14 Aralık 2012, Cuma 11:04:01

THY BASTIRDI PARAYI VE...

İzlenme rekorları kıran Türk Hava Yolları’nın Messi ve Kobe’li reklam filmi, 11 milyon kişi tarafından daha izlenirse Youtube’da bir rekoru eline geçirecek. Peki o rekorun sırrı ne?
  • Bu futbolcuları reklamlardaoynatscsgınıza biletleri çok önceden ucuz yapmanız lazımdı,Şimdi %20 indirim yapmışsınız sizin olsun biletiniz de uçağımızda Firmanızda
  • atatürk ün yüzyılın en iyi şarkıcısı seçildiği time anketinden sonra hala nette yapılan anket yada seyredilme sayısına bakarak gururlu şeyler yazanlar. atatürk diyorum, şarkıcı diyorum? anlıyormusun?
  • rekora az kaldi ey cemati osmanli :-)))))
  • vw reklamı ile thy reklamını kıyaslamak ... çok komiksiniz..
  • 85 den beri amerika da reklam isiyle ugrasan biri olarak sunu soyleyebilirim asagida bir arkadas dogru bir yorum yapmis ama eksik olmus.. eger bir sirket reklama bu kadar cok ihtiyac duyup bu kadar cok para yatiriyorsa ya piyasaya ilk defa giriyordur ya falsosu coktur diyor ya o yoruma ya da bir sirketin yeni bir urunu piyasaya cikacaktir i eklemek lazim.ayrica bu sirketler reklam giderlerini vergiden dusuyorlar ki ozellikle amerika gibi buyuk sirketlerin cok vergi verdigi bir ulkede sirketler bu yolla cok ciddi tasarruf yapiyorlar o yuzden reklama cok onem veriyorlar ve thy ni vw ,pepsi,coca cola gibi dunyada marka ve isim bilinirligi ilk 10 icinde olan firmalarla kiyaslayamazsiniz..belki ilerde olabilir ama simdi degil..zira bu firmalar belki 70-80 yildir isimlerini dunyaya duyurmuslar thy sunun surasinda 2-3 yildir o da reklamlarla ismini duyurabildi. eger ayni urunleri ayni kalitede uzun yillar boyu uretip,pazarlayip,satabilirseniz o firmalar gibi ilk 10 veya 20 de isminiz olur..
  • THY'nin reklamı çok güzel ancak bir VW ve Star Wars sevdalısı olarak söylemeliyim ki ilk sıradaki VolksWagen reklamının yanına bile yaklaşamaz...
  • Bu reklamın yapımı ve tanıtımı için harcanan paranın yüzlerce katıyla bile ulaşılamayacak bir başarıya ulaşmış bir çalışma olmuş. Böyle etkili bir tanıtımda dikkate alınacak en son şey paradır. Ayrıca durum buyken hala zoraki eleştiri getirmeye çalışanları anlayamıyorum. Siz gerçekten bu ülkenin insanı mısınız?
  • bu hale hazırda var olan birşey,sizde hatrı sayılır bir rakamda para verin sizde en üst sıraya yerleşin sanal ortamdaki her yerde,çok anormal bir durum değil aslında daha fazla reklam için internet ortamında böyle bir uygulama şart daha fazla kitlelere ulaşabilmek adına gerekli,reklamın iyisi kötüsü olmaz kaz gelecek yerden tavuk esirgenir mi hiç,dünyanın neresinde bedava reklam var
  • Reklam güzel. Cok begendim. Fakat merak ettigim birsey var: THY'de bu aksanla konusan kac tane hostes var? En az 100 kez uctum THY ile ama hic denk gelmedi böyle konusani. Bilgisi olan varsa, lüten paylasir mi?
  • REKLAMA BÖYLESİ İHTİYAÇ DUYANLAR YA PİYASAYA İLK DEFA GİRİYORDUR İSMİNİ DUYURMAK İSTİYORDUR YA DA GİZLEYECEK,ÜSTÜNÜ ÖRTECEK ÇOK FALSOSU VARDIR Kİ REKLAMA BÖYLESİNE YATIRIM YAPIYORDUR..TÜM aklı BAŞINDA ÜLKELERDE BU İŞLER BÖYLE ALGILANIR BUNU DA ÖZELLİKLE YABANCI ÜLKELERDE YAŞAYANLAR DA ÇOK İYİ BİLİRLER!!!!

Türk Hava Yolları’nın büyük ses getiren Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi ve ABD’li NBA yıldızı Kobe Bryant’ın oynadığı reklam filmi, 8 gün gibi kısa sürede 49.7 milyon kişi tarafından izlendi.

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Youtube’a yüklendiği ilk gün 7 milyon kişi tarafından izlenen THY’nin reklam filmi, o günden beri hızlı yükselişini sürdürdü ve 50 milyon sınırına dayandı.

Bir Türk firmasına ait en çok izlenen reklam filmi olma ünvanını şimdiden eline geçiren THY’nin Messi’li Kobe’li reklamı, şimdi gözünü bir başka rekora dikti.

Youtube aramalarında en üst sırada çıkan reklam filmi, 11 milyon kişi tarafından daha izlenirse bu alanda dünya rekorunu eline geçirecek. Şu anda youtube’da dünyanın en çok izlenen reklam filmi ünvanını ‘skating babies’ adlı reklam filmiyle Fransız su firması Evian, elinde bulunduruyor. 2009 yılı Temmuz ayında youtube’a yüklenen reklam filmi şu ana kadar 60.7 milyon kişi tarafından izlendi.

Listenin ikinci sırasında ise Alman otomotiv devi Wolkswagen’in Passat 2012 serisini tanıttığı reklam filmi bulunuyor. 2011 yılı Şubat ayında internete yüklenen film, iki yıla yakın sürede 55.5 milyon kişi tarafından izlendi.
Bu iki popüler reklam filmini ise THY izliyor. 8 günde 50 milyon kişi tarafından izlenen film, 11 milyon kez daha görüntülenirse bu alanda rekor THY’nin eline geçecek.

THY PARA MI ÖDEDİ?

Bu arada THY’nin reklamının youtube aramalarında en üst sırada çıkmasının ve dolayısıyla milyonlarca kişi tarafından izlenmesinin sırrı da ortaya çıktı. Ses getirmek ve daha çok kişiye ulaşmak isteyen firmalar, bu tür reklamların en üstte çıkması için sosyal paylaşım sitelerine ve arama motorlarına hatırı sayılır miktarda para ödüyor. Dijital Pazarlama uzmanları da THY’nin de sözkonusu reklam filmi için youtube’a yüklü miktarda para ödediği ileri sürüyor.

İşte THY'nin Youtube'daki rakiplerinin reklam filmleri...

Volkswagen:

Evian Babies:

THY'nin Kobe ve Messi'li reklam filmi:

©AirportHaber Özel

THY BASTIRDI PARAYI VE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Hamdi ~ 8 yıl önce
Bu futbolcuları reklamlardaoynatscsgınıza biletleri çok önceden ucuz yapmanız lazımdı,Şimdi %20 indirim yapmışsınız sizin olsun biletiniz de uçağımızda Firmanızda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prometheus ~ 11 yıl önce
atatürk ün yüzyılın en iyi şarkıcısı seçildiği time anketinden sonra hala nette yapılan anket yada seyredilme sayısına bakarak gururlu şeyler yazanlar. atatürk diyorum, şarkıcı diyorum? anlıyormusun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
algilama problemi ~ 11 yıl önce
gercekleri algilama kopuklugu diyorum! anliyormusun?
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
rekora az kaldi ey cemati osmanli :-)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
vw reklamı ile thy reklamını kıyaslamak ... çok komiksiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogru ama eksik ~ 11 yıl önce
85 den beri amerika da reklam isiyle ugrasan biri olarak sunu soyleyebilirim asagida bir arkadas dogru bir yorum yapmis ama eksik olmus.. eger bir sirket reklama bu kadar cok ihtiyac duyup bu kadar cok para yatiriyorsa ya piyasaya ilk defa giriyordur ya falsosu coktur diyor ya o yoruma ya da bir sirketin yeni bir urunu piyasaya cikacaktir i eklemek lazim.ayrica bu sirketler reklam giderlerini vergiden dusuyorlar ki ozellikle amerika gibi buyuk sirketlerin cok vergi verdigi bir ulkede sirketler bu yolla cok ciddi tasarruf yapiyorlar o yuzden reklama cok onem veriyorlar ve thy ni vw ,pepsi,coca cola gibi dunyada marka ve isim bilinirligi ilk 10 icinde olan firmalarla kiyaslayamazsiniz..belki ilerde olabilir ama simdi degil..zira bu firmalar belki 70-80 yildir isimlerini dunyaya duyurmuslar thy sunun surasinda 2-3 yildir o da reklamlarla ismini duyurabildi. eger ayni urunleri ayni kalitede uzun yillar boyu uretip,pazarlayip,satabilirseniz o firmalar gibi ilk 10 veya 20 de isminiz olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert Güner ~ 11 yıl önce
THY'nin reklamı çok güzel ancak bir VW ve Star Wars sevdalısı olarak söylemeliyim ki ilk sıradaki VolksWagen reklamının yanına bile yaklaşamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
gecti bile gecti :-) reklam ikinci sirada usta
thu ~ 11 yıl önce
Bu reklamın yapımı ve tanıtımı için harcanan paranın yüzlerce katıyla bile ulaşılamayacak bir başarıya ulaşmış bir çalışma olmuş. Böyle etkili bir tanıtımda dikkate alınacak en son şey paradır. Ayrıca durum buyken hala zoraki eleştiri getirmeye çalışanları anlayamıyorum. Siz gerçekten bu ülkenin insanı mısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reality ~ 11 yıl önce
bu hale hazırda var olan birşey,sizde hatrı sayılır bir rakamda para verin sizde en üst sıraya yerleşin sanal ortamdaki her yerde,çok anormal bir durum değil aslında daha fazla reklam için internet ortamında böyle bir uygulama şart daha fazla kitlelere ulaşabilmek adına gerekli,reklamın iyisi kötüsü olmaz kaz gelecek yerden tavuk esirgenir mi hiç,dünyanın neresinde bedava reklam var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel Reklam ~ 11 yıl önce
Reklam güzel. Cok begendim. Fakat merak ettigim birsey var: THY'de bu aksanla konusan kac tane hostes var? En az 100 kez uctum THY ile ama hic denk gelmedi böyle konusani. Bilgisi olan varsa, lüten paylasir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hostes ~ 11 yıl önce
böyle ingilizce konuşan 100 kişiyi ülkede toplayamazsın. zaten oradaki kabin memuru sadece 3 sn konuşuyor. bu aksan her halukarda çalışılarak yapılabilir. sonuçta bu bir reklam!!!
gecenlerde esenboga'da ~ 11 yıl önce
gecenlerde (ekim 2012) anadolujet (sunexpress) ile ankara'dan antalya'ya uctuk karimla. Ucus gorevlisi ucus gevenligi mesajini canli olarak yapiyordu, bende ipod'da sudoku oynuyordum, kendimi 3 saniye kadar duzenli kullandigim denver havaalaninda ve de united ucaginda hissettim. kafami kaldirip disariyi gordukten sonra uyandim. o ay turkiye'de ve thy ile 5 ucus yaptim, ucus gorevlilerinin ve pilotlarin ingilizcesinde bir tuhaflik hissetmedim. Kimse o sunexpress ucus gorevlisi, turkiye'de ve dunyada herkese ingilizce ogretebilir. turkce bilmeyen karimda bu konuda bana katildi. Congrats!
Denver the last dinosaur! ~ 11 yıl önce
Madem böylesine övüyorsun o personeli... Allah aşına Adını ve koltuk numaranı versene... Yaaani hem maaşlarına ve yaşam tarzlarına göz diktiğiniz kabin memurluğuna soyundunuz! Bir de burdan asparagas üfürmeyin!
REKLAMA BÖYLESİ İHTİYAÇ DUYANLAR.. ~ 11 yıl önce
REKLAMA BÖYLESİ İHTİYAÇ DUYANLAR YA PİYASAYA İLK DEFA GİRİYORDUR İSMİNİ DUYURMAK İSTİYORDUR YA DA GİZLEYECEK,ÜSTÜNÜ ÖRTECEK ÇOK FALSOSU VARDIR Kİ REKLAMA BÖYLESİNE YATIRIM YAPIYORDUR..TÜM aklı BAŞINDA ÜLKELERDE BU İŞLER BÖYLE ALGILANIR BUNU DA ÖZELLİKLE YABANCI ÜLKELERDE YAŞAYANLAR DA ÇOK İYİ BİLİRLER!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MRT ~ 11 yıl önce
demek Coca-Cola, VW falan da o sebepten yüzmilyonlar yatırıyor reklamlara. falsoları varmış meğerse. vay anasını hiç aklıma gelmemişti bu. yurtdışında yaşamıyorum ya ondan herhalde. acayip akıllı adamlar yorum yapıyor burda gerçekten!!
oguz goker ~ 11 yıl önce
evet zaten o yuzden pepsi 50 milyon dolara beyonce la anlasti nasil bir kafa sendeki
yasas ~ 11 yıl önce
işte ordinaryüs profesör konuştu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000