23 Aralık 2013, Pazartesi 12:44:59

THY DÖRT GAZETENİN DAĞITIMINI DURDURDU

Türk Hava Yolları'nın (THY) dağıtımını durdurduğu gazeteler arasına bugün dört gazete daha katıldı. Daha önce muhalif yayınları nedeniyle Sözcü ve BirGün gazetelerini engelleyen THY şimdi de Zaman, Bugün, Today’s Zaman ve Orta Doğu gazetelerinin dağıtımını durdurdu.
  • Seneye basin ozgurlugu listesinde yine rekor kircaz :)
  • TeHeYe'nin bu tutumu ancak kendisinin ne olduğunu gösterir.Zaman okuyacak adam dışardan da alır gelir, ya da zaten okumuştur.yabancılar için Todays' yazık olmuş. Gazete dağıtmak başlı başına israf bence.
  • Yakında o Afrika'daki birsürü gereksiz hattı da teker teker kapatırlar.Bahane de yolcu sayısı azdı,tutmadı filan.Malum uçaklar boş gidip geliyor,hatların da ne için açıldığı belli,Bahane olur onlar için de.
  • Gazeteden kurtuldunuzda taraftar yonetici personeli ne yapacaksiniz?
  • bircok insan Hukumetten yanaymis imaji vermek icin Zaman okuyordu. simdi ellerini bile surmezler. Zaman okumak yine abilere kaldi:)
  • Cok mantıklı hi karar olmus teşekkürker.
  • desenize SABAH , AKŞAM havada yer gibi oldu... havanızı alırsınız !
  • Zaman gazetesi bir uçuşta en az 5 tane yükleniyordu ve okuyan sayısı 2 uçuşta ancak 1 kişiydi. İyi bir hareket olmuş. Gereksiz gazete tıpkı taraf ve dözcü gibi.
  • Sözüm bazı yorum yazanlara...okullarda zorla abone yaptırıldığını nereden biliyorsunuz?gazete abonesi olmayanın yurtlardan atılacağını nereden biliyorsunuz? Daha çok şey varda her neyse..ne cemaatmiş arkadaş herşeyi yapmış! Bu insanların işi gücü yokta milletin açığını yaptığı zararlı işleri ortaya çıkarmak mı kalmış..madem suçluyuz ahitleşme olan duaya ben sonuna kadar amin diyorum..peki bazı arkadaşlar duaya amin diyecek mi? Ha buarada eğer doğruysa ülkeyi zarara uğratan insanların hiç mi suçu yok?? Vesselam
  • thy ticari bir kuruluştur , siyasi parti değil !!! bu saçmalıklara Avrupa da rastlayamazsınız , 3 dünya ülkelerine yakışacak bu uygulamayı protesto ediyorum...

Türk Hava Yolları'nın (THY) dağıtımını durdurduğu gazeteler arasına bugün dört gazete daha katıldı. Daha önce muhalif yayınları nedeniyle Sözcü ve BirGün gazetelerini engelleyen THY şimdi de Zaman, Bugün, Today’s Zaman ve Orta Doğu gazetelerinin dağıtımını durdurdu. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto yasakları 'İktidarla cemaat arasında bir kavga olabilir ama bu halkın bilgi alma hakkını engelleme durumuna getirilemez' şeklinde eleştirirken, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak da THY'nin müşterilerin istek ve talepleri doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

THY bugünden itibaren Zaman, Bugün, Today’s Zaman ve Orta Doğu gazetelerinin dağıtımını durdurdu.

THY'nin mevcut uygulamasına göre pasaport kontrolünden sonra yolcular havalimanında bulunan THY bankosundan  uçuş kartlarını göstererek istedikleri gazeteyi alabiliyor. Business Class yolcularına ise istedikleri gazete uçak içinde dağıtılıyor. Bundan böyle yolcular yine pasaport kontrolünden sonra uçuş kartlarını göstererek gazetelerini alabilecekler ancak uçak içindeki Business Class’da Bugün, Today’s Zaman ve Zaman gazetelerinin dağıtımı yapılmayacak.

THY ayrıca CIP ve Lounge salonlarında da adı geçen gazetelerden önemli miktarda azaltma yaptı.

BU İLK DEĞİL
THY daha önce de benzer uygulamalara imza atmıştı. Muhalif yayınları nedeniyle ilk yasaklanan gazete Sözcü olmuş, onu Gezi olaylarının arkasından Birgün gazetesine getirilen yasak takip etmişti.

TÜRKİYE TUHAF BİR DÖNEM YAŞIYOR
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye'nin tuhaf bir dönem yaşadığını söyledi. Olcayto, "İktidarla cemaat arasında bir kavga olabilir ama bu halkın bilgi alma hakkını engelleme durumuna getirilemez. Türkiye’de Başbakan’ın ağzından çıkan her sözcük emir sayılıyor. Uçakta her türlü gazete okunabilmeli. Sol gazetelerden de sağ gazetelerden de ayrım yapılmaması lazım. THY’nin bunların hepsini alıp dağıtması gerekiyor. Hükümetle basın özgürlüğü konusunda anlaşamıyoruz. Onlar basın özgürlüğünü sadece çeşitlilik olarak anlıyorlar" dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak da, “THY 'Biz ticari şirketiz, istediğimiz gazeteyi alırız' diyordu. Fakat THY ticari bir şirketse müşterilerin istek ve talepleri doğrultusunda hareket etmesi gerekiyor. Yasaklanan gazeteler Türkiye’de yüksek tirajlı gazeteler. THY’nin müşterilerin mutluluğunu hedefleyip ticari bir tercih yapmaması lazım. Müşteriler gazetelerin uçakta dağıtılmaması durumuna tepki gösteriyor. Bu tepkileri dikkate almak lazım. Ben yolcu olsam uçaktaki formları doldurup bu konudaki şikayetimi dile getiririm" dedi.

THY DÖRT GAZETENİN DAĞITIMINI DURDURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Basin özgürlugu ~ 10 yıl önce
Seneye basin ozgurlugu listesinde yine rekor kircaz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
TeHeYe'nin bu tutumu ancak kendisinin ne olduğunu gösterir.Zaman okuyacak adam dışardan da alır gelir, ya da zaten okumuştur.yabancılar için Todays' yazık olmuş. Gazete dağıtmak başlı başına israf bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ouagadougou ~ 10 yıl önce
Yakında o Afrika'daki birsürü gereksiz hattı da teker teker kapatırlar.Bahane de yolcu sayısı azdı,tutmadı filan.Malum uçaklar boş gidip geliyor,hatların da ne için açıldığı belli,Bahane olur onlar için de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gazete ~ 10 yıl önce
Gazeteden kurtuldunuzda taraftar yonetici personeli ne yapacaksiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaman gazetesi ~ 10 yıl önce
bircok insan Hukumetten yanaymis imaji vermek icin Zaman okuyordu. simdi ellerini bile surmezler. Zaman okumak yine abilere kaldi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cok mantıklı hi karar olmus teşekkürker.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 10 yıl önce
dünya markası çocukça işlerle uğraşıyor.yazıklar olsun!!
zebah ~ 10 yıl önce
desenize SABAH , AKŞAM havada yer gibi oldu... havanızı alırsınız !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasas ~ 10 yıl önce
Zaman gazetesi bir uçuşta en az 5 tane yükleniyordu ve okuyan sayısı 2 uçuşta ancak 1 kişiydi. İyi bir hareket olmuş. Gereksiz gazete tıpkı taraf ve dözcü gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Sözüm bazı yorum yazanlara...okullarda zorla abone yaptırıldığını nereden biliyorsunuz?gazete abonesi olmayanın yurtlardan atılacağını nereden biliyorsunuz? Daha çok şey varda her neyse..ne cemaatmiş arkadaş herşeyi yapmış! Bu insanların işi gücü yokta milletin açığını yaptığı zararlı işleri ortaya çıkarmak mı kalmış..madem suçluyuz ahitleşme olan duaya ben sonuna kadar amin diyorum..peki bazı arkadaşlar duaya amin diyecek mi? Ha buarada eğer doğruysa ülkeyi zarara uğratan insanların hiç mi suçu yok?? Vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
gazete konusundaki açıklamalarınızı bilmiyorum, ancak bir yakınımın oğlunun eline bir dergi vermiş " okulun abileri" malum dergilerden birisi, bunların dağıtıldığını söylemişti. yani gazete olması şart değil, aynı amaca yönelik bir dergi de olur
Dogrudur ~ 10 yıl önce
Yurtdisinda yasiyorum ve burda çok zorliyorlar ve aboneyi iptal etmek te hiç kolay degil.
emin ~ 10 yıl önce
thy ticari bir kuruluştur , siyasi parti değil !!! bu saçmalıklara Avrupa da rastlayamazsınız , 3 dünya ülkelerine yakışacak bu uygulamayı protesto ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000