15 Ocak 2013, Salı 10:47:12

THY ÇALIŞANLARI İÇİN TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Türk Hava Yolları çalışanlarını ilgilendiren 24. Toplu İş Sözleşmesi görüşmesinin ilk toplantısı yarın yapılacak. Hava İş Sendikası’nın ajandasında önemli bir madde bulunuyor. İşte ayrıntılar.
  • lutfen 305 kısıyı taslaga da yazarmısınız?! boylelıkle mucadelenız konusunda daha ınandırıcı olabılırsınız?! bır de bence her yerde "305 kısı alınmazsa ıstıfa edıcem" falan demeyın. bu sefer de sırf sız ıstıfa edın dıye 305 kısıyı almayacaklar. sebep olacaksınız !
  • Anladığım kadariyle sen avukat falan değil çulsuzun birisin gece 3 te namazamı kalktında yorum yazdın sen olsan olsan ya alkolden ya performanstan dolayı işten atılmış ve kuyruk acısıyla 305 kişinin işe alınmaması için oturma organını yırtan zavallı birisin.Allah kalbine göre versin git başka işlere bak sen hadi canım hadeee ..... avukatmış...........!
  • almasınlar tabii ki. Ekmeğine ihanet edenleri işe geri almasınlar. Haksiz yere atilanlar hariç. Sendika da bu işleri bıraksın. Bunlar hep reklam. Neden 2010 2011 de atılanların, zorla emekli edilenlerin peşine düsmediler de simdi 305i kullaniyorlar...
  • yakında sunex uçakları wet lease olarak thy adına uçmaya başlayınca göreceğiz bakalım tk da kabinden ne cevap gelecek, ne kadar tk lı kabin ekibi kalacak, kaç uçak olacak, sonra bu extra karlar tatlı gelip kaç katına çıkacak lease edilen uçaklar vs. vs... zaten bu hamle hayata geçtiği an'da hava iş'te kapısına tasfiye yazısını assın direk. uzaktan kahramanlık yapan sendikacıları göreceğiz o zaman, aynı işi başka şirket elemanlarına yarı ücrete yaptıranlara ne cevap verebilecekler???
  • Avukat olduguna gore hayal gucun genistir.Bende isten atilanlardan biriyim anladin sen onu.....
  • eğer habom açılırsa tk personelini yavaş yavaş oraya kaydıracaklar bunu nasıl göremiyorsunuz ? yani burda öyle sendikaya üye diye afra tafra yapmaya gerek yok . habom için hiç sendika örgütlenmeye çalişildimi biliyomusun ? habom sendikanın umurunda değil nasıl mng my teknik umurunda değilse habomda öyle. anlaşılan tk ağanın cebini doldurmaya yetiyo ancak sabiha gökçen deki hangar habom adı altinda açılırsa ileride teknik kaapaanaacaak. sendikada bunun farkında yani sendika üyesi olmasakta bir yandan üye sayılırız bizim durumumuz herkesi ilgilendiriyor . yani diyeceğim habom için bizden önce senini baskı yapman lazım çünkü ileride ucu sanada dokunacak
  • ÖNCELİKLE SENELİK MİNİMUM YÜZDE 10 MAAŞ ARTIŞI SAĞLANSIN , MEVCUT HAKLAR İYİLEŞTİRİLSİN...İŞTEN ATILAN ARKADAŞLARIMIZIN TAZMİNATLARI ÖDENSİN...BU SENE HER SENEDEN ZOR GEÇECEK KORKMADAN , ÇEKİNMEDEN HEP BERABER HAKLARIMIZI ALMALIYIZ...SUSMAYIN SUSDUKÇA HER KİMDEN OLURSANIZ OLUN SIRA BİR GÜN SİZEDE GELECEK.CALL CENTER VE YER İŞLETMEDEN SONRA SIRA ŞİMDİ KARGO VE UÇUŞ İŞLETMEDE...UYANIN ARKADAŞLAR BUGÜN YERE YARIN HAVAYA...BU İŞTEN KURTULUŞ ANCA MÜCADELE ETMEKLE OLUR...
  • Sonuçta iki tarafın suçu olsada. En büyük suçlu sendikanın başındakilerdir. Özür dilemeyi bırak yaptıkları bilinçli yanlışı bile kabul etmediler. Birde üstüne eylemi yapan sizdiniz deyipte personelin üstüne suç attılar. İşverende arkasındaki güçle bunu çok iyi kullansada işçi çıkarımlarında taraflı bir karar vererek ardından işi inada bindirerek halledilmesi gereken problemi çığrından çıkardı. Şimdi önümüzde sendika, yerel ve genel seçimler var. Bugün alınan kararlar ilerisi için olumlu yada olumsuz bir şekilde hem sendikaya hemde işverene geri dönecektir. Umarım iki tarafta birbirinin başarısızlığı için 305 kişiyi ve ailelerini ortaya yem olarak atmadan bu işi çözerler. Çünkü olan yine 305 ve ailelerine olur ne İşveren yönetimine nede sendika yönetimine birşey olmaz. Çünkü bu yönetimlerin hepsi unlarını eleyip eleklerini asmışlardır. Hak yerini hukuki olarakta buluyor artık kimsenin buna kayıtsız kalmaması lazım.
  • Sendika kendi beceriksiliği ile 305 kişiyi mağdur etti, bu kişiler sendikanın mevcut yönetiminin en büyük prestij kaybı olduğu için ve bir dahaki seçimlerde de kendilerinin seçilmesi noktasında en büyük sorun olacağı için bu işe yoğunlaşıyorlar. Şu anda HABOM vs. düşünecek durumda değiller maalesef. Çünkü bunların işçi dostluğu kendi menfaatleri ile paralel oldukça geçerlidir, aksi takdirde işçi menfaati diye bir şey düşünmezler. Örnek mi: alın size HABOM . . .
  • Haksiz yere atilan 305 kisi ile ilgili mahkeme kararlarina ragmen iscileri ise baslatmayan bu yonetim zihniyetine, tarafsiz bir denetleme olmadigi surece bu zihniyet devem edecek. Sendikanan ilk maddesi olarak yargi kararlarina ragmen ise baslailmayan iscilerin ise baslatilmasi maddesini koyarak sozlesmeye baslanmasi gerekiyor. Yoneticilerein de taraf zihniyetinden vaz gecmesi gerekiyor. Bu zihniyeti devam ettiren yoneticilerin de bu kurumlardan tavsiye edilmesi gerekiyor. IS BARISI ICIN.

Türk Hava Yolları’nın yaklaşık 17 bin çalışanını ilgilendiren TİS görüşmeleri yarın saat 14.00’de Türk Hava Yolları binasında başlayacak. Çalışanların sosyal hak ve zam  oranlarının da belirleneceği TİS görüşmelerinde Hava İş Sendikası’nın sürpriz bir maddeyi de Türk Hava Yolları’na kabul ettirmeye çalışacağı bildiriliyor.

Hava İş Sendikası kaynaklarından edinilen bilgilere göre, havacılık sektöründe grevi önleyecek kanununun çıkmaması için yapılan eylemde işten çıkartılan 305 kişinin yeniden işe alınması sendikanın TİS maddeleri arasında bulunuyor.

Geçen yıl 29 Mayıs’ta yapılan eylem sırasında 305 kişi işten çıkartılmış bu kişilerden 28 tanesi mahkeme kararı ile işe iade edilmişti. Ancak Yargıtay süreci henüz bitmediği için işe iade ile ilgili bir gelişme yaşanmamıştı.

İşte Hava İş Sendikası tüm bu yargı süreçlerini de gölgede bırakacak bir hamleye hazırlanıyor.  305 kişiye umut olacak TİS maddesi geçtiği taktirde THY’nin mağdur ettiği bu kişiler işe geri dönebilecekler. THY’nin bu madde için ne söyleyeceği şimdiden merak edilmeye başlandı.

©AirportHaber.com

THY ÇALIŞANLARI İÇİN TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

atilay aycın'a.. ~ 11 yıl önce
lutfen 305 kısıyı taslaga da yazarmısınız?! boylelıkle mucadelenız konusunda daha ınandırıcı olabılırsınız?! bır de bence her yerde "305 kısı alınmazsa ıstıfa edıcem" falan demeyın. bu sefer de sırf sız ıstıfa edın dıye 305 kısıyı almayacaklar. sebep olacaksınız !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik atık avukat cevat a ~ 11 yıl önce
Anladığım kadariyle sen avukat falan değil çulsuzun birisin gece 3 te namazamı kalktında yorum yazdın sen olsan olsan ya alkolden ya performanstan dolayı işten atılmış ve kuyruk acısıyla 305 kişinin işe alınmaması için oturma organını yırtan zavallı birisin.Allah kalbine göre versin git başka işlere bak sen hadi canım hadeee ..... avukatmış...........!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avukat cevat ~ 11 yıl önce
almasınlar tabii ki. Ekmeğine ihanet edenleri işe geri almasınlar. Haksiz yere atilanlar hariç. Sendika da bu işleri bıraksın. Bunlar hep reklam. Neden 2010 2011 de atılanların, zorla emekli edilenlerin peşine düsmediler de simdi 305i kullaniyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendika bitti bile, ~ 11 yıl önce
yakında sunex uçakları wet lease olarak thy adına uçmaya başlayınca göreceğiz bakalım tk da kabinden ne cevap gelecek, ne kadar tk lı kabin ekibi kalacak, kaç uçak olacak, sonra bu extra karlar tatlı gelip kaç katına çıkacak lease edilen uçaklar vs. vs... zaten bu hamle hayata geçtiği an'da hava iş'te kapısına tasfiye yazısını assın direk. uzaktan kahramanlık yapan sendikacıları göreceğiz o zaman, aynı işi başka şirket elemanlarına yarı ücrete yaptıranlara ne cevap verebilecekler???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik atık avukat cevat a ~ 11 yıl önce
Avukat olduguna gore hayal gucun genistir.Bende isten atilanlardan biriyim anladin sen onu.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOM ~ 11 yıl önce
eğer habom açılırsa tk personelini yavaş yavaş oraya kaydıracaklar bunu nasıl göremiyorsunuz ? yani burda öyle sendikaya üye diye afra tafra yapmaya gerek yok . habom için hiç sendika örgütlenmeye çalişildimi biliyomusun ? habom sendikanın umurunda değil nasıl mng my teknik umurunda değilse habomda öyle. anlaşılan tk ağanın cebini doldurmaya yetiyo ancak sabiha gökçen deki hangar habom adı altinda açılırsa ileride teknik kaapaanaacaak. sendikada bunun farkında yani sendika üyesi olmasakta bir yandan üye sayılırız bizim durumumuz herkesi ilgilendiriyor . yani diyeceğim habom için bizden önce senini baskı yapman lazım çünkü ileride ucu sanada dokunacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAKKIMIZI SAVUNALIM ~ 11 yıl önce
ÖNCELİKLE SENELİK MİNİMUM YÜZDE 10 MAAŞ ARTIŞI SAĞLANSIN , MEVCUT HAKLAR İYİLEŞTİRİLSİN...İŞTEN ATILAN ARKADAŞLARIMIZIN TAZMİNATLARI ÖDENSİN...BU SENE HER SENEDEN ZOR GEÇECEK KORKMADAN , ÇEKİNMEDEN HEP BERABER HAKLARIMIZI ALMALIYIZ...SUSMAYIN SUSDUKÇA HER KİMDEN OLURSANIZ OLUN SIRA BİR GÜN SİZEDE GELECEK.CALL CENTER VE YER İŞLETMEDEN SONRA SIRA ŞİMDİ KARGO VE UÇUŞ İŞLETMEDE...UYANIN ARKADAŞLAR BUGÜN YERE YARIN HAVAYA...BU İŞTEN KURTULUŞ ANCA MÜCADELE ETMEKLE OLUR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu KARTALI ~ 11 yıl önce
Sonuçta iki tarafın suçu olsada. En büyük suçlu sendikanın başındakilerdir. Özür dilemeyi bırak yaptıkları bilinçli yanlışı bile kabul etmediler. Birde üstüne eylemi yapan sizdiniz deyipte personelin üstüne suç attılar. İşverende arkasındaki güçle bunu çok iyi kullansada işçi çıkarımlarında taraflı bir karar vererek ardından işi inada bindirerek halledilmesi gereken problemi çığrından çıkardı. Şimdi önümüzde sendika, yerel ve genel seçimler var. Bugün alınan kararlar ilerisi için olumlu yada olumsuz bir şekilde hem sendikaya hemde işverene geri dönecektir. Umarım iki tarafta birbirinin başarısızlığı için 305 kişiyi ve ailelerini ortaya yem olarak atmadan bu işi çözerler. Çünkü olan yine 305 ve ailelerine olur ne İşveren yönetimine nede sendika yönetimine birşey olmaz. Çünkü bu yönetimlerin hepsi unlarını eleyip eleklerini asmışlardır. Hak yerini hukuki olarakta buluyor artık kimsenin buna kayıtsız kalmaması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika prestiji ~ 11 yıl önce
Sendika kendi beceriksiliği ile 305 kişiyi mağdur etti, bu kişiler sendikanın mevcut yönetiminin en büyük prestij kaybı olduğu için ve bir dahaki seçimlerde de kendilerinin seçilmesi noktasında en büyük sorun olacağı için bu işe yoğunlaşıyorlar. Şu anda HABOM vs. düşünecek durumda değiller maalesef. Çünkü bunların işçi dostluğu kendi menfaatleri ile paralel oldukça geçerlidir, aksi takdirde işçi menfaati diye bir şey düşünmezler. Örnek mi: alın size HABOM . . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 11 yıl önce
HA-BOOM önce birşeyler yapın arkadaşlar,kaçınız elini taşın altına koyabilir?...Yoksa böyle devam eder!
FO ~ 11 yıl önce
Haksiz yere atilan 305 kisi ile ilgili mahkeme kararlarina ragmen iscileri ise baslatmayan bu yonetim zihniyetine, tarafsiz bir denetleme olmadigi surece bu zihniyet devem edecek. Sendikanan ilk maddesi olarak yargi kararlarina ragmen ise baslailmayan iscilerin ise baslatilmasi maddesini koyarak sozlesmeye baslanmasi gerekiyor. Yoneticilerein de taraf zihniyetinden vaz gecmesi gerekiyor. Bu zihniyeti devam ettiren yoneticilerin de bu kurumlardan tavsiye edilmesi gerekiyor. IS BARISI ICIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000