05 Aralık 2008, Cuma 12:21:25

THY ÇALIŞANLARINA ÜZÜCÜ HABER

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, kamu personelinin Cuma günü izinli olacağını açıkladı ancak Türk Hava Yolları personeli 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinin tamamından faydalanamayacak.
  • bence susun. konusmayin. sadece yemek ve su diyin. vermezlersede konusmayin sakin. daha durun siz. yola devam ediliyor.
  • Yorumunuz...Köle düzeni kimde varmış gördünüzmü THY çalışanı?Sendikanız nerde?Hadi hayırlı günler.........
  • ne kadar çirkin. beğenmeyen,sevmeyen başka yere gitsinmiş.yani mecburiyetten , ihtiyaçtan veya başka nedenlerle başka yere gidemeyen,veya gidecek başka yeri olmayan çalışanlara köle gözüyle bakmakmı lazım.ayıp çok ayıp felek tokadını yalakalarada saklar dostum.
  • Kurumların vizyonlarını çalışanlar değil, çalıştıranlar belirler. Her kademe kendi bütçesi, yetkisi ve sorumlulukları oranında vizyon belirlemekle sorumludur. Bu keyfiyet değil, gerekliliktir. Bu yapılmadığı sürece personelinizi kaybedersiniz, kazanmak içinde 5 misli enerji ve zaman lazım. Bu bahsettiği kişi benim düşündüğümle aynı kişiyse bu zat, geldi, geleli hafta sonu mesaileriyle, internete kim girip çıkıyorlarla, çizgilerle kapılarla, önerilerle, sendikayla uğraştı durdu. Ama ne yazıkki yönetimde onun bu hallerini pek beğenmişki sürekli yükseltildi. Kendi özel hayatı, hayattan zevk alma konsepti olmadığı için insanları, çalıştırılan, izlenen, horlanan varlıklar olarak görüyor. Benim asıl hayret ettiğim konu onun amirleri bunu nasıl takdir ediyorlar. Çalışma hayatında tolerans, anlayış olmazsa maraz doğar. Bu konuda aldıkları hiç mi eğitim yok. Adama bırak bu işleri derseler, o zamanda peki ben ne yapacağım diye krize girer. Böyle bir dert işte.
  • Kendine gereken değeri vermediği halde hala yönetimin ve aldığı kararların arkasında yer alan kişiliksiz thy çalışanları da var malesef.Bu tarz düşünce yapısına sahip insanlar olduğu sürece, bu mantıksızlıklar artarak devam edecek malesef...
  • işimi ve şirketimi seviyorum.sevmeyen başka yere gitsin , tabii sıkıyorsa..!!! Ama feleğin tokadını yememiş ki bu şikayet edenler , incik boncukla uğraşır kötüleyecek yer ararlar.kısaca nankörlük.insanoğlu işte.
  • Bir de Cuma günü personele mazeret izni kullandırmamak için çalışanları baskı altına alan bir üst yönetim anlayışı var. Bu zihniyete sahip üst yönetime sesleniyorum; üst düzey bir yönetici böyle basitliklerle uğraşmaz kardeşim. Üst düzey bir yönetici vizyon sahibidir ve bu vizyonun gerektirdiği işlerin peşinde koşarken zaten böyle şeylerle uğraşmaya vakit bulamaz, bulsa da tenezül etmez. Ama yöneticiyim diye gezen bazı kişilerin böyle özellikleri olmadığı için ne yapıyor, kendini böyle tatmin ediyor. Boş tencere misali. Bu kafaya sahip insanlardan zaten bırak üstü alt düzey yönetici dahi olmaz. Ayrıcaaaa böyle basitliklerle personeli germemek gerek kardeşim. Personelin güvenini ve desteğini kaybetmemek gerek. Anlayana ...
  • THY 'nin kamu olduğunu farzedersek, eh peki yönetim kurulu ve üst yönetimi nasıl devlet atıyor. Örneğin Pegasus özel şirket, THY yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri gidip alabiliyorlarsa Pegasus yönetim kurulunda yer alsınlar görelim. lakin bu torpilli beyzadeleri özel sektör kapıdan içeri dahi sokmaz. Sen kendin atanırken kamu, personele gelince "çalışsınlar işleri ne" anlayışı ile özel. Böyle rezillik olmaz kardeşim. Ayrıca bu kararı alanlar eğer kendileri gelip Cuma günü çalışmazlar ise hepsine yazıklar olsun. Vesselam ...
  • İşimizi ve şirketimizi seviyoruz
  • THY cuma ve cumartesi gunu fazla mesai odenmiyor.Arastirmadan yanlis bilgi vermeyelim lutfen.

Türk Hava Yolları yönetimi, yüzde 51’inin halka arz edilmesi sonrası kamu teşebbüsü olmaktan çıktı. Özel şirket statüsüne geçen THY, birçok alanda buna uygun politikayla hareket ederken, resmi tatil konusunda da özel sektöre ayak uyduruyor.

 

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in açıklaması sonrası, bayramın bittiği Cuma günü Kurban Bayramı tatiline ilave edilerek tatil hafta sonlarıyla birleşti ve 9 güne çıktı. Önceki yıllarda kamu personellerinin haklarından faydalanan Türk Hava Yolları, bu kez özel sektör gibi hareket edecek. Çünkü THY yönetimi, Cuma günü personelin izinli olmadığını ve mesainin normal seyrinde devam edeceğini açıkladı. THY’nin aldığı bu karar 9 günlük tatil planları yapan şirket çalışanlarını bir hayli üzdü.

THY ÇALIŞANLARINA ÜZÜCÜ HABER

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

wolf ~ 15 yıl önce
bence susun. konusmayin. sadece yemek ve su diyin. vermezlersede konusmayin sakin. daha durun siz. yola devam ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Yorumunuz...Köle düzeni kimde varmış gördünüzmü THY çalışanı?Sendikanız nerde?Hadi hayırlı günler.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pes ~ 15 yıl önce
ne kadar çirkin. beğenmeyen,sevmeyen başka yere gitsinmiş.yani mecburiyetten , ihtiyaçtan veya başka nedenlerle başka yere gidemeyen,veya gidecek başka yeri olmayan çalışanlara köle gözüyle bakmakmı lazım.ayıp çok ayıp felek tokadını yalakalarada saklar dostum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pursuit ~ 15 yıl önce
Kurumların vizyonlarını çalışanlar değil, çalıştıranlar belirler. Her kademe kendi bütçesi, yetkisi ve sorumlulukları oranında vizyon belirlemekle sorumludur. Bu keyfiyet değil, gerekliliktir. Bu yapılmadığı sürece personelinizi kaybedersiniz, kazanmak içinde 5 misli enerji ve zaman lazım. Bu bahsettiği kişi benim düşündüğümle aynı kişiyse bu zat, geldi, geleli hafta sonu mesaileriyle, internete kim girip çıkıyorlarla, çizgilerle kapılarla, önerilerle, sendikayla uğraştı durdu. Ama ne yazıkki yönetimde onun bu hallerini pek beğenmişki sürekli yükseltildi. Kendi özel hayatı, hayattan zevk alma konsepti olmadığı için insanları, çalıştırılan, izlenen, horlanan varlıklar olarak görüyor. Benim asıl hayret ettiğim konu onun amirleri bunu nasıl takdir ediyorlar. Çalışma hayatında tolerans, anlayış olmazsa maraz doğar. Bu konuda aldıkları hiç mi eğitim yok. Adama bırak bu işleri derseler, o zamanda peki ben ne yapacağım diye krize girer. Böyle bir dert işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delifisek ~ 15 yıl önce
Kendine gereken değeri vermediği halde hala yönetimin ve aldığı kararların arkasında yer alan kişiliksiz thy çalışanları da var malesef.Bu tarz düşünce yapısına sahip insanlar olduğu sürece, bu mantıksızlıklar artarak devam edecek malesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
worker ~ 15 yıl önce
işimi ve şirketimi seviyorum.sevmeyen başka yere gitsin , tabii sıkıyorsa..!!! Ama feleğin tokadını yememiş ki bu şikayet edenler , incik boncukla uğraşır kötüleyecek yer ararlar.kısaca nankörlük.insanoğlu işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdengeçti ~ 15 yıl önce
Bir de Cuma günü personele mazeret izni kullandırmamak için çalışanları baskı altına alan bir üst yönetim anlayışı var. Bu zihniyete sahip üst yönetime sesleniyorum; üst düzey bir yönetici böyle basitliklerle uğraşmaz kardeşim. Üst düzey bir yönetici vizyon sahibidir ve bu vizyonun gerektirdiği işlerin peşinde koşarken zaten böyle şeylerle uğraşmaya vakit bulamaz, bulsa da tenezül etmez. Ama yöneticiyim diye gezen bazı kişilerin böyle özellikleri olmadığı için ne yapıyor, kendini böyle tatmin ediyor. Boş tencere misali. Bu kafaya sahip insanlardan zaten bırak üstü alt düzey yönetici dahi olmaz. Ayrıcaaaa böyle basitliklerle personeli germemek gerek kardeşim. Personelin güvenini ve desteğini kaybetmemek gerek. Anlayana ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdengeçti ~ 15 yıl önce
THY 'nin kamu olduğunu farzedersek, eh peki yönetim kurulu ve üst yönetimi nasıl devlet atıyor. Örneğin Pegasus özel şirket, THY yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri gidip alabiliyorlarsa Pegasus yönetim kurulunda yer alsınlar görelim. lakin bu torpilli beyzadeleri özel sektör kapıdan içeri dahi sokmaz. Sen kendin atanırken kamu, personele gelince "çalışsınlar işleri ne" anlayışı ile özel. Böyle rezillik olmaz kardeşim. Ayrıca bu kararı alanlar eğer kendileri gelip Cuma günü çalışmazlar ise hepsine yazıklar olsun. Vesselam ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZGAN ~ 15 yıl önce
İşimizi ve şirketimizi seviyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tatilci ~ 15 yıl önce
THY cuma ve cumartesi gunu fazla mesai odenmiyor.Arastirmadan yanlis bilgi vermeyelim lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000