05 Şubat 2016, Cuma 09:27:15

THY binden fazla kabin memuru alacak

THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, "2016'da yaklaşık 40 uçak alacağız. Bu 40 uçakla birlikte bin kişiden fazla kabin memuru alımımız olacak" dedi.
  • hahahha bu sitede savas var resmen ,..
  • Henüz km değilim fakat üniversitede bölüm okuyarak eğitim aşamasındayım, hedefim tk fakat maaşından falan da değil, sandığınız kadar kolay bir meslek değil uçakta çay kahve dağıtmakla bitmiyor insanlar uyurken yeryüzünde, onlar gökyüzünde emek vererek uçaktaki yolcuların stresini çekiyor. Güzel yanları da var kötü yanları da ama bu iş yapılacaksa atlas Pegasus gibi değil Hakkı'nı veren tk da yapılmalı diye düşünüyorum. Alınan maaş ta gözü olanlar utanmalı, başkasının ekmek yediği çanağa pislik atmak son moda olmuş...
  • Bütün yorumları okudumda en üzücü olan çalışma arkadaşım,ekip arkadaşım dediğimiz insanların burada maaşımız,yaptığımız iş hakkında atıp tutması... kabinin teknikle yada tekniğin kabinle hiç bi sorunu yok. Dışarıdan yapılan yorumlar zerre umrumda değil çünkü bu maaşlar ASLA düşmeyecek. Akıl var mantık var bu kadar zorlu bi mesleği kimse çok daha düşük maaşa yapmaz. Ben de özelden gelen biriyim ve ozeldekiler deli gibi bize gelmeye çalışıyor... İnşallah hak eden gelir. Maaşların düşmesini isteyen bizleri karalamaya çalışan iftiralar atan insanlara en kısa zamanda hak ettiklerini bulmasını dilerim.
  • bu tercih meselesidir, maaşla derdi olan gidip genel müdürlükte durumu kınamalı, burada boşuna laf kalabalığı yapmamalıdır, Türkiye'de lise mezunu kişiler kpss'siz memur yapılmışken, bir yakın koruma 6-7 bin tl ücret alıyorken, 5 yıldızlı bir otel aşçısı doktor'dan 2 kat fazla alıyorken, ilkokul terk galerici bir araç satışıyla senin aylık maaşını alıyorken bu insanların rakamlarına göz koymayı ve konuşmayı bırak artık, maaş kıyaslamaları yapacaksak sabaha kadar bunu konuşabiliriz, ama haklısınız kabahat sizin değil, o paylaşımları dikkatsiz yapan arkadaşlarımın, insanların maaşlarının her yerde konuşulmasının etkisi var, ABD'de okurken buraya nazaran iyi sayılacak bir para alıyordum, ben sırf güzel istanbul'da olabilmek için bu işe girdim, bulaştım, bırakamıyorum, VA'da aldığım maaş vale bahşişleri ile yine bir doktor'dan fazlaydı, güzel ülkemizin tüm adaletsizliklerini giderdiniz, bizim maaşlar kaldı öyle mi? her airport kabin memuru haberi altına aynısını tekrarlamayın.
  • Ya bu kadar cekememezlik olur sinav acik arkadaslar buyrun sizler de basvurun.bos bos konusmayin kuyruk acinizi baska sekilde giderin.ayy durun ben simdi su mis havuzuma gireyim sizin de totonuz donsun.
  • Dünyanın en iyi mesleği steward lık.Anladınız siz.
  • Şimdi tüm boş konuşanlara kardeşim derdin ne sınava girdin de kazanamadın mı ? Acın mı var ? Gel gir sınava geçersen sende çalış herkese açık kapı. Teknisyen arkadaşlar merak etme karı da biliriz çamuruda istanbulda 2 gün kar yagdı onda da hemen ağlama. İş tanımına baktın mı işe girmeden önce biraz insan olun saygılı olun . Batıyormu size sizee gelin sınavları geçin başlayın sonra görelim sizi bi almanya git gel 321 de cezayirlerde tunuslarda bakülerde italyalarda daha sayamadıgım bir çok uçuşta bol keseden laf atmak kolay birşeyden haberiniz yok konuşuyosunuz 1001 tür yolcu kahrını derdini çeken türbülansta sen korkundan sıkı sıkı kemerini baglayıp dururken sana servis yapan acil durumda canla başla calışan sürekli yardımcı olmaya çalışan insanlarla ugraşma artık işine bak !!!
  • Her yeni ucak aliminda ucucu ekip talepleri gundeme getirilirken,bu ucaklarin bakimlarini yapacak teknik personelin durumu kimsenin aklina gelmiyor.Bu ucaklarin bakimini kim yapacak?Iki ayda egitip sisteme entegre ettiginiz icin mi kolayiniza geliyor,hostes alimlarini reklam etmek?5-6 yilda yetistirip yetkilendirdiginiz teknik personeli nereden bulacaksiniz?Ve yillardir devam eden ve sirketin kanayan yarasi olan yetkili/lisansli yetismis teknik personeli ozel sirketlere kaptirma sorununu gundeme getirmeyip gormezden geliyorsunuz?Teknik'de deniz bitti,tehlike canlari fena caliyor ama hala havacilik medyasi vitrin duzenlemesi ile ugrasiyor.Cok yazik
  • Hiç 5000 lira maaş almadım. Zaten o paraya da bu iş yapılmaz. Hava basıncı, sağlık götürüleri vs. Ama memnun muyum? Evet hatta daha fazlasını hak ediyoruz. İlişiği olmayan uzaktan atıp tutmasın.
  • Pegasus mart ayında 150-200 kişiyi kabin memurluğu'dan km1 seviyesine. Bi o kadar km1'i de kabin amiri seviyesine çıkarır. Bu demek oluyor ki ( detayları çok uzun yazmakta üşeniyorum ) Pegasus bu yaz cooorrtt olacak. Kalanlar şahit olacaklar.

THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, "2016'da yaklaşık 40 uçak alacağız. Bu 40 uçakla birlikte bin kişiden fazla kabin memuru alımımız olacak" dedi.

THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, milli havayolu şirketinin son 12 yılda çok ciddi bir büyüme katettiğini söyledi.

Türkiye'nin gelişmesiyle THY'nin de yaklaşık 5 kat büyüdüğünü ifade eden Çay, "2003'te 65 uçağımız vardı, şimdi 300'lere yaklaştık. Şirketimizin büyümesiyle beraber ekiplerimizin sayısı da büyüdü ve artarak büyümeye devam ediyor" dedi.

Çay, THY'de çalışan 20 bin personelden 9 bininin kabin memuru olduğunu belirtti. Her yıl uçak alımlarıyla kabin ekibi kadrosunun da büyüdüğüne dikkati çeken Çay, şöyle devam etti:

"2016'da yaklaşık 40 uçak alacağız. Bu 40 uçakla birlikte bin kişiden fazla kabin memuru alımımız olacak. Bu arkadaşlarımız bize sadece şirketimizin internet sitesinden başvurabilirler. Başka yollar denemesinler. En az lise mezunu, İngilizce bilen, fiziki olarak bayan arkadaşlarımızda 1,60, erkek arkadaşlarımızda ise 1,70 metre minimum boy oranı ve kilo orantlılı kişiler başvurabilirler. Arkadaşlarımızı burada İngilizce ve psikoteknik sınavlara alıyoruz. Daha sonra mülakatları da geçiyorlar. Bu sınav maratonunu geçen arkadaşlar şirketimizde kabin memuru olarak göreve başlıyorlar."

AYLIK BRÜT ÜCRET 4 BİN LİRA

THY'deki kabin memurlarının 113 ülke ile 290 şehirde çok keyifli bir iş ortamında çalışma şansı yakaladığını ifade eden Çay, mesleğin gençler açısından ilgi gördüğünü anlattı.

Çay, kabin memurlarının aylık 4 bin lira brüt ücretle işe başladıklarını belirterek, "İkramiyeler de dağıtıldığında brüt ücretleri 5 bin liraya yaklaşıyor. Sabredip ilerlediklerinde çalışma sürelerine göre ücret artışları devam ediyor" dedi.

2 AYLIK EĞİTİM PROGRAMI UYGULANIYOR

THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci ise işe başlayan kabin ekiplerine yaklaşık 2 aylık eğitim programı uyguladıklarını söyledi. Şekerci, kabin memurlarının hem teorik hem de uygulamalı dersler gördüğünü ifade ederek, "Kabin memurları uçuş eğitim merkezi bünyesinde bütün görmesi gereken, mevzuatların gerektirdiği uçak tipiyle acil durum eğitimlerini uygulamalı olarak burada bulunan çeşitli cihazlarla alıyorlar" diye konuştu. 





THY binden fazla kabin memuru alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (140)

s. ~ 8 yıl önce
hahahha bu sitede savas var resmen ,..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
Henüz km değilim fakat üniversitede bölüm okuyarak eğitim aşamasındayım, hedefim tk fakat maaşından falan da değil, sandığınız kadar kolay bir meslek değil uçakta çay kahve dağıtmakla bitmiyor insanlar uyurken yeryüzünde, onlar gökyüzünde emek vererek uçaktaki yolcuların stresini çekiyor. Güzel yanları da var kötü yanları da ama bu iş yapılacaksa atlas Pegasus gibi değil Hakkı'nı veren tk da yapılmalı diye düşünüyorum. Alınan maaş ta gözü olanlar utanmalı, başkasının ekmek yediği çanağa pislik atmak son moda olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 8 yıl önce
Bütün yorumları okudumda en üzücü olan çalışma arkadaşım,ekip arkadaşım dediğimiz insanların burada maaşımız,yaptığımız iş hakkında atıp tutması... kabinin teknikle yada tekniğin kabinle hiç bi sorunu yok. Dışarıdan yapılan yorumlar zerre umrumda değil çünkü bu maaşlar ASLA düşmeyecek. Akıl var mantık var bu kadar zorlu bi mesleği kimse çok daha düşük maaşa yapmaz. Ben de özelden gelen biriyim ve ozeldekiler deli gibi bize gelmeye çalışıyor... İnşallah hak eden gelir. Maaşların düşmesini isteyen bizleri karalamaya çalışan iftiralar atan insanlara en kısa zamanda hak ettiklerini bulmasını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözleşme ~ 8 yıl önce
Yukarıdaki ile sözleşme mi yaptın nerden biliyorsun düşmeyecegini ?burası türkiye.bundan 15 yıl önce ögretmenlik garanti meslekken şu gün atanamayan ögretmen cennetiyiz.doktorluk iyi kazandıran meslekken muayenecilik bitti doktorların paraya para demediği dönem bitti.sizin devranınız da çok sürrmez.çünkü çok dikkat çekmeye başladınız .forumlarda sürekli sizin maaşlarınız konuşulur oldu.resmi işsiz sayısının 4 milyon oldugu bi kenarında iç savaşın oldugu ülkede size de daha fazla göz yummazlar.işi bırakırsanız da 4 milyon işsiz içinde üniversite mezunu çat pat dil bilen binlercesi yerinize geçer kendinizi kandırmayın
km ~ 8 yıl önce
bu tercih meselesidir, maaşla derdi olan gidip genel müdürlükte durumu kınamalı, burada boşuna laf kalabalığı yapmamalıdır, Türkiye'de lise mezunu kişiler kpss'siz memur yapılmışken, bir yakın koruma 6-7 bin tl ücret alıyorken, 5 yıldızlı bir otel aşçısı doktor'dan 2 kat fazla alıyorken, ilkokul terk galerici bir araç satışıyla senin aylık maaşını alıyorken bu insanların rakamlarına göz koymayı ve konuşmayı bırak artık, maaş kıyaslamaları yapacaksak sabaha kadar bunu konuşabiliriz, ama haklısınız kabahat sizin değil, o paylaşımları dikkatsiz yapan arkadaşlarımın, insanların maaşlarının her yerde konuşulmasının etkisi var, ABD'de okurken buraya nazaran iyi sayılacak bir para alıyordum, ben sırf güzel istanbul'da olabilmek için bu işe girdim, bulaştım, bırakamıyorum, VA'da aldığım maaş vale bahşişleri ile yine bir doktor'dan fazlaydı, güzel ülkemizin tüm adaletsizliklerini giderdiniz, bizim maaşlar kaldı öyle mi? her airport kabin memuru haberi altına aynısını tekrarlamayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örnek ~ 8 yıl önce
Bak mesela altta bi tanesi maaşımız ikramiyesiz 2900"un iki katı demiş.çok insanın dikkatini çekiyorsunuz.türkiye çok garip bi ülke bi anda herşey değişiyor.binbaşı ve amiraller cezaevine atılır sonra da onlar çıkar onları attıranlar atılır paralelci diye misal.o yüzden çok güvenmeyin bu devran böyle gitmez.tk bi gün bi el değiştirir özelleşir ,bi bakarsınız 2500 tl bile almıyorsunuz
trolleycan ~ 8 yıl önce
ikramiyesiz 2.900 un iki kati diyen arkadas ben niye almiyorum o parayi?thy özellisirde bu parayi vermezse cogu kisi cikar isten.ben gider meslegimi yaparım alirim zaten devlette 3.5 maasimi.hafta sonu tatillerim filanda miss.hem 45 yasina kadar calisma suresi zaten 2 bin tl icin de kimse o yolcularin kahrini cekmez
birazfikir ~ 8 yıl önce
her onune gelen kabin memuru maasini sorgulamis.arkadas bizim maasimiz sizunkiyle ayni zaten.tazminatla yati parasiyla artiyor sadece.yati parasi zaten yatida yemek vs zaruri ihtiyaclarimiz icin gidiyor.nobetlerde vs aradiklarinda hemen ulasabilmek icin havalanina yakin yerlerde oturmak zorundayiz zaten maasin 3 te 1 i kiraya gidiyor.ben daha fazla maasi hak ediyorum diye soyleneceginize sürekli yok pilot maaslari fazla yok kabin memuru maaslari fazla.nedir bu ya
Budhaapust ~ 8 yıl önce
Ya bu kadar cekememezlik olur sinav acik arkadaslar buyrun sizler de basvurun.bos bos konusmayin kuyruk acinizi baska sekilde giderin.ayy durun ben simdi su mis havuzuma gireyim sizin de totonuz donsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Dünyanın en iyi mesleği steward lık.Anladınız siz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zorunuza gitmesin ~ 8 yıl önce
Şimdi tüm boş konuşanlara kardeşim derdin ne sınava girdin de kazanamadın mı ? Acın mı var ? Gel gir sınava geçersen sende çalış herkese açık kapı. Teknisyen arkadaşlar merak etme karı da biliriz çamuruda istanbulda 2 gün kar yagdı onda da hemen ağlama. İş tanımına baktın mı işe girmeden önce biraz insan olun saygılı olun . Batıyormu size sizee gelin sınavları geçin başlayın sonra görelim sizi bi almanya git gel 321 de cezayirlerde tunuslarda bakülerde italyalarda daha sayamadıgım bir çok uçuşta bol keseden laf atmak kolay birşeyden haberiniz yok konuşuyosunuz 1001 tür yolcu kahrını derdini çeken türbülansta sen korkundan sıkı sıkı kemerini baglayıp dururken sana servis yapan acil durumda canla başla calışan sürekli yardımcı olmaya çalışan insanlarla ugraşma artık işine bak !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 8 yıl önce
Her yeni ucak aliminda ucucu ekip talepleri gundeme getirilirken,bu ucaklarin bakimlarini yapacak teknik personelin durumu kimsenin aklina gelmiyor.Bu ucaklarin bakimini kim yapacak?Iki ayda egitip sisteme entegre ettiginiz icin mi kolayiniza geliyor,hostes alimlarini reklam etmek?5-6 yilda yetistirip yetkilendirdiginiz teknik personeli nereden bulacaksiniz?Ve yillardir devam eden ve sirketin kanayan yarasi olan yetkili/lisansli yetismis teknik personeli ozel sirketlere kaptirma sorununu gundeme getirmeyip gormezden geliyorsunuz?Teknik'de deniz bitti,tehlike canlari fena caliyor ama hala havacilik medyasi vitrin duzenlemesi ile ugrasiyor.Cok yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
advanced ~ 8 yıl önce
Hiç 5000 lira maaş almadım. Zaten o paraya da bu iş yapılmaz. Hava basıncı, sağlık götürüleri vs. Ama memnun muyum? Evet hatta daha fazlasını hak ediyoruz. İlişiği olmayan uzaktan atıp tutmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nnkr ~ 8 yıl önce
5000 i de beğenmiyorsun demek nankör
tahmin. ~ 8 yıl önce
Pegasus mart ayında 150-200 kişiyi kabin memurluğu'dan km1 seviyesine. Bi o kadar km1'i de kabin amiri seviyesine çıkarır. Bu demek oluyor ki ( detayları çok uzun yazmakta üşeniyorum ) Pegasus bu yaz cooorrtt olacak. Kalanlar şahit olacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahmin'e ~ 8 yıl önce
Size katılıyorum. Ayrıca beğenmeleri de göreceğiz. He he he.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000