızın dükkanı değil! Bu şirket çoğu yabancı için Türkiye hakkında ilk fikir edinilecek kurum. Sadece şirketi değil aynı zamanda ülkeyi de de temsil ediyor. Her hatayı aman canım kıskanıyorlar, her eleştiriyi basına malzeme diye geçiştirerek sadece şirketi değil ülkeyi de küçük düşürüyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
only one ~ 16 yıl önce
Mutlaka malum birine telefon etmişlerdir. Bu malum biri şirketin herşeyini bilen, bulan, yapan, yaptıran, açtıran, kapattıran, atayan, azleden, yatan, yatıran, alan ve satandır. Ağzından tek bir cümle dökülmeden. Sektörde bir kere olsun kürsüye çıkıp sektör adına birşeyler söylediğine şahit olunmamıştır. Sıfır kültür ve bilgi, maksimum yüzsüzlük ve girişkenlik. Yüzünüze birşey söylemez, arkanızdan idamınızı imzalar. Kariyer, donanım, bilgi, tecrübe, işbitiricilik, lisan, globallik gibi sıradan özellikleriyle uçak alır, kiralar, stara girer, yeni hatlar açar, organizasyonu yeni baştan yapar. Böyle bir çağda böyle global şirketin böylesi ayak takımı bir adamın eline bırakılması herhalde Osmanlının çöküş devirlerinde sarayda olmuştur. Yaptığı her işide Sn. Başbakan söyledide yapıyorum havası verir. Bu adamdan bütün sektör çekinir. Arsızdır, sıkılmaz, utanmaz, çekinmez, durmaz, durulmaz. Bilin bakalım kimdir bu Türk büyüğü zatı muhterem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakanca ~ 16 yıl önce
THY olmasa birileri malzeme bulamayacak senı yurekten kutluyorum canım havayolum sende olmasan ne yapardı bunlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seydisahan ~ 16 yıl önce
Thy cekemiyen,kiskananlar ancak dedikodu eder,ama kim olursa olsun THY nin önunu kimse kesemezzzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aptal_thy ~ 16 yıl önce
yönetimin kafası işte....her hükümet değiştiğinde thy yönetimide değişirse olacağı bu olur normal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEMİRKUŞ ~ 16 yıl önce
T H Y yüzyılın havayolu,Dünya havayolu,herbir yerin üyesi,Şampiyonlar şampiyonu,Anadolujetin yaratıcısı,Yönetim,tasarım,üretim rekortmeni Hiç yanlış yapar mı ? Sakın çamur falan atmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasin_thy ~ 16 yıl önce
öyle bi uygulamayı kimse yapamaz.klmde olan olayı thyde yapmaya çalışıyolar.oyle bi uygulamayı kımse yapamaz ve kimse oyle bi talepte bulunmaz..ÇAMUR AT İZİ KALSIN MANTIGI İLE NEREYE KADAR.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000