27 Aralık 2008, Cumartesi 13:45:44

THY DEV UÇAĞINI GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Türk Hava Yolları Hintli Havayolu şirketi Jet Airways’den ekibi ile birlikte kiraladığı Boeing 777-300 tipi uçağını bugün Airport Hotel’de düzenlediği bir kokteyl ile tanıttı...
  • ALİ ARIDURU A380 İSTEMEKLE NE KADAR CAHİL VE HAVACILIK SEKTÖRÜNDEN ANLAMADIĞINI İSPAT ETMİŞ. BÖYLE ADAMLARI SHGM GENEL MÜDÜRÜ YAPIYORLAR.
  • hatırlatırım a380 atatürk havalimanına inmişti ve a380 acil durumlarda atatürk havalimanınıda seçmişti atatürk havalimanından kalkıp singapore los angeles london a gidebilir şuan a380 buralara uçuyor emirates qantas ve singapore airlines'le.
  • gormemisin oglu olmus tutmus ucagin kanadini kopartmis
  • Bunu soyleyen SHGM genel muduru. Herkes hersey istiyebilir tabiiki. Sadece sunu belirtmek isterim, Airbus'in THY'ye onerdigi 380-800, 549 koltuklu (78J, 471Y), yukaridaki ucak sadece 312 koltuklu. Nasil dolduracaksin, hangi havaalanina, terminale inip kalkicak?

Kokteyle THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, vekili Hamdi Topçu, Genel Müdür Temel Kotil, THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir’in yanı sıra SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru, Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener gibi üst düzey yöneticiler katıldı.

Kokteylde konuşan Temel Kotil, THY’nin dünyadaki krize rağmen hızla büyüdüğünü, son 5 yılda büyük bir gelişim gösterdiğini belirterek yeni kiralanan 777’lerin bunun göstergesi olduğunu ve Ocak ayı içinde 3. Boeing 777’nin de THY filosuna katılacağını ifade etti. Candan Karlıtekin ise; “Gururlu bir gün yaşıyoruz. THY her geçen gün daha da büyüyor. Bu yolda ilerlemeye ve dünyanın sayılı havayollarından biri olmaya doğru süratle gidiyoruz” dedi.

ALİ ARIDURU A380 İSTİYOR

SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru; “Türk Hava Yolları’nı candan kutluyorum. Önemli bir adım daha attılar. Ama şunu belirtmeliyim ki biz THY’den artık Airbus A380 istiyoruz” dedi.

Kokteyldeki konuşmaların ardından uçağın içine geçilerek, uçağın tüm ayrıntılarıyla ilgili bilgiler verildi.

Uçak içinde bilgiler veren THY Yöneticileri, uçağın uzun menzilli uçuşlarda kullanılacağını ve uçağın 312 yolcu kapasiteli olduğunu belirttiler.

UÇAĞIN TEMEL ÖZELLİKLERİ

Uçakta 8 First Class, 30 Business Class ve 274 Ekonomi Class koltuğu bulunuyor. First Class bölümündeki koltuklar 2.1 metre mesafeye kadar yatabiliyor. Ayrıca koltukların önünde bulunan monitörlerde yolcular istediği kadar film izleyip müzik dinleyebiliyor.

First Class hizmetinde her yolcuya özel servis yapılıyor. Tercihe göre yolcuya istediği içecek temin edilebiliyor. Ana yemek bölümünde ise et, balık Asya mutfağı ve pasta çeşitleri bulunuyor.Ayrıca yolcuların istediği atıştırmalık yiyecekler de uçakta muvcut durumda. Uçak içinde bulunan yastıkların ise kaz tüyü olduğu belirtilirken, pijama, terlik gibi aksesuarların da yolcuların hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Kabin memurlarının dinlenebilmesi için ise 8 kişilik olmak üzere yatabileceği alan da uçağın içinde mevcut.


THY

THY DEV UÇAĞINI GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Yorumlar

zer ~ 15 yıl önce
ALİ ARIDURU A380 İSTEMEKLE NE KADAR CAHİL VE HAVACILIK SEKTÖRÜNDEN ANLAMADIĞINI İSPAT ETMİŞ. BÖYLE ADAMLARI SHGM GENEL MÜDÜRÜ YAPIYORLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatırlatırım ~ 15 yıl önce
hatırlatırım a380 atatürk havalimanına inmişti ve a380 acil durumlarda atatürk havalimanınıda seçmişti atatürk havalimanından kalkıp singapore los angeles london a gidebilir şuan a380 buralara uçuyor emirates qantas ve singapore airlines'le.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 15 yıl önce
gormemisin oglu olmus tutmus ucagin kanadini kopartmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baska bir yolcu ~ 15 yıl önce
Bunu soyleyen SHGM genel muduru. Herkes hersey istiyebilir tabiiki. Sadece sunu belirtmek isterim, Airbus'in THY'ye onerdigi 380-800, 549 koltuklu (78J, 471Y), yukaridaki ucak sadece 312 koltuklu. Nasil dolduracaksin, hangi havaalanina, terminale inip kalkicak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000