24 Kasım 2008, Pazartesi 08:25:59

"THY doğru yolda ama"...

Zaman Gazetesi yazarlarından Günseli Özen Ocakoğlu, bugünkü köşesinde Türk Havayolları'nın hamlelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirmiş...
  • Bu tür ayrıcalık dünyanın her yerinde var. Bizde uçak yolculuğu daha emekleme aşamasında olduğu bazılarına haksız kayırma gibi gelebilir. Ama hoca ne demiş: 'Parayı veren düdüğü çalar'

Son dönemde THY gerçekten iyi işler çıkarıyor. Aldığım hizmetten, hatta daha online bilet satışından başlayarak tüm süreçten çok memnunum. Çok sık seyahat eden birisi olarak da THY'deki tüm gelişimleri yakından takip edebiliyorum.

Bilindiği üzere THY'nin VIP hizmetinin yanı sıra son dönemde gerekli olduğuna inandığım bir de sık seyahat eden işadamları için Commercial Important Person/CIP hizmeti var. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda özellikle THY yolcusu CIP'ler için verilen hizmetlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden de destek alınmakta.

Görünen manzara şu ki, THY CIP kartı olanlar farklı kontuardan geçerek zaman kazanmakta. CIP kartı olmayan ve normal kuyruklarda bekleyenler ise bu geçişlere 'parası olan zenginler' geçebiliyor diye bakıyor. Paris'e giderken hacı adayları dolayısıyla sıra dışı bir kalabalık yaşayan Atatürk Havalimanı'nda muhatabının Türk polisi olduğunu bilmeyen, "Parasını verelim, bizim için de bir gişe açın" diyerek aşırı tepki gösteren insanlar vardı.

Ayrıca CIP'lerle diğer vatandaşlar arasında uçağa yetişme kaygısı kaynaklı tartışmalar da oluyordu. Bu durumda kontuarda oturan polisin düştüğü çelişkiyi görmek mümkün. Hakkını kullanamayan CIP'in yanında yer alarak 'zenginin polisi' damgasını mı yesin, yoksa suçsuz vatandaşı mı cezalandırsın?

Emniyet teşkilatını vatandaş karşısında zor duruma sokan bu uygulamanın tekrar gözden geçirilmesi gerek. CIP ile vatandaş tartışırken aklımda kalan tek şey, genç polis memurunun şaşkın, kızgın ve çaresiz yüz ifadesi oldu! Ne dersiniz, bu süreçte bir tuhaflık yok mu?

Günseli Özen Ocakoğlu / Zaman

"THY doğru yolda ama"...

Yorumlar

Çağdaş ~ 15 yıl önce
Bu tür ayrıcalık dünyanın her yerinde var. Bizde uçak yolculuğu daha emekleme aşamasında olduğu bazılarına haksız kayırma gibi gelebilir. Ama hoca ne demiş: 'Parayı veren düdüğü çalar'

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000