26 Mayıs 2015, Salı 14:19:01

THY bilet fiyatlarında kur değişikliği

Son aylarda döviz kurlarında yaşanan hızlı değişim ve giderlerin önemli bölümünün dolar bazında olması nedeniyle, Türk Hava Yolları dış hat bilet fiyatları fiyatlamasında eurodan dolara geçti.
  • Doların 3.15'e çıkması bekleniyor.
  • Şimdi fiyatlar ucuzlayacak mı dış hat yolcuları için?
  • kimin fikridir orası bilinmez ama bunda doların sürekli artmasının parmağı olduğu kesin. Dolar la Euro arasındaki fark iyice azaldı kar etmek için mantıklı bir adım bence...
  • British Airways de US$ a geçti.
  • Dolar alacağım, belli ki euro düşme trendine girerken dolar yükselecek! Vakti zamanında dolardan nasıl euro ya gectilerse... Bu bir işaret! ;)
  • Olur da euro, dolar karsisinda degerlenirse, parite 1.4 seviyelerine cikarsa ne yapacaklar? Acik acik deseler ya artik vatandaslarimizi dolarla opecegiz diye ! Rezalet
  • kimin fikri acaba? şimdiye kadar yakıtı uçak kirasını dolar ödemiyormuymuş? mali sorumlu yeni mi farketmiş bu durumu.

19 Mayıs’tan itibaren başlayan uygulama ile bilet fiyatları günlük dolar kurundan hesaplanıyor. Biletin yanı sıra dış hatlarda rezervasyon değişikliği nedeniyle ödenen cezalarda da ödeme dolar kuru üzerinden gerçekleşiyor.

Uzun yıllardır euro ile gerçekleştirilen satışlarda THY'nin dolara geçme nedeni olarak giderlerin önemli bölümünün dolar olması ve döviz kurlarının çok hareketli olması gösterildi.

Havayollarının önemli bölümü başta yakıt ve uçak kirası olmak üzere ana gider kalemleri ödemelerinde fiyatlar "dolar bazında" belirleniyor; dolayısıyla, giderleri ağırlıklı olarak dolar bazında olan THY, bu değişim ile gelirlerinde de ağırlığı aynı para birimine kaydırmış oluyor.

THY’nin bu kararını sektördeki diğer şirketlerin de izlemesi bekleniyor.

THY bilet fiyatlarında kur değişikliği

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

3.15 ~ 9 yıl önce
Doların 3.15'e çıkması bekleniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şimdi fiyatlar ucuzlayacak mı dış hat yolcuları için?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
kimin fikridir orası bilinmez ama bunda doların sürekli artmasının parmağı olduğu kesin. Dolar la Euro arasındaki fark iyice azaldı kar etmek için mantıklı bir adım bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BA ~ 9 yıl önce
British Airways de US$ a geçti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dolar alacağım, belli ki euro düşme trendine girerken dolar yükselecek! Vakti zamanında dolardan nasıl euro ya gectilerse... Bu bir işaret! ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Olur da euro, dolar karsisinda degerlenirse, parite 1.4 seviyelerine cikarsa ne yapacaklar? Acik acik deseler ya artik vatandaslarimizi dolarla opecegiz diye ! Rezalet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilginç ~ 9 yıl önce
kimin fikri acaba? şimdiye kadar yakıtı uçak kirasını dolar ödemiyormuymuş? mali sorumlu yeni mi farketmiş bu durumu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000