01 Temmuz 2010, Perşembe 08:50:14

THY BİLET SATTI AMA BOŞ UÇTU

THY’nin de Moskova çıkışlı seferlerinin çoğunu gerçekleştirdiği ünlü Şeremetyevo Havaalanına merkezden giden ana yolun iki şeridi, “yapım ve onarım çalışmaları” gerekçesiyle kapatılınca trafik tamamen iflas noktasına geldi. Yolcular uçaklarını kaçırdı...

Şeremetyevo Havaalanı yolunda bugünlerde tam bir kaos hakim. Yolcular uçakları kaçırıyor, araçlar saatlerce bekliyor. Görünüşte sonu gelmeyen onarımlardan biri  için ortaya çok önemli bir iddia atıldı:

Şeremetyevo Havaalanı Genel Müdürü Mihail Vasilenko, bu onarımın Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov tarafından özellikle planlandığını amaçlarnın havaalanına zarar vermek olduğunu savundu. Vasilenko’ya göre, Şeremetyevo’ya rakip diğer büyük havaalanlarından Vnukovo’nın rekabette öne geçmesi ve daha fazla yolcu çekmesi için bu yöntem seçildi. Çünkü Vnukovo’nun büyük hissedarı Moskova Belediyesi.

Leningradski Şose’nin Himki bölümünde, demiryolu geçidi yakınında aniden başlatılan ve 1 Ekim’e kadar süreceği açıklanan onarım çalışması yüzünden trafil tamamen durma noktasında. Yetkililer, havaalanına sadece “aerotren” seferleriyle ulaşmanın mümkün olduğunu, onun da talebi karşılayabilecek düzeyde olmadığını vurguluyor. Havayolu şirketleri yolcularını uyarıyor, çünkü karayolu ile merkezden Şeremetyevo'ya ulaşmak normal trafikte 30-45 dakikayı geçmezken, artık 2-3 saati buluyor.

Suçlamalarla ilgili Lujkove ve sözücüsnden henüz bir açıklama gelmedi. Ancak bazı belediye yetkilileri, "Şeremetyevo yolcuları ve yabancı havayolu şirketlerini diğer havaalanlarına kaptırma telaşında. Belediyeyi suçlayacaklarına kendi hizmet kalitelerini arttırsınlar" diye eleştiriye cevap verdi.

(Türkrus)

THY BİLET SATTI AMA BOŞ UÇTU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000