29 Nisan 2017, Cumartesi 11:20:57

THY Borajet uçaklarını ve personelini alacak mı?

CNN Türk televizyonunda gazeteci Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Borajet uçakları ve uçuşu ekibiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
  • sabir et geliyo
  • 65 ekip varsa açıkta 55 tanesi iş yapar. Gayet de başarılı pilotlar vardır. Düşünmenize gerek yok. Tipi elinde en az 1000 saat uçmuş hazır adam varken beklemek gereksiz. Ing polemiği komedi. Adamların ing olmasa yurtdışı ops nasıl yapsın ki brj birçok hatta köln,tegel,stutgart,barca,ibiza,trieste,mykonos,rodos vs vs uçmuştur. Pilot kolay yetişmiyor,değer bilelim.
  • Tipe bak hizaya gel..!
  • Yolcularin magduriyeti suruyor ve guya magduriyet olusmicakti. Biletli yolcularimin biletleri halan gelmedi adam 4 gun sonra ucacak
  • Cahil cahil hala yorum yazıyorlar ya, pes diyoruz artık. Adam daha nasıl açıklasın? Gerçek şu ki bu ülkenin bşlgesel bir havayoluna ihtiyacı var çok doğru. Bölgesel uçaklara da. Ama şu dönem böyle bir hamle için uygun mu? Onu parasını ortaya koyacaklara sormak lazım. Adam da onu söylüyor. Biz halka açık bir şirketiz. Büyük yatırımcılara soracağız, öyle karar vereceğiz diyor. Peki CRJ lerden niye vazgeçmişti THY? Balık hafızalılara soruyoruz. Maliyet-Etkin bulmadığı için değilmi? Embraerler Maliyet-Etkin mi? THY nin envanterindeki uçaklara bir bakın. A340 lar niye çıkarıldı bilen söylesin. Peki üçüncü bir tipi filoya katmak hem de böyle bir dönemde faydalı olur mu? Talimat yukarıdan gelmiştir. Yöneticiler de açılmayacak şemsiyeden kaçınmanın yollarını arıyorlardır. İsteriz ki yabancı yerine yerli pilotları alsınlar ama bunların yurtdışı uçuşlarını riske atmamak için bunu yapamayacaklarını da iyi biliyoruz. O nedenle boşa heveslenmeyin.
  • Elin alman fo su tipsiz geldi Kpt oldu gitti başka sirkete bu kadar laf etmediniz be. Borajet den gelecek fo, almandan kötü mü? Tabi ki önce uçuş tecrübesi olan pilotu değerlendirecek THY .
  • Sevgili arkadaslarim havacilik sans isi. Bazen oluyor bazen olmuyor. Gönûl ister herkes is bulsun. Bazen öyle olmuyor. Umarim Turkiyede havacilik dahada ilerler. Borajet kokpit ekibi thy girer ve diger mezunlarda girer ama dereyi görmeden paçayi sivamamak lazim. Önce bi girin THy ye kutlamasi kolay. Bakalim kriter denen seye kaç kisi uyuyor? Hayirlisi olsun. Thy embraer alcaksa tabiki brj ekibine oncelik vercek. Umarim emb alma fikrini degistirmez. Malum günlük fikir degisiyor. Ama borajet bir daha ucmak isterse ilerse pilot bulmasi çok zor. Kimse guvenip gitmez (az saatli uus okulu mezunu haric tabi)
  • çingeneleşmeyin arkadaşlar bi embraer sertifikası kolay kazanılmıyo çalışın sizin de olur
  • Gün geçmiyor ki trajikomik bir olay yaşanmasın:))TEk kelime ile Adaletsizlik başka birşey değil.KEşke bu THY yerleştirmek için çabaladığın ,çalışmayan uçuş görevlilerine verdiğib maaşları gözardı edip harcrahım nerde diye açgözlülük yapan işe yaramaz pilotlarının arkandan neler konuştuğunu bir bilseydin.Şİmdi hepsi utanmıştır
  • İşte size en güzel örnek :))))işten atıldık diye sevinen kutlama yapan ilk insanoğulları

CNN Türk televizyonunda gazeteci Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Borajet kabin ve kokpit ekibi personelinin THY'de istihdam edilmesi sorunu Aycı şöyle cevap verdi: "Borajet’le arkadaşlarımız bir süredir görüşüyor. Gerek Genel Müdürümüz gerekse ben zaman zaman devreye girip destek veriyorum. Görüşmeler sırasında Bilal bey süreci iyi yönetti. Borajet’in yeni sahipleri de çok iyi niyetli insanlar. Yolcuların mağdur olmamasına adına yolcuları devralarak THY hatlarında uçurma adına bir anlaşma üzerinde çalıştılar. Sözlü anlaşma yapıldı, yazılı anlaşma da bitmek üzere. Borajet’te hem kabin hem de kokpitte çok kaliteli insanlar var.

İhtiyacımız olan, bize faydası olacak ve istediğimiz standartlarda olan arkadaşları bize transfer etmek adına bizim kapımız açık. Geçtiğimiz yıl kapasite kısıtlamasına gitmiştik ancak bu yıl rakamların yukarıya doğru çıkması nedeniyle, çalışanlarımızın da büyük bir aidiyet duygusuyla işlerine dört elle sarıldıkları oranda ciddi anlamda büyümeler gelmeye başladı son rakamlara göre. Şu anda yeniden ihtiyaçlarımız artıyor. Bu kapsamda insan kaynakları bakımından değerlendirilecek bir yer Borajet".

BORAJET UÇAKLARI FİLOYA KATILACAK MI?
Borajet filosundaki Embraer uçaklarının THY envanterine katılıp katılmayacağı konusundaki soruya "Halka açık bir şirketiz, dolayısıyla uçak konusunu resmiyete dökülmeden buradan açıklayamam. Ancak bizim bakış açımız şu; filo perspektifimiz açısından bize uyan şartlar oluştuğu taktirde ilgilenebileceğimiz durumlar var. Arzu ettiğimiz şartlar oluştuğunda neden olmasın" diyerek cevap verdi.

THY Borajet uçaklarını ve personelini alacak mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (91)

bizimkilere geldi ~ 7 yıl önce
sabir et geliyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 7 yıl önce
65 ekip varsa açıkta 55 tanesi iş yapar. Gayet de başarılı pilotlar vardır. Düşünmenize gerek yok. Tipi elinde en az 1000 saat uçmuş hazır adam varken beklemek gereksiz. Ing polemiği komedi. Adamların ing olmasa yurtdışı ops nasıl yapsın ki brj birçok hatta köln,tegel,stutgart,barca,ibiza,trieste,mykonos,rodos vs vs uçmuştur. Pilot kolay yetişmiyor,değer bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi canım ~ 7 yıl önce
tam tersine son zamanlarda en kolay yetişen şey pilottur. paradan haber ver sen ;)
Yabancı dil ~ 7 yıl önce
İngilizceye gelince , yabancı pilotlar sağolsun. Sanki kimse bilmiyor
Simpson ~ 7 yıl önce
Tipe bak hizaya gel..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acenta55 ~ 7 yıl önce
Yolcularin magduriyeti suruyor ve guya magduriyet olusmicakti. Biletli yolcularimin biletleri halan gelmedi adam 4 gun sonra ucacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kriz ~ 7 yıl önce
Cahil cahil hala yorum yazıyorlar ya, pes diyoruz artık. Adam daha nasıl açıklasın? Gerçek şu ki bu ülkenin bşlgesel bir havayoluna ihtiyacı var çok doğru. Bölgesel uçaklara da. Ama şu dönem böyle bir hamle için uygun mu? Onu parasını ortaya koyacaklara sormak lazım. Adam da onu söylüyor. Biz halka açık bir şirketiz. Büyük yatırımcılara soracağız, öyle karar vereceğiz diyor. Peki CRJ lerden niye vazgeçmişti THY? Balık hafızalılara soruyoruz. Maliyet-Etkin bulmadığı için değilmi? Embraerler Maliyet-Etkin mi? THY nin envanterindeki uçaklara bir bakın. A340 lar niye çıkarıldı bilen söylesin. Peki üçüncü bir tipi filoya katmak hem de böyle bir dönemde faydalı olur mu? Talimat yukarıdan gelmiştir. Yöneticiler de açılmayacak şemsiyeden kaçınmanın yollarını arıyorlardır. İsteriz ki yabancı yerine yerli pilotları alsınlar ama bunların yurtdışı uçuşlarını riske atmamak için bunu yapamayacaklarını da iyi biliyoruz. O nedenle boşa heveslenmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cpt ~ 7 yıl önce
Elin alman fo su tipsiz geldi Kpt oldu gitti başka sirkete bu kadar laf etmediniz be. Borajet den gelecek fo, almandan kötü mü? Tabi ki önce uçuş tecrübesi olan pilotu değerlendirecek THY .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı plt ~ 7 yıl önce
O beğenmediğin yabancı pilotlar sayesinde pekçoğunuz sağ koltukta rahat rahat oturup yurtdışı uçuşlar yapıyorsunuz , sayelerinde dilinizi geliştiriyorsunuz haksızlık etmeyin.adamlar gerçek anlamda dil biliyorlar.ezber yapıp sınavları geçerek o koltuğa oturan kaç kişi var acaba aranızda ezberlediği anonsun bile yaparken komik duruma düşenler gördük
F/O ~ 7 yıl önce
Sevgili arkadaslarim havacilik sans isi. Bazen oluyor bazen olmuyor. Gönûl ister herkes is bulsun. Bazen öyle olmuyor. Umarim Turkiyede havacilik dahada ilerler. Borajet kokpit ekibi thy girer ve diger mezunlarda girer ama dereyi görmeden paçayi sivamamak lazim. Önce bi girin THy ye kutlamasi kolay. Bakalim kriter denen seye kaç kisi uyuyor? Hayirlisi olsun. Thy embraer alcaksa tabiki brj ekibine oncelik vercek. Umarim emb alma fikrini degistirmez. Malum günlük fikir degisiyor. Ama borajet bir daha ucmak isterse ilerse pilot bulmasi çok zor. Kimse guvenip gitmez (az saatli uus okulu mezunu haric tabi)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 7 yıl önce
THY Embraer alacak endişe etmeyin ekibide yanında verecek.Hadi yine iyisiniz:)
Şans ~ 7 yıl önce
Gerçekten şans işiymiş yaşadık ve gördük.çok şanslıyız
Şşş ~ 7 yıl önce
çingeneleşmeyin arkadaşlar bi embraer sertifikası kolay kazanılmıyo çalışın sizin de olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel ülkem ~ 7 yıl önce
Gün geçmiyor ki trajikomik bir olay yaşanmasın:))TEk kelime ile Adaletsizlik başka birşey değil.KEşke bu THY yerleştirmek için çabaladığın ,çalışmayan uçuş görevlilerine verdiğib maaşları gözardı edip harcrahım nerde diye açgözlülük yapan işe yaramaz pilotlarının arkandan neler konuştuğunu bir bilseydin.Şİmdi hepsi utanmıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her şerde bir hayır vardır ~ 7 yıl önce
İşte size en güzel örnek :))))işten atıldık diye sevinen kutlama yapan ilk insanoğulları

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000