09 Mart 2010, Salı 08:09:23

THY, Boeing'e rahat bir nefes aldırdı!

ABD Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen Ermeni Tasarısı'yla birlikte büyük bir tedirginlik yaşayan Boeing, Türk Hava Yolları'nın siparişleri onaylamasıyla rahat bir nefes aldı.
  • düsünüyorumda biz bu gavurlara muhtac olmaktan ne zaman kurtulacagiz.ne zaman kendimir bir ucak bir araba bir bir balon yapabilecegiz.
  • Zamanında uçak üretiyorduk hatta , 2. dünya savaşından sonra Hollanda bizden uçak sipariş ettiği halde biz o fabrikayı kapatıp traktör fabrikası yaptık. Neyse geçmişte kaldı bu ama gönül isterdi ki bu tasarıdan sonra Airbus alsaydık.
  • Dis ulkelere bagimliyiz yapacak bir sey yok... Gonul ister ki %100 Turk yapimi bir ucagimiz olsun...
  • Ya ben kime neye yorum yazıyorum.Algılamalara bak.Sanki kökten ticareti keselim,uçak almıyalım,kiralamıyalım diyen var.Size gücümüzü kudretimizi,ciddiyetimizi gösterelim diyoruz.Yorumluyanlara bak.Herşeye müstehaksınız.Böyle enseye böyle şaplak.Böyle başa şimşir tarak.....
  • Anlamadığım nokta neden herkes THY ye yükleniyor şimdi.Ya diğerleri ne olacak.Pegasus,Atlasjet,Onur vs.Bunlar ileride hiç mi uçak almayacaklar.Yüklenin bakalım şimdi THY ye zamanı gelince diğerleri de uçak alınca bende yükleneceğim o zaman.Eski uçaklarla uçulsa ne olur diyorsun.Uçakların ömür boyu garantisi mi var,zamanı geldi mi onlarda değişmeyecek mi
  • Airbus'tan alsalar ne olacak? Fransa tasarıyı çoktan kabul etti....
  • Halen ayni tas ayni hamam, hic bir zaman da bu kafayla adam olamayiz. 2002 ye kadar 11 ülke, bugün 20 Ülke sözde Ermeni soykurumunu kabul etti. Biz neyapiyoruz, .......h i c .....bir ....sey. Ancak kinama, netice sifir. THY ucak siparisini iptal etse, ve eski ucaklar uculsan ne olur. Hic bir sey. Hic olmasa tavrini belirtirsin. Onlarda atacak adimlarini, dikkat eder. Onun yanisira, D 8 öngürülen, Ucak Projelerini hayata gecirmene sebep olur. Tek basina yapmasanda, diger Ülkeler ile birlik, yapa bilirsin. Ama bunu yapacak ADAM gibi ADAM lazim. Bunlar yapamaz, yapamiyacaklarida ortada. ALLAH sonumuzu hayir eglesin.
  • Türkiye ABD Büyükelçisini göndermiyor Erdoğan, "Net mesaj almadan büyükelçimizi ABD'ye göndermeyiz." dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1915 olaylarını" soykırım" olarak tanıyan tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi'nde kabulünün ardından acil olarak Türkiye'ye çağırılarak istişarelere başlayan Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Namık Tan'ın, ABD'den net mesaj almadıkları sürece ABD'ye gönderilmeyeceğini söyledi.
  • Avrupa birliği bizi almıyor diye Avrupaya da gitmeyelim
  • boeingten alma,airbustan alma,rusyadan alma,çinden alma.eee kağıt uçakla mı uçalım şimdi.bizler de nike,adidas,bmw,peugeot vs almayalım,yerli malı kullanalım o zaman.ama nerdeee dünyada yalnız değiliz bu alış verişler böyle geldi böyle gidiyor,gidecektir

ABD’de Ermeni Tasarısı’nın görüşülmesi, Boeing’i THY siparişi ile ilgili nihai anlaşmanın imzası öncesinde tedirgin etmiş, tasarının kabul edilmemesi için CEO McNerney Türkiye lehine müthiş lobi yapmıştı. Tasarı kabul edildi ancak THY, Boeing’le yaptığı 20 uçaklık anlaşmadan vazgeçmedi

TÜRK Hava Yolları (THY) ile ABD’li uçak üreticisi Boeing arasında Şubat ayı başında ön anlaşması yapılan 20 uçaklık siparişte nihai anlaşmalar önceki gün imzalandı. Boeing ve THY’den yapılan açıklamada 20 adet yeni nesil Boeing 737 uçağı için anlaşma imzalandığı duyuruldu.

Liste fiyatı üzerinden toplam 1.6 milyar dolar tutan siparişlerin 2012 yılına kadar teslim edilmesi planlanıyor. Sözkonusu siparişlerin 10 adedi 737-800 ve diğer 10 adedi de 737-900 ER modeli olacak.

THY, Şubat başında KAP’a yaptığı açıklamada Boeing’ten 20’si kesin 15’i opsiyonlu olmak üzere toplam 35 adet 737 yeni jenerasyon uçak alınacağını duyurmuştu. Ancak bu ön niyet anlaşmasının ardından ABD ile Türkiye arasında Ermeni soykırım tasarısının gerginliği yaşanmaya başladı.

Tam da nihai anlaşmanın yapılmasından önce ortaya çıkan bu durum Boeing’i de tedirgin etti. Ermeni Tasarısı görüşülürken üyelere tek tek mektup yazan ve tasarının kabul edilmesi halinde Türkiye ile ticari ilişkilerin bozulacağı uyarısında bulunan Boeing CEO’su Jim McNerney tasarı görüşülürken de üyelere sıkı markaj taktiği uygulamıştı. Türkiye ile yakın ticari ilişkisi olan özellikle havacılık ve savunma sanayi üreticileri tasarının kabul edilmemesi için yoğun çaba sarfettiler ancak tasarı yine de 22’ye karşı 23 oyla kabul edildi.

Ancak bu gelişme THY’nin Boeing ile ticaretine sekte vurmadı ve bir anlamda Boeing CEO’su Jm McNerney de Türkiye lehine yaptığı yoğun kulis faaliyetinin ödülünü 20 uçaklık siparişle almış oldu.

THY, Boeing'e rahat bir nefes aldırdı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
düsünüyorumda biz bu gavurlara muhtac olmaktan ne zaman kurtulacagiz.ne zaman kendimir bir ucak bir araba bir bir balon yapabilecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zamanında uçak üretiyorduk hatta , 2. dünya savaşından sonra Hollanda bizden uçak sipariş ettiği halde biz o fabrikayı kapatıp traktör fabrikası yaptık. Neyse geçmişte kaldı bu ama gönül isterdi ki bu tasarıdan sonra Airbus alsaydık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dis ulkelere bagimliyiz yapacak bir sey yok... Gonul ister ki %100 Turk yapimi bir ucagimiz olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya ben kime neye yorum yazıyorum.Algılamalara bak.Sanki kökten ticareti keselim,uçak almıyalım,kiralamıyalım diyen var.Size gücümüzü kudretimizi,ciddiyetimizi gösterelim diyoruz.Yorumluyanlara bak.Herşeye müstehaksınız.Böyle enseye böyle şaplak.Böyle başa şimşir tarak.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anlamadığım nokta neden herkes THY ye yükleniyor şimdi.Ya diğerleri ne olacak.Pegasus,Atlasjet,Onur vs.Bunlar ileride hiç mi uçak almayacaklar.Yüklenin bakalım şimdi THY ye zamanı gelince diğerleri de uçak alınca bende yükleneceğim o zaman.Eski uçaklarla uçulsa ne olur diyorsun.Uçakların ömür boyu garantisi mi var,zamanı geldi mi onlarda değişmeyecek mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Airbus'tan alsalar ne olacak? Fransa tasarıyı çoktan kabul etti....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Halen ayni tas ayni hamam, hic bir zaman da bu kafayla adam olamayiz. 2002 ye kadar 11 ülke, bugün 20 Ülke sözde Ermeni soykurumunu kabul etti. Biz neyapiyoruz, .......h i c .....bir ....sey. Ancak kinama, netice sifir. THY ucak siparisini iptal etse, ve eski ucaklar uculsan ne olur. Hic bir sey. Hic olmasa tavrini belirtirsin. Onlarda atacak adimlarini, dikkat eder. Onun yanisira, D 8 öngürülen, Ucak Projelerini hayata gecirmene sebep olur. Tek basina yapmasanda, diger Ülkeler ile birlik, yapa bilirsin. Ama bunu yapacak ADAM gibi ADAM lazim. Bunlar yapamaz, yapamiyacaklarida ortada. ALLAH sonumuzu hayir eglesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye ABD Büyükelçisini göndermiyor Erdoğan, "Net mesaj almadan büyükelçimizi ABD'ye göndermeyiz." dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1915 olaylarını" soykırım" olarak tanıyan tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi'nde kabulünün ardından acil olarak Türkiye'ye çağırılarak istişarelere başlayan Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Namık Tan'ın, ABD'den net mesaj almadıkları sürece ABD'ye gönderilmeyeceğini söyledi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa birliği bizi almıyor diye Avrupaya da gitmeyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
boeingten alma,airbustan alma,rusyadan alma,çinden alma.eee kağıt uçakla mı uçalım şimdi.bizler de nike,adidas,bmw,peugeot vs almayalım,yerli malı kullanalım o zaman.ama nerdeee dünyada yalnız değiliz bu alış verişler böyle geldi böyle gidiyor,gidecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000