02 Ocak 2009, Cuma 09:27:11

THY BULGARİSTAN'I KARIŞTIRDI!

Televizyonlarda yayınlanan reklam Bulgaristan’ı karıştırdı...
  • bizde tirana msd almadan inmiştik bi kaç sene önce.komşiler ii günler içindir boşverin....
  • THY gibi bir kurumun bugün Türkiye'nin en iyi reklam ajansları ile İstanbul-Mardin-Adana-Gaziantep-Antalya neresi olursa olsun binlerce metrekarede çekim yapamayacağı tek yer yokken Bulgaristan gibi malzemeden yoksun bir ülkede neyi çektiniz de bu adamlara adam olduklarını hissettirdiniz anlamıyorum.Lütfen reklam çekeceğiniz zaman haber verin de burada senaryo yarışması düzenleyelim.
  • DAHA EVVELDE DEMİŞTİM GÖZLER KAPALI KULAKLAR KAPALI AĞIZ KAPALI THY TANITIMINI EN İYİ ÇALIŞANLARI YAPACAKTIR BİR KEREDE ÇALIŞANLARINIZA GÜVENİN VE BUNU İSPATLAMALARINI İZİN VERİN SÖZ FİLMİ BEN ÇEKECEĞİM SADECE SADE VE SAMİMİYET YÜKLÜ REKLAM YETER ZATEN THY BİR DEV
  • ilgili ajansı tebrik etmek gerekli. bu yoldaki başarılarının devamını diliyorum
  • THY yönetimine yüzleri kızarana kadar bu haberi okuma cezası verilmeli.

Sofya’da çekilen reklamda Bulgar oyuncuların yer almasını Bulgar milliyetçileri “Bizimkiler Türklere çalışıyor” diye eleştirdi.

Türk Hava Yolları’nın uluslararası televizyon kanallarında gösterilmek üzere hazırladığı kırmızı halılı yeni reklam filmi Bulgaristan’da büyük tartışmalara neden oldu. Ülkenin en büyük gazetesi olan 24 Chasa (24 saat) iki aydan beri dünya televizyonlarına gösterilen Julian Vergov ve Diana Lubenova’nu rol aldığı reklam için “Bizimkiler CNN’de Türkiye’yi tanıtıyor” diye yazdı. Reklam filminin tamamının Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da çekildiğini ifade eden gazete şu ifadelerle oyuncuları yerden yere vurdu: “Bizim aktör Vergov, Sofya Kempinski otelinden çıkıyor, önündeki kırmızı halıyı takip ederek Sofya Adliyesi’nin önünden geçiyor. Bu arada kendisi gibi kırmızı halıda yürüyen Diana’ya gülümsüyor. Daha sonra Sofya devlet tiyatrosunun önünden geçiyor ve havaalanına kadar ulaşıyor. Sonra Sofya havaalanından biletini alıyor. Ve reklam gökyüzünde bitiyor. Ama gel gelelim filmde Bulgaristan’ın tanıtımına zerre kadar katkısı olmayan oyuncularımız Türk Hava Yolları’nı tanıtıyor. Reklamda kullanılan havaalanından tutun da filmde oynayan her bir figürana kadar hepsi Bulgar.”

“Bize söylemediler”

24 Saat, ayrıca reklamı çeken Türk ekibin ve İtalyan yönetmeni Bulgar film yıldızlarına eksik bilgi verdiklerini iddia etti. Filmde oynayan Diana Lubenova, gazeteye yaptığı açıklamada kendilerine çekilen reklam filminin sadece Türk Hava Yolları uçaklarında ve Türkiye’deki havaalanlarında gösterileceğinin söylendiğini dile getirdi. Reklamın CNN İnternational televizyonunda yer aldığını 24 Chasa’dan öğrendiğini ifade eden Lubenova, “Biz uluslararası bir reklam olduğunu bilmiyorduk. Bize bu tam olarak açıklanmadı” diye konuştu.

THY: Kimliğe bakmayız

THY Sözcüsü ve Basın Müşaviri Ali Genç: Biz reklam işlerini ajansa veriyoruz. Formatı ve senaryosunu anlatıyorlar. Uygun olan birine karar veriliyor. Bunun dışında herşeyi, oyuncuları ajans belirliyor. Elbette arkadaşlarımız görsel olarak bakıyorlardır. Ama oyuncuların kimliklerine baktıklarını zannetmiyorum. Bizi de ilgilendiren birşey değil. Uluslararası bir film olduğu için herhangi bir ülkeden oyuncular olabilir.

THY BULGARİSTAN'I KARIŞTIRDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

aman ~ 15 yıl önce
bizde tirana msd almadan inmiştik bi kaç sene önce.komşiler ii günler içindir boşverin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alp saricalioglu ~ 15 yıl önce
THY gibi bir kurumun bugün Türkiye'nin en iyi reklam ajansları ile İstanbul-Mardin-Adana-Gaziantep-Antalya neresi olursa olsun binlerce metrekarede çekim yapamayacağı tek yer yokken Bulgaristan gibi malzemeden yoksun bir ülkede neyi çektiniz de bu adamlara adam olduklarını hissettirdiniz anlamıyorum.Lütfen reklam çekeceğiniz zaman haber verin de burada senaryo yarışması düzenleyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 15 yıl önce
DAHA EVVELDE DEMİŞTİM GÖZLER KAPALI KULAKLAR KAPALI AĞIZ KAPALI THY TANITIMINI EN İYİ ÇALIŞANLARI YAPACAKTIR BİR KEREDE ÇALIŞANLARINIZA GÜVENİN VE BUNU İSPATLAMALARINI İZİN VERİN SÖZ FİLMİ BEN ÇEKECEĞİM SADECE SADE VE SAMİMİYET YÜKLÜ REKLAM YETER ZATEN THY BİR DEV

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amo ~ 15 yıl önce
ilgili ajansı tebrik etmek gerekli. bu yoldaki başarılarının devamını diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ipek 320 ~ 15 yıl önce
THY yönetimine yüzleri kızarana kadar bu haberi okuma cezası verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000