21 Eylül 2015, Pazartesi 15:18:20

THY beklentileri aşağı çekti

THY yıl sonu gelir beklentisinin ardından, yolcu hedefini de aşağı revize etti.
  • pegasusu eleştirme nedeniniz siyasi olmasa hak verirdim ama tek amacınız sizden olmayanı bitirmek olduğu için lafına itibar edilmez tiplersiniz.
  • sen kasım ayına plan yapacak kadar işsiz güçsüz olabilirsin ancak bizim ertesi günkü uçuşumuzun ne olacagı pek belli olmaz. zaten fiyat benim açımdan fark etmiyor business biletler çok yükselmiyor sen dar koltuklarda uçmaya devam et
  • ''XX.XX.2015 tarihi itibari ile simdiye kadar ise alinmis tum torpillilerin isine son verilmistir. Cayci da Gn.Mdr. Yar da internet sitemiz araciligi ile alinacaktir. Mulakatlari departman yoneticileri ve IK uzmanlarindan olusan grup gerceklestirecektir. Tum maaslar ozel sektor ne veriyorsa ayni duzeyde verilecektir. Isine gelmeyene kapi acik, kalan saglar bizimdir. Tum departmanlardaki istihdam 50% azaltilacaktir.'' seklinde bir politikaya donmezse bu sirket adam olmaz.
  • İzmir lı rumuz lu ya binaen . Pegasus la izmire gidiş geliş Kasım ayında 40 liraya bilet aldım . Bunun 15 lira da iadesi var puan olarak bilet geldi 12 buçuk. Sen nasıl thy ile Pegasus u aynı Fiat dersin. Asıl sen bir bak aynısı mı yok %500 fark varmı. Boş konuşuyorsun. Beğen beğenme ama en ucuz Pegasus
  • Deve keselim, deve kestirelim, tam zamanı, kesinlikle faydası olacaktır.
  • Sayet IBE uzerinden bid pricing ve doluluk oranlarina yolcu degeri de dikkate alinarak (CRM) last minute upgrade offer dedigimiz kampanyalar yapilirsa doluluk orani artar. Bunu dusunecek adam yok mu Gelir Yonetimi'nde. Tabi 33 yasinda baskani olan bolumde tecrube ne gezer...
  • Tabii fiyat da etkenlerden biri. Fakat bence AHLdeki yolcu hizmetlerini duzeltmeden bu is olmaz. Eskisi gibi buyuk artis olmuyor.2016 yi 62 mil ile kapatirsa basari derim.Gecikme yasandiginda yolcu muhattab birini bulamiyor. Bir ay sonra soguklar baslar ve yine rezil gunlere doner. Ucaklarla beraber bazi kafalarin da dolmasi lazim. Yonetenler koltuk derdinde. Bu is sirf arablari Istanbul uzerinden dunyaya gotur getir ile olmaz.
  • Ben 92liyim.
  • 2 pasta çörek Çay kahve dağıtıp fiyatı 2'ye 3'e katlamak nedir ya?kerizmiyim ben THY ile uçayım.yurtiçi Pegasus veya anadolujet yurt dışı alternatif çok,hemde daha ucuza,THY bu Günlerini çok arayacak çok
  • THY uçak biletinde Koltuk kutusunda SBY yazıyor bu ne anlama geliyor? Yardım ederseniz memnun olurum.

İkinci çeyrek sonuçlarının ardından yılsonu gelir beklentisini aşağı revize eden THY, ilk sekiz aylık trafik rakamlarının ardından yıl sonu yolcu sayısı ve doluluk oranı hedeflerini de aşağı çekti.

Reuters'ın haberine göre, THY, hafta sonunda KAP'a bildirdiği revize hedeflerine göre, yılsonu toplam yolcu beklentisini 63 milyondan 61,7 milyona; doluluk oranı beklentisini de yüzde 80,3'ten yaklaşık yüzde 78'e çekti.

THY, 2014 yılını 54,7 milyon yolcu ve yüzde 78,9 doluluk oranı ile tamamlamıştı.

THY, Ağustos ayında ikinci çeyrek sonuçlarını açıklamasının ardından, yılın ikinci yarısında kur etkisiyle gelirlerde öngördüğü baskı nedeniyle yılsonu satış geliri beklentisini de 12 milyar dolardan 11 milyar dolara revize etmişti.

Analistler, geçen hafta Ağustos trafik sonuçlarını açıklayan şirketin yılsonu yolcu hedefinde de bir revizyona gitmesini bekliyorlardı.

THY'nin Ocak-Ağustos dönemi yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 artışla 40,7 milyon oldu. Yolcu doluluk oranı ise 0,8 puanlık düşüşle yüzde 78,8 olarak gerçekleşti.

Yolcu sayısındaki artışa rağmen, yılsonu hedefinin uzağında kalan THY'de, mevcut yolcu artışının kâr marjının düşük olduğu iç hatlar ile transit yolculardan gelmesi de büyümenin bilançoya olumlu etkisini sınırlıyor.

Oyak Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, daha önce yılsonu gelir beklentisini aşağı çeken THY'nin yolcu hedefinde de aşağı yönlü revizyona gitmesinin piyasa tarafından beklenen bir gelişme olduğu belirtildi.

THY hisseleri de, yolcu ve doluluk oranı hedefindeki aşağı yönlü revizyonlara önemli bir tepki vermedi. THY hisseleri saat 1115'te BIST-100 endeksindeki düşüşe paralel yüzde 0.49 satıcılı seyrediyor.

GELİRLERDEKİ BASKININ AZALARAK SÜRMESİ BEKLENİYOR

THY, hafta sonunda KAP'ta yer alan açıklamasında, yılın kalanı için daha önce yapmış olduğu genel değerlendirmeyi ise korudu.

Buna göre, üçüncü çeyrekte iki dini tatilin de etkisiyle daha yüksek talep beklendiğini ifade eden THY, yılın ikinci yarısı boyunca sabit kur altında, gelirlerdeki baskının azalmakla birlikte devam edeceğini öngörüyor.

Şirket EBITDAR tutarında ise artış öngörüyor.

Yılsonu itibariyle toplam uçak sayısı hedefini ise 299 olarak açıkladı.

THY, sene başında 293 olarak öngördüğü toplam uçak sayısı beklentisini daha sonra 300'e çıkarmıştı.

THY beklentileri aşağı çekti

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

siyasetiniz batsın ~ 9 yıl önce
pegasusu eleştirme nedeniniz siyasi olmasa hak verirdim ama tek amacınız sizden olmayanı bitirmek olduğu için lafına itibar edilmez tiplersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaile alınan ~ 9 yıl önce
sen kasım ayına plan yapacak kadar işsiz güçsüz olabilirsin ancak bizim ertesi günkü uçuşumuzun ne olacagı pek belli olmaz. zaten fiyat benim açımdan fark etmiyor business biletler çok yükselmiyor sen dar koltuklarda uçmaya devam et

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Politika ~ 9 yıl önce
''XX.XX.2015 tarihi itibari ile simdiye kadar ise alinmis tum torpillilerin isine son verilmistir. Cayci da Gn.Mdr. Yar da internet sitemiz araciligi ile alinacaktir. Mulakatlari departman yoneticileri ve IK uzmanlarindan olusan grup gerceklestirecektir. Tum maaslar ozel sektor ne veriyorsa ayni duzeyde verilecektir. Isine gelmeyene kapi acik, kalan saglar bizimdir. Tum departmanlardaki istihdam 50% azaltilacaktir.'' seklinde bir politikaya donmezse bu sirket adam olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilkokulterk ~ 9 yıl önce
bu adam ılkokul terk kafaya baak D:
kaile alınan ~ 9 yıl önce
İzmir lı rumuz lu ya binaen . Pegasus la izmire gidiş geliş Kasım ayında 40 liraya bilet aldım . Bunun 15 lira da iadesi var puan olarak bilet geldi 12 buçuk. Sen nasıl thy ile Pegasus u aynı Fiat dersin. Asıl sen bir bak aynısı mı yok %500 fark varmı. Boş konuşuyorsun. Beğen beğenme ama en ucuz Pegasus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anadolu jet ve sun express kalite ve ucuzluk ~ 9 yıl önce
Pegasusla thy yi karlılastıran yanlış yoldasın....pegasusla anadolu jeti karşılaştırılır.... Bu arada 40 a bilet aldım demişssin.....anadolu jette daha ucuzada var hemde koltuk arası bayapı uzun....pegasusta 1 saatten fazla uçtuğunda willchairle inmen gerek.....kazık ikramda cabası..... Şaşıyorum aklına ,aynı fiyata kaliteli ve rahat uçmak varken pegasus gibi cimri kalitesiz sorunlu bir havayoluyla uçmaya......
şaşkın ~ 9 yıl önce
Ayrıca pegasusun ekiplerine yaptıkları haksızlık ce zulum ve adaletsizlik ten dolayı herkes bırakıyor ali sabancı denen cimriyi... Hatta yakında uçacak ekip bulamıcaklar... Zaten kokpit ekibi pegasusu bırakıp geri dönmediği için başka şirketleri uçurmaya başladılar.... Pegasus demek paranla rezil olmak başka bi şey değil.....
sun ex ~ 9 yıl önce
Ayrıca 30 ,35 uçaklık pegasusla thy nin kalitesini hizmetini büyüklüğünü kıyaslamak hiltonla sokak arasındaki 3 yıldızı bile olmayan oteli kıyaslamakla aynı şey.. Ayrıca thy pegasusla aynı fiyata uçan 2 tane şirket çıkarmış hatta daha ucuzada uçuyotlar.... üstelik koltuk mesafesi geniş,ikram mevcut ve beleş...eğer 4-5 sat rötar varsa pegasus gibi alanda bırakıp bir lokma bile vermemezlik yapmaz.... eğer şartlar oluşursa otelde koyar pegasus gibi rezil etmez.... Eğer sen aynı paraya pegasusla rezil bi uçuş istersen yap ben hatta daha ucuza anadoluyla sun ex le rahat ederim paramla koltukda sıkışa sıkışa bir damla su bile içmeden saatlerce uçuş yapmam... Tabi seçim senin illada sokak arası yıldızı bile olmayan otel kalitesindeki bi şirketle uçucam diyosan sana kalmış... Thy 60 milyona ulaşmış... yeterince uçak alsa 100 ü rahat bulacak (uçağı indirecek park edecek yee olmadığı için maalesef alamıyor ))
Flypgs ~ 9 yıl önce
Pegasus ve Thy yi karşılaştıran değerli arkadaşlar, Pegasus gerçekten çok ucuz anadolujet ve sunex daha pahalı thy yi saymıyorum diye. Bir sandvic yiyeceğiz diyede kimse kusura bakmasın ama 40 lira fazla para ödemeye gerek yok özellikle iç hatlarda. Bir diğer unsur Thy'de dahil anadolujet ve sunex filolarında iç hat uçuşlarının çoğu 737, 738 uçaklarla yapılıyor pegasus filosu 738 hep ve genç filo. 100 adet airbus siparişinide yabana atmamak gerek. THY deki devlet desteği pegasusta olsa çok daha farklı bir rekabet olurdu
DEVE ÇOBANI ~ 9 yıl önce
Deve keselim, deve kestirelim, tam zamanı, kesinlikle faydası olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nacizane Onerim ~ 9 yıl önce
Sayet IBE uzerinden bid pricing ve doluluk oranlarina yolcu degeri de dikkate alinarak (CRM) last minute upgrade offer dedigimiz kampanyalar yapilirsa doluluk orani artar. Bunu dusunecek adam yok mu Gelir Yonetimi'nde. Tabi 33 yasinda baskani olan bolumde tecrube ne gezer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAŞ ~ 9 yıl önce
yaşa takılan zavallılar
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tabii fiyat da etkenlerden biri. Fakat bence AHLdeki yolcu hizmetlerini duzeltmeden bu is olmaz. Eskisi gibi buyuk artis olmuyor.2016 yi 62 mil ile kapatirsa basari derim.Gecikme yasandiginda yolcu muhattab birini bulamiyor. Bir ay sonra soguklar baslar ve yine rezil gunlere doner. Ucaklarla beraber bazi kafalarin da dolmasi lazim. Yonetenler koltuk derdinde. Bu is sirf arablari Istanbul uzerinden dunyaya gotur getir ile olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben 92liyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MIGHTY ~ 9 yıl önce
2 pasta çörek Çay kahve dağıtıp fiyatı 2'ye 3'e katlamak nedir ya?kerizmiyim ben THY ile uçayım.yurtiçi Pegasus veya anadolujet yurt dışı alternatif çok,hemde daha ucuza,THY bu Günlerini çok arayacak çok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 9 yıl önce
Evet arkadasim haklisin, seni on kapidan disari alalim
anadolujet ~ 9 yıl önce
Anadolujet ve sunexpress thy nin bil istedim.
MIGHTY ~ 9 yıl önce
Evet biliyorum öyle oldugunu,çok önemli değil kimin olduğu.thy logosu ayrı anadolujet logosu ayrı ama.devir ekonomi devri ben fiyata bakarım.hizmet sonra gelir
MIGHTY ~ 9 yıl önce
Beni ön kapıdan aşağı alan cahile sesleniyorum,sen önce beni THY uçağına bindir sonra aşağı alırsın.ben bilet alırken THY'de fiyat neymiş diye bile bakmam
K.maraşlı ~ 9 yıl önce
THY uçak biletinde Koltuk kutusunda SBY yazıyor bu ne anlama geliyor? Yardım ederseniz memnun olurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
millet ~ 9 yıl önce
Standby Yedekte bekleyen yolcu anlamına geliyor. Koltuk numaranız uçağa binerken kapıda verilecek.
tech ~ 9 yıl önce
standby (yedek yolcu) demek; genellikle overbook, yani fazla bilet satılmış uçakta verilir gelmeyen yolcunun yerine oturursun...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000