21 Ekim 2010, Perşembe 17:07:09

THY BÜYÜRKEN...

AirportHaber yazarlarından Uçak Mühendisi Tevfik Uyar, Türk Hava Yolları'nın büyümesini kaleme aldı. Uyar, THY'yi Swiss Air'e benzetti... Peki, Uyar başka neler dedi? İşte o yazı...
  • THY buyumuyor sadece genişliyor cunku ucak alıyor ama pilotu yok egıtemıyor egıtım sistemi yetersiz egitilmemiş yabancı hatta yunan pilotu alıyor ! ana meydanda park yeri yok pisti yetersiz istanbul da yine dogru duzgun ILS i yok ama CAT3B egitimi vermeye calısıyor Ekip planlama sistemi ve ekip planlamada calısanı yetersiz calısan ucucu ekibi asırı yorgun cunku yasal hakkı olan yıllık ızne cıkamıyor Ay icinde tum mesailer limitlerde uculuyor (arabayı son devrinde kullanmak gibi) sonra sacma arızalar ve emercensilerden sirketin itibarı yerle bir. cıkamadıgını iznini yasal yoldan aramaya kalktıgında gayri yasal yollardan baskı var. Tum yoneticileri yetersiz,koltuk sevdalı. hiçbir konuda hak adalet yok her yer kayrımcılık yandasc
  • bu memleketin bayrak taşıyıcısı üç beş poturlu lazamı kaldı,desenize bitmişiz.
  • NE OLACAK CANIM THY EGER SWISS AIR IN DURUMUNA DÜŞERSE TGS AIRLINES PARDON TAS (Turkish Air service) I KURARLAR OLUR BİTER BÖYLECE HEM TAMAMİYLE TÜM THY ÇALIŞANLARINDAN KURTULURLAR HEMDE TORPİLLİ YANDAŞLARADA YENİ BİR İŞ SAHASI BULUNUR GELSİN OYLAR SONRA :) :) :)
  • THY'nı paldır-küldür, yaka-paça Swissair'in başını çektiği Qualiflyer grubuna sokmak için olağanüstü çalışan ve çaba gösteren zamanın THY yöneticilerinin kulakları çınlasın.
  • Ülkenin gerek politik gerekse ekonomik çevrelerinde lazların oldukça büyük katkısı var, bu bir gerçek. Lazlardan yakınan yorumcuya, onların da bu yurdun yurttaşı olduğunu anımsatırım.
  • lazlarla ne alıp veremediğin var
  • eee mali musavirden thy ceo su olurda laz firincidan neden olmasin?? ne de olsa firincilarin hepsi laz ya...anormal degil yani..boyle ulkeye boyle millete boyle yoneticiler yakisir...
  • Bir havayolunu yönetmek, fırında ekmek pişirmek gibidir. Biz ailece 4 nesildir fırıncılık yaptık, yapıyoruz. İyi ekmek pişiren, iyi bir şekilde havayolu şirketi yönetir. (Bu cümleleri hatırladınız mı?)
  • SAYIN YÖNETİCİLERDEN RİCAM ŞU, HERKEZ GEÇİÇİDİR BURADA. BU YÜZDEN ÇALIŞANLARA KARŞI BİRAZDAHA YAKIN OLUP ONLARLA BİR ARKADAŞ GİBİ OLALIM, VE HAYIRLARLA ANALIM BİRBİRİMİZİ. BU MAKAMLARI ALLLAH VERDİ BİZ ALMADIK. FİRAVUN GİBİ TÖVBE VE PİŞMANLIK ETMEYE ZAMANIMIZ KALMAYABİLİR. MİSALİMDEN KİMSE ALINMASIN. TÜM BÜYÜKLERİME SELAM.LAR
  • BENİ ENDİŞELENDİREN KONU ŞU, BİR İKDİDAR BİR YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ OLDUGU ZAMAN AYNI RUHTA OLMAYANLAR GELİNCEDE BU İŞLER BÖYLEMİ DEVAM EDECEK. BÜYÜK ÇATI ÇABUK ÇÖKER,BİR ANDA ÇÖKER, HİÇ BİR YERİNE DİRENÇ KOYAMASSINIZ. SONRADA KTHY GİBİ HALKIN PARASIYLA KURULUP HALKIN VERGİSİYLE İŞLEYEN BU KURUM LEŞ YİYİCİLERE BEDEVAYA VERİLİP GİDER. EEE ZATEN İŞLEMİYORDU, ASLINA BAKARSANIZ İYİ PARAYADA SATTIK, GİBİ TESELLİ EDİCİ LAFLARLA YETİNİRİZ.HAVAYA YÜKSELİRKENARADA BİR AŞAĞIYADA BAKALI Kİ NEKADAR YÜKSEKTEYİZ. ONA GÖRE DÜŞERKENDE MESAFEMİZİ BİLİRİZ.

Şu an iş başında olan THY Yönetimi’nin geldiğinden bu yana çok ciddi radikal kararlar aldığını söylersek yalan söylemiş olmayız. Ancak çok kısa sürelerde çok sık strateji değiştirdiğini söylersek de yalan olmaz.

THY’nin büyüme, küçülme ve entegrasyon stratejilerine bakıldığı zaman insanın başı dönüyor. THY eğer bu şekilde büyümeye devam eder ve başarısını ve konumunu stabilize ederse, THY’nin bu başarılı yönetimi işletme fakültelerinde ders olarak anlatılacak cinsten... Eğer Swiss Air ile aynı akıbeti paylaşırsa bu defa da büyük ihtimalle kurumsal yönetim ve risk yönetimi kitapları içerisinde yer alacak.

Swiss Air gibi 161 uçağa, 72 bin personele sahip, dünya’nın 218 noktasına uçuş yapan bu en ünlü havayolu firmasının 2 Ekim 2001’de uçuşlarının birden durdurulmuş olduğu gerçeği çok acı bir örnek olarak karşımızda duruyor. Zira şirket o zaman dünyanın en büyük on havayolu firması arasında idi ve güvenilirliği ve kalitesi ile parmak ısırtıyordu.

AirportHaber yazarlarından Tevfik Uyar'ın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

THY BÜYÜRKEN...

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
THY buyumuyor sadece genişliyor cunku ucak alıyor ama pilotu yok egıtemıyor egıtım sistemi yetersiz egitilmemiş yabancı hatta yunan pilotu alıyor ! ana meydanda park yeri yok pisti yetersiz istanbul da yine dogru duzgun ILS i yok ama CAT3B egitimi vermeye calısıyor Ekip planlama sistemi ve ekip planlamada calısanı yetersiz calısan ucucu ekibi asırı yorgun cunku yasal hakkı olan yıllık ızne cıkamıyor Ay icinde tum mesailer limitlerde uculuyor (arabayı son devrinde kullanmak gibi) sonra sacma arızalar ve emercensilerden sirketin itibarı yerle bir. cıkamadıgını iznini yasal yoldan aramaya kalktıgında gayri yasal yollardan baskı var. Tum yoneticileri yetersiz,koltuk sevdalı. hiçbir konuda hak adalet yok her yer kayrımcılık yandasc

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu memleketin bayrak taşıyıcısı üç beş poturlu lazamı kaldı,desenize bitmişiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
NE OLACAK CANIM THY EGER SWISS AIR IN DURUMUNA DÜŞERSE TGS AIRLINES PARDON TAS (Turkish Air service) I KURARLAR OLUR BİTER BÖYLECE HEM TAMAMİYLE TÜM THY ÇALIŞANLARINDAN KURTULURLAR HEMDE TORPİLLİ YANDAŞLARADA YENİ BİR İŞ SAHASI BULUNUR GELSİN OYLAR SONRA :) :) :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY'nı paldır-küldür, yaka-paça Swissair'in başını çektiği Qualiflyer grubuna sokmak için olağanüstü çalışan ve çaba gösteren zamanın THY yöneticilerinin kulakları çınlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ülkenin gerek politik gerekse ekonomik çevrelerinde lazların oldukça büyük katkısı var, bu bir gerçek. Lazlardan yakınan yorumcuya, onların da bu yurdun yurttaşı olduğunu anımsatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lazlarla ne alıp veremediğin var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eee mali musavirden thy ceo su olurda laz firincidan neden olmasin?? ne de olsa firincilarin hepsi laz ya...anormal degil yani..boyle ulkeye boyle millete boyle yoneticiler yakisir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir havayolunu yönetmek, fırında ekmek pişirmek gibidir. Biz ailece 4 nesildir fırıncılık yaptık, yapıyoruz. İyi ekmek pişiren, iyi bir şekilde havayolu şirketi yönetir. (Bu cümleleri hatırladınız mı?)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAYIN YÖNETİCİLERDEN RİCAM ŞU, HERKEZ GEÇİÇİDİR BURADA. BU YÜZDEN ÇALIŞANLARA KARŞI BİRAZDAHA YAKIN OLUP ONLARLA BİR ARKADAŞ GİBİ OLALIM, VE HAYIRLARLA ANALIM BİRBİRİMİZİ. BU MAKAMLARI ALLLAH VERDİ BİZ ALMADIK. FİRAVUN GİBİ TÖVBE VE PİŞMANLIK ETMEYE ZAMANIMIZ KALMAYABİLİR. MİSALİMDEN KİMSE ALINMASIN. TÜM BÜYÜKLERİME SELAM.LAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BENİ ENDİŞELENDİREN KONU ŞU, BİR İKDİDAR BİR YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ OLDUGU ZAMAN AYNI RUHTA OLMAYANLAR GELİNCEDE BU İŞLER BÖYLEMİ DEVAM EDECEK. BÜYÜK ÇATI ÇABUK ÇÖKER,BİR ANDA ÇÖKER, HİÇ BİR YERİNE DİRENÇ KOYAMASSINIZ. SONRADA KTHY GİBİ HALKIN PARASIYLA KURULUP HALKIN VERGİSİYLE İŞLEYEN BU KURUM LEŞ YİYİCİLERE BEDEVAYA VERİLİP GİDER. EEE ZATEN İŞLEMİYORDU, ASLINA BAKARSANIZ İYİ PARAYADA SATTIK, GİBİ TESELLİ EDİCİ LAFLARLA YETİNİRİZ.HAVAYA YÜKSELİRKENARADA BİR AŞAĞIYADA BAKALI Kİ NEKADAR YÜKSEKTEYİZ. ONA GÖRE DÜŞERKENDE MESAFEMİZİ BİLİRİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000