06 Ekim 2009, Salı 07:26:27

THY, Batum'dan 23 bin yolcu uçurdu

Türkiye ve Gürcistan arasında 2007 yılında Batum Havalimanı’nın her iki ülke tarafından ortak kullanıma açılması yönündeki protokolün imzalanmasıyla birlikte Türk Hava Yolları bugüne kadar Batum’dan İstanbul’a toplam 23 bin yolcu uçurdu.

Açılışını dönemin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili’nin yaptığı Batum Havalimanı açılışından itibaren büyük ilgi görüyor. Batum Havalimanı Hopa Terminali’ndeki Türk Hava Yolları İstasyon Şefliği’nden alınan bilgilere göre THY Batum Havalimanı’nın ortak kullanıma açıldığı 17 Aralık 2007 tarihinden itibaren karşılıklı İstanbul-Batum seferlerinde toplam 23 bin yolcu taşıdı. Aylık ortalama gidiş dönüşlü olmak üzere 3 bin yolcu, Batum Havalimanını kullandı. Hopa ilçesindeki Hava Terminali’nde bilet ve güvenlik kontrolünden geçirilen yolcular, Havaş otobüsü alınıyor. Türk polisi nezaretinde Sarp Sınır Kapısı’ndan hiçbir işleme tabi tutulmadan geçen otobüs, sınır kapısı çıkışında Türk polisi araçtan inerek Gürcü polisini araca alıyor.
THY’ye yolcuları, Hopa-Batum arasında yaklaşık 40 dakikalık yolculuğun ardından Batum Havalimanı’na varıyor. Burada ikinci bir güvenlik kontrolüne tabi tutulmadan iç hatlardaki uçuş kuralları gibi direkt olarak uçağa alınıyorlar. Uçağın 1 saat 50 dakika süren uçuşunun ardından İstanbul’a varılıyor. Bazı Gürcü vatandaşlarının biletlerin ucuz oluşu nedeniyle Türkiye’ye girip buradan tekrar iç hat uçuşunu kullanarak İstanbul’a gittikleri ilginç bilgiler arasında yer alıyor. 
 
Türk Hava Yolları'nın 1 Kasım’a kadar her gün saat 12.00’de Batum-İstanbul seferi bulunuyor. 1 Kasım tarihinden itibaren ise kış tarifesine geçiliyor. Kış tarifesine göre Salı ve Cuma günleri hariç Türk Hava Yolları uçağı Batum Havalimanı’ndan saat 14.00’de İstanbul’a uçacak. Türk Hava Yolları kış tarifesi Batum–İstanbul uçuşlarını 115 Lira’ya gerçekleştirecek.

THY, Batum'dan 23 bin yolcu uçurdu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000