05 Eylül 2011, Pazartesi 12:20:42

"THY DÜŞMANLIĞI YAPMAYIN"

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan gündemin en önemli konularını köşesinde analiz etti...
  • kim ne derse desin yabancı pilotla one number..görgü onlarda,bilgi onlarda,insanlık onlarda,alçakgönüllülük onlarda,yetenek onlarda,bilgi onlarda eeeee daha ne istiyorsunuz? ya bizimkiler kocaman bir fossssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
  • gerçekten hot cup arızalı yok water heater arızalı sözlerini uçağın pilotundan duymak hiç hoş değil.şirket ne olursa olsun.ben uçmak istemiyorum bugün diyebilmeli herkimse.sen diyemiyosan bizim yapacağımız birşey yok maalesef.
  • Yabancı hayranlığı yapıpta sırf güleryüz gösteriyor diye adamları iyi zanneden cahiller. Aslında adamların gülümsemekten öte canınızı taşıdığının farkında olun lütfen. Bu nasıl bir komplekstir. Hayır iyi zannettiğiniz ve öğretilmiş aşağılık kompleksi ile övüp durduğunuz adamların gerçekte ki kapasitelerini bir bilseniz tek meziyetlerinin ana dili veya yurt dışında yaşamak kaynaklı iyi seviye ingilizce olan bu insanları bizim insanımızdan iyi zannetmek, el insaf yahu. İyi olmak iyi ingilizce konuşup sizi pışpışlamak olarak mı algılıyorsunuz. Birde allah yaşatmasın ama zor durumlar da görebilseydiniz keşke arkadaşları...
  • Evet eskiden caydanlik(hot-cup)arizali ve MEL'de yok diye ucagi almayan kaptanlarla calisinca suankilerin cok sosyal ve mulayim olduklarini ve o kadar sacmalaiklarin olmadigini soyleyebiliriz.15 yil once ile suanki globallesme arasinda daglar kadar mesafe var.Pilotlari yererken gecmisi de goz onune almak lazim.
  • Yazimi pilotlar anlar: 10 seneden fazla A 330/340 ucaklarinda ucmus olup da Pas gecis sirasinda flaplarin nereden nereye toplanacagini bilemeyen, Predictive Windshear da ND de cikan radaylarrin icine dogru ucmamiz gerekir diyen, A 330/340 da overwing exit var zanneden (daha neler neler var da yazacak yer yok) Sirmali-Yildizli yastan emekli Kaptan, simdi THY de SFI ogretmen. Bunlari yuzune vurdum diye de bana dusman olmustu. Onu ve benzerlerinin tekrar ise alinmasina dur diyecek kadar omurgali olamayan da sevgili sivil kaynakli egitim mudurunuz. Sivil kokenli arkadaslar sizlerin de bazilarinda omurga yok kusura bakmayin. Sayin THY yonetimi oku bu yaziyi. Sonra da kazlar olmasina sasmayin.
  • Arkadaşlar olayı yine asker sivil yabancı düzeyine çekmeyin.THY hepimizin.Yıkıcı değil yapıcı eleştiriler yazalım lütfen.
  • Kendine aşırı güvenen, eleştiri kabul etmeyen, herşeyin en iyisini ben biliri diyen asker kökenli sırmalı insanlar yüzünden olabilirmi acaba.. neyseki 400 e yakın yabancı kaptan ile her beş yılda bir kazası olan şirket 2014 de bir kaza yaşaması düşük görünmektedir. B777 deki değişim A340 da da yapılmalı yıldızlılar artık emekli olsun... Krallık dönemi bitsin onlarda, yolcuya kızıyoruz bilet aldı uçağı satın aldı diye ama ya bu kaptanlar sanki şirketi satın almış kuralları kendileri yazmış gibi davranmayı bırakmalılar..
  • Lutfen arkadaslar bukadar karalayici yorumlar yapacaginiza nasil daha iyi olurmus ondan bahsedin! Meyve veren agac taslanir derler fakat sizin yapmaya calistiginiz agaci sokmek! Sonra meydan size kalir de mi?
  • THY buyuk ve kurumsal bir dunya markasi olma yolunda bu denli bir hizla ilerlerken yoneticilerinin 7/24 hizmet ettigi markalarina karsi bu denli atip tutmalara karsi ileri demokrasi anlayisi (?) beni deli ediyor. Bu buyuklukte bir karalama ve hakarete varan yorum ve yazilara bu kadar sessiz kalinmasi ve musade edilmesi anlasilir gibi degil. Yapilan milyon dolarlik reklam kampanyalarina, acilis ucusu adi ardinda bedava tasinan medya mensublarina ve tum harcamalara yazik. Milli bir havayolu ve onun emekcileri bu kadar kolay rencide edilmemeli. THY yonetimi bu denli haksiz ve mesnetsiz atip tutanlara karsi hukuki yaptirimlara basvurmali.
  • bravo tek kelimeyle mükemmel yorumlamşsınız...yazdıklarınızın hepsi % 100 doğru...onun kızı,onun oğlu,onun komutanı,onun devresi muhabbetleri ile ancak bu kadar yol alırsınız..bu işin sonu çok kötü görünüyorrrr demedi demeyinnn
AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, bu hafta köşesinde havacılık gündemindeki en önemli konuları ilginç yorumlarıyla analiz etti. THY'nin Skytrax birinciliğinden ATRA'da derecesizliğine ve Bombay'daki pist dışına çıkma olayına kadar görüşlerini aktaran İnan 'THY düşmanlığı yapmayın' diyor.

Türk Havayolları'nın güvenli havayolları sıralamasında ilk 10'a girememesinin üzücü olduğundan bahseden İnan, bu konuyu önemsiz ve yokmuş gibi göstermenin yanlış olacağı görüşünü savundu.  

Skytrax'da elde edilen başarının önemli olduğuna vurgu yaparak durumu açıklayan Başyazar İnan, ancak bunun elde edilebilir bir durum olduğunu, bu birinciliğin daha çok ikram ve kabin içi hizmetten kaynaklığını ifade ederek, güvenli havayolları listesinde olunamamasını ise vahim olarak değerlendirdi.

THY'nin Bombay'da pisten çıkan uçağına da değinen deneyimli yazar, medyanın konuyu geçiştirmesine de sitem etti. Bu kazanın ölüm olmaması nedeniyle fazla değerlendirilmediğini ancak işin boyutunun ciddi olduğunu ifade etti. Ayrıca İnan'ın 'Bombay gibi, günde yüzlerce uçağın indiği bir meydanda o gün bir tane uçak kayıyor ve bu uçak THY markasını taşıyorsa, burada durup “Biz nerede yanlış yapıyoruz" demek gerekiyor' sözleri durumu açıklar nitelikte olması bakımından dikkat çekti.




"THY DÜŞMANLIĞI YAPMAYIN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
kim ne derse desin yabancı pilotla one number..görgü onlarda,bilgi onlarda,insanlık onlarda,alçakgönüllülük onlarda,yetenek onlarda,bilgi onlarda eeeee daha ne istiyorsunuz? ya bizimkiler kocaman bir fossssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gerçekten hot cup arızalı yok water heater arızalı sözlerini uçağın pilotundan duymak hiç hoş değil.şirket ne olursa olsun.ben uçmak istemiyorum bugün diyebilmeli herkimse.sen diyemiyosan bizim yapacağımız birşey yok maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yabancı hayranlığı yapıpta sırf güleryüz gösteriyor diye adamları iyi zanneden cahiller. Aslında adamların gülümsemekten öte canınızı taşıdığının farkında olun lütfen. Bu nasıl bir komplekstir. Hayır iyi zannettiğiniz ve öğretilmiş aşağılık kompleksi ile övüp durduğunuz adamların gerçekte ki kapasitelerini bir bilseniz tek meziyetlerinin ana dili veya yurt dışında yaşamak kaynaklı iyi seviye ingilizce olan bu insanları bizim insanımızdan iyi zannetmek, el insaf yahu. İyi olmak iyi ingilizce konuşup sizi pışpışlamak olarak mı algılıyorsunuz. Birde allah yaşatmasın ama zor durumlar da görebilseydiniz keşke arkadaşları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet eskiden caydanlik(hot-cup)arizali ve MEL'de yok diye ucagi almayan kaptanlarla calisinca suankilerin cok sosyal ve mulayim olduklarini ve o kadar sacmalaiklarin olmadigini soyleyebiliriz.15 yil once ile suanki globallesme arasinda daglar kadar mesafe var.Pilotlari yererken gecmisi de goz onune almak lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazimi pilotlar anlar: 10 seneden fazla A 330/340 ucaklarinda ucmus olup da Pas gecis sirasinda flaplarin nereden nereye toplanacagini bilemeyen, Predictive Windshear da ND de cikan radaylarrin icine dogru ucmamiz gerekir diyen, A 330/340 da overwing exit var zanneden (daha neler neler var da yazacak yer yok) Sirmali-Yildizli yastan emekli Kaptan, simdi THY de SFI ogretmen. Bunlari yuzune vurdum diye de bana dusman olmustu. Onu ve benzerlerinin tekrar ise alinmasina dur diyecek kadar omurgali olamayan da sevgili sivil kaynakli egitim mudurunuz. Sivil kokenli arkadaslar sizlerin de bazilarinda omurga yok kusura bakmayin. Sayin THY yonetimi oku bu yaziyi. Sonra da kazlar olmasina sasmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar olayı yine asker sivil yabancı düzeyine çekmeyin.THY hepimizin.Yıkıcı değil yapıcı eleştiriler yazalım lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kendine aşırı güvenen, eleştiri kabul etmeyen, herşeyin en iyisini ben biliri diyen asker kökenli sırmalı insanlar yüzünden olabilirmi acaba.. neyseki 400 e yakın yabancı kaptan ile her beş yılda bir kazası olan şirket 2014 de bir kaza yaşaması düşük görünmektedir. B777 deki değişim A340 da da yapılmalı yıldızlılar artık emekli olsun... Krallık dönemi bitsin onlarda, yolcuya kızıyoruz bilet aldı uçağı satın aldı diye ama ya bu kaptanlar sanki şirketi satın almış kuralları kendileri yazmış gibi davranmayı bırakmalılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lutfen arkadaslar bukadar karalayici yorumlar yapacaginiza nasil daha iyi olurmus ondan bahsedin! Meyve veren agac taslanir derler fakat sizin yapmaya calistiginiz agaci sokmek! Sonra meydan size kalir de mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY buyuk ve kurumsal bir dunya markasi olma yolunda bu denli bir hizla ilerlerken yoneticilerinin 7/24 hizmet ettigi markalarina karsi bu denli atip tutmalara karsi ileri demokrasi anlayisi (?) beni deli ediyor. Bu buyuklukte bir karalama ve hakarete varan yorum ve yazilara bu kadar sessiz kalinmasi ve musade edilmesi anlasilir gibi degil. Yapilan milyon dolarlik reklam kampanyalarina, acilis ucusu adi ardinda bedava tasinan medya mensublarina ve tum harcamalara yazik. Milli bir havayolu ve onun emekcileri bu kadar kolay rencide edilmemeli. THY yonetimi bu denli haksiz ve mesnetsiz atip tutanlara karsi hukuki yaptirimlara basvurmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bravo tek kelimeyle mükemmel yorumlamşsınız...yazdıklarınızın hepsi % 100 doğru...onun kızı,onun oğlu,onun komutanı,onun devresi muhabbetleri ile ancak bu kadar yol alırsınız..bu işin sonu çok kötü görünüyorrrr demedi demeyinnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000