15 Mayıs 2017, Pazartesi 10:11:11

THY elektronik yasağını takmadı

ABD ve İngiltere’ye seyahatlerde elektronik cihaz yasağı getirilmesi sonrası THY’nin İstanbul-New York hattında azalması beklenen yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 2.5 arttı.
  • sakin turkler amerikaya kaciyor olmasin? hatali bilgi vermeyin. yasagin etkisini anlamak icin transfer yolcuya bakmaniz lazim. ist-ny ucagi 90% uzerinde direk ucan yolcudan olusur.
  • Bizim millete de ki bak bize komplo yapıyolar, haksızlık yapıyolar. hemen koşar bilet alırlar. gitmeyeceği varsa da gider. bunu tv lerde güzel kullandılar.
  • Allah birdir başka büyük yoktur iyi olanın allah yolunda olanın yolu şaşmaz okadar.
  • Bu elektronik cihazlarin cargo kompartimaninda tqsinmasi,bence cok tehlikeli lithium piller yana biliyor, gecmis de sanirim buna bagli iki tane ucak kazasi oldu.
  • fiyatları düşürmüştür yolcu sayısı ondan artmıştır. zaten abd'de diğerlerinden çok daha ucuza bilet satıyorlar. haberdeki başlığa göre thy yasağı takmadı diyor o yüzden milyon dolarlara yeni güvenlik cihazları alındı,abd'ye yapmayın,etmeyin diye diller döküldü,yolculara laptoplar dağıtıldı ya taksaymış ne olacakmış acaba?
  • Inandik doktorlara oyle böyle dediler ayrılık defterini elumuze verdiler elumuze verdiler
  • Thy nin işleri yolunda gitmesi ülkemiz için daima memnuyetimizdir Abd en büyük skandalları kendi firmalarında yaşıyor işler allak bullak oldu
  • Cenk kardeşim başarıların artarak devam etsin inşallah, EWR de yakışır sana..
  • Yasaklara karşı alınan tedbirler mutlaka faydalı olmuştur, fakat artan yolcu sayısı ekonomi kabinmidir, yoksa laptop dağıtılan business kabinmidir?
  • Bu tur firsatlark sirketin lehine kullanan ve mantikli bir syllabus hazirlayio buna gore ilerleyen thy deki o bir takim grup insan olmasa bu sirket batar:) siz yatin kalkin o insanlara dua edin

ABD ve İngiltere’ye seyahatlerde elektronik cihaz yasağı getirilmesi sonrası THY’nin İstanbul-New York hattında azalması beklenen yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 2.5  arttı. 

ABD’de yeni başkan Donald Trump’ın göreve gelmesiyle, 7 müslüman ülke vatandaşlarına getirilen ABD’ye uçma yasağı getirilmiş ve sonrasında THY’nin de aralarında bulunduğu havayolu şirketlerine konulan kabinde elektronik cihaz taşınmaması uygulamasına başlanmıştı. Irak, Suriye, İran, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarına 90 gün süreyle Amerika'ya seyahat yasağı getirilmesini öngören kararın hemen sonrasında ciddi sayıda yolcu kaybı yaşayan havayolları,  elektronik yasağı ile birlikte birkaç ay içinde ikinci şoku da yaşadı. Seyahat yasağından hemen sonra uygulamaya konulan kabinde cep telefonundan büyük elektronik cihazların taşınmasını engelleyen yasakla birlikte havayolları endişe yaşarken, alınan önlemlerle yasağın etkisi azaltılmaya çalışıldı. Türk Hava Yolları da elektronik yasağına karşı en hızlı önlem alan havayollarından biri olarak öne çıktı.
Kabinde taşınması yasak olan dizüstü bilgisayarları İstanbul’da teslim alarak özel bir muhafaza kutusunda ABD ve İngiltere’deki havalimanlarında sahiplerine teslim eden THY,  bilgisayarlarını teslim eden yolculara uçakta hem laptop dağıttı hem de ücretsiz internet hakkı verdi. Bu şekilde yasağın etkisini neredeyse sıfıra indirmeyi başaran THY, uygulamaların pozitif sonuçlarını da almaya başladı.

Ocak ve Şubat döneminde 7 müslüman ülkeye uygulanan seyahat yasağı sonrası, ABD’ye bilet alan bu ülke vatandaşlarına, biletlerini ücretsiz iade hakkı tanıyarak büyük jest yapan ve yolcuların sempatisini kazanmayı başaran bayrak taşıyıcı, fırsatçılık yapmak yerine yolcuların haklarını korumaya çalışmasının karşılığını da aldı. Her iki yasakta  da yolcularıyla yakından ilgilenen ve kolaylaştırıcı çözüm yöntemleri geliştiren THY, İstanbul-New York hattında bir önceki yıla göre yolcu sayısı yüzde 2.5 artırmayı başardı.

ÖZEL EKİP KURULDU, THY ÖRNEK OLDU

Çoğunlukla 349 yolcu kapasiteli Boeing 777 tipi uçaklarla İstanbul-New York hattında günde üç sefer gerçekleştiren Türk Hava Yolları, birçok uçuşta 100’ün üzerine çıkan laptopu, özel kutularında sahiplerine teslim etti. New York JFK Havalimanı’na inen THY uçağındaki laptoplar, hizmet alınan Hallmark isimli yer hizmetleri şirketlerinin görevi olmasına rağmen THY’nin görevlendirdiği bir kişi tarafından uçaktan teslim alınarak hızlıca terminale getiriliyor ve sahiplerine sorunsuz şekilde teslim ediliyor.  Böylece, hem seyahat yasağı hem de elektronik yasağı ile birlikte yolcu sayısının düşmesi beklenirken THY, her şeye rağmen Nisan ayı içerisinde İstanbul-New York hattında karşılıklı olarak 48 bin civarında yolcu taşıma başarısını gösterdi.THY’nin elektronik operasyonundaki başarısı aynı yasağın Avrupa ülkeleri için de uygulanacak olması üzerine Avrupalı havayolları için de model oldu. Bazı Avrupalı havayolu şirketlerinin şimdiden yasak gelmesi halinde operasyonun nasıl yürütüleceğine ilişkin THY ile iletişime geçtiği kaydedildi.

THY NEWARK’A UÇABİLİR

İstanbul-New York hattında Delta Havayolları ve Newark’tan uçuş yapan United Airlines’in çekilmesi ile birlikte tek başına kalan THY, seferlerinden birini Newark’tan yapmak için de nabız yoklamaya başladı. United Airlines uçağında bir yolcunun tartaklandığı günlerde THY uçağında bir yolcunun  kabin ekiplerinin yardımıyla doğum yapmasının ABD’de bayrak taşıyıcımız açısından olumlu yansımaları olduğu vurgulanırken United Airlines’in kalesinden sefer yapmayı planlayan THY’nin bu imaj ile birlikte önemli bir avantaj sağlayacağı da ön görüldü.

THY elektronik yasağını takmadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

kemal ~ 7 yıl önce
sakin turkler amerikaya kaciyor olmasin? hatali bilgi vermeyin. yasagin etkisini anlamak icin transfer yolcuya bakmaniz lazim. ist-ny ucagi 90% uzerinde direk ucan yolcudan olusur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizim millet ~ 7 yıl önce
Bizim millete de ki bak bize komplo yapıyolar, haksızlık yapıyolar. hemen koşar bilet alırlar. gitmeyeceği varsa da gider. bunu tv lerde güzel kullandılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy-tgs ~ 7 yıl önce
Allah birdir başka büyük yoktur iyi olanın allah yolunda olanın yolu şaşmaz okadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Bu elektronik cihazlarin cargo kompartimaninda tqsinmasi,bence cok tehlikeli lithium piller yana biliyor, gecmis de sanirim buna bagli iki tane ucak kazasi oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpil airlines ~ 7 yıl önce
fiyatları düşürmüştür yolcu sayısı ondan artmıştır. zaten abd'de diğerlerinden çok daha ucuza bilet satıyorlar. haberdeki başlığa göre thy yasağı takmadı diyor o yüzden milyon dolarlara yeni güvenlik cihazları alındı,abd'ye yapmayın,etmeyin diye diller döküldü,yolculara laptoplar dağıtıldı ya taksaymış ne olacakmış acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cerrahpasa ~ 7 yıl önce
Inandik doktorlara oyle böyle dediler ayrılık defterini elumuze verdiler elumuze verdiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
......... ~ 7 yıl önce
Thy nin işleri yolunda gitmesi ülkemiz için daima memnuyetimizdir Abd en büyük skandalları kendi firmalarında yaşıyor işler allak bullak oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen devam ~ 7 yıl önce
Cenk kardeşim başarıların artarak devam etsin inşallah, EWR de yakışır sana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maşallah ~ 7 yıl önce
Yasaklara karşı alınan tedbirler mutlaka faydalı olmuştur, fakat artan yolcu sayısı ekonomi kabinmidir, yoksa laptop dağıtılan business kabinmidir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 7 yıl önce
Bu tur firsatlark sirketin lehine kullanan ve mantikli bir syllabus hazirlayio buna gore ilerleyen thy deki o bir takim grup insan olmasa bu sirket batar:) siz yatin kalkin o insanlara dua edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000