28 Mart 2010, Pazar 09:07:22

"THY de zarar etmek yerine para kazanır"

NET Holding’e bağlı Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Kıbrıs’ta yıllardır süren izolasyonu kaldırmanın çok basit bir yöntemi olduğunu, bu sayede Kıbrıs ekonomisine büyük katkı sağlanabileceğini söyledi. Arar, izolasyonu kaldırmanın THY’nin elinde olduğunu belirterek bu konuda THY’ye k
  • bir de rize siirt kayseri manisa ercan ucusu planlansa ya super olur degil mi????????
  • çok güzel ya , isterseniz birde ghana-yozgat-ercan olsun...
  • uganda-siirt-ecn.varmı*..
  • Sn.Arar gecmiste Net Holding'in KKTC de işletmis oldugu Kumarhaneler dolayisiyle bu konuda epey tecrübelidir. Özellikle Tel-Aviv pazarini çok iyi bilirler.Bu defa işin içinde kumarhane işletmeciliği işi var mı, yoksa sadece çıplak Otel işletmeciliği işi mi yapacaklar orasını bilmemekle birlikte kendisine rastgelsin bakalım.
  • KTHY olmasın!
  • Sn Reha bey otellerini doldurmak için böyle parlak fikirler ortaya atıyor ama ne yazık ki ne dünya havacılığından ne de THY'nın çalışma prensiplerinden haberi var. Dolayısı ile böyle demeçler verdiğinde komik duruma düşüyor. Bırakın bilgi sahibi olanlar fikir üretsin.

Net Holding’e bağlı Merit Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar Kuzey Kıbrıs’a uygulanan izolasyonu çok basit bir taktikle kaldırmanın mümkün olduğunu söyledi.

Bu konuda devlete ve THY’ye büyük görev düştüğünü söyleyen Arar, “THY çok rahatlıkla Bakü-Adana-Ercan, Şam-Gaziantep-Ercan, Beyrut-Adana-Ercan, Tel Aviv-Antalya-Ercan ya da Tahran-Erzurum-Ercan bağlantılı seferler düzenleyebilir. Bu seferler sayesinde Kıbrıs müthiş bir turizm ivmesi kazanabilir, eminim THY de zarar etmek yerine tam tersine para kazanır. Çünkü bu noktalardan Türkiye’ye ve Kıbrıs’a müthiş ilgi var. Türkiye komşularıyla vize açılımı yaparak müthiş bir iş yaptı. Bu konuda Hükümet’i tebrik ediyorum. Bu açılıma Kıbrıs bağlantısını da entegre etmek gerekir” diye konuştu.

İzolasyon nedeniyle şu an Türkiye’deki havaalanlarının dışında Ercan’a direkt uçuş yapılamadığını kaydeden Arar, bu ara formüle kimsenin itiraz edemeyeceğini de ifade etti. THY’nin bu seferleri bir görev olarak gerçekleştirmesi gerektiğini söyleyen Arar, bu seferlerin THY’ye zarar ettirmeyeceğinin de garantisini vererek bu bölgelerden Kuzey Kıbrıs’a büyük bir turist akışı olduğunu söyledi.

Doluluklar artacak

Arar, şu an Kıbrıs’ta otellerin yüzde 60’ını Türkiye’den gelen turistlerin doldurduğunu ancak bunun yanısıra İsrailliler, Araplar ve İranlılar’ın da önemli payının bulunduğunu aktardı.

Reha Arar, böyle bir eylemin ada ekonomisine ve yatırımcılara büyük katkısı olacağına dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Türkiye’de bir alana konarak ve oradan yeniden kalkarak direkt sayılabilecek uçuşların gündeme gelmesi adada bulunan otellerin doluluk oranını artıracaktır. Ayrıca Ercan Havaalanı duty-free satışlarında ve casino kârlılıklarında da önemli artışlar olacaktır. KKTC’de bu eylemin diğer etkisi ise gayrimenkul fiyatlarında yaşanacak. Kuzey-güney eşleşmesi yani kuzeyde düşük olan fiyatlar güneydeki Avrupa Birliği seviyesine ulaşabilecek.”

Ercan İnan / Vatan

"THY de zarar etmek yerine para kazanır"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
bir de rize siirt kayseri manisa ercan ucusu planlansa ya super olur degil mi????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok güzel ya , isterseniz birde ghana-yozgat-ercan olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uganda-siirt-ecn.varmı*..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn.Arar gecmiste Net Holding'in KKTC de işletmis oldugu Kumarhaneler dolayisiyle bu konuda epey tecrübelidir. Özellikle Tel-Aviv pazarini çok iyi bilirler.Bu defa işin içinde kumarhane işletmeciliği işi var mı, yoksa sadece çıplak Otel işletmeciliği işi mi yapacaklar orasını bilmemekle birlikte kendisine rastgelsin bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY olmasın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn Reha bey otellerini doldurmak için böyle parlak fikirler ortaya atıyor ama ne yazık ki ne dünya havacılığından ne de THY'nın çalışma prensiplerinden haberi var. Dolayısı ile böyle demeçler verdiğinde komik duruma düşüyor. Bırakın bilgi sahibi olanlar fikir üretsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000