17 Ekim 2008, Cuma 08:14:13

"THY bunu hep yapıyor"

Bugün Gazetesi yazarlarından Celal Toprak, THY'nin uçak siparişi vermesini kendi gözlemleriyle değerlendirmiş...
  • Avrupa'da dört büyüklerin dışında ( AF, KLM, BA, LH) hemen hemen tüm diğer hava yolları kriz içindeler. Bunun en büyük nedeni de uçaklarını tam olarak doldurmaması ve daha önceki yüksek petrol fiyatları. Durum böyle iken THY büyük bir alım ile ortaya çıkıyor. Bilindiği gibi THY büyük başarısının en önemli nedeni, özellikle dış hatlarda rakebetin olmaması. Uçak almak zor değil, dolu olarak uçmasını sağlamak zor. Eğer THY dış hatlarını rekabete açmak zorunda kalırsa uyguladığı yüksek fiyatlarla uçaklarını doldurabilecek mi? Bence sorulacak ve olan en önemli soru budur.
  • Halihazırda havacılık okullarından mezun olup, Atpl lisansını alıp, f/o koltuğuna oturup mesleğini icra etmeye can atan bu kadar işsiz pilot varken, piyasadaki bu pilot kaygısı nedir? Tüm şirketlerimizin, bekleyen bu yetişmiş insan gücünden faydalanıp, hem sektöre hem bizlere büyük katkılar sağlamasını diliyorum...

Birkaç yıl önce verdikleri uçak siparişleri dolayısıyla eleştirilmişlerdi. THY yönetiminden bahsediyoruz. Ama verdikleri karar isabetli çıktı. Verilen sipariş az bile geldi. O siparişler sayesinde uçak şirketleri arasındaki sıralamaları değişti. Önde gelen firmalar arasına katıldı THY... Şimdi yeniden uçak siparişi veriyorlar. Dev uçak firmalarının uçak siparişlerini iptal ettiği bir dönemde riskli ama cesur bir karar. Bu kararlar tesadüf değil. THY yönetiminde yer alan Mehmet Büyükekşi gibi iş dünyasında başarılı olmuş bir isim, Hamdi Topçu gibi hem çevresinin güvenini kazanmış, hem de karın riskin kardeşi olduğunu bilen kararlarıyla öne çıkmış bir başka isim, Candan Karlıtekin ve Temel Kotil gibi 24 çalışan kişiler THY önümüzdeki dönemde ilk 5’e sokarsa şaşmayın.

Celal Toprak / Bugün

"THY bunu hep yapıyor"

Yorumlar

Çağdaş ~ 16 yıl önce
Avrupa'da dört büyüklerin dışında ( AF, KLM, BA, LH) hemen hemen tüm diğer hava yolları kriz içindeler. Bunun en büyük nedeni de uçaklarını tam olarak doldurmaması ve daha önceki yüksek petrol fiyatları. Durum böyle iken THY büyük bir alım ile ortaya çıkıyor. Bilindiği gibi THY büyük başarısının en önemli nedeni, özellikle dış hatlarda rakebetin olmaması. Uçak almak zor değil, dolu olarak uçmasını sağlamak zor. Eğer THY dış hatlarını rekabete açmak zorunda kalırsa uyguladığı yüksek fiyatlarla uçaklarını doldurabilecek mi? Bence sorulacak ve olan en önemli soru budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
awaiting f/o ~ 16 yıl önce
Halihazırda havacılık okullarından mezun olup, Atpl lisansını alıp, f/o koltuğuna oturup mesleğini icra etmeye can atan bu kadar işsiz pilot varken, piyasadaki bu pilot kaygısı nedir? Tüm şirketlerimizin, bekleyen bu yetişmiş insan gücünden faydalanıp, hem sektöre hem bizlere büyük katkılar sağlamasını diliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000