31 Temmuz 2013, Çarşamba 10:29:14

THY BU KARARI UYGULAMAZSA CEZALANDIRILACAK

Türk Hava Yolları'nın grev sürecinde işçi almasını engelleyen tedbir kararı uygulamaya kondu. İşte o karar...
  • Aynen ne kadar kaldi ne zaman biticek bu surec
  • ya sendika isci icin var calisanlar icin var..sendika dusmanmis gibi konusuyorsunuz. isvereni savunuyosunuz.bana dokunmayan yilan bin yil yasasin yani. sizin gibiler yuzunden ulke bu halde zaten. grev hak almak icindir kotu birsey degil, korkmayin!
  • yahu biri söylesin bu süreç daha ne kadar devam edecek bu grev ne kadar sürecek
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • İcra dairesi çalışanlarına ve yöneticilerine Türkçe imla ve gramer kursu verilmeli. Bir paragraflık yazıda onbir tane hata saydım.
  • Durum ne smdi sonuc ne olacak?
  • Arkadaşlar bu mesela başka birimlere yapilacak olan alimlari da durdurur icraya sunulacak istihdami etkiler mi yoksa sadece kabin memurlarini mi ilgilendiriyor?
  • Ayçin'in kişisel koltuk hırsı uğruna grev bitirilmiyor ve çalışanlar mağdur oluyor. Ayçin, seçimde yenilgi seni bekliyor.
  • Yazıda belirtilen IIK nın 343. maddesine göre uygulanacak ceza hükmü nedir ? Bilen var mı ?
  • Diyelim ki bu olmayan sacma grev hic bitmedi ,dunya markasi olan thy bu gereksiz sendika yuzunden buyuyemiyecek mi? Bu cok komik asil hukuksuzluk bu sendika ve yalakalaridir,cikin hayatimizdan hemen simdi.

Hava İş Sendikası’nın,15 Mayıs’ta başlayan grev sürecinde yasadışı işçi çalıştırdığı iddiasıyla THY hakkında yaptığı suç duyurusunda mahkeme sendikayı haklı bulmuştu. Bu kararın ardından Türk Hava Yolları'nın ihtiyati tedbir kararını uygulamadığı gerekçesiyle ilgili İstanbul 5. iş mahkemesinin verdiği ihtiyatı tedbir kararının icra müdürlüğünce uygulanması konusunda girişimlerde bulunan Hava-İş Sendikası, THY'nin başını ağrıtacak bir karar daha aldırdı.

İstanbul 32. İcra Dairesi tarafından Türk Hava Yolları'na gönderilen tebligatta 5. İş Mahkemesi tarafından alınan kararların uygulanması aksi takdirde İcra ve İflas Kanunu‎(İİK)'nun 30. maddesi gereğince ceza hükmünün uygulanabileceğini tebliğ etti.

Hava-İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı da konuya ilişkin bir açıklamada bulunarak, "THY A.O da grev kırıcılığı ile ilgili İstanbul 5. İş Mahkemesinin kararının uygulanmasını sağlamak amacıyla 32. İcra Daire Müdürlüğünce 19 Temmuz 2013 tarihinde THY A.O'ya tebliğ edilen icra ilamı 7 günlük süresi 26 Temmuz 2013 tarihinde dolmuş olup hukuk müşavirliğimiz ilgili icra müdürlüğünün 2013/311 esas sayılı ilamı ile ilgili hukuki işlem gereği aynı icra müdürlüğünden bugün muhtıra göndermiş ve THY A.O'ya cezai sorumlulukları bildirilmiştir" dedi.

İŞTE THY'Yİ ZORA SOKACAK O KARAR

THY BU KARARI UYGULAMAZSA CEZALANDIRILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Yeter ~ 11 yıl önce
Aynen ne kadar kaldi ne zaman biticek bu surec

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ezgi ~ 11 yıl önce
ya sendika isci icin var calisanlar icin var..sendika dusmanmis gibi konusuyorsunuz. isvereni savunuyosunuz.bana dokunmayan yilan bin yil yasasin yani. sizin gibiler yuzunden ulke bu halde zaten. grev hak almak icindir kotu birsey degil, korkmayin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sabır kalmadı ~ 11 yıl önce
yahu biri söylesin bu süreç daha ne kadar devam edecek bu grev ne kadar sürecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prealtar ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İcranın yazısı? ~ 11 yıl önce
İcra dairesi çalışanlarına ve yöneticilerine Türkçe imla ve gramer kursu verilmeli. Bir paragraflık yazıda onbir tane hata saydım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tdk ~ 11 yıl önce
tdksozluk.blogspot.com
MERAK EDEN ~ 11 yıl önce
Allah aşkına hatalarıda yazarmısın;bi görelim,32. dairede 16628 adet hatalı esas yazısını değiştirir.
ooooofff ~ 11 yıl önce
Hakikaten ne çok biliyosun yaa;toplasan hayatın boyunca 5 kitap okumamışsındır;resmi yazışmalara mana buluyosun
11'den de fazla ~ 11 yıl önce
MERAK EDENE: 2 yerde noktalı virgül yanlış kullanılmış. Tarih ifadesinde virgül ile ayırma olmaz. Cümle ortasında büyük harfle başlanmaz (Emrini, Yerine, Gereğince). "getirilereceği" diye bir kelime yok. virgülden önce değil sonra boşluk bırakılır. Av. Abdi derken arada boşluk olmalı. 5.İş derken boşluk olmalı. 30.mad. derken boşluk olmalı. oooff'a: ilkokulun birinci sınıfında bile beşten fazla kitap okumuşumdur. Herkesi kendin gibi sanma.
icra kararı ~ 11 yıl önce
doğrudur,ben de şöyle bir baktım, 13 hata var, resmi yazışma böyle olmaz; merak eden arkadaş için, aylık okuduğum kitap sayısı 2, yıllık ortalamanızın çok üzerinde galiba... bir de, eleştirisel bakış altında bir yorum getirilmiş ise, bu yazdığınız "mana" ile açıklanmaz; yazınızın sonucunda "resmi yazışmalara anlam buluyorsun" ifadesi bunun karşılığı değildir.
mana meselesi ~ 11 yıl önce
Anadoluda yerel şive ile "mahana buluyorsun" diye bir kullanım vardır ama o da "bahane buluyorsun" anlamında kullanılır. Her halükarda "resmi yazışmalara mana buluyorsun" ifadesi yanlıştır. Ayrıca MERAK EDEN ve oooff arkadaşlar da tıpa tıp aynı imla hatalarını yapmışlar; demem o ki aynı kişi olabilirler.
haydaa ~ 11 yıl önce
la derdiniz bu mu yaa :D
X ~ 11 yıl önce
Eleştirisel değil eleştirel olacaktı.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Durum ne smdi sonuc ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
snap ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar bu mesela başka birimlere yapilacak olan alimlari da durdurur icraya sunulacak istihdami etkiler mi yoksa sadece kabin memurlarini mi ilgilendiriyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
raad ol ~ 11 yıl önce
senin ise girmeni engellemez.
sss ~ 11 yıl önce
raad ol, bu yoruma koptum resmen.
Koltuk Hırsı ~ 11 yıl önce
Ayçin'in kişisel koltuk hırsı uğruna grev bitirilmiyor ve çalışanlar mağdur oluyor. Ayçin, seçimde yenilgi seni bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 11 yıl önce
Seçilemeyeceksiiiiin. Anla artık offf usandık sarı sendikaya laf anlatmaktan!!
. ~ 11 yıl önce
Sarı sendika nedir, ne demektir? Hiç bir şey bilmeden salladığın o kadar aşikarki...
handicapped mouse ~ 11 yıl önce
Yazıda belirtilen IIK nın 343. maddesine göre uygulanacak ceza hükmü nedir ? Bilen var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
343. madde ~ 11 yıl önce
30 VE 31 İNCİ MADDELER HÜKMÜNE MUHALEFET EDENLERİN CEZASI: (Değişik madde: 06/06/1985 - 3222/43 md.;Değişik madde: 31/05/2005-5358 S.K./14.mad) Yalnız kendisi tarafından yapılacak olan bir işin yapılması veya bir işin yapılmaması yahut bir irtifak hakkının tesisi veya kaldırılması hakkındaki ilâm hükümlerine makbul mazerete müstenit olmayarak muhalefet eden borçluların, lehine hüküm verilmiş kimsenin şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra ilâmın gereği yerine getirilirse, borçlu tahliye edilir.
Havasis ~ 11 yıl önce
Diyelim ki bu olmayan sacma grev hic bitmedi ,dunya markasi olan thy bu gereksiz sendika yuzunden buyuyemiyecek mi? Bu cok komik asil hukuksuzluk bu sendika ve yalakalaridir,cikin hayatimizdan hemen simdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 11 yıl önce
Sendeeee hadi işinize gücünüze...
Yalaka ~ 11 yıl önce
Ondan 106 saat 3 rm ucuyosun demi gulum demi balım amir purser ortaya karısık :) sahi hanginiz çöpe çıkıyo bi desene onu :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000