04 Nisan 2008, Cuma 19:10:48

"THY bizi mağdur etti"

Bursa-Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zekeriya Birkan, Türk Hava Yolları'nın (THY) Bursa Bölge Müdürlüğü'nü kapatmasının ve seferleri kaldırmasının şehir halkını mağdur ettiğini söyledi.

21 ilçe derneğinin temsilcileri ile Merinos Tren İstasyonunda bir araya gelen Bursa-Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zekeriya Birkan, uçuşların durdurulmasının tüm Bursalıları mağdur ettiğine dikkat çekti. Bursa'nın 2 milyonu aşkın nüfusuyla birçok Balkan ve Ortadoğu ülkesinden büyük bir şehir olduğunu ifade eden Birkan, "Böyle bir şehrin hava ulaşımının sekteye uğraması bu şehirde yaşayanlara zarar vermektedir. THY Bursa Bölge Müdürlüğü 40 yıldır faaliyet gösteriyordu. Birçok sivil toplum kuruluşunun, siyasi partinin ve belediyenin öncülüğünde başlatılan kampanyayla atıl halde bulunan Yenişehir Havaalanı, Trabzon-Bursa seferleriyle beraber faaliyete geçmiş, 26 Mart 2007 tarihinde tarifeli seferlere başlamıştı. Birkaç ay sonra da Diyarbakır ve Erzurum seferleri başlamıştı" dedi.

Bursa'dan Trabzon'a yapılan seferlerde yüzde 80 doluluk oranının yakalandığını ve hiçbir ek yük getirmediğine işaret eden Birkan, "THY hem Bölge Müdürlüğü'nü kapattı. Hem de Trabzon ve Erzurum'a yapılan tarifeli uçuşları kaldırdı. Bizler sadece Trabzon'a, Diyarbakır'a, Erzurum'a değil, Tiran'a, Batum'a, Üsküp'e, Sofya'ya, Saraybosna'ya, özellikle Diyanet işleri Başkanlığı'nın hac organizasyonlarından sonra umre organizasyonlarına girmesi sebebiyle Cidde'ye seferler düzenlenmesini beklerken alınan karar tüm Bursa'yı mağdur etmiştir" diye konuştu. Bursa'dan yapılan uçuşların özel bir havayolu şirketine verildiğini ve firmanın seferlere başladığı andan itibaren uçuş sayılarını azalttığını belirten Birkan, bir süre sonra doluluk oranı ne olursa olsun bu seferlerin de kaldırılmasından endişe duyduklarını ifade etti.

'SABİHA GÖKÇEN' AYAKTA TUTMAK İÇİN'

Bölge Müdürlüğü'nün Kapatılması kararanının alınmasında ekonomik kaygıların olduğuna inanmadıklarını, aksine özelleştirilen Sabiha Gökçen Havaalanı'nın ekonomik anlamda ayakta kalabilmesi adına böyle bir kararın alındığını iddia eden Birkan, "Çünkü THY, Bursa'da zarar etmiyordu. Biz bu kararın, özelleştirilen havaalanlarının, özellikle Sabiha Gökçen'in ayakta kalabilmesi için alındığına inanıyoruz. Eğerki THY, Bursa'da zarar ettiği için uçuşları kaldırdıysa, çok az doluluk oranı olmasına rağmen devam eden İstanbul-Eskişehir seferine de mantıklı bir cevap vermesini bekliyoruz. THY'nin bu yanlış kararından bir an önce vazgeçmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili siyasiler nezdinde çeşitli temaslarda bulunduklarını ve konunun takipçisi olacaklarını hatırlatan Birkan, "Konu Bursalı siyasiler kanalıyla Ulaştırma Bakanlığı'na iletilmiştir. Bursa kamuoyunun da tek vücut olmasını istiyoruz. THY'nin bölge yetkilileriyle yaptığımız görüşmede onlar da karara şaşırdıklarını, tamamen genel merkezin tasarrufu olduğunu beyan etti. Dernek olarak uçuşların kaldırılmaması ve müdürlüğün yeniden açılması için imzalayacağımız dilekçeleri THY'ye göndereceğiz" diye konuştu.

"THY bizi mağdur etti"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000