28 Nisan 2011, Perşembe 13:28:47

"THY BİZİM İÇİN CİDDİ BİR RAKİP"

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, THY’nin kendileri için güçlü bir ortak ve ciddi bir rakip olduğunu ifade etti.
  • Dikkatimi çeken Türkiyedeki Havayolları nın arasına Lufthansa da girmiş , dünyada saygın bir yere sahip olan şirketi aramızda görmek sevindirici.
  • THY'nin hostesleri keşke ne içersin ne yersinden ileri bir ingilizce konuşabilse. Yanımdaki ingiliz başka bir soru sordu ve ben tercüme ettim. Bir de güleryüzü anlarım da mavi boncuk dağıtma olayını anlamadım.
  • Ingiltereden 5 kere uctum, ilkinde rotar olmustu iki sene once son dort seferde zamaninda kalkti. Yurticinde de birkac havayolu ile uctum, Easyjet, Pegasus, Anadolujet, Onur ile. Onyargili mi bakiyorum bilmiyorum ama bana THY nin hostesleri bile daha guzel ve daha kibar geliyor.
  • Lufthansa'nin en profesyonel tarafi pilotlaridir. Sizi ucusla alakali her durumdan haberdar ederler. Yani sizi ka'le alirlar, bizim Turk astronotlarin cogunlugu dogru duzgun konusmayi bilmezler, arada istisnalar cikar ama buyuk cogunlugu ne yazikki iki kelimeyi bir araya getiremiyor, bildikleri ingilizce, alpha, charlie ve roger :) ATC ve kule ile konusmalar bir aksilik olmadigi surece sabit seyler. Ama servis konusunda, ucagin temizligi THY her turlu ustundur Lufthansa'dan, karniniz hayli hayli doyar ucakta, LH size buz gibi ekmek ikram eder.
  • Türk turist çekmek için vizeyi kaldırın yada kolaylaştırın. Randevu almak için bile haftalar öncesinde telefon açmak, para ödemek; randevuda bir ton evrak vermek insanı bıktırıyor.
  • Evet, bir zammanlar THY kötü bakiyordunuz. Simdi THY den ögrenin
Lufthansa Alman Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, sektördeki hedeflerini, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bulunan Restro’da gazetecilere açıkladı.

Geçtiğimiz 2010 yılında Türkiye’ye 70 uçuş yaptıklarını belirten Wende, "Bu yıl uçuş sayımızı 74'e çıkardık. Geçen yıl Türkiye ile Almanya arasında karşılıklı 1 milyon yolcu taşıdık. 2011'in ilk 4 ayında yolcu sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6'lık bir artış sağladık. Yıllık bazda bu oranın yüzde 11'lere çıkacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Bu sene Münih – Antalya seferlerine başlayan Lufthansa’nın, yaz döneminde frekans artışına gidebileceğini belirten Wende, Atatürk Havalimanı’ndan uygun saatlerde slot alamadıkları için planlamalarda değişikliğe gittiklerini sözlerine ekledi. Wende “Atatürk Havalimanı çok yoğun olduğu için slot alamıyoruz. Gece 01:00-04:00 arasında slot verebileceklerini söylediler ama bu da bizim planlamamıza uymuyor. Yine de sefer sayısını arttırmak için şartları zorlamaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Sunexpress ile atıldığı havacılık sektörüne Lufhansa ile devam eden ve eşi Türk olan Gregor Wende Kuzey Afrika’da yaşanan kargaşadan sonra İstanbul'un Avrupa tarafından daha çok tercih edilen bir merkez haline geldiğini ifade etti. Türk Hava Yolları’ndan da övgüyle bahseden Wende “THY, kriz zamanında havayolu şirketleri bir bir batarken, büyümeye devam etti. Bu tabi ki de şu anda bulunduğu konumu hak ettiklerini gösteriyor. Bu bizim işimize çok yaradı. Çünkü THY’nin Star Alliance’a girişiyle bu birlik çok güçlü hale geldi" dedi. 

Bugün Avrupa’da Lufthansa’dan sonra Air France-KLM, British Airways ve bunların ardından THY’nin geldiğini belirten Wende “ THY bu sıralamada şu anda üçüncülüğü zorluyor. Böyle giderse üçüncü de olacak” diye konuştu.

Wende, THY’nin özellikle Çin, Hindistan ve Almanya'da ciddi rakip olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti. “Meselâ Çin'e Almanya'dan sefer yapan şirketler arasında THY birinci sırada. Hamburg, Berlin, Stuttgart ve Dusseldorf"dan Çin'e uçuyor. Bu alanda bölgede de lider durumda. THY ikrama da çok önem veriyor. Türkis&Doco'nun yemekleri hem çok çeşitli hem de lezzetli. Sadece Türk insanı değil, Asyalılar hele hele Almanlar Türk yemeklerini çok seviyor. Zaten yemek yemeyi de çok seviyorlar. THY yolcuyu kendine çekmede bu üstünlüğünü çok iyi kullanıyor. İç hatlarda bile 3 çeşit yemek veriyor" diye konuştu.

Kuzey Afrika’da yaşanan karmaşa nedeniyle Türkiye'ye birçok turist gelebileceğini belirten Wende, “Türkiye yaşanan olaylar sayesinde turist sayısında patlama yapabilir. Çünkü Mısır, Tunus, Fas ve Libya'da yaşanan iç karışıklar tatil talebini büyük oranda Türkiye'ye kaydırıyor.. Mesela biz geçen sene Antalya'ya geldiğimizde oteller Mayıs ayında dolmaya başlamıştı. Bu sene Mart ayında bütün oteller dolu. Bu yıl Almanya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında büyük artış bekliyoruz. Bunun yanı sıra Türkiye, özelliklede İstanbul ve Antalya kongre turizminin cazibe merkezi haline geldi. Tabii Türkiye'den de Almanya'ya özellikle fuarlara çok rağbet var. Bu açıdan Almanya'nın vize kolaylığı getirmesi çok faydalı olacaktır. En azından festival ve fuarların yoğunlaştığı dönemlerde ikili antlaşmalarla vizemuafiyeti getirilebilir" şeklinde konuştu.
"THY BİZİM İÇİN CİDDİ BİR RAKİP"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Dikkatimi çeken Türkiyedeki Havayolları nın arasına Lufthansa da girmiş , dünyada saygın bir yere sahip olan şirketi aramızda görmek sevindirici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY'nin hostesleri keşke ne içersin ne yersinden ileri bir ingilizce konuşabilse. Yanımdaki ingiliz başka bir soru sordu ve ben tercüme ettim. Bir de güleryüzü anlarım da mavi boncuk dağıtma olayını anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ingiltereden 5 kere uctum, ilkinde rotar olmustu iki sene once son dort seferde zamaninda kalkti. Yurticinde de birkac havayolu ile uctum, Easyjet, Pegasus, Anadolujet, Onur ile. Onyargili mi bakiyorum bilmiyorum ama bana THY nin hostesleri bile daha guzel ve daha kibar geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lufthansa'nin en profesyonel tarafi pilotlaridir. Sizi ucusla alakali her durumdan haberdar ederler. Yani sizi ka'le alirlar, bizim Turk astronotlarin cogunlugu dogru duzgun konusmayi bilmezler, arada istisnalar cikar ama buyuk cogunlugu ne yazikki iki kelimeyi bir araya getiremiyor, bildikleri ingilizce, alpha, charlie ve roger :) ATC ve kule ile konusmalar bir aksilik olmadigi surece sabit seyler. Ama servis konusunda, ucagin temizligi THY her turlu ustundur Lufthansa'dan, karniniz hayli hayli doyar ucakta, LH size buz gibi ekmek ikram eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türk turist çekmek için vizeyi kaldırın yada kolaylaştırın. Randevu almak için bile haftalar öncesinde telefon açmak, para ödemek; randevuda bir ton evrak vermek insanı bıktırıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet, bir zammanlar THY kötü bakiyordunuz. Simdi THY den ögrenin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000