21 Eylül 2011, Çarşamba 12:40:58

THY DISPATCHER ARIYOR...

Türk Hava Yolları dispatcher alımı yapacağını duyurdu...
  • Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş, meyva veren ağaç taşlanır.. vs vs. bu yorumlardan anlaşılıyor ki, THY'de dispeç olabilmek ne kadar önemliymiş ve THY'deki dispeçerler ne kadar değerliymiş. İmrendim doğrusu... Rumuz: "Kol" center :)
  • Kim değerlendirecek? Dispeç müdürü yabancı dil bilmiyor!
  • Çetin ve Gürelli'nin karşısında durabilecek kaç tane 4 yıllık üniv mezunu var acaba. Yanlarında 1 ay çalışın, meslek kimden ve nasıl öğrenilir görürsünüz?
  • aynı uygulamayı kabin memuru alımında da bekliyoruz. liselilerin sırtımızda kambur olmasından bıktık. hiyerarşiye göre işe alım olmalı. zar zor özel üniversiteye gittik 2 dil biliyoruz ama liseli arkadaş önümüze geçiyor. açık öğretimdekilerin de çoğu akbili ucuza getirme peşinde. bu memlekette çalışmak isteyeni destekleyen yok bir arkadaşın da dediği gibi türkiyede isen plan yapma biz yaptıkta ne oldu.
  • Bulur...
  • şu an dispeçde 2 yıllık yüksek okul mezunu da var beyler herşeyin başı torpilllll.
  • tecrübeyi yaşta arayan arkadaşlara zaten verilebilecek bir cvp yok..o zaman düz mantık düşünmek gerekirse yaşı yüksen olan adam daha çok tecrübe sahibimi oluyor..)))mantıksız... Ayrıca TK dakilere ben zaten dispacth demiyorum..kopyala yapıştır al maaşı.... tabıkı boyle bir iş sürecinde adam napıcak??? akrabasını eşini dostunu alıcak...boşuboşuna verilmilş bir ilan...THY kendi bu ilanla rezil etmiştir...
  • Su an calışanlarda copy past dıspaçi.Hem torpıllıler en ufak bı terslıkte zınk kalıyorlar.jeppessen dı zamanın da tak sor jeppesen sıtesıne sana otomatık yol versın bılırım tk dakı dıspatch bozuntularını hepsı copy past dıspatchı dır...
  • TK dakiler dispeç olmadığı içinmi tecrübeli alınacakmış.
  • anlaşılıyor ki yetersizlikleri nedeniyle THY'ye giremeyenler vermiş, veriştirmiş. yapılan yorumlarda doğruluk payı olabilir ama çok fazla çarpıtma var. tecrübe olayı yaşla ölçülmez. şirket de istediği şartları arayabilir.
THY, resmi internet sitesi aracılığıyla dispatcher alacağını duyurdu ve şartları sıraladı.

Dispatcher adaylarında aranan şartlar 

GENEL ÖZELLİKLER
 
•T.C. Vatandaşı olmak. 
 
•İlan tarihi itibarı ile 35 yaşından gün almamış olmak. 
 
•Lisans eğitimini tamamlamış olmak (4 yılık fakülte mezunu olmak, Açıköğretim fakültesi hariç) 
 
•Adli sicil ve Adli sicil arşiv kaydı bulunmamak. (Taksirli trafik suçları hariç) 
 
•Askerlik hizmetini tamamlamış olmak. (Erkek adaylar için) 
 
•Tercihen daha önce sektörde dispatcher olarak çalışmış veya çalışıyor olmak. 
 
•Uçuşa mani sağlık sorunu bulunmaması 
 
 
TEKNİK ÖZELLİKLER

•Geçerli Dispatch lisansına sahip olmak 
 
•Müracattan itibaren katılacağı her türlü sınav ve mülakatta başarılı olmak. 
 
 
YABANCI DİL (İNGİLİZCE) ŞARTLARI
 
•İyi derecede ingilizce bilmek ve gerek duyulduğunda THY A.O. tarafından belirlenecek kurumda veya Ortaklık bünyesinde yapılacak yabancı dil (İngilizce) sınav ve / veya mülakatında başarılı olmak. 
 
 
BAŞVURU ŞEKLİ VE İZLENECEK YOL:
 
•Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir. 
 
•Adaylara, başvurularını eksiksiz olarak tamamlayıp onayladıktan sonra sistem tarafından aday numarası verilecektir. Adayların, alım süreci boyunca katılacakları tüm aşamalara ait bilgi ve sonuçları bu aday numarası ile takip etmeleri gerekecektir. Bu nedenle söz konusu aday numarasının özenle korunması gerekmektedir. 
THY DISPATCHER ARIYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş, meyva veren ağaç taşlanır.. vs vs. bu yorumlardan anlaşılıyor ki, THY'de dispeç olabilmek ne kadar önemliymiş ve THY'deki dispeçerler ne kadar değerliymiş. İmrendim doğrusu... Rumuz: "Kol" center :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kim değerlendirecek? Dispeç müdürü yabancı dil bilmiyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çetin ve Gürelli'nin karşısında durabilecek kaç tane 4 yıllık üniv mezunu var acaba. Yanlarında 1 ay çalışın, meslek kimden ve nasıl öğrenilir görürsünüz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aynı uygulamayı kabin memuru alımında da bekliyoruz. liselilerin sırtımızda kambur olmasından bıktık. hiyerarşiye göre işe alım olmalı. zar zor özel üniversiteye gittik 2 dil biliyoruz ama liseli arkadaş önümüze geçiyor. açık öğretimdekilerin de çoğu akbili ucuza getirme peşinde. bu memlekette çalışmak isteyeni destekleyen yok bir arkadaşın da dediği gibi türkiyede isen plan yapma biz yaptıkta ne oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şu an dispeçde 2 yıllık yüksek okul mezunu da var beyler herşeyin başı torpilllll.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tecrübeyi yaşta arayan arkadaşlara zaten verilebilecek bir cvp yok..o zaman düz mantık düşünmek gerekirse yaşı yüksen olan adam daha çok tecrübe sahibimi oluyor..)))mantıksız... Ayrıca TK dakilere ben zaten dispacth demiyorum..kopyala yapıştır al maaşı.... tabıkı boyle bir iş sürecinde adam napıcak??? akrabasını eşini dostunu alıcak...boşuboşuna verilmilş bir ilan...THY kendi bu ilanla rezil etmiştir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Su an calışanlarda copy past dıspaçi.Hem torpıllıler en ufak bı terslıkte zınk kalıyorlar.jeppessen dı zamanın da tak sor jeppesen sıtesıne sana otomatık yol versın bılırım tk dakı dıspatch bozuntularını hepsı copy past dıspatchı dır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TK dakiler dispeç olmadığı içinmi tecrübeli alınacakmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
anlaşılıyor ki yetersizlikleri nedeniyle THY'ye giremeyenler vermiş, veriştirmiş. yapılan yorumlarda doğruluk payı olabilir ama çok fazla çarpıtma var. tecrübe olayı yaşla ölçülmez. şirket de istediği şartları arayabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000