26 Haziran 2008, Perşembe 08:20:48

THY bu yanlıştan dönmeli!

İzmirli işadamları ve milletvekilleri Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet’in zoraki olarak İzmirlilere sunulduğunu ve bunun da yanlış olduğunu belirterek THY’nin bu yanlışından dönmesini istediler.
  • Arkadaşlarıma şaşırıyorum.Bir uçuşta kaç koltuk ucuza, kaç koltuk pahalı uçuyor. bilginiz var mı lowcost havayolu böylemi olur. bilmeden yazıp duruyorsunuz.Yolcu memnun değil/personel ezik ve bezmiş/uçaklar yorgun.Her uçuşta hır gür.Thy yolcu hizmetleri şaşkın bigisiz.Müşteri net bilgi alamıyor.Şikayet çuvallar dolusu, gazeteler eleştiriyor ve THY suskun,Anadolujete devam diyor.
  • arkadaşlar anadolu jet ucretleri vergi dahil en ucuzu 59 ytl en ust seviyesi 159 ytl dir. matris arkadaşımızın dediğide ucaklarala ilgili dogru sadece firma ismi degişti diye bu yadırgama neden ayrıca haberdeki gibi izmir ucuncu sınıf bir kent degiliz demişler acaba diger illerimiz ucuncu sınıfmı artık insanlarımız sehirler arasında ayrımcılıkmı yapıyor diger illerdeki insanlarda ucuncu sınıfmı yani
  • Siz zahmet etmeyin .Ben gerekli dökümanı yolluyorum; Anadolujet de uçan bergama isimli TC-JEZ B-737-400 uçağının seceresi ne zamandan beri THY de uçmuş, ne zaman Anadolujet'e başlamış??? .Her halde bir fikir verir. http://www.planespotters.net:80/Production_List/edit.php?reg_id=16470
  • Yuh yani 200 YTL mi ? Anadolujet in en yüksek ücreti 129 ytl, Bu ücret de uçuşa 1 veya 2 gün önceyken alınabilir, 129 YTL ye toplam 159 YTL ye geliyor. Arkadaşlar biraz daha araştıralım sonra yazalım. Uçakların yaşı da sanırım 10-12 en fazla. Teknik işini iyi yaptıktan sonra isterse uçaklar 20 olsun ne olacak. Sivil Havacılık denetlemesini zaten çok iyi yapıyor.
  • BU UÇAKLAR DAHA 4 AY ÖNCESİNE KADAR THY ADI ALTINDA UÇAN VE BAKIMI THY TEKNİK A.Ş RARAFINDAN YAPILAN UÇAKLARDI.ŞU ANDA SADECE UÇTUKLARI ŞİRKET ADI DEĞİŞTİ,BAKIMLARINDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK.THY TEKNİK A.Ş AYRI BİR ŞİRKET OLARAK HEM THY HEMDE ANADOLU JET UÇAKLARINA AYNI HİZMETİ VERİYOR.BU OLAYDA Kİ YANLIŞ ANADOLU JET'E ALTENATİF THY'DE AYNI HATTA EN AZINDAN BİR SEFER KOYMALI.AYRICA ANADOLU JET UÇUŞLARI ÖYLE SANILDIĞI GİBİ UCUZ DEĞİL 200YTL BİLE KOLTUK SATILIYOR
  • Yaşlarını tam hatırlayamam ama bunlar Thy nin en yaşlı uçaklarıdır.Herhalde yaşları 20 ye yakındır.Bu uçakların seri nolarını bilen varsa yaşları ve geçmişleri hemen bulunabilir.Boeing hiç bir bilgiyi saklamaz
  • Yuh yani, daha önce boş giden uçaklar şimdi dopdolu gidiyor, niye hep kendinizi düşünüyorsunuz da halkı dışlıyorsunuz, iş adamıysanız alın jetinizi uçun, halkın ucuz uçmasına karışmayın. THY aynı hatta thy olarak 4 uçak daha koysa inanın bu 4 uçağa sadece 4-5 iş adamından başka kimse binmez, anaodlujet yine dolu uçar.
  • Bu Anadolu Jet denen saçmalığın elle tutulur bir tek doğru yanı yok. Böyle bir saçmalığın dünya da da örneği yok. Ey pegasus, Onur air, atlas Jet aynı modelden yola çıkarak filonuzdaki her beş uçağın üzerine farklı markalar yazarak bir saat içerisinde 4-5 hava yoluna sahip olup değerinizi artırsanız ne iş bilmez adamlarsınız, nasıl olsa önünüzde bir emsal var. Bu Anadolu Jet'in ne olduğunu çıksın birisi açıklasında onun heykelini THY'nin önüne dikelim.

İzmir-Ankara seferlerini bünyesindeki AnadoluJet’e yaptıran THY’nin yaptığı uygulamanın yanlış olduğunu ve şirketin bu yanlışını düzeltmesini isteyen İzmirliler, "Biz üçüncü sınıf bir kent değiliz" dediler.

İşte İzmir’in AnadoluJet tepkisi:

BU BİR HAKARETTİR!

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlknur Denizli, " AnadoluJet uygulaması, İzmirliye yapılmış bir hakarettir. İzmir-Ankara arasına daha ucuz bir uçak koyacaksınız, bu bir alternatif olmalı. Bize seçme özgürlüğü verilmeli. Ayrıca biletler de ucuz değil. Neredeyse THY ile aynı fiyata satılıyor. Bunun dışında koltuk aralıkları çok dar. AnadoluJet uçakları sık sık rötar yapıyor ve THY'nin 20-25 yıllık uçakları bu hatta konmuş. Bu durumun ciddi bir güvenlik tehlikesi de oluşturduğuna inanıyorum."

BUNU HAKETMİYORUZ!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir üçüncü sınıf bir kent değildir. Böyle bir muameleyi hiç hak etmiyor. THY, İzmir'i geçmişte de anlamadı. Bugün de anlamakta zorlanıyor. Daha önce İzmir'de yolcu yok, uçak koymuyoruz, hat açmıyoruz' dediler. Ama böyle olmadığını İzAir'in devreye girmesiyle anladılar. Sonra SunExpress'i devreye soktular. THY, bence İzmir'in tüm bağlantılarında seçenek koymak zorundadır. İzmirliye seçme hakkı vermelidir."

YANLIŞ BİR UYGULAMA

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Ender Yorgancılar, "AnadoluJet'in koltuk aralıkları son derece dar. Rahat oturma imkânı yok. Business Class imkânı da kaldırılmış. THY'nin alt markası olarak lanse edildi. Ancak THY'nin hizmet kalitesi ile örtüşmüyor. Ayrıca fiyatlar da çok ucuz değil. Neden bu hat sürekli milletvekilleri ve işadamlarının uçtuğu Ankara-İzmir’e hattına kondu. Çok yanlış bir uygulama. Bu İzmir'e karşı yapılmış kötü bir propagandadır.”

ANADOLUJET GÜVENSİZ!

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, “THY'nin Anadolu Jet kararı çok garip. İnsanlar balık istifi gibi dolduruluyor. Uçağın orjinal kapasitesinin 150 koltuk olduğunu öğrendim. Şimdi ise 166 yolcu taşınıyor. İnsan ve bagaj yükü artıyor. Acaba bu can güvenliğini tehlikeye atar mı? Bana göre her yönüyle AnadoluJet sakıncalı. Daha çok para kazanacağız diye insanları rahatsız etmek doğru değil, İzmir'i bu durumdan kurtarmak lazım."

İZMİR KOBAY OLDU!

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, "AnadoluJet beni çocukluk yıllarıma götürüyor ve babamla bindiğim eski köy otobüslerini hatırlatıyor. Vatandaş bu uçaklara balık istifi dolduruluyor. İzmir, THY'nin yan şirketi AnadoluJet'in deneme tahtası olmuştur. İzmir halkına gereken saygı gösterilmiyor."

THY bu yanlıştan dönmeli!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

ipek320 ~ 16 yıl önce
Arkadaşlarıma şaşırıyorum.Bir uçuşta kaç koltuk ucuza, kaç koltuk pahalı uçuyor. bilginiz var mı lowcost havayolu böylemi olur. bilmeden yazıp duruyorsunuz.Yolcu memnun değil/personel ezik ve bezmiş/uçaklar yorgun.Her uçuşta hır gür.Thy yolcu hizmetleri şaşkın bigisiz.Müşteri net bilgi alamıyor.Şikayet çuvallar dolusu, gazeteler eleştiriyor ve THY suskun,Anadolujete devam diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
matador ~ 16 yıl önce
arkadaşlar anadolu jet ucretleri vergi dahil en ucuzu 59 ytl en ust seviyesi 159 ytl dir. matris arkadaşımızın dediğide ucaklarala ilgili dogru sadece firma ismi degişti diye bu yadırgama neden ayrıca haberdeki gibi izmir ucuncu sınıf bir kent degiliz demişler acaba diger illerimiz ucuncu sınıfmı artık insanlarımız sehirler arasında ayrımcılıkmı yapıyor diger illerdeki insanlarda ucuncu sınıfmı yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt.Çakıcı ~ 16 yıl önce
Siz zahmet etmeyin .Ben gerekli dökümanı yolluyorum; Anadolujet de uçan bergama isimli TC-JEZ B-737-400 uçağının seceresi ne zamandan beri THY de uçmuş, ne zaman Anadolujet'e başlamış??? .Her halde bir fikir verir. http://www.planespotters.net:80/Production_List/edit.php?reg_id=16470

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mateng ~ 16 yıl önce
Yuh yani 200 YTL mi ? Anadolujet in en yüksek ücreti 129 ytl, Bu ücret de uçuşa 1 veya 2 gün önceyken alınabilir, 129 YTL ye toplam 159 YTL ye geliyor. Arkadaşlar biraz daha araştıralım sonra yazalım. Uçakların yaşı da sanırım 10-12 en fazla. Teknik işini iyi yaptıktan sonra isterse uçaklar 20 olsun ne olacak. Sivil Havacılık denetlemesini zaten çok iyi yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MATRİS ~ 16 yıl önce
BU UÇAKLAR DAHA 4 AY ÖNCESİNE KADAR THY ADI ALTINDA UÇAN VE BAKIMI THY TEKNİK A.Ş RARAFINDAN YAPILAN UÇAKLARDI.ŞU ANDA SADECE UÇTUKLARI ŞİRKET ADI DEĞİŞTİ,BAKIMLARINDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK.THY TEKNİK A.Ş AYRI BİR ŞİRKET OLARAK HEM THY HEMDE ANADOLU JET UÇAKLARINA AYNI HİZMETİ VERİYOR.BU OLAYDA Kİ YANLIŞ ANADOLU JET'E ALTENATİF THY'DE AYNI HATTA EN AZINDAN BİR SEFER KOYMALI.AYRICA ANADOLU JET UÇUŞLARI ÖYLE SANILDIĞI GİBİ UCUZ DEĞİL 200YTL BİLE KOLTUK SATILIYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Melike ~ 16 yıl önce
Yaşlarını tam hatırlayamam ama bunlar Thy nin en yaşlı uçaklarıdır.Herhalde yaşları 20 ye yakındır.Bu uçakların seri nolarını bilen varsa yaşları ve geçmişleri hemen bulunabilir.Boeing hiç bir bilgiyi saklamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mateng ~ 16 yıl önce
Yuh yani, daha önce boş giden uçaklar şimdi dopdolu gidiyor, niye hep kendinizi düşünüyorsunuz da halkı dışlıyorsunuz, iş adamıysanız alın jetinizi uçun, halkın ucuz uçmasına karışmayın. THY aynı hatta thy olarak 4 uçak daha koysa inanın bu 4 uçağa sadece 4-5 iş adamından başka kimse binmez, anaodlujet yine dolu uçar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AİR ~ 16 yıl önce
Bu Anadolu Jet denen saçmalığın elle tutulur bir tek doğru yanı yok. Böyle bir saçmalığın dünya da da örneği yok. Ey pegasus, Onur air, atlas Jet aynı modelden yola çıkarak filonuzdaki her beş uçağın üzerine farklı markalar yazarak bir saat içerisinde 4-5 hava yoluna sahip olup değerinizi artırsanız ne iş bilmez adamlarsınız, nasıl olsa önünüzde bir emsal var. Bu Anadolu Jet'in ne olduğunu çıksın birisi açıklasında onun heykelini THY'nin önüne dikelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000