17 Temmuz 2009, Cuma 12:20:37

THY "DENETİMSİZ DEĞİLİZ" AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları şirketin denetimsiz kaldığına dair ortaya atılan iddialara yazılı bir açıklama yayımlayarak cevap verdi. Peki, THY'nin açıklamasında nelere değinildi? İşte THY'nin konuya ilişkin açıklaması...
  • yakalaşık 10 yıldır bu şirkette çalışıyorum bu iktidar ve yönetim kadar kadrolaşma görmedim. insanları zorla emekli ediyorlar sırf kendi yandaşlarını işe alabilmek için. işin çığrı o kadar çıktıki artık taşerona bile kendi yandaşlarını ve onların adamlarını alıyorlar. birde utanmadan thy kargoda çalışan taşeron firma elemanlarının tazminatlarını yaklaşık 3 aydır vermiyorlar. hani denetim, nerde yönetim
  • korgo terminali thy de taşeron olarak çalışan insanlar 3 aydır tazminat alamıyor hizmet var ama denetim nerede ?
  • THY'nin bu açıklamalarına Kargalar güler. Herhes neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor.Komikliğe gerek yok.
  • Yönetimkurulu maliyecilerden oluştuğu için herhalde sadece malikonulardaki dış denetimciden bahsediliyor. Yönetim kurulu Doktorlardan seçilse sağlık kontrollarından bahsedilecekti demekki. Havacılık konularında, teknik konularda yeterlilik ve kalite denetlemeleri yapılıyor mu? Malum sadece deveyle, duayla uçmaz bu uçaklar. Tanrının verdiği aklı kullanıp teknik gereklilikleri de yerine getirmek lazım. Nitelik ve nicelik yönünden denetlemeye tabi olmak lazım. Kalifiye olmayan tek bir personel veya 2 kuruşluk tasarruf 200 cana mal olabilir.
  • Masa almak icin kirk kilo evrak imzalandi (masa almak icin evet)... koca koca adamlar kiytirik demirbas alimi yapabilmek icin Ankara dan izin istediler. Oyle komik durumlar cikti ki ortaya ; Koca koca adamlarin istedigi seyler kimi zaman Ankarada bir uzmanin masasina takildi.. Iyidir iyidir.. tas yerinde agirdir. patronum diye gezen kisi de gercekten patrondur. Sirketin uzerinden vesayet kalkmistir. Allah bu ulkede tum absurd vesayetleri yerle bir eylesin Amni
  • Deve kuşuna sormuşlar.Sen kuş musun ,deve misin?Düşünmüş ve Ben kuşum demiş.Demişlerki uç o zaman.Demişki ben deveyim.Yük taşı o zaman demişler.Demişki o zaman ben ne kuşum ne de deveyim.Ben değişik bir mahlukatım.
  • Sen başmüfettişini bilet satış ofisine memur yap,sonra da denetimsiz değiliz de...Bu millet yer tabi.
  • THY genel kurullarında TH'nin nedense hiç değişmeyen denetim kadrosunu genel kurula katılanlar seçiyor denerek kargalara gülümseme sağlanmış:) Genel kurullarda sizin oy hakkınız %49,12 iken diğer %50,88 lik ortaklar oradamı oluyor :) El kaldır indir seklindeki oylamada tüm genel kurula katılan(10 kişi geçme) ortaklar el kaldırsa % kaçı temsil ederki?.Bir kandırmacadır gidiyor. Deenetimcileri genel kurul seçiyor demeyin bari lütfen. Zamaında özel zamaında kamuyum deme oyununuza devam edin.ncak böyle saçma sapan cevaplarla kendinize güldürmemeye çalışın lütfen.
  • Eh be tHY ... atmanın da bu kadarı olur yaniii!! SHGM bile seni doğru düzgün yaptırıma tabi tutamazken , millet bas bas denetimin olmadığından yada yeterli olmadığından dem vururken sen kalkmış denetimsiz değiliz diyorsun..!! Çocuklar güler buna.. Bi kere THY kamu malı mıdır ? Özel midir ? Cevabı belli.. NE İDİĞÜ BELLİ DEĞİL:. Ne kamu ne özel !! Ne tam özelleşebiliyor ne tam kamu ?? Hilkat garibesi gibi bi durum yani.. İşlerine gelince özel gelmeyince kamu uygulamsası.. THYtam olarak %100 özelleşmedikçe daha çoookkk denetimsizliklere keyfi uygulamalara şahit oluruz

İşte Türk Hava Yolları tarafından yapılan o açıklama:

Türk Hava Yolları kanunların yetkili kıldığı kurumlar tarafından denetlenmektedir.

Bazı basın yayın organlarında son günlerde yeralan haberlerde Türk Hava Yolları’nın denetimsiz kaldığına ilişkin gerçeği yansıtmayan haberler yeralmaktadır.

Halka açık bir anonim şirket olan Türk Hava Yolları A.O. Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu, Vergi Kanunları başta olmak üzere tüm yasal mevzuata ve bu mevzuatların gerektirdiği SPK, vergi denetim birimleri vb. tüm yasal denetim birimlerin denetimine tabi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca Ortaklığımız Sermaye Piyasası Mevzuatı gereğince bağımsız dış denetime, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre Genel Kurul tarafından seçilen denetçilerin denetimine tabidir.

Diğer taraftan hissedar sıfatıyla kamunun ve önemli bir kısmı yabancı yatırımcı olan diğer hissedarların bilgi alma hakları bulunmakta olup, Ortaklığın hesap ve faaliyetleri her yıl yapılan Olağan Genel Kurul Toplantıları ile yerli ve yabancı hissedarların denetiminden geçmektedir. Bununla birlikte İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda Sermaye Piyasası Kurulu finansal raporlama standartlarına uygun olarak üçer aylık dönemlerde bağımsız denetime tabi olan Finansal Raporları ve Faaliyet Raporları yayımlanmaktadır.

5811 sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkındaki Kanun kapsamında 2008 yılında elde edilen yurtdışı şube kazancı istisnası 2008 yılı Kurumlar Vergisi matrahına indirim kalemi olarak dikkate alınmış olup  konuyla ilgili açıklayıcı bilgilere Türk Hava Yolları A.O.’nun 7 Nisan 2009 tarihli bağımsız denetim raporunda yer verilmiştir.

Ortaklığımızın, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında yayımlanan SPK finansal raporlama sonuçlarına göre düzenlenmiş mali tablolarında 2008 net dönem karı bir önceki yıla göre % 372 oranında artarak 1,134,226,211 TL’ye, brüt karı  % 17 artarak 1,472,942,832 TL’ye ulaşmıştır. Ortaklığımızın faaliyet sonuçlarındaki gelişme 2009 yılında da devam etmiş, 2009’un ilk üç aylık ara döneminde net dönem karı 155,149,052 TL olarak açıklanmıştır.
 
Son yıllarda elde edilen büyüme ve faaliyet sonuçları incelendiğinde 2006 yılındaki halka arz sonrasında Ortaklığımızın sağlıklı büyüme sürecini artarak devam ettirdiği açıkca görülecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Hava Yolları
Basın Müşavirliği

THY "DENETİMSİZ DEĞİLİZ" AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
yakalaşık 10 yıldır bu şirkette çalışıyorum bu iktidar ve yönetim kadar kadrolaşma görmedim. insanları zorla emekli ediyorlar sırf kendi yandaşlarını işe alabilmek için. işin çığrı o kadar çıktıki artık taşerona bile kendi yandaşlarını ve onların adamlarını alıyorlar. birde utanmadan thy kargoda çalışan taşeron firma elemanlarının tazminatlarını yaklaşık 3 aydır vermiyorlar. hani denetim, nerde yönetim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
korgo terminali thy de taşeron olarak çalışan insanlar 3 aydır tazminat alamıyor hizmet var ama denetim nerede ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY'nin bu açıklamalarına Kargalar güler. Herhes neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor.Komikliğe gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yönetimkurulu maliyecilerden oluştuğu için herhalde sadece malikonulardaki dış denetimciden bahsediliyor. Yönetim kurulu Doktorlardan seçilse sağlık kontrollarından bahsedilecekti demekki. Havacılık konularında, teknik konularda yeterlilik ve kalite denetlemeleri yapılıyor mu? Malum sadece deveyle, duayla uçmaz bu uçaklar. Tanrının verdiği aklı kullanıp teknik gereklilikleri de yerine getirmek lazım. Nitelik ve nicelik yönünden denetlemeye tabi olmak lazım. Kalifiye olmayan tek bir personel veya 2 kuruşluk tasarruf 200 cana mal olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Masa almak icin kirk kilo evrak imzalandi (masa almak icin evet)... koca koca adamlar kiytirik demirbas alimi yapabilmek icin Ankara dan izin istediler. Oyle komik durumlar cikti ki ortaya ; Koca koca adamlarin istedigi seyler kimi zaman Ankarada bir uzmanin masasina takildi.. Iyidir iyidir.. tas yerinde agirdir. patronum diye gezen kisi de gercekten patrondur. Sirketin uzerinden vesayet kalkmistir. Allah bu ulkede tum absurd vesayetleri yerle bir eylesin Amni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Deve kuşuna sormuşlar.Sen kuş musun ,deve misin?Düşünmüş ve Ben kuşum demiş.Demişlerki uç o zaman.Demişki ben deveyim.Yük taşı o zaman demişler.Demişki o zaman ben ne kuşum ne de deveyim.Ben değişik bir mahlukatım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sen başmüfettişini bilet satış ofisine memur yap,sonra da denetimsiz değiliz de...Bu millet yer tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY genel kurullarında TH'nin nedense hiç değişmeyen denetim kadrosunu genel kurula katılanlar seçiyor denerek kargalara gülümseme sağlanmış:) Genel kurullarda sizin oy hakkınız %49,12 iken diğer %50,88 lik ortaklar oradamı oluyor :) El kaldır indir seklindeki oylamada tüm genel kurula katılan(10 kişi geçme) ortaklar el kaldırsa % kaçı temsil ederki?.Bir kandırmacadır gidiyor. Deenetimcileri genel kurul seçiyor demeyin bari lütfen. Zamaında özel zamaında kamuyum deme oyununuza devam edin.ncak böyle saçma sapan cevaplarla kendinize güldürmemeye çalışın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eh be tHY ... atmanın da bu kadarı olur yaniii!! SHGM bile seni doğru düzgün yaptırıma tabi tutamazken , millet bas bas denetimin olmadığından yada yeterli olmadığından dem vururken sen kalkmış denetimsiz değiliz diyorsun..!! Çocuklar güler buna.. Bi kere THY kamu malı mıdır ? Özel midir ? Cevabı belli.. NE İDİĞÜ BELLİ DEĞİL:. Ne kamu ne özel !! Ne tam özelleşebiliyor ne tam kamu ?? Hilkat garibesi gibi bi durum yani.. İşlerine gelince özel gelmeyince kamu uygulamsası.. THYtam olarak %100 özelleşmedikçe daha çoookkk denetimsizliklere keyfi uygulamalara şahit oluruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000