05 Haziran 2012, Salı 09:43:43

THY ÇALIŞANLARI BU TOPLANTIYA KİLİTLENDİ

Binlerce THY çalışanı bu toplantıya kilitlendi. Hamdi Topçu ve Atilay Ayçin'in bir araya geleceği krtik toplantının gündem maddesi ne olacak?
  • BİR İŞİ; BİLEN YAPAR, AZ BİLEN AKIL VERİR, BİLMEYEN ELEŞTİRİR, YAPAMAYAN ÇAMUR ATAR...!!! kabin memuru arkaşlarımızı pervasızca eleştirenlere gelsin... (teknik)
  • Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla. Andolsun kuşluk vaktine. Ve sükûna erdiğinde geceye ki, Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı. Gerçekten senin için ahiret dünyadan daha hayırlıdır. Pek yakında Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın. O, seni yetim bulup barındırmadı mı? Şaşırmış bulup da yol göstermedi mi? Seni fakir bulup zengin etmedi mi? Öyleyse yetimi sakın ezme. El açıp isteyeni de sakın azarlama. Ve Rabbinin nimetini minnet ve şükranla an
  • greve katıldı diye işten atıllanlar var bundan sendika sorumlu tutuluyor.ya daha önce rapor aldı diye işten atılanlar ne olacak onların aileleri yokmu perişan olmadılarmı işe iade edilsinler diye 2500 kişi basın açıklaması yapıp gazeteleremi çıksın sendika onların haklarını neden aramıyor.thy ye yaranmak için kazım çalışkan gibi cebe para mı indirmek gerekiyor allah inancı nerede kul hakkı yemek müslümanlığa sığarmı bizim de hakkımız savunulsun biz de iade olalım arkadaşlarımız işe iade davasını kazandılar neden iade edilmiyorlar kul hakkı yiyenler böyle devam edecek zanediyorlarsa yanılıyorlar yatacak yerleri yok biz thy ye uğruna evimize helal ekmek girsin diye canla başla alın terimizle kazandık paralarımızı ama ne oldu thy yi dolandırmadık diye işten atıldık nerede bizim hakkımız bizi niye kimse konuşmuyor gazetelere çıkıp boy boy fotoğrafmı verelim
  • hicbir kurumda 2003 oncesi ise girmis personel{rizeli,yalaka,torpilliler disinda}kalmayacaktir.bu hukumet politikasidir.bu nedenle kadrolasma icin su anki ihtiyac olan 5000 kisi cesitli kurumlara dagitilmak uzere beklemekte,ve acilan yerlere yerlestirilmektedir.kalani tamamen dikkatleri baska yone cekmek icin planlanan oyunlardir.
  • Benim bitane dayi oglu var..coook konusur az is yapar..5 yil dersahaneye gidip univetsite sinavini kazanamamis bir kisilik..en sonunda dikey gecis yaptilarda zar zor 2 yillik meslek yuksek okula girdi.zar zor bitirebildi okulu..thy muracat etti 2006 da ing sinavdan kopya cekti yaziliui gecti..yes no biliuo ama ...sonra sozluye gidemedi tabi..rezil olacagini dusundu..ogun bugundur thy ye bi garezi vardir kendisinin..simdi ise pazarlamacilik yapiyo..dedim ya cok laf az is yapar..meslegini buldu diye dusunuyorum..
  • BEYLER DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE GREV YASAĞI YOKTUR VE EYLEMDEN DOLAYI İNSANLAR İŞTEN ÇIKARTILMAZ SADECE UYARILIR VE TEKRARI OLURSA OZAMAN ATARSIN.BENCE BİRAZ DANIŞIKLI DÖĞÜŞ VAR YANİ SANKİ OLCAKLARDAN HABERDARLARMIŞ GİBİ VE İNSANLAR ATILDI ŞİMDİ GÖRÜŞME VAR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.SİZ ÇALIŞAN ARKADAŞLAR SİZİN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİZ NE İŞ YAPAR SANKİ DURUMA RAZIYMIŞ GİBİ BİR EĞİLİM VAR HİÇ KİMSEDEN SES VE BASIN AÇIKLAMASI YOK GAFLET VE DALALET İÇİNDELER BENCE İŞ VEREN BU ÇALIŞAN ARKADAŞLARA DİRSEK GÖSTERDİ YANİ BEN NE DERSEM O OLUR DİKKAT EDİN EY ÇALIŞANLAR SİZİN RABA TAMİRCİSİNDEN BİR FARKINIZ YOK YAZIK ŞU ÜLKEYE EY HAT HAVACILIK GELİŞECEKMİŞ VAYYYY BÖYLEMİ DUYDUĞUM KADARIYLA İŞ VEREN HERKEZ KİMİN PEŞİNDEN GİDECEĞİNİN TERCİHİNİ YAPACAK TERS YAPANLAR KATLANIRLAR BU NEDEMEK BU TEHDİTTİR BU DEVLET ADAMLIĞINA YKIŞARMI BU RESMEN ÇALIŞANA GÖZ DAĞIDIR KALDIRIN SENDİKAYI RAHATLAYIN BEYLER BİLMEM NASIL DESTEK OLURUZ SİZ ÇALIŞANLARA AM SENDİKANIZA GELİNCE ONLAR SARI SENDİKA ONU BİLİN BEYLER
  • Bugün yapılacak olan görüşmede samimiyetsiz ve çıkarcı bulduğum aynı zamanda kendini düşünen sendika'nın işten çıkarılan ve çıkarılmayan tüm THY personeline kendini affettirme şansı doğmuştur yada en azından karıştırdığı durumları düzeltme fırsatı diyelim biz böylesi daha doğru olur. THY yönetimine kaptırmış olduğu kozdan dolayı oturacağı masada sadece işten çıkarılanların tekrar işe alınmasını konuşmaktan başka çaresi olmadığı gibi bütün mağdur ettiği THY Personeli ve onlarla beraber heba olan yakınlarından basın açıklamsıyla özürdilemesi gerekmektedir. Sendika yönetimi THY tarafından çağrıldıklarından dolayıda havaya girip eylemimiz ve yaptıklarımız amacına ulaştı mecburiyetten çağırdılar diyerek havalara girmesinler sonuçta sendika olsada olmasada o toplu sözleşme zaten yapılacak. BU SAATTEN SONRA İNSANLARI DAHA FAZLA MAĞDUR ETMEYE HAKKINIZ YOK ARTIK KENDİNİZİ DEĞİL PERSONELİ DÜŞÜNEREK HAREKET EDİN. Atilla Ayçin bu dünyanın öbür tarafıda var. Bu kadar insanın hakkını nasıl ödeyecek.
  • mevcut yönetim haksız yere daha önce de binlerce personelini işten attı.içlerinden kim geriye dönebildi, söyleyin işe iade davasını kazandığı halde ? büyük torpili olanlar hariç kimseyi işe geri almazlar.yönetim zaten adam atmak için bahane arıyor.çıkarılanların yerine sürekli olarak yandaşlar,tandıklar işe alınıyor.adamlar zaten söylemişti 2003 yılından önce işe girmiş personel bırakmayacağız,istemiyoruz diye daha önce.lütfen hayal dünyasında gezmeyin.artık bu iş bitti.geçmiş olsun hepimize :((
  • Grev olur, hak aranır ama böyle şuursuzca değil.Önce bir masaya oturulur şu zamanda, şu saatlerde grev yapılacaktır denir.Önce şirkete bildirilir, sonra şirket ya gerekli önlemeleri ılır, ya da yolcuya bildirerek belli uçuşları iptal eder.Yolcu mağdur edilemez, diğer çalışan yer hizmetleri personeli mağdur edilemez, ülke mağdur edilemez.Tıp dünyası, ilaç sanayi çalışanı, yakıt ofisleri bir çok sektör haklı savaşını veriyor ama böyle bencilce değil..
  • Siz ndn bahsediyorsunuz halen cikarilan sayisi 515 olmus 1000'e tamamlanicakmis. Bunun tek aciklamasi var bunlarin olacagi belliydi. Insanlar yem olarak kullandi.

Türk Hava Yolları çalışanlarının gözü kulağı bugünkü toplantıda olacak. THY ile Hava İş Sendikası arasında grev yasağı getiren tasarının yasalaşması sürecinde yaşanan gerginlikte taraflar masaya oturacak.

THY'nin davetiyle gerçekleşecek görüşmeye Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin katılacak.  THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Atilay Ayçin, saat 11.00'de Genel Müdürlük binasında bir araya gelecek.

23. dönem toplu iş sözleşmesi hakkında bir araya gelecek tarafların öncelikli maddesi ise TİS'ten ziyade işten çıkarılan 305 çalışanın durumu olacak.

Sendikanın öncelikli koşullarından biri de, işten çıkarılan çalışanlarının işe iadesinin sağlanması...Bu konuda THY'nin geri adım atıp atmayacağı konusunda bir bilgi edinilemezken THY'nin davetiyle Hava İş Sendikası'nın görüşmeye çağırıldığını dün akşam ilk kez Airporthaber okuyucularına duyurmuştu.

Airporthaber, THY Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşecek bu kritik toplantının sonuçlarını da dakika dakika okuyucularına duyuracak.

Sektörün tek sesi Airporthaber'den ayrılmayın...

THY ÇALIŞANLARI BU TOPLANTIYA KİLİTLENDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

fringe ~ 12 yıl önce
BİR İŞİ; BİLEN YAPAR, AZ BİLEN AKIL VERİR, BİLMEYEN ELEŞTİRİR, YAPAMAYAN ÇAMUR ATAR...!!! kabin memuru arkaşlarımızı pervasızca eleştirenlere gelsin... (teknik)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baska soze ne gerek ~ 12 yıl önce
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla. Andolsun kuşluk vaktine. Ve sükûna erdiğinde geceye ki, Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı. Gerçekten senin için ahiret dünyadan daha hayırlıdır. Pek yakında Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın. O, seni yetim bulup barındırmadı mı? Şaşırmış bulup da yol göstermedi mi? Seni fakir bulup zengin etmedi mi? Öyleyse yetimi sakın ezme. El açıp isteyeni de sakın azarlama. Ve Rabbinin nimetini minnet ve şükranla an

Yanıtla

Kalan karakter 1000
talihsizler ~ 12 yıl önce
greve katıldı diye işten atıllanlar var bundan sendika sorumlu tutuluyor.ya daha önce rapor aldı diye işten atılanlar ne olacak onların aileleri yokmu perişan olmadılarmı işe iade edilsinler diye 2500 kişi basın açıklaması yapıp gazeteleremi çıksın sendika onların haklarını neden aramıyor.thy ye yaranmak için kazım çalışkan gibi cebe para mı indirmek gerekiyor allah inancı nerede kul hakkı yemek müslümanlığa sığarmı bizim de hakkımız savunulsun biz de iade olalım arkadaşlarımız işe iade davasını kazandılar neden iade edilmiyorlar kul hakkı yiyenler böyle devam edecek zanediyorlarsa yanılıyorlar yatacak yerleri yok biz thy ye uğruna evimize helal ekmek girsin diye canla başla alın terimizle kazandık paralarımızı ama ne oldu thy yi dolandırmadık diye işten atıldık nerede bizim hakkımız bizi niye kimse konuşmuyor gazetelere çıkıp boy boy fotoğrafmı verelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personel ~ 12 yıl önce
hicbir kurumda 2003 oncesi ise girmis personel{rizeli,yalaka,torpilliler disinda}kalmayacaktir.bu hukumet politikasidir.bu nedenle kadrolasma icin su anki ihtiyac olan 5000 kisi cesitli kurumlara dagitilmak uzere beklemekte,ve acilan yerlere yerlestirilmektedir.kalani tamamen dikkatleri baska yone cekmek icin planlanan oyunlardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dayi ogluna gelsin ~ 12 yıl önce
Benim bitane dayi oglu var..coook konusur az is yapar..5 yil dersahaneye gidip univetsite sinavini kazanamamis bir kisilik..en sonunda dikey gecis yaptilarda zar zor 2 yillik meslek yuksek okula girdi.zar zor bitirebildi okulu..thy muracat etti 2006 da ing sinavdan kopya cekti yaziliui gecti..yes no biliuo ama ...sonra sozluye gidemedi tabi..rezil olacagini dusundu..ogun bugundur thy ye bi garezi vardir kendisinin..simdi ise pazarlamacilik yapiyo..dedim ya cok laf az is yapar..meslegini buldu diye dusunuyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DÜŞMANLARA ~ 12 yıl önce
BEYLER DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE GREV YASAĞI YOKTUR VE EYLEMDEN DOLAYI İNSANLAR İŞTEN ÇIKARTILMAZ SADECE UYARILIR VE TEKRARI OLURSA OZAMAN ATARSIN.BENCE BİRAZ DANIŞIKLI DÖĞÜŞ VAR YANİ SANKİ OLCAKLARDAN HABERDARLARMIŞ GİBİ VE İNSANLAR ATILDI ŞİMDİ GÖRÜŞME VAR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.SİZ ÇALIŞAN ARKADAŞLAR SİZİN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİZ NE İŞ YAPAR SANKİ DURUMA RAZIYMIŞ GİBİ BİR EĞİLİM VAR HİÇ KİMSEDEN SES VE BASIN AÇIKLAMASI YOK GAFLET VE DALALET İÇİNDELER BENCE İŞ VEREN BU ÇALIŞAN ARKADAŞLARA DİRSEK GÖSTERDİ YANİ BEN NE DERSEM O OLUR DİKKAT EDİN EY ÇALIŞANLAR SİZİN RABA TAMİRCİSİNDEN BİR FARKINIZ YOK YAZIK ŞU ÜLKEYE EY HAT HAVACILIK GELİŞECEKMİŞ VAYYYY BÖYLEMİ DUYDUĞUM KADARIYLA İŞ VEREN HERKEZ KİMİN PEŞİNDEN GİDECEĞİNİN TERCİHİNİ YAPACAK TERS YAPANLAR KATLANIRLAR BU NEDEMEK BU TEHDİTTİR BU DEVLET ADAMLIĞINA YKIŞARMI BU RESMEN ÇALIŞANA GÖZ DAĞIDIR KALDIRIN SENDİKAYI RAHATLAYIN BEYLER BİLMEM NASIL DESTEK OLURUZ SİZ ÇALIŞANLARA AM SENDİKANIZA GELİNCE ONLAR SARI SENDİKA ONU BİLİN BEYLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu KARTALI ~ 12 yıl önce
Bugün yapılacak olan görüşmede samimiyetsiz ve çıkarcı bulduğum aynı zamanda kendini düşünen sendika'nın işten çıkarılan ve çıkarılmayan tüm THY personeline kendini affettirme şansı doğmuştur yada en azından karıştırdığı durumları düzeltme fırsatı diyelim biz böylesi daha doğru olur. THY yönetimine kaptırmış olduğu kozdan dolayı oturacağı masada sadece işten çıkarılanların tekrar işe alınmasını konuşmaktan başka çaresi olmadığı gibi bütün mağdur ettiği THY Personeli ve onlarla beraber heba olan yakınlarından basın açıklamsıyla özürdilemesi gerekmektedir. Sendika yönetimi THY tarafından çağrıldıklarından dolayıda havaya girip eylemimiz ve yaptıklarımız amacına ulaştı mecburiyetten çağırdılar diyerek havalara girmesinler sonuçta sendika olsada olmasada o toplu sözleşme zaten yapılacak. BU SAATTEN SONRA İNSANLARI DAHA FAZLA MAĞDUR ETMEYE HAKKINIZ YOK ARTIK KENDİNİZİ DEĞİL PERSONELİ DÜŞÜNEREK HAREKET EDİN. Atilla Ayçin bu dünyanın öbür tarafıda var. Bu kadar insanın hakkını nasıl ödeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personel ~ 12 yıl önce
mevcut yönetim haksız yere daha önce de binlerce personelini işten attı.içlerinden kim geriye dönebildi, söyleyin işe iade davasını kazandığı halde ? büyük torpili olanlar hariç kimseyi işe geri almazlar.yönetim zaten adam atmak için bahane arıyor.çıkarılanların yerine sürekli olarak yandaşlar,tandıklar işe alınıyor.adamlar zaten söylemişti 2003 yılından önce işe girmiş personel bırakmayacağız,istemiyoruz diye daha önce.lütfen hayal dünyasında gezmeyin.artık bu iş bitti.geçmiş olsun hepimize :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Grev olur, hak aranır ama böyle şuursuzca değil.Önce bir masaya oturulur şu zamanda, şu saatlerde grev yapılacaktır denir.Önce şirkete bildirilir, sonra şirket ya gerekli önlemeleri ılır, ya da yolcuya bildirerek belli uçuşları iptal eder.Yolcu mağdur edilemez, diğer çalışan yer hizmetleri personeli mağdur edilemez, ülke mağdur edilemez.Tıp dünyası, ilaç sanayi çalışanı, yakıt ofisleri bir çok sektör haklı savaşını veriyor ama böyle bencilce değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 12 yıl önce
Siz ndn bahsediyorsunuz halen cikarilan sayisi 515 olmus 1000'e tamamlanicakmis. Bunun tek aciklamasi var bunlarin olacagi belliydi. Insanlar yem olarak kullandi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000