06 Mayıs 2009, Çarşamba 12:34:47

THY domuz gribine önlem aldı

Türk Hava Yolları, domuz gribine karşı çeşitli önlemler alarak bunları uygulamaya koyduğunu açıkladı...
  • thy bi de sitedeki domuzlara önlem alsa keşke
  • Riskli ulke listesindeki Kanadadan Turkiyeye iki gunluk is seyahatimden bugun dondum. Herhangi bir saglik deklarasyon karti doldurmadim. Acaba aktarmali ucuslarda riskli ulkelerden gelenler atlaniyor mu? Avrupa uzerinden gelen meksika yolcusuna nasil bir uygulama yapiliyor? Kartlarin takibi nasil yapiliyor ve kart dolduran herhangi biri hasta cikarsa THYnin nereden haberi oluyor? Hepa filtreler hasta bir yolcunun hapsirip etrafindakilere sactigi mikroplari degil, sans eseri ucagin havalandirma sistemine kadar ulasanlara etkilidir. "Filtrelerin degistirilmesi icin gerekli haller icin kosullar nedir" sorusunun cevabinin da verilmesi gerekir.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Değerli yorumcular, biz iki polemik yorumcuları, "Erzurum Uçuş Hattı" ve "Laleli Lions", güçlerimizi birleştirerek, bu yeni rumuz ile, bundan sonra daha etkili yorumlar yazmayı hedefliyoruz. Duyrulur...

Dünyayı etkisi altına almaya başlayan domuz gribi, Türk Hava Yolları'nın da bir dizi önlem almasına neden oldu.

THY konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Türk Hava Yolları dünyayı etkileyen domuz gribine karşı Sağlık Bakanlığı’nca alınan önlemler çerçevesinde planlamalarını gerçekleştirmiş ve uygulamaya koymuştur.

Hastalıkla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ve diğer tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalarını yürüten Türk Hava Yolları, yolcuların ve çalışanlarının salgından etkilenmemeleri için öncelikli olarak bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır.

Sağlık Bakanlığı tarafından istenen ve riskli olarak belirlenen ülkelerden gerçekleştirilen uçuşlarımızda tüm yolcularımıza “Sağlık Deklerasyon Kartları” doldurtulmakta ve inişte yetkili sağlık otoritesine teslim edilmektedir. Ayrıca tüm uçuşlarımızda gereği halinde kullanılmak üzere maske ve eldiven de bulundurulmaktadır.

Uçaklarımızda bulunan havalandırma sistemlerinde “hepafiltre” kullanılmakta olup, bu filtrelerin enfeksiyon yayılmasını engelleyici özelliği bulunmaktadır. Uluslararası standartlara göre temizlenen ve dezanfekte edilen uçaklarımız, riskli bölgeler olarak belirlenen ülkelerden yapılan uçuşlardan sonra yeniden temizlenmekte, dezanfekte edilmekte ve havalandırma sistemlerinde bulunan tüm filtreler gerekli hallerde değiştirilmektedir.

Türk Hava Yolları’yla seyahat eden tüm yolcularımızın sağlığını korumak için yapılan uygulamalar sırasında personelimize yardım ve anlayışın gösterilmesi önem arzetmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Hava Yolları
Basın Müşavirliği

THY domuz gribine önlem aldı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
thy bi de sitedeki domuzlara önlem alsa keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Riskli ulke listesindeki Kanadadan Turkiyeye iki gunluk is seyahatimden bugun dondum. Herhangi bir saglik deklarasyon karti doldurmadim. Acaba aktarmali ucuslarda riskli ulkelerden gelenler atlaniyor mu? Avrupa uzerinden gelen meksika yolcusuna nasil bir uygulama yapiliyor? Kartlarin takibi nasil yapiliyor ve kart dolduran herhangi biri hasta cikarsa THYnin nereden haberi oluyor? Hepa filtreler hasta bir yolcunun hapsirip etrafindakilere sactigi mikroplari degil, sans eseri ucagin havalandirma sistemine kadar ulasanlara etkilidir. "Filtrelerin degistirilmesi icin gerekli haller icin kosullar nedir" sorusunun cevabinin da verilmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Değerli yorumcular, biz iki polemik yorumcuları, "Erzurum Uçuş Hattı" ve "Laleli Lions", güçlerimizi birleştirerek, bu yeni rumuz ile, bundan sonra daha etkili yorumlar yazmayı hedefliyoruz. Duyrulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000