01 Haziran 2011, Çarşamba 12:05:53

THY DİLLERE DOLANDI!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yılmaz Özdil yazmıştı, bugün de Milliyet’te Melih Aşık… Köşe yazarları, THY’nin sponsorluklarını yazıyorlardı, şimdi de 'zararı' gündeme geliyor...
  • Melih ASIK eger karsilastiracaksan THY yi LUFTHANSA ile karsilastirda yazinin bir anlami olsun.Lufthansa 500 milyon dolar zarar etmis arastirda yaz birsey yazacaksan. THY yani ucaklar,aliyor eni ortakliklar kuruyor zarar etmis ise gayet normal sermayasini buyutuyor.
  • Melih ASIK bey,lutfen anlamadiginiz konularda yazilar yazmayin Emirates'in yakitlari nereden karsilaniyor saniyorsunuz Arab seyleri tabiki THY gibi oyle binbir yakit anlasmalari imzalanmiyor. Yeni ucaklari Emirates o ucaklari nasil aliyor zannediyorsunuz??
  • Melih Aşık zihniyetli, kendi ülkesinin, insanının kötülüğünü isteyen kafatasları vardı, halen var ve var olacaklar.. Demek ki THY doğru yolda. Olayın özeti budur kanımca...
  • THY 1980'lerin ortalarına kadar tarihinde hiç kar etmemiş bir şirketti. Sonra Özal zamanında Cem Kozlu gelip THY'yi adam gibi bir şirkete dönüştürüp tarihinde ilk defa kar ettirmişti. Şimdi ilk defa zarar etti diye niye bu tantana acaba? --Volvo--
  • evet zarar büyük olabilir tabi doğruysa. ancak o kadar uçak alınıyor. onların parası nereden gidecek. şirketin zarar göstermesi son derece normal sermayesi artıyor.
  • melih aşık hükümetle ilgili her konuda kötü niyetli biri, yazılarına bak yeter.. Lufthansa 500 mio zarar etmiş, buna ne demeli?
  • thy nin sitesinden 2011 in ilk 3 aylık bilançolarına göz atsalar kar-zarar ı görürler ( ama çamur attıkları beceri ile inceleme yeteneklerini ortaya koymaları gerekli ) thy ummayacağınız kadar iyi durumda sıkmayın canınızı siz 29 € ya avrupa uçuşlarınızı düşünün.
  • Melih Asik'in bilmedigi Emirates'in Guney Yarimkure de cok guclu olmasi ve sezon kirilmasi yasamamasidir. ikincio bilmedigi ise Emirates'in bu noktaya zamanindaki ve halen suren sponsorluklariyla gelmis olmasidir. ayrica acilan hatlar ve alinan ucaklar yetirimdir ve semeresini 1,5 yil (en az) sonra gosterir sene sonu gorusuruz..
  • ama bu zarar yazılan rakamın içinde bosna hava yollarının %49 hissesi tgs türkısh opet haboma ayrılan ödenek tec e ayrılan ödenek yeni açılacak kabin içi firması ve yeni alınan uçakların giderleride varmı bence var bir kaç yıl içinde zarar yazılan rakamlar kat ve kat kar olacak bence azıcık sabır ülkemizde azda olsa güzel şeyler oluyor sağlıcakla kalın
  • Emirates Dünyadaki tüm havayolları için tehlike arz ediyor.Bu kadar yatırım yapıp bu kadar kar etmesi pek akla yatmıyor.emiratesin pilot ve Hostes harici çalıştırdığı işçilerin maaş giderleri çok düşük.Hindistandan gelen ucuz iş gücünü kullanıyorlar.Ayrıca petrolu söylemeye gerek görmüyorum.THY daha yeni emeklemeye başlayan şirket 10 sene sonra Emiratesten büyük olacağını düğünüyorum.
Türk Hava Yolları’nın Manchester United ve Barcelona’ya sponsor olması elbet hoşumuza gidiyor. Euroligue’de THY adını görmek gururumuzu okşuyor... Wozniacki ve Kobe Bryant’lı reklamlar güzel... THY’nin dünyanın dört bir yanına uçması, Malaga’dan  Soçi’ye, Podgorica’dan Pekin’e kadar uzanması başarının büyüdüğünü gösteriyor... Ancak... Rakamlar güzel değil. THY üç ayda 322 milyon lira zarar etmiş. Öte yandan hacim olarak benzer bir havayolu olan  Emirates’in son 1 yılda 1 milyar 600 bin dolar ne kâr sağladığı açıklandı. Onların da sporsorlukları var. Onlar da yeni uçaklar alıyor. Onlar 3 ayda 400 milyon dolar kâr ediyor, THY üç ayda 200 milyon dolar zarar... Farkı fark etmemek olası değil...

Melih AŞIK /
MİLLİYET
THY DİLLERE DOLANDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 13 yıl önce
Melih ASIK eger karsilastiracaksan THY yi LUFTHANSA ile karsilastirda yazinin bir anlami olsun.Lufthansa 500 milyon dolar zarar etmis arastirda yaz birsey yazacaksan. THY yani ucaklar,aliyor eni ortakliklar kuruyor zarar etmis ise gayet normal sermayasini buyutuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Melih ASIK bey,lutfen anlamadiginiz konularda yazilar yazmayin Emirates'in yakitlari nereden karsilaniyor saniyorsunuz Arab seyleri tabiki THY gibi oyle binbir yakit anlasmalari imzalanmiyor. Yeni ucaklari Emirates o ucaklari nasil aliyor zannediyorsunuz??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Melih Aşık zihniyetli, kendi ülkesinin, insanının kötülüğünü isteyen kafatasları vardı, halen var ve var olacaklar.. Demek ki THY doğru yolda. Olayın özeti budur kanımca...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY 1980'lerin ortalarına kadar tarihinde hiç kar etmemiş bir şirketti. Sonra Özal zamanında Cem Kozlu gelip THY'yi adam gibi bir şirkete dönüştürüp tarihinde ilk defa kar ettirmişti. Şimdi ilk defa zarar etti diye niye bu tantana acaba? --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet zarar büyük olabilir tabi doğruysa. ancak o kadar uçak alınıyor. onların parası nereden gidecek. şirketin zarar göstermesi son derece normal sermayesi artıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
melih aşık hükümetle ilgili her konuda kötü niyetli biri, yazılarına bak yeter.. Lufthansa 500 mio zarar etmiş, buna ne demeli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy nin sitesinden 2011 in ilk 3 aylık bilançolarına göz atsalar kar-zarar ı görürler ( ama çamur attıkları beceri ile inceleme yeteneklerini ortaya koymaları gerekli ) thy ummayacağınız kadar iyi durumda sıkmayın canınızı siz 29 € ya avrupa uçuşlarınızı düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Melih Asik'in bilmedigi Emirates'in Guney Yarimkure de cok guclu olmasi ve sezon kirilmasi yasamamasidir. ikincio bilmedigi ise Emirates'in bu noktaya zamanindaki ve halen suren sponsorluklariyla gelmis olmasidir. ayrica acilan hatlar ve alinan ucaklar yetirimdir ve semeresini 1,5 yil (en az) sonra gosterir sene sonu gorusuruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ama bu zarar yazılan rakamın içinde bosna hava yollarının %49 hissesi tgs türkısh opet haboma ayrılan ödenek tec e ayrılan ödenek yeni açılacak kabin içi firması ve yeni alınan uçakların giderleride varmı bence var bir kaç yıl içinde zarar yazılan rakamlar kat ve kat kar olacak bence azıcık sabır ülkemizde azda olsa güzel şeyler oluyor sağlıcakla kalın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Emirates Dünyadaki tüm havayolları için tehlike arz ediyor.Bu kadar yatırım yapıp bu kadar kar etmesi pek akla yatmıyor.emiratesin pilot ve Hostes harici çalıştırdığı işçilerin maaş giderleri çok düşük.Hindistandan gelen ucuz iş gücünü kullanıyorlar.Ayrıca petrolu söylemeye gerek görmüyorum.THY daha yeni emeklemeye başlayan şirket 10 sene sonra Emiratesten büyük olacağını düğünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000