17 Ocak 2017, Salı 17:00:12

THY çalışanları ne kadar zam alacak?

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında bir süredir devam eden zam görüşmelerinde büyük oranda anlaşma sağlandı. İşte detaylar…
  • 3. Havalimanını 2.esenler otogarı yaparlar
  • THY gibi şirketin hantal yapıdan kurtulup genç,dinamik,teknolojiyi kullanan ve şirketin yapısı gereği yabancı dili bilen elemanların olması sebebiyle,emekliliği gelmiş şirketin yapısına uymayan çalışanını göndermesi gerekir.
  • Eski Yeşilköy yapı kredi den maaş almaya gittiğimde. Benim dönemlerden bir arkadaş gördüm. Sendikada görev almaya başlamış. Çok işten atılmalar oluyor. O kadar çok ki dedi. Ben şaşkın. Alla alla neden sendika onları savunmuyor diye sordum saf saf. Dosyaları çok kabarık savunulacak yanları yok ki dedi. Dosyaları kabarıktı da niye aidat aldın. Onlar da suçluyor yani. Senin sendikal üyen değil miy di?Verimsizlikten atılanlara hiç bir gün arayıp da avukata şahide ihtiyaç var mı ,hatta hal hatır bile sormazlar. Hiç bir şey yoksa dosyan da kulp da hazır VERİMSİZLİK. Dosyam temiz demeyin.Yani siz siz olun sendikalıyım deyip güvenmeyin. Al gülüm ver gülüm.Siz siz olun zamdan daha çok arkanızdayız diyen Sendikaya oy verin. Siz sevene .sizden olana oy verin.
  • Sen neyin anketini soyluyorsun kim anket Yapti eger personele sorarsan verecekleri cevap sudur . Ucaklari satsinlar . Paramizi versinler. Ben adanlarimi bilirim biz bu gunleri cok yasadik ve gorduk , Allah THY Ye yadim etsin bye
  • Hicmi personel ve sendika utanmadi THY den zam istiyor, Sirket o kadar zararda Hicmi sikilma yok ayip ayip Bir senede zam almassaniz ne olur, binlerce Lisani ca iyi olan genc disarda Bos dolasiyor , Allahtan korkmali.
  • ahrolsun feto ve onları koruyan mallar
  • THY fetöcüleri koruma çok adam tutuklanacak bu gidişle
  • Valla anlamiyorum!!! Kabini cikarin kokpite dokunmayin diyen pilotlar, yabancilari cikarin diyen yerli pilotlar, pilotlar neden bu kadar kazaniyor, soforler su kadar aliyor ve yaptiklari is ayni diyen havacilik hakkinda en ufak bilgisi olmayan dis kapinin dis mandallari, lise mezunlarini cikarin hatta onlarin maasini bize bolusturun diyen uni mezunu memurlar, zaten cok aliyosunuz, hakkiniz 1300 tl diyen tgs, teknik calisanlari, burada insanlar isten cikartilip ekmeginden olurken,madem bu kadar insan cikarildi kesin acik vardir, kabin memuru alimi yapilcak mi diye soran firsatcilar... Bi bitmediniz!!! Allah askina bi aynaya bakin da tekrar edin burada yazdiklarinizi. Insanliga sigar mi onun bunun ekmegini kendinize hak gormeniz... Yaziklar olsun!!! Iste hep bu yuzden!!! Birlik olabilsek, kimsenin ekmeginden olmamasina gayret edip cozum uretebilsek... Hepiniz nefret dolusunuz birbirinize karsi. Evet sukur de edelim ama hakkimiz olani istemek de ayip degil. Ayip olan, baskasinin hakkina goz dikmek. Tam da sizlerin yaptigi gibi. Zam olmazsa olmasin ama sendikanin da biseyleri guvenceye alabilmesi ve bizleri ayrintili bir sekilde bilgilendirmesi sart! Ortak bir paydada bulusabilelim artik ne olur!!!
  • Ve yabancı dil bilmeyen THY de çalışmamalıdır. Yani utanmadan işverenle bunun pazarlığını yaptın ha SENDİKA .
  • İngilizce bilmeyen adamın geri alınması neden şart koşuluyor? 'Can I take the door' gibi bir cümle kuran amirler varken neden toplu fedakarlık isteniyor? Vasıfsız eleman istemiyoruz. Benden çalınan her kuruş haram zıkkım olsun.

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında bir süredir devam eden zam görüşmelerinde büyük oranda anlaşma sağlandı. 

2016 yılında yaşanan terör olayları ve darbe girişimi ile zor bir süreç yaşayan Türk Hava Yolları, 2017 yılı için uygulanacak zam oranlarında sendika ile uzlaştı. 2017 yılı için toplu iş sözleşmesi uyarınca yüzde 4+4 zam vermesi gereken THY, sıfır zam isteğiyle kapısını çaldığı Hava İş Sendikası ile anlaşma sağladı. Hava İş Sendikası’nın üyelere yönelik anket değerlendirmesinde çalışanlardan yüzde 95 oranında ‘zam olmayabilir’ sonucunu alan sendika, THY yönetim ile bir araya geldi. THY’nin sıfır zam önerisine karşılık sendika, toplu işten çıkarma olmaması garantisi ve yüzde 4’ün altında zam yapılması konusunda ısrarcı oldu. THY yönetiminden, toplu işten çıkarılma olması halinde sendikanın cayma hakkını kullanacağına ilişkin taahhüt alan sendika yönetimi, 6 aylık dönemler için yüzde 1.5 zam oranı verilmesi konusunda da yönetimle el sıkıştı.

Öte yandan Hava İş Sendikası, İngilizce yetersizliği gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılan bir kısım personelin de geri dönüşü ve verimsizlik gerekçesiyle işten çıkarılma süreci devam eden 200 civarında çalışanın süreçlerinin durdurulması konusunda söz aldı.
Görüşmede uçucu personelin dinlenme sürelerini içeren FTL’nin ( Flight Time Limitation) TİS’e uyumlu hale getirilmesi konusunda da THY yönetimi ile uzlaşmaya varıldığı öğrenildi. 

©AirportHaber

THY çalışanları ne kadar zam alacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (330)

Yasemin avcı ~ 7 yıl önce
3. Havalimanını 2.esenler otogarı yaparlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sky ~ 7 yıl önce
THY gibi şirketin hantal yapıdan kurtulup genç,dinamik,teknolojiyi kullanan ve şirketin yapısı gereği yabancı dili bilen elemanların olması sebebiyle,emekliliği gelmiş şirketin yapısına uymayan çalışanını göndermesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Re ~ 7 yıl önce
Şirketin derdi hantal yapı felan değil! Şu an git şirkette çalışan 30 yıllık 60-65 yaşında adamlar kadınlar var..Ama torpilli olduklarından emekli edilemiyorlar. Şirketin derdi kendince "azıcık da olsa muhalif" herkesi çıkartmak ve yerlerine kapıda bekleyen "aktrolleri" almak..burada iyi bir amaç yok yani. Şirketin kar etmesi de kimsenin umrunda değil. Sonuçta hala kamu sayılır. Devletim malı deniz felsefesi geçerli burada...
Türkiyede Sendikacılık ~ 7 yıl önce
Eski Yeşilköy yapı kredi den maaş almaya gittiğimde. Benim dönemlerden bir arkadaş gördüm. Sendikada görev almaya başlamış. Çok işten atılmalar oluyor. O kadar çok ki dedi. Ben şaşkın. Alla alla neden sendika onları savunmuyor diye sordum saf saf. Dosyaları çok kabarık savunulacak yanları yok ki dedi. Dosyaları kabarıktı da niye aidat aldın. Onlar da suçluyor yani. Senin sendikal üyen değil miy di?Verimsizlikten atılanlara hiç bir gün arayıp da avukata şahide ihtiyaç var mı ,hatta hal hatır bile sormazlar. Hiç bir şey yoksa dosyan da kulp da hazır VERİMSİZLİK. Dosyam temiz demeyin.Yani siz siz olun sendikalıyım deyip güvenmeyin. Al gülüm ver gülüm.Siz siz olun zamdan daha çok arkanızdayız diyen Sendikaya oy verin. Siz sevene .sizden olana oy verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 7 yıl önce
Sen neyin anketini soyluyorsun kim anket Yapti eger personele sorarsan verecekleri cevap sudur . Ucaklari satsinlar . Paramizi versinler. Ben adanlarimi bilirim biz bu gunleri cok yasadik ve gorduk , Allah THY Ye yadim etsin bye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaziklar olsun ~ 7 yıl önce
Hicmi personel ve sendika utanmadi THY den zam istiyor, Sirket o kadar zararda Hicmi sikilma yok ayip ayip Bir senede zam almassaniz ne olur, binlerce Lisani ca iyi olan genc disarda Bos dolasiyor , Allahtan korkmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpil ~ 7 yıl önce
ahrolsun feto ve onları koruyan mallar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cansu ~ 7 yıl önce
THY fetöcüleri koruma çok adam tutuklanacak bu gidişle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık! ~ 7 yıl önce
Valla anlamiyorum!!! Kabini cikarin kokpite dokunmayin diyen pilotlar, yabancilari cikarin diyen yerli pilotlar, pilotlar neden bu kadar kazaniyor, soforler su kadar aliyor ve yaptiklari is ayni diyen havacilik hakkinda en ufak bilgisi olmayan dis kapinin dis mandallari, lise mezunlarini cikarin hatta onlarin maasini bize bolusturun diyen uni mezunu memurlar, zaten cok aliyosunuz, hakkiniz 1300 tl diyen tgs, teknik calisanlari, burada insanlar isten cikartilip ekmeginden olurken,madem bu kadar insan cikarildi kesin acik vardir, kabin memuru alimi yapilcak mi diye soran firsatcilar... Bi bitmediniz!!! Allah askina bi aynaya bakin da tekrar edin burada yazdiklarinizi. Insanliga sigar mi onun bunun ekmegini kendinize hak gormeniz... Yaziklar olsun!!! Iste hep bu yuzden!!! Birlik olabilsek, kimsenin ekmeginden olmamasina gayret edip cozum uretebilsek... Hepiniz nefret dolusunuz birbirinize karsi. Evet sukur de edelim ama hakkimiz olani istemek de ayip degil. Ayip olan, baskasinin hakkina goz dikmek. Tam da sizlerin yaptigi gibi. Zam olmazsa olmasin ama sendikanin da biseyleri guvenceye alabilmesi ve bizleri ayrintili bir sekilde bilgilendirmesi sart! Ortak bir paydada bulusabilelim artik ne olur!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngilizce ~ 7 yıl önce
Ve yabancı dil bilmeyen THY de çalışmamalıdır. Yani utanmadan işverenle bunun pazarlığını yaptın ha SENDİKA .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OKAN ~ 7 yıl önce
ingilizce bilmiyor denilip ucretsiz izindekilerin hepsi senden daha iyi ingilizce bildigine eminim AHIDIYET DUYGUSU OLMAYAN INSANLARLA DOLU THY BEN12 yildir ucuyorum deyil %10 ZAM BEN 1 YIL THY ICIN BEDAVAYA UCARIM CALISIRIM 10 TL MAAS ALIYORUZ ZAM AZ DIYORUZ BIZE% 100 ZAM VERSELER SENEYE YINE ZAM ISTERIZ SEN SENDIKANIN NE OLDUGUNU BILMIYORSUN
320 ~ 7 yıl önce
İngilizce bilmeyen adamın geri alınması neden şart koşuluyor? 'Can I take the door' gibi bir cümle kuran amirler varken neden toplu fedakarlık isteniyor? Vasıfsız eleman istemiyoruz. Benden çalınan her kuruş haram zıkkım olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vicdan? ~ 7 yıl önce
Sendika İngilizce sikintisi olan elamanı koruyor (tabiki herkesi korusun sorun bu değil sendika sonuçta isçinin yanında ya hani?) ama İngilizce, karne, performans vs hiçbir sorunu olmayan sadece raporu olanları gönderiyor.??? Cok adaletli bir sonuc. Alkışlıyorum sadece sizi. Vicdan en güzel yanıt. Bu haksızlıkların vebaliyle ne kadar rahat edebileceksiniz acaba...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000