27 Aralık 2016, Salı 17:09:43

THY çalışma süresinde EASA’ya uyacak

Türk Hava Yolları, EASA’nın uçuş ve görev süresi sınırlamaları ile dinlenme gereklilikleri talimatına uyacağını deklere etti. Bugün kabin memurlarına konu ile ilgili bilgi verildi. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği’nin ötelenmesini istediği EASA talimatı şirketlere ek maliyet getiriyor.
  • Nöbetten boş çıktımmm uçakta yolcu yok diye sevinir bunlar tek istedikleri yatmakk
  • TK cı arkadaslar,siz ölmüşsünüz de ağlayanınız yok.Bu nasıl bir kafa,nasıl bir aidiyet duygusu!!! Birbirinizden nefret eder hale gelmişsiniz!.Ülkenin genel halinin küçük bir yansıması.çok hazık!!!
  • Khb sen ne çapsızsın. Ekip planlamanın sunumunu copy paste gönder ekibe. Destekçi İlker hadi milletin anlayacağı şekilde çevirseydin de gönderseydin ya ekibe. Tabii önce sen anladıysan
  • km ilanlar koyun pls thy duy sesimi.
  • Havacılık, ahlaklı insanların, mantıklı insanların, kendini sevenlerin ve karşısındakine saygı duyanların mesleğidir. Bunlara sahip olamayan insanlar zaten buralarda barınamazlar. Yıllarca eleştirsinler kendilerine güveni olmayan kişiler. Siz hala çok istersiniz bu mesleği ama avucunuzu yalayın.
  • Bu 300E.R hostesleri neden çok güzel benim bilmediğim bir şirket politikasımı var a330 ve dar gövde hostesleri onlar gibi değil
  • Brüksel de FTL ile ilgili kanun yıllık 1000 değil 900 olarak çıkmış idi
  • YABANCI pilotlar Ülkenize lütfen.
  • Neredeyse ; 20 senedir aynı şeyleri dinliyorum, yok çok para alıyorsunuz, yok garsonsunuz, yok bilmem ne. Geldim gidiyorum, bi bitmediniz arkadaş ya.Kötü ve aşağılayıcı yorum yapan değerli şahsiyetler unutmayın havacılık iyi insan işidir sizler hiç bir kedi beslememiş, hiç çocuk sevindirmemiş kadar kötüsünüz.Samimiyetle söylüyorum sizler için üzülüyorum, sevgiyle kalın.
  • Beter olun

Türk Hava Yolları, EASA’nın uçuş ve görev süresi sınırlamaları ile dinlenme gereklilikleri talimatına uyacağını deklere etti. Bugün kabin memurlarına konu ile ilgili bilgi verildi. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği’nin ötelenmesini istediği EASA talimatı şirketlere ek maliyet getiriyor.

Türk Hava Yolları 01 Ocak 2017 tarihi itibari ile EASA talimatını yerine getireceğini açıkladı. Buna göre haftalık maksimum 35 saat çalıştırılacak olan uçucu personel aylık maksimum 110 saat çalıştırılabilecek. Uçucu ekiplerin yıllık uçuş süreleri ise bin saati geçemeyecek.

Türk Hava Yolları’nın bu talimata uyacağını açıklamasının ardından gözler özel sektöre çevrildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü talimatın uygulanması yönünde karar almış ancak özel sektör temsilcileri uygulamanın ötelenmesini talep etmişti.

Türkiye’nin içinde olumsuz durumlar nedeniyle havacılık sektörünün yaşadığı sıkıntı ek maliyet ile birlikte daha da artacak. İşte bu sebeple şirketlerin yeni alternatifler üretmesi gerekiyor.

Airporthaber’in THY kaynaklarından edindiği bilgiye, THY’nin de SHGM nezdinde girişimde bulunup kararın ötelenmesini isteyecek. SHGM’nin bu talebe nasıl yanıt vereceği bilinmezken, tasarruf konusunda ipleri sıkı tutan yönetim kurulu başkanı İlker Aycı’nın; bu uygulama ile şirkete ek maliyet getirip getirmediğinden haberinin olup olmadığı da bilinmiyor.

©AirportHaber


 

THY çalışma süresinde EASA’ya uyacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (91)

Tgs ~ 7 yıl önce
Nöbetten boş çıktımmm uçakta yolcu yok diye sevinir bunlar tek istedikleri yatmakk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mo ~ 7 yıl önce
TK cı arkadaslar,siz ölmüşsünüz de ağlayanınız yok.Bu nasıl bir kafa,nasıl bir aidiyet duygusu!!! Birbirinizden nefret eder hale gelmişsiniz!.Ülkenin genel halinin küçük bir yansıması.çok hazık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK!!! ~ 7 yıl önce
TK bitmiş malesef...tüm personel birbirine düşman...her birimde muhbirler-ispiyoncular üstlerine fişleme yapıyor..iş yapan yok...herkes çalışma arkadaşının kuyusunu kazmakla meşgul...yazık oldu canım şirkete...eskiden böyle değildi :(
Hımmm ~ 7 yıl önce
Khb sen ne çapsızsın. Ekip planlamanın sunumunu copy paste gönder ekibe. Destekçi İlker hadi milletin anlayacağı şekilde çevirseydin de gönderseydin ya ekibe. Tabii önce sen anladıysan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pls. ~ 7 yıl önce
km ilanlar koyun pls thy duy sesimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amir ~ 7 yıl önce
İşten çıkarılma var fazla var diyorus ilan istiyosunuz haberleri takip etmeyip yazdıysan olurda okudugunu anlamıyosan sıkıntı var demektir
Havacılık ~ 7 yıl önce
Havacılık, ahlaklı insanların, mantıklı insanların, kendini sevenlerin ve karşısındakine saygı duyanların mesleğidir. Bunlara sahip olamayan insanlar zaten buralarda barınamazlar. Yıllarca eleştirsinler kendilerine güveni olmayan kişiler. Siz hala çok istersiniz bu mesleği ama avucunuzu yalayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık. ~ 7 yıl önce
Sektörde herkes insana ve adalete çok saygılı... Sanırım siz ve ben farklı havacılık sektöründen bahsediyoruz. Ya da sizin içtiğiniz haptan ben de yok.
Maverick ~ 7 yıl önce
Bu 300E.R hostesleri neden çok güzel benim bilmediğim bir şirket politikasımı var a330 ve dar gövde hostesleri onlar gibi değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dollyo ~ 7 yıl önce
Beyniyle cinsel organini yer degistirmis tek hucreli insan israfi.
TR ~ 7 yıl önce
THY'de güzel hostes yok ki.Hiç rastlamadım.
TR ~ 7 yıl önce
Thy da pilotlar recep ivedik gibi
CDG ~ 7 yıl önce
Onu bende farkettim. Sarışınları fln
peki ~ 7 yıl önce
yaz siz nasılsınız ? rahmetli Tarık Akan a benziyorsunuz sanırım
BUYUKYUKSEL ~ 7 yıl önce
Brüksel de FTL ile ilgili kanun yıllık 1000 değil 900 olarak çıkmış idi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 7 yıl önce
zaten 900, ancak birbirink takip eden 12 ay icin toplam sure 1000. siz cikin icinden
Gariban Cpt ~ 7 yıl önce
takvim yılı max 900 saat.. 12 ay geriye dönük max 1000 saat.. aylık sınırlama yok.. 28 gün geriye dönük max 100 saat
Bos Gün ~ 7 yıl önce
bu talimattaki en iyi kazanım bence boş gün tanımı.. boş gün tek çift farketmeksizin.. önvceki gün 22:00 de başlar sonraki sabah 8:00 da biter.. yani 2 boş 4 boş arkası 00:00L uçuş artık yok..
Bos gun ~ 7 yıl önce
Bos gunle ilgili emin misiniz programda cift bos arkasi gece 1 Lokal imzali ucus var nasi oluyor ?
YABANCI ~ 7 yıl önce
YABANCI pilotlar Ülkenize lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 7 yıl önce
Neredeyse ; 20 senedir aynı şeyleri dinliyorum, yok çok para alıyorsunuz, yok garsonsunuz, yok bilmem ne. Geldim gidiyorum, bi bitmediniz arkadaş ya.Kötü ve aşağılayıcı yorum yapan değerli şahsiyetler unutmayın havacılık iyi insan işidir sizler hiç bir kedi beslememiş, hiç çocuk sevindirmemiş kadar kötüsünüz.Samimiyetle söylüyorum sizler için üzülüyorum, sevgiyle kalın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sergio ~ 7 yıl önce
kayiliyorum amirim soyu tukensin artik bu les kargalarinin
Xxxx ~ 7 yıl önce
Beter olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000