06 Haziran 2008, Cuma 09:02:39

THY DOKTORU HOSTES ADAYLARINI ÇIRILÇIPLAK SOYDU

Türk Hava Yolları Eğitim Başkanlığı’nda Sağlık Müdürü olarak görev yapan doktor Rahim Erbaş’ın, çok sayıda hostes adayını yarı çıplak soyarak elle taciz ettiği ileri sürüldü. İşte şok iddianın ayrıntıları.
  • Sizin THY ile zorunuz ne? Deve isi nerden cikti simdi... Cok ayip ediyorsunuz ve sizin siteyi bundan boyle boycot edecegim. 2 birbirinden alakasiz konuyu evirip cevirip birbirine bagliyorsunuz. Bu cok ayip. Habercilik tarafsiz yapilir, ve okumus insanlar tarafindan yapilir. Siz bulmussunuz iki sokaktan adam, guya habercilik yapiyorsunuz... Sizi cok kiniyorum...
  • ya bu adam hala istifa etmedi mi? veya isten atilmadi mi? hangi yuzle muayene ediyor hala veya kim gidiyor muayeneye. ben korkarim valla.
  • 14 yasindaki kizi taciz eden huseyin uzmez e de komplo demistiniz siz. bu ampuller yok mu, bunlara arkanizi donmemeniz lazim. hatta onunuzu bile donmeyin
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • peki haber bir iç çekişme sonucu yapılmış bir komplo ise ne olacak.Bu haberi yayınlayanlar vicdan azabı çekmeyeceklermi.Gidip o gün beraber çalıştıkları kişilere sorulmadan karşı tarafın diyceklerine baş vurmadan yapılmışsa.Yarın siz de aynı iftirayla krşılaşabilirsiniz.
  • Senin beynin maalesef örümcek kafalıların fikirleriyle yıkanmış ve aynen onlarınki gibi olmuş.Star Alliance'ın kuruluş noktasına ve yapısına bakarsan S.East Asia ağırlıklı olduğunu görürsün. Dolayısıyla THY'ye pek fazla bir katkısı olmayacak ama THY'nin çok katkısı olacak. İkincisi Star Alliance web sitesine bir gir bakalım Çince dahil birçok dil var ama Türkçe yok bu da bize verdiği değerin göstergesidir. Ama sen bunları nasıl olsa anlamazsın çünkü sana bu yönetim harika deyip coşkuyu vermişler aynen kardayız deyip de zararda oldukları gibi. Hiçbir havayolu bu kadar bilinçsiz filoya sahip olamazdı.
  • EEE NE OLACAK KADROLAŞMA İŞTE.SAĞOLSUN İKTİDARA SAHİP OLANLAR FAXLARLA PERSONEL ALDIRIYOR.TK DA ADI UÇAK TEKNİSYENİ OLAN ÇOK MARANGOZ VAR DAHA OONLAR PATLAMADI
  • Tacizci Dr. beyimizin yargısız infazından bahsedilmiş.Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Kimbilir kaç kişiyi taciz etti beyfendi!! Merak ediyorum bu kadar dinden imandan bahseden yöneticiler senelerden beri profesyönelce çalışanları çıkartıp takkeliler grubundan olanları getirdiler senelerce uçmuş emekliliğini haketmiş insanları emekli etmeden iş akitlerini fesh ederek tacizci Dr lar deve kesimlerine göz yummuş hatta bu olaylara sebep vermişlerdir.Hani beyler kul hakkı nerede?Sanırım sizler gibi olmayanların herşeye müstahak olduğunu düşünüyorsunuz.Hiç bir hükümet ve hiç bir topluluk sizin gibi ayrımcılık yapmadı.
  • Bildiğimiz görüşün adamları bunlar.Bir yandan dini sömürürler, ağızlarından din imanı düşürmezler ama akılları bacaklarının arasındadır.Bu memlekete çok zarar verdiler çok..
  • Gercekten yazik, THY de bu yorumlari yapan arkadaslar varya valla yazik. Neymis Star bize bir sey katmiyorus da biz katiyormusuz. Insan uzayda yasasa, ucan ucaklari gorur de boyle konusmaz. Star in kac ucagi var bizim kac. Star in kac noktasi var bizim kac. Kizil derililerin de Turk oldugu kadar sacma ve gerceklerden kopuk bu zihniyet, uluslar arasi bir kurumda bile hala devam ediyorsa vah benim memleketime.

Rahim ErbaşTürk Hava Yolları’nın yaz dönemi için görevlendireceği kabin memuru adaylarından yazılı ve sözlü mülakatta başarılı olanlar,Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş ilgili hastanelerden ‘uçuşa elverişlidir’ raporu alarak THY Uçuş İşletme Başkanlığı Sağlık Müdürlüğü’ne geldi. Alınan sağlık raporunun adayın uçuşa elverişli olduğu anlamına gelmesine rağmen THY Sağlık Müdürü Rahim Erbaş, bütün adayları yeniden kontrolden geçirmek istedi. Uçuş hekimi olması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün öngördüğü şartlara sahip olmamasına rağmen yetkisini kullanarak adayları muayene etmek isteyen ve sadece Aile Hekimi olduğu belirtilen Erbaş, birer ikişer gelen hostesleri muayene etti. Ancak muayene sırasında bazı hostes adayları beklemedikleri bir durumla karşılaştı. Kendilerinden önceki dönemde hostes adaylarının bu tür bir muayeneden geçmemesine rağmen yarı çıplak soyundurularak sedye üzerine yatırılıp muayene edildi. Hostes adayları alışılagelmişin dışında bir uygulama olduğu ifade edilen böyle bir muayeneye karşı koymak isteseler de birçoğu istemeyerek doktorun dediğini yaptılar. Adaylar, doktor Erbaş’ın söylediklerini yapmak zorunda kalırken, yarı çıplak soyundurulan hostes adayları elle ve sözle tacize uğradı.

 

Hostes adaylarının içine sinmeyen bu durumu THY’nin bazı yöneticilerine iletmelerine karşın Erbaş hakkında herhangi bir araştırma ya da soruşturma yapılmadı. Böyle olunca da Erbaş tacizlerine devam etti.

 

DOKTORUN İŞİNE SON VERİLECEK Mİ?

 

AirportHaber’e ulaşan bir ihbarın değerlendirilmesiyle taciz skandalı gün yüzüne çıktı. İddiaları reddeden Erbaş, görevi gereği adayları muayene ettiğini, kimseye tacizde bulunmadığını ileri sürdü. Ancak, isimleri bizde saklı bulunan hostes adaylarının gerektiği takdirde THY yönetimine yaşadıkları tüm taciz olaylarını anlatacakları, ifade vermek için kendilerine işten atılmama garantisi verilmesini istedikleri öğrenildi.

 

Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı havayolu şirketinde meydana gelen bu taciz skandalı sonrası THY yönetiminin ne yapacağı merakla beklenirken, Erbaş’ın işine son verileceği konuşuluyor.

 

Türk Havayolları’nda apronda deve kesilmesinin ardından bir kez daha büyük bir skandala imza atılıyor. AirportHaber, deve kesilmesini de ortaya çıkarmıştı.


 

©AirportHaber Özel

THY DOKTORU HOSTES ADAYLARINI ÇIRILÇIPLAK SOYDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Rumuz ~ 15 yıl önce
Sizin THY ile zorunuz ne? Deve isi nerden cikti simdi... Cok ayip ediyorsunuz ve sizin siteyi bundan boyle boycot edecegim. 2 birbirinden alakasiz konuyu evirip cevirip birbirine bagliyorsunuz. Bu cok ayip. Habercilik tarafsiz yapilir, ve okumus insanlar tarafindan yapilir. Siz bulmussunuz iki sokaktan adam, guya habercilik yapiyorsunuz... Sizi cok kiniyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolf ~ 15 yıl önce
ya bu adam hala istifa etmedi mi? veya isten atilmadi mi? hangi yuzle muayene ediyor hala veya kim gidiyor muayeneye. ben korkarim valla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolf ~ 15 yıl önce
14 yasindaki kizi taciz eden huseyin uzmez e de komplo demistiniz siz. bu ampuller yok mu, bunlara arkanizi donmemeniz lazim. hatta onunuzu bile donmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEMATI ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şüphe ~ 16 yıl önce
peki haber bir iç çekişme sonucu yapılmış bir komplo ise ne olacak.Bu haberi yayınlayanlar vicdan azabı çekmeyeceklermi.Gidip o gün beraber çalıştıkları kişilere sorulmadan karşı tarafın diyceklerine baş vurmadan yapılmışsa.Yarın siz de aynı iftirayla krşılaşabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
truth ~ 16 yıl önce
Senin beynin maalesef örümcek kafalıların fikirleriyle yıkanmış ve aynen onlarınki gibi olmuş.Star Alliance'ın kuruluş noktasına ve yapısına bakarsan S.East Asia ağırlıklı olduğunu görürsün. Dolayısıyla THY'ye pek fazla bir katkısı olmayacak ama THY'nin çok katkısı olacak. İkincisi Star Alliance web sitesine bir gir bakalım Çince dahil birçok dil var ama Türkçe yok bu da bize verdiği değerin göstergesidir. Ama sen bunları nasıl olsa anlamazsın çünkü sana bu yönetim harika deyip coşkuyu vermişler aynen kardayız deyip de zararda oldukları gibi. Hiçbir havayolu bu kadar bilinçsiz filoya sahip olamazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lazut08 ~ 16 yıl önce
EEE NE OLACAK KADROLAŞMA İŞTE.SAĞOLSUN İKTİDARA SAHİP OLANLAR FAXLARLA PERSONEL ALDIRIYOR.TK DA ADI UÇAK TEKNİSYENİ OLAN ÇOK MARANGOZ VAR DAHA OONLAR PATLAMADI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b727-200 ~ 16 yıl önce
Tacizci Dr. beyimizin yargısız infazından bahsedilmiş.Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Kimbilir kaç kişiyi taciz etti beyfendi!! Merak ediyorum bu kadar dinden imandan bahseden yöneticiler senelerden beri profesyönelce çalışanları çıkartıp takkeliler grubundan olanları getirdiler senelerce uçmuş emekliliğini haketmiş insanları emekli etmeden iş akitlerini fesh ederek tacizci Dr lar deve kesimlerine göz yummuş hatta bu olaylara sebep vermişlerdir.Hani beyler kul hakkı nerede?Sanırım sizler gibi olmayanların herşeye müstahak olduğunu düşünüyorsunuz.Hiç bir hükümet ve hiç bir topluluk sizin gibi ayrımcılık yapmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özgür ~ 16 yıl önce
Bildiğimiz görüşün adamları bunlar.Bir yandan dini sömürürler, ağızlarından din imanı düşürmezler ama akılları bacaklarının arasındadır.Bu memlekete çok zarar verdiler çok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKI ~ 16 yıl önce
Gercekten yazik, THY de bu yorumlari yapan arkadaslar varya valla yazik. Neymis Star bize bir sey katmiyorus da biz katiyormusuz. Insan uzayda yasasa, ucan ucaklari gorur de boyle konusmaz. Star in kac ucagi var bizim kac. Star in kac noktasi var bizim kac. Kizil derililerin de Turk oldugu kadar sacma ve gerceklerden kopuk bu zihniyet, uluslar arasi bir kurumda bile hala devam ediyorsa vah benim memleketime.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000