28 Mart 2013, Perşembe 17:07:03

THY EN İTİBARLI İKİNCİ ŞİRKET OLDU

GfK Türkiye taafından yapılan araştırmaya göre, 2012 yılında Türkiye’nin en itibarlı şirketleri arasında Türk Hava Yolları, Arçelik'ten sonra 2'inci şirket oldu.
  • beygir nerede goremedim her halde en guvenilmeyenler listesinde kafaya oynuyordur
  • komedisiniz yaaa...sizi bilen biliyor...nereniz doğru ki
  • Bizim sirketle ilgili olumlu haberler cikinca tum troller yatisa gecmis:)))

GfK Türkiye taafından yapılan araştırmaya göre, 2012 yılında Türkiye’nin en itibarlı şirketi Arçelik olarak belirlenirken, Arçelik’i sırasıyla THY, Ülker, Mercedes, BMW, Eti, Pınar, Turkcell, Beko, ve Bosch izledi. 2011 sonuçları ile karşılaştırıldığında Turkcell, Beko ve Bosch 2012 yılında ilk defa sıralamaya giren şirketler oldu.

2012 sonuçlarını 2011 sonuçları ile karşılaştırıldığında en fazla yükseliş “dayanıklı tüketim” sektöründe görüldü.
RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi tarafından GfK Türkiye araştırma şirketinin sponsorluğunda gerçekleştirilen “Türkiye’nin En İtibarlı Sektörleri ve Şirketleri Araştırması” 2012 yılında 7 coğrafi bölgede, 15 ilde, 16 bin 243 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemi uygulanarak gerçekleştirildi. 2012’de sektör sayısı arttırılarak 15 sektör ve bu sektörler içerisinde yer alan 155 şirketin değerlendirmesi yapıldı.Verilen bilgiye göre RepMan İtibar Skoru (RMS), kurumların “Tanınma, Yönetim Kalitesi, Ürün / Hizmet Kalitesi, Çalışan Markası, Finansal Sağlamlık, Kurumsal (Sosyal) Sorumluluk ve Duygusal Bağlılık alanlarındaki performanslarının ölçümlenmesi ile hesaplanıyor.

Araştırmaya göre, 2012 yılında Türkiye’nin en itibarlı şirketi Arçelik olarak belirlenirken, Arçelik’i sırasıyla THY, Ülker, Mercedes, BMW, Eti, Pınar, Turkcell, Beko, ve Bosch izledi. 2011 sonuçları ile karşılaştırıldığında Turkcell, Beko ve Bosch 2012 yılında ilk defa sıralamaya giren şirketler oldu.

EN İTİBARLI SEKTÖRLER TELEKOMÜNİKASYON VE “DAYANIKLI TÜKETİM

Öte yandan sektörler açısından itibar sıralamasında ilk sıraya “telekomünikasyon sektörü” ve “dayanıklı tüketim” sektörleri yerleşti. Bunu, “ulaşım (karayolları) sektörü” izlerken, sırasıyla hızlı tüketim, otomotiv, ulaşım (havayolları), bilişim, akaryakıt, inşaat, holding, perakende, ilaç, teknoloji perakende, banka ve sigorta sektörleri halk tarafından itibarlı bulundu. GfK’den yapılan açıklamada “Telekomünikasyon ve dayanıklı tüketim sektörlerini diğer sektörler ile karşılaştırdığımızda en itibarlı sektörler olarak değerlendirmesine karşın bu iki sektörün 100 üzerinden 65,2 puan aldığını görüyoruz. Sektörlerin itibar puanlarının genel olarak düşük olması gelişmeye ve ilerlemeye açık alanlar olduğu şeklinde değerlendirilebilir. Bu durum sektörlerin ve dolayısıyla sektör içerisindeki şirketlerin “itibar yönetimini” öncelikli olarak yönetmeleri gereken iş alanları arasına alması gerektiğinin de sinyalini veriyor”denildi.

İTİBAR İÇİN YÖNETİM KALİTESİ

15 sektör nezdinde sorgulanan 155 şirketten 137’sinin elde etmiş olduğu itibar skorunun 50-69 bandında yer aldığı belirtilen GfK açıklamasında şu değerlendirmede bulunuldu:

“Bu sonuç, Türkiye’deki şirketlerin henüz ‘itibar’ anlamında farklılaşamadığını gösteriyor. Türkiye’nin en itibarlı ilk 10 şirketini incelediğimizde ise, bu şirketleri rakiplerinden ayıran en önemli özelliğin ‘Yönetim Kalitesi’ alanında göstermiş oldukları başarılı performansları olduğu görülüyor. Türkiye’deki şirketlerin itibar yönetimi alanındaki performansları incelendiğinde şirketler finansal konularda daha başarılı değerlendirilirken, kurumsal (sosyal) sorumluluk ve duygusal bağ yaratma konuları en düşük skor alınan alanlar olarak görülüyor.”

THY EN İTİBARLI İKİNCİ ŞİRKET OLDU

Yorumlar

beygir nerede ~ 11 yıl önce
beygir nerede goremedim her halde en guvenilmeyenler listesinde kafaya oynuyordur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dream ~ 11 yıl önce
komedisiniz yaaa...sizi bilen biliyor...nereniz doğru ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Forza ~ 11 yıl önce
Bizim sirketle ilgili olumlu haberler cikinca tum troller yatisa gecmis:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000