25 Ocak 2012, Çarşamba 10:40:15

"THY BU İŞİN LOKOMOTİFİ OLMALI"

AirportHaber yazarlarından Tevfik Uyar, biyoyakıt konusunda THY'ye çağrıda bulundu...
  • milletimizin genel özelliği okumadan yorum yapmak. çağrı sahibini ödevini iyi yapmaya çağıran arkadaşı bende yazıyı okumaya çağırıyorum. ne adamlar var lan bu ülkede. yazıda zaten tarımla bu iş çözülmez arge lazım diyor, millet aşağıya faydasız bu çağrı, yanlış falan diye döktürüp akıl veriyor. hep söylerim bi şey olmaz bizden. YTI
  • Lufthansa bu isten vazgecti. Biyoyakita oncelik verirseniz, tarim arazileri, ozellikle gelismekte olan ulkelerde bu is icin kullanilmaya baslanacak ve insanlar icin tari yapacak arazi bulunamayacak. Sanirim cagri sahibi bu konu uzerinde odevini daha iyi yapmali.
  • eğer bioyakıta bu kadar büyük önem verilirse insanlar ekilecek araziler sırf para için bio yakıt ürünleri ekilmesi için kullanılır. durum böyle olursa tohumlardan daha fazla ürün alabilmek ihtiyacı doğar. bu ne demek? daha fazla GDO? daha pahalı yiyecekler. daha az yiyecek. daha çok açlık. abartmıyorum. durum budur.
  • bioyakıt konularında uzun ve detaylı çalışmalar yapan alman havayolu şirketi LUFTHANSA bu iş için gerekli olan çok geniş tarım alanlarına ihtiyaç duyulduğunu ve elden edilen ürün hammadde miktarının da çok az olduğunu ve verimli,fizibil olmadığını geçtiğimiz günlerde ifade etmiştir
Geçtiğimiz haftalarda biyoyakıt konusuyla ilgili görüşlerini aktaran AirportHaber yazarı Tevfik Uyar, bu kez de THY'ye yeni bir çağrıda bulunarak, 'Algal Biomass Organization tarzında bir örgüt kurmamak için hiçbir sebep yok' dedi.

Tevfik Uyar'ın biyoyakıt hususundaki tartışmaları biraz daha uzağa götürerek farklı bir çözüm yolu önerdi. 

'Türkiye’de moleküler biyoloji alanında ihtisas sağlayan üniversitelerle, belki bir de üreticiyle birlikte işbirliğine giderek araştırma & geliştirme çalışmalarını destekleyin. Bu konuda araştırma yapacak olan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin çalışmalarını fonlayın' diyen Uyar, olaylara farklı bir penceren baktı.


"THY BU İŞİN LOKOMOTİFİ OLMALI"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
milletimizin genel özelliği okumadan yorum yapmak. çağrı sahibini ödevini iyi yapmaya çağıran arkadaşı bende yazıyı okumaya çağırıyorum. ne adamlar var lan bu ülkede. yazıda zaten tarımla bu iş çözülmez arge lazım diyor, millet aşağıya faydasız bu çağrı, yanlış falan diye döktürüp akıl veriyor. hep söylerim bi şey olmaz bizden. YTI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Lufthansa bu isten vazgecti. Biyoyakita oncelik verirseniz, tarim arazileri, ozellikle gelismekte olan ulkelerde bu is icin kullanilmaya baslanacak ve insanlar icin tari yapacak arazi bulunamayacak. Sanirim cagri sahibi bu konu uzerinde odevini daha iyi yapmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
eğer bioyakıta bu kadar büyük önem verilirse insanlar ekilecek araziler sırf para için bio yakıt ürünleri ekilmesi için kullanılır. durum böyle olursa tohumlardan daha fazla ürün alabilmek ihtiyacı doğar. bu ne demek? daha fazla GDO? daha pahalı yiyecekler. daha az yiyecek. daha çok açlık. abartmıyorum. durum budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bioyakıt konularında uzun ve detaylı çalışmalar yapan alman havayolu şirketi LUFTHANSA bu iş için gerekli olan çok geniş tarım alanlarına ihtiyaç duyulduğunu ve elden edilen ürün hammadde miktarının da çok az olduğunu ve verimli,fizibil olmadığını geçtiğimiz günlerde ifade etmiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000