15 Şubat 2012, Çarşamba 11:34:56

THY BÖYLESİNİ HİÇ GÖRMEDİ!

Türk Hava Yolları, yükselen yakıt fiyatları, kur farkı, Japonya’daki tsunami ve Afrika ülkelerindeki iç karışıklığın da etkisiyle 2011 yılını rekor zararla kapattı. 1 milyar TL’nin üzerinde bir zararla tarihin en büyük zararını açıklayan THY’nin son 9 yıllık mali tablo sonuçları oldukça parlaktı.
  • hükümetimiz hoşnut olmadığı kurumlara derhal el atıp "RUTiN" adı altında jet hızıyla görevden almalar yapıyor.acaba aynı şeyi THY yönetimi için de yapabilir mi?ben hala anlamış değlim THY kamu mu yoksa özel şirket mi??gerçi niye alsın ki hazır kadrolaşmışken.biran insanın içinden rizeli olmak geçmiyo deil haa...
  • başta haberin yanlış verildiğini belirtmek istiyorum; seneler arasındaki rakamlar karşılaştırılırken ufrs rakamından bahsedilmiş ama bu bir milyarlık zarar yasal kayıtlardaki rakam, ikinci olarakta yakıt fiyatlarından bahsediliyor ama unutulan birşey var o da thy akaryakıtta hedge yapıyor fiyatlar bu kadar etkilememeli, ama gerçek olan şu şirket dengesiz büyüyor ve ciddi bir kumar oynanıyor bakalım altından kalkabilecekler mi??
  • apronda bi düzine deve kurban edip,kanlarını uçakların muhtelif yerlerine sürseler kâra geçer şirket inşallah.demek ki habire uçak almakla olmuyomuş bu işler.verimli kullanamadıktan snra neyleyim 777-300ER model tayyareyi.sefaköyde oturuyom hergece 00:00 gibi peşpeşe kalkıyolar ya,o motor sesi hoşuma gidiyo be:) başka hiçbir modelde o ses yok.nerde olsa tanırım o sesi.konumuzla ne alakası varsa artık......:)
  • Sürekli uçup neredeyse full yolcu çekip uçaklar bir an bile boş kalmazken ben bu zararı anlayamıyorum... Başka yerlerde açık var... Danışmanlarda olmasın???
  • Kur farkı bahanesi çok güldürdü. Tsunami ve doğal felaketler de. Sadece THY artan petrol fiyatlarından etkileniyor. Diğer bayrak taşıyıcılar doğalgaz kullanıyor uçaklarında. Bu çiftlik yakında içindekilerle birlikte gömülecek arkadaşlar. Rakamlarla oynaşıp iyi gidiyoruz diye birilerinin gözünü boyayıp günü gün etmeye devam. Milletin hakkını nasıl ödeyecekler merak ediyorum doğrusu.
  • Bu yönetim daha çoookkk zararlar eder tabi.Eşini dostunu işe alıp 15-20 yılını veren tecrübeli elemanları işten çıkararak daha çok zararlar eder.THY'de Rize'li olmayan kaç kişi var bi araştırılsın bakalım hemşeri patlaması yaşanır.Yazık çok yazık o tecrübeli elemanlar yıllarını verdi gece-gündüz vardıyası demedi çalıştı ama ne yaptı bu yönetim gözünün üstünde kaşın var bahanesiyle kapının önüne koydu.
  • THY klimacıdan, fotokopiciden bozma adamları teknisyen yapıp çalıştırırken 5 yıl bu işin okulunu okumuş kişileri kapısından kovuyor..maalesef sadece teknikte böyle değil her alanda bu şekilde işin ehli olmayanlar çalışıyor..başarısıyla gurur duyduğumuz milli hava yolumuzun bu şekilde zarar etmesi çok acı gerçekten..ayrıca ideolojik hesaplar yüzünden THY nin zarar etmesine sevinenleri de anlamış değilim..
  • bu yönetim üzülerek ifase edeyim THY nin tüm taşlarını yerinden oynattı dokunulmaması gereken yerleri de rehabilite etmek istedi kısacası THY nin çok büyük bir gemi olduğunu düşünemedi artık bence gemi su almaya başladı hayırlı sı
  • YASAS İsimli yorum yapan kardeşim ağzına sağlık.Doğru söze ne gerek.Allah THY na zeval vermesin..
  • Gerçek manada THY'nin özellikle kabin memuru arkadaşlara yaptıklarına gerçekten üzülüyorum... O kadar saçma sapan şeyler oluyor ki!!! Bence sayın airporthaber yazarları bunları araştırıp haber yapmalı... Ancak izin verilirse... SYG...

Airporthaber, THY'nin son 9 yılına ilişkin mali tabloları derledi. THY’nin son 9 yıllık mali tablolarına tek tek göz atalım.

Yıl 2003:

Türk Hava Yolları, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları’na (UFRS) uygun olarak düzenlenmiş mali tablolarına göre 2003 yılında 287 trilyon TL vergi öncesi kar elde elde etti. Bu rakamdan vergi karşılıkları düşüldüğünde ulaşılan net kar rakamı 214 trilyon TL olarak ortaya çıktı

Yıl 2004:
Bu dönemde THY bir önceki yılın rakamlarına ulaşamadı. 2004 yılında net zarar 87 milyon TL olarak açıklandı.

Yıl 2005:

2004 yılında kötü bir performans sergileyen THY, 2005 yılında beklenen başarıyı sağladı. 2005 yılında akaryakıt fiyatlarındaki yüksek artışa rağmen, vergi öncesi kar %65’lik artış ile 135 milyon ABD Dolarına, net kar ise %29 artış ile 103 milyon ABD Dolarına ulaştı.

Yıl 2006:

THY, 2006 yılında net karını önceki yıla göre %28 artarak 132 Milyon USD’ye çıkardı.

Yıl 2007:

THY’nin 2007 yılı net esas faaliyet karı 546 milyon TL olarak gerçekleşti.

Yıl 2008:

THY’nin bu dönemdeki karı tüm zamanların en üst seviyesine ulaştı ve 1 milyar 134 milyon TL olarak ortaya çıktı.

Yıl 2009:

2008 yılındaki küresel ekonomik krize rağmen başarılı bir mali tablo ortaya koydu. 2009 yılında Türk Hava Yolları’nın net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 düşüş ile 559 Milyon TL, esas faaliyet karı ise yüzde 12 artış ile 832 milyon TL olarak gerçekleşti. Satış gelirleri yüzde 15 artışla 7 milyar TL’ye ulaşırken tarifeli hizmet gelirlerinin yüzde 79’u dış hatlardan, yüzde 21’i ise iç hatlardan elde edildi.

Yıl 2010:

Türk Hava Yolları 2010 yılı ve sonraki yıllar için planladığı uzun vadeli büyüme hedefleri doğrultusunda piyasaya sunduğu kapasiteyi arttırdı, bunun beraberinde de hedeflediği yolcu artışını elde etti. 2010 Yılında, bir önceki yıla göre Arzedilen Koltuk Kilometre (AKK) yüzde 15, Ücretli Yolcu Kilometre (ÜYK) ise yüzde 20 arttı. 2010 yılında elde edilen satış gelirleri 2009 yılına göre yüzde 20 artışla 8,4 milyar TL’ye ulaşırken, tarifeli hizmet gelirlerinin yüzde 81’i dış hatlardan, yüzde 19’u ise iç hatlardan elde edildi. Türk Hava Yolları’nın 2010 yılı mali tablolarına göre esas faaliyet karı 461milyon TL ve net karı ise 286 milyon TL oldu.

Ve 2011:

Türk Hava Yolları bu dönemde kötü bir performans ortaya koydu. Hem kur farkı hem de dünya genelindeki çeşitli sorunlar yüzünden THY bu dönemde rekor zarar etti. THY’nin zarar hanesine 1.007.542.958 TL zarar yazdırdı.

Airporthaber.com

THY BÖYLESİNİ HİÇ GÖRMEDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Misafir ~ 12 yıl önce
hükümetimiz hoşnut olmadığı kurumlara derhal el atıp "RUTiN" adı altında jet hızıyla görevden almalar yapıyor.acaba aynı şeyi THY yönetimi için de yapabilir mi?ben hala anlamış değlim THY kamu mu yoksa özel şirket mi??gerçi niye alsın ki hazır kadrolaşmışken.biran insanın içinden rizeli olmak geçmiyo deil haa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
başta haberin yanlış verildiğini belirtmek istiyorum; seneler arasındaki rakamlar karşılaştırılırken ufrs rakamından bahsedilmiş ama bu bir milyarlık zarar yasal kayıtlardaki rakam, ikinci olarakta yakıt fiyatlarından bahsediliyor ama unutulan birşey var o da thy akaryakıtta hedge yapıyor fiyatlar bu kadar etkilememeli, ama gerçek olan şu şirket dengesiz büyüyor ve ciddi bir kumar oynanıyor bakalım altından kalkabilecekler mi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
apronda bi düzine deve kurban edip,kanlarını uçakların muhtelif yerlerine sürseler kâra geçer şirket inşallah.demek ki habire uçak almakla olmuyomuş bu işler.verimli kullanamadıktan snra neyleyim 777-300ER model tayyareyi.sefaköyde oturuyom hergece 00:00 gibi peşpeşe kalkıyolar ya,o motor sesi hoşuma gidiyo be:) başka hiçbir modelde o ses yok.nerde olsa tanırım o sesi.konumuzla ne alakası varsa artık......:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sürekli uçup neredeyse full yolcu çekip uçaklar bir an bile boş kalmazken ben bu zararı anlayamıyorum... Başka yerlerde açık var... Danışmanlarda olmasın???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kur farkı bahanesi çok güldürdü. Tsunami ve doğal felaketler de. Sadece THY artan petrol fiyatlarından etkileniyor. Diğer bayrak taşıyıcılar doğalgaz kullanıyor uçaklarında. Bu çiftlik yakında içindekilerle birlikte gömülecek arkadaşlar. Rakamlarla oynaşıp iyi gidiyoruz diye birilerinin gözünü boyayıp günü gün etmeye devam. Milletin hakkını nasıl ödeyecekler merak ediyorum doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu yönetim daha çoookkk zararlar eder tabi.Eşini dostunu işe alıp 15-20 yılını veren tecrübeli elemanları işten çıkararak daha çok zararlar eder.THY'de Rize'li olmayan kaç kişi var bi araştırılsın bakalım hemşeri patlaması yaşanır.Yazık çok yazık o tecrübeli elemanlar yıllarını verdi gece-gündüz vardıyası demedi çalıştı ama ne yaptı bu yönetim gözünün üstünde kaşın var bahanesiyle kapının önüne koydu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY klimacıdan, fotokopiciden bozma adamları teknisyen yapıp çalıştırırken 5 yıl bu işin okulunu okumuş kişileri kapısından kovuyor..maalesef sadece teknikte böyle değil her alanda bu şekilde işin ehli olmayanlar çalışıyor..başarısıyla gurur duyduğumuz milli hava yolumuzun bu şekilde zarar etmesi çok acı gerçekten..ayrıca ideolojik hesaplar yüzünden THY nin zarar etmesine sevinenleri de anlamış değilim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu yönetim üzülerek ifase edeyim THY nin tüm taşlarını yerinden oynattı dokunulmaması gereken yerleri de rehabilite etmek istedi kısacası THY nin çok büyük bir gemi olduğunu düşünemedi artık bence gemi su almaya başladı hayırlı sı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
YASAS İsimli yorum yapan kardeşim ağzına sağlık.Doğru söze ne gerek.Allah THY na zeval vermesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gerçek manada THY'nin özellikle kabin memuru arkadaşlara yaptıklarına gerçekten üzülüyorum... O kadar saçma sapan şeyler oluyor ki!!! Bence sayın airporthaber yazarları bunları araştırıp haber yapmalı... Ancak izin verilirse... SYG...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000