15 Mart 2013, Cuma 08:32:51

THY BİZİ NASIL KAZIKLIYOR?

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yalçın Bayer, bir okuyucusundan gelen mektubu köşesinde paylaştı. İddiaya göre Türk Hava Yolları biletleri farklı noktalarda farklı fiyatlara göre satılıyor. Hem de tüm şartlar aynı durumdayken... İşte o iddia...
  • o siteler hizmet bedeli alarak, besiktas gibi son dakka golu atarak fiyati denklestiriyorlar.
  • kazik atiyor edebiyatini biraksin bence o yolcu. Dunyanin her yerinde boyle, bir yere giderken insanlar kili kirk yariyor. Internette onlarca siteye girip fiyat karsilastirmasi yapiyor.
  • ŞİRKETİN MÜŞTERİLERİNE ATTIĞI BU KAZIKLAR ŞİRKETİN KENDİ TORPİLSİZ MEMUR VE İŞÇİNE ATTIĞIN KAZIĞIN YANINDA BİR HİÇ KALIR...imza : eski THY yolcu hizmetleri & call center & kargo torpilsiz şerefli memurları
  • Acenteler kendi karlarından taviz verebiliyor, kazıklama yok
  • Sayın airporthaber editörleri sektörden olduğunuz için bir sürü arkadaşımızın yorum yapmış olduğu bu konuya iyi kötü eminim vakıfsınızdır. Değilse de durumu mutlaka araştırırsınız. Keşke bu amcamıza durumu anlatsaydınız. Bu haberi thy bizi nasıl kazıklıyor diyerekten direkt körü körüne servis etmek biraz manidardır, bel altı vurma çabası ya da dikkat çekme çabası vardır buda habercilik ilkesine uymaz. Kimsenin yalakası değilim ama kimseye de haksızlık yapılmamalı. Ona bakarsanız ticaret yapan herkes birbirini kazıklıyor diyelim doğru mudur?
  • Biraz abartılı olmuş diyebilirim. Bazı acentalar belli tarihlere cüzi fiyatlardan koltuk satın alarak yüksek kar ve ya zararına satabilir. bu tür uygulama mevcut. Thy internet sitesinde hizmet bedeli olarak x bir yönde (örn: 30€) uyguluyordur bu ucuz bilet satan siteler 5€ alıyor yada hiç almayabiliyor bu fark buradan çıkıyor. Bu tarz fiyat farkı görebileceğin Türkiye de de siteler satışlara başladı. Pegasusun sitesinden daha ucuza satıyor sen düşün... Fark biletleme servis ücreti farkı aslında... Tamamen sağlayıcı ile alakalıdır fiyat kavramı base ücret aynıdır.
  • İngiliz şirketi, Türkiye’ye vergi bile vermeden kazanıyordu. )))) . İşte böyle cahillerle uğraş
  • böyle sitelerde müşteri hizmetleri mail adresleridir.Pekala bilette problem oldu ne olacak. Genelde cevap şudur. muhatapınız havayoludur. Talebinizi havayoluna iletebilirsiniz.
  • bahsedilen sorun hep vardı...mesela istanbul dan amerika ya gidiş dönüş 2000 tl civarıyken örneğin kiev çıkışlı amerika ya gidiş dönüş bilet 1200 tl civarında...afrika çıkışlı fşyatlar da öyle..bu thy nin kendi fiyatı acente vs den alınan fiyat değil!!! başka linkler de de çok ucuza bilet satılıyor...bu nasıl bir pazarlama ve satış anlayışı anlayan varsa beri gelsin..kendi vatandaşını kazıklamaya bu kadar meraklı başka bir ülke var mı acaba?? ayrıca thy ve diğer firmalar vergi konusunda da vatandaşı kazıklıyorlar..örneğin istanbul-antalya ya bilet alıncak thy de gidiş dönüş 300 tl diyelim bunun 60 tl si vergi 10 tl si hizmet bedeli aynı parkur da onur air 120 tl ye bilet ayrıca 20 tl vergi 8 tl hizmet bedeli alıyor!!! neden vergi thy de farklı onur da farklı??? aynı durum yurtdışı biletlerinde de aynı..bu hizmet bedeli denen kazıklama olayı ne zaman bitecek?? bir avukata sorduk bilgisayardan aldığınız hizmet karşılığı bedel ödemezsiniz mahkemeye verin paranızı geri alın dedi..duyurulur
  • Bu akademisyenler gercek dunyayi anlayamaz asla :) Madem ucuz git oradan al hic sesini cikarma

Ben SDÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesiyim. Mayıs ayı sonunda Belgrad’da yapılacak Avrupa kongresine katılmak üzere THY’den uçak bileti rezervasyonumu yaptırdım.

Antalya-İstanbul-Belgrad gidiş-dönüş bileti 514.80 TL tuttu ve rezervasyonumu yaptırdım. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine www.airfasttickets.co.uk adresine girip bilet almak istediğimde THY’nin aynı hatta aynı saate uçuş numaralarına ödeyeceğim ücret, pound üzerinden TL karşılığı 470 TL idi.

Türkiye’den 514 TL ödeyerek alabilirken yurtdışı kaynaklı bir siteden 470 TL’ye aynı bileti alabiliyordum.

Bir Türk vatandaşı olarak bu durum beni çok rahatsız etti.

AB içinde 2. sınıf muamelesi görürken, ülkemizde de aynı muameleyi görüyorduk.

Ayrıca THY üzerinden haksız kazanç elde ediliyordu.

İngiliz şirketi, Türkiye’ye vergi bile vermeden kazanıyordu.

THY müşteri hizmetlerini aradım, telefonla bilgi aldım. Sorunu çözemeyeceklerini ve bu durumun mümkün olamayacağını söylediler.

Ve eklediler, eğer gerçekten öyleyse, oradan alın dediler...

THY’ye şikâyet dilekçesi verdim. Ama hâlâ bana bir cevap mail’i gelmedi.

Ben de durumu size ileteyim dedim.

Doç. Dr. İbrahim BARUT
SDÜ Tıp Fak. Genel Cerrahi AD Öğretim Üyesi

THY BİZİ NASIL KAZIKLIYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

karakartal ~ 11 yıl önce
o siteler hizmet bedeli alarak, besiktas gibi son dakka golu atarak fiyati denklestiriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaiserbun ~ 11 yıl önce
kazik atiyor edebiyatini biraksin bence o yolcu. Dunyanin her yerinde boyle, bir yere giderken insanlar kili kirk yariyor. Internette onlarca siteye girip fiyat karsilastirmasi yapiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BU KAZIK NEKİ ~ 11 yıl önce
ŞİRKETİN MÜŞTERİLERİNE ATTIĞI BU KAZIKLAR ŞİRKETİN KENDİ TORPİLSİZ MEMUR VE İŞÇİNE ATTIĞIN KAZIĞIN YANINDA BİR HİÇ KALIR...imza : eski THY yolcu hizmetleri & call center & kargo torpilsiz şerefli memurları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onur ~ 11 yıl önce
Acenteler kendi karlarından taviz verebiliyor, kazıklama yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Manidardır. ~ 11 yıl önce
Sayın airporthaber editörleri sektörden olduğunuz için bir sürü arkadaşımızın yorum yapmış olduğu bu konuya iyi kötü eminim vakıfsınızdır. Değilse de durumu mutlaka araştırırsınız. Keşke bu amcamıza durumu anlatsaydınız. Bu haberi thy bizi nasıl kazıklıyor diyerekten direkt körü körüne servis etmek biraz manidardır, bel altı vurma çabası ya da dikkat çekme çabası vardır buda habercilik ilkesine uymaz. Kimsenin yalakası değilim ama kimseye de haksızlık yapılmamalı. Ona bakarsanız ticaret yapan herkes birbirini kazıklıyor diyelim doğru mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abartmışsın ~ 11 yıl önce
Biraz abartılı olmuş diyebilirim. Bazı acentalar belli tarihlere cüzi fiyatlardan koltuk satın alarak yüksek kar ve ya zararına satabilir. bu tür uygulama mevcut. Thy internet sitesinde hizmet bedeli olarak x bir yönde (örn: 30€) uyguluyordur bu ucuz bilet satan siteler 5€ alıyor yada hiç almayabiliyor bu fark buradan çıkıyor. Bu tarz fiyat farkı görebileceğin Türkiye de de siteler satışlara başladı. Pegasusun sitesinden daha ucuza satıyor sen düşün... Fark biletleme servis ücreti farkı aslında... Tamamen sağlayıcı ile alakalıdır fiyat kavramı base ücret aynıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahil doktor. ~ 11 yıl önce
İngiliz şirketi, Türkiye’ye vergi bile vermeden kazanıyordu. )))) . İşte böyle cahillerle uğraş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air koryo ~ 11 yıl önce
böyle sitelerde müşteri hizmetleri mail adresleridir.Pekala bilette problem oldu ne olacak. Genelde cevap şudur. muhatapınız havayoludur. Talebinizi havayoluna iletebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kazık ~ 11 yıl önce
bahsedilen sorun hep vardı...mesela istanbul dan amerika ya gidiş dönüş 2000 tl civarıyken örneğin kiev çıkışlı amerika ya gidiş dönüş bilet 1200 tl civarında...afrika çıkışlı fşyatlar da öyle..bu thy nin kendi fiyatı acente vs den alınan fiyat değil!!! başka linkler de de çok ucuza bilet satılıyor...bu nasıl bir pazarlama ve satış anlayışı anlayan varsa beri gelsin..kendi vatandaşını kazıklamaya bu kadar meraklı başka bir ülke var mı acaba?? ayrıca thy ve diğer firmalar vergi konusunda da vatandaşı kazıklıyorlar..örneğin istanbul-antalya ya bilet alıncak thy de gidiş dönüş 300 tl diyelim bunun 60 tl si vergi 10 tl si hizmet bedeli aynı parkur da onur air 120 tl ye bilet ayrıca 20 tl vergi 8 tl hizmet bedeli alıyor!!! neden vergi thy de farklı onur da farklı??? aynı durum yurtdışı biletlerinde de aynı..bu hizmet bedeli denen kazıklama olayı ne zaman bitecek?? bir avukata sorduk bilgisayardan aldığınız hizmet karşılığı bedel ödemezsiniz mahkemeye verin paranızı geri alın dedi..duyurulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2. cahil ~ 11 yıl önce
millet babasının hayrına satıyor internetten biletleri diyimi . yazdığın fiyatları bir acentaya sorsanda aynı fiyatları verebilir
akademisyenler ~ 11 yıl önce
Bu akademisyenler gercek dunyayi anlayamaz asla :) Madem ucuz git oradan al hic sesini cikarma

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000